Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4372 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

ביצעתי היום בדיקת רכב באחד המכונים המומלצים והמשובחים כאן בפורום.

בדיקת הרכב לא העלתה ליקויים במנוע גיר ושלדה, היה בלאי "סביר" שהיה מקובל מבחינתי ובעקבות זאת רכשתי את הרכב.

לאחר מכן נסעתי למוסך שבו הרכב היה מטופל , כדי להוציא היסטוריית טיפולים ועל מנת לראות מה הוחלף ומתי.

ככה שתהיה לי אינדיקציה לטיפולים הבאים.

במהלך קריאת ההיסטוריה, שמתי לב שהחליפו דלת אחורית שמאלית וטמבון אחורי - חלפים מקוריים שהוחלפו במוסך היבואן.

ישר עלתה לי השאלה, איך זה שהנתונים האלה לא מופיעים בדוח הבדיקה? איך לא זיהו והתריעו בפני שהרכב עבר תאונה?

הרי זה חלק מרכזי במהות של הבדיקה.

במידה ותיקון מתבצע ברמה כל כך גבוהה, האם ייתכן שלא ניתן לזהות אם הוחלף החלק?

לדעתי זה מצביע על חוסר מקצועיות מוחלטת של מכון הבדיקה, וזה בכלל גורם לי לתהות על טיב הממצאים שנמצאו.

איך לדעתכם עלי לפעול בעניין?

פורסם (נערך)

יש אחריות. פנה למכון הבודק.

בגדול, הם בודקים עובי צבע, ואיטום בברגים. עובי צבע אולי עבר, כי התיקון בוצע במוסך מורשה, ואולי עם חלקים שלא היה צריך לצבוע. אבל את הברגים היו צריכים לפתוח, האם הברגים של הדלת האחורית הם בצבע הרכב או אפורים? האם הצבע סביבם מפוצץ ולא בשכבה אחת עם שאר הציר? קשה לי להאמין שהוציאו את הפינים בציר בהחלפה (וגם שם יש איטום צבע).

59291Image.jpg

עריכה אחרונה על ידי Fitch

משכנתא זה קל

פורסם

אם אתה יכול, תסרוק או תצלם את טופס הבדיקה, תמחק את הפרטים המזהים ותעלה לכאן.

נראה מה בדיוק כתבו בו.

פורסם

בוקר טוב,

הנה תוצאות הבדיקה, אני לא מעוניין לקבל עליה חוות דעת.

הממצאים ברורים לי וידועים לי.

דבר נוסף שרציתי לציין, כאשר התקשרתי לשאול לגבי הבדיקה והמחיר, נאמר לי שהמחיר הוא X ש"ח לסוג הרכב הספציפי, וכי המכון יודע לבדוק את הרכב עם המכשור המתאים (התקשרתי ל 4 מכונים לפני אשר הודיעו לי שהם לא מבצעים בדיקה לרכב הזה).

כאשר הגעתי למקום, נאמר לי שהמחיר הוא X +200 ש"ח. עוד דבר שכבר הדליק לי נורה אדומה, כמובן שהתעקשתי על מחיר X שנאמר בטלפון.

ועוד דבר, לא היה להם מחשב מתאים לבצע בדיקות תקלות במנוע - אז למה אמרו לי שיש להם את המכשור המתאים?

IMG_20140716_061315.jpg

פורסם

יש רק הערה כללית על תיקוני פח וצבע. איני יודע אם זה יכול "להכיל" בתוכו גם החלפות דלת ופגוש.

שאלה - לולא הממצאים שמצאת בהסטוריית הטיפולים וכשאתה מתבונן ברכב, האם החלפות הפגוש והדלת "בולטות לעין" ? (מבחינת צבע / הרכבה / מרווחים בין המשקוף לדלת ובין הפגוש לגוף הרכב ?) האם התיקונים שעשו (לפחות לדעתך) כ"כ מקצועיים ?

alfa 156 2.5.

פורסם

אני לא יודע אם מוטלת חובה על המכון לרשום זאת אך רוב המכונים רושמים "הוחלפו חלקי מרכב" והמהדרין אפילו מפרטים אילו. יחד עם זאת, לא הייתי מצפה לכך לגבי הפגוש, מאחר שכמעט כל שיפוץ או תיקון פגוש מחייב את פירוקו ולכן לא ניתן לדעת האם הוא רק פורק או גם הוחלף.

ככל ואני מקבל תוצאה דומה לזו שבבדיקה מעלה אני תמיד שואל את הבוחן בע"פ האם הוחלפו ברכב חלקי פח ברכב.

שי

פיספסת אה הו, אה הו, פיספסת, אה הו. פיספסת, נפלת על פז'ו.

אתה רוצה להתאבד נסה ליפול על שברולט.

פיספסת, פיספסת אה הו.

פורסם

אני לא ידוע להגיד לגבי מקצועיות ההרכבה,

ההחלפה נעשתה לפני 4 וחצי שנים, מאז עבר הרבה זמן וק"מ.

הרכב הוא מונית לשעבר.

הטמבון בצידו השמאלי מעט בולט ויש מרווח בינו לבין הפח.

לגבי הדלת לא ראיתי משהו חריג, נראה כמו עבודה טובה.

פורסם (נערך)

"הפגוש והדלת הוחלפו למקוריים"

גם לי היה משהו דומה.

רק שקודם הוצאתי תדפיס הטיפולים והתיקונים, ורק לאחר מכן ניגשתי למכון.

קיבלתי את הבדיקה, שאלתי את הבודק - מדוע לא נרשמה החלפת הדלת?

הוא שוב ניגש לרכב, בדק את הדלת הספציפית עם המכשיר והסביר לי, שהדלת הוחלפה לדלת מקורית מרכב זהה. מאחר וצבע הדלת היה מקורי מהמפעל, הוא לא עלה על ההחלפה. הבודק הודה שלא בדק את הברגים של הדלת - ועל הברגים היו סימני פירוק.

עריכה אחרונה על ידי vladclar

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

• תוכן חדש...