Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4031 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

ברכבי קיימת בעיה במיזוג, כאשר הרכב עומד במקום לאחר מספר דקות הקירור נפסק.

במוסך שלי יש מכונה למילוי גז, הכמות גז ע"פ הוראות היצרן היא 500GR סוג גז 134A ביצעתי וואקום כמו שצריך אין דלפות מילאתי את הכמות הנכונה, הלחצים הם 200-220PSI בקו הגבוה ו 60-80PSI בקו הנמוך.

המאוורר מנוע פועל על מהירות גבוהה, המעבה חיצונית נקי.

הבעיה היא שבעמידה במקום לפתע הקירור מפסיק ושני הצינורת (לחץ גבוה ונמוך) הופכים לחמים והלחצים נשארים כמעט אותו דבר, גם כאשר אני מעלה סל"ד אין שינוי עדיין אין קירור.

המדחס ממשיך לפעול והמאוורר גם.

רק כשאני נוסע במהירות המזגן חוזר לקרר, אבל עוצמת הקירור אינה חזקה מספיק.

האם זו תקלה של שסתום התפשטות תקול? סוג השסתום הוא "בלוק" משווה לחצים פנימי כמו של רנו.

מידי פעם במוסך שלי אני מבצע גם עבודות של תיקון במיזוג האוויר מעולם לא נתקלתי בתקלה כזו.

אשמח אם בעל מקצוע יוכל לייעץ לי היכן לגשת ולבדוק את הבעיה, יש ברשותי את כל הציוד כמובן.

תודה

יקיר.

• תגובות 54
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

שלום יקיר הרכב זה יש מדחס שעובד מספיקה משתנה,יש לו קלץ או שבלי?בזמן הפסקת הקירור האם הלחץ ביניקה עולה ובדחיסה יורד?

פורסם (נערך)

מדחס 7 בוכנות עם קלאץ רגיל.

הלחצים נשארים בטווחים שציינתי בהודעה הקודמת גם כשמפסיק לקרר.

בסל"ד 2500 לחץ היניקה יורד לכ 50-60PSI והדחיסה ל 220-230 בערך.

ניסיתי לניסיון גם להוסיף יותר גז מהוראות היצרן ל 650GR, אך לחץ הדחיסה עולה לכ 250 ועדיין לא מקרר.

עריכה אחרונה על ידי ba323f
פורסם

בהחלט יכול להיות שיש בעיה בשסתום ספיקה של המדחס - אך מאחר ומדובר במערכת עם שסתום בלוק, שלרוב קל יותר (וזול יותר) להחליפו, הייתי מחליף אותו בשלב ראשון וממשיך את הבדיקות משם הלאה - רק בשביל לסמן V שהוא תקין (זה לא נעים להחליף מדחס ולגלות שבסוף התקלה היתה בשסתום התפשטות).

נתקלתי, לפני המון זמן, בבעיה דומה (וזה היה ליפני ואחרי החלפת מדחס) ובסופו של דבר החלפת השסתום בלוק פתרה את הבעיה.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

ברוב הכמעט מוחלט של המקרים בהם אני נתקלתי זה נגמר בשסתום של המדחס

שסתומי בלוק מאוד מאוד אמינים ולא בכל רכב הם נגישים כל כך להחלפה

פורסם (נערך)

ברכב זה הגישה אליו די קלה צריך לפרק את החיפוי של הוישרים.

יש ברשותי מדחס נוסף שאיני יודע על מצבו, הוא פורק מרכב זהה.

אם הלחצים תקינים מדוע בכל זאת שסתום ספיקה יכול להיות לא תקין?

יש לציין שבשעות הערב ובנסיעה המזגן מקרר מצויין.

ההשערה שלי היא ששסתום ההתפשטות תפוס על מצב מסויים והוא כל הזמן מזרים את הגז אל המאייד עד שהוא מציף אותו וטוען אותו בגז רותח הישר מהמעבה , כי השסתום אמור להזרים גז לפרק זמן מסויים ואז להפסיק עד שהמדחס ינק בחזרה את הגז וחוזר חלילה.תקנו אותי אם לא הגיוני

פורסם
ברכב זה הגישה אליו די קלה צריך לפרק את החיפוי של הוישרים.

יש ברשותי מדחס נוסף שאיני יודע על מצבו, הוא פורק מרכב זהה.

אם הלחצים תקינים מדוע בכל זאת שסתום ספיקה יכול להיות לא תקין?

יש לציין שבשעות הערב ובנסיעה המזגן מקרר מצויין.

ההשערה שלי היא ששסתום ההתפשטות תפוס על מצב מסויים והוא כל הזמן מזרים את הגז אל המאייד עד שהוא מציף אותו וטוען אותו בגז רותח הישר מהמעבה , כי השסתום אמור להזרים גז לפרק זמן מסויים ואז להפסיק עד שהמדחס ינק בחזרה את הגז וחוזר חלילה.תקנו אותי אם לא הגיוני

הלחצים לא תקינים יש לחץ גבוה מידי ביניקה וספיקה נמוכה של מדחס היא סיבה טובה לכך

פורסם

+1

לחץ של 50-60PSI ב 2500 סל"ד, ביניקה, הוא לחץ לא תקין (גבוהה) שיכול להעיד על בעיה ביניקה של המדחס (ספיקה נמוכה, אין מספיק יניקה).

לרוב, הלחץ אמור להיות באיזור ה 30PSI (פלוס מינוס לכאן או לכאן, תלוי במערכת. ראיתי מערכות תקינות שעובדות על 35 וגאם כאלה שעובדות על 25-28).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם (נערך)

עדכון

הזמנתי שסתום התפשטות ושסתום ספיקה, בינתיים הגיע לי השסתום ספיקה החלפתי אותו ביצעתי וואקום כמו שצריך ומליאתי גז בכמות ההנכונה ע"פ היצרן והבעיה עדיין קיימת.

הלחצים בסל"ד סרק:

יניקה 50PSI דחיסה 200PSI.

סל"ד בינונייניקה 30PSI דחיסה 210PSI.

המזגן מקרר מספר דקות ולאחר מכן מפסיק לקרר, המדחס ממשיך לפעול והלחצים נשארים אותו הדבר, ורק בנסיעה הקירור חוזר.

שוב אני מדגיש החלפתי בינתיים רק שסתום ספיקה במדחס. (SD7V16 sanden)

פורסם (נערך)

שוב עדכון, הוחלף שסתום התפשטות בנוסף לשתום ספיקה שהוחלף ואין שינוי.

בעמידה במקום המזגן מקרר מעט ולאחר מספר דקות הצינור של הלחץ הגבוה הופך לרותח מידי עד לשסתום ההתפשטות אחרי שסתום ההתפשטות הצינור לא חם ולא קר.

צינור היניקה גם הוא לפתע לא קר וגם לא חם.

הלחצים השתנו מעט ולחץ הדחיסה בסרק כאשר המזגן מפסיק לקרר עומד על 240psi והיניקה ל 55psi.

מה נשאר להחליף עוד?

יכול להיות שהקולט מייבש סתום?

לא מקבל את זה שהמדחס לא תקין לא הגיוני משום שבנסיעה המזגן כן מקרר ואם המדחס היה עייף אז הלחץ דחיסה היה נמוך ואילו הייתי מעלה סל״ד בעמידה זה היה צריך לגרום למדחס לעשות את עבודתו כמו שצריך, אז מה ההבדל אם אני מעלה סלד בעמידה במקום לעומת נסיעה.

כי עובדה שבנסיעה הוא כן מקרר.

יכולת להיות סתימה כלשהיא במייבש או מעבה??

החלקים שהוחלפו מקוריים תוצרת delphi

• תוכן חדש...