Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תאונה ברכב חדש

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4362 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא בהכרח. תלוי בביטוח שלו. הוא או חברת הביטוח שלו משלמים את ירידת הערך שלך.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

אם הנזק נורא כמו שאתה מתאר כנראה שהרכב כן יהיה טוטאלוס. עד גיל מסוים חובה להחליף רק לחלקי יצרן מקוריים מה שמייקר מאוד את העסק לחברות הביטוח.

תבקש להפגש עם השמאי של חברת הביטוח בזמן שהוא מבצע את עבודתו, תנסה לסמן לו שאתה מעדיף שהתוצאה תהיה טוטאלוס בגלל שהרכב רק שבועיים על הכביש ואם הפגיעה באמת חמורה אני דיי בטוח שיורידו אותו. במידה והשמאות לא לטעמך תזמין שמאי מטעמך.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

הבעיה העקרית שאני רואה הוא שמדובר בנהג שיכור - מצב שעלול לפגוע בכיסוי הביטוחי שלו עד כדי צורך לתבוע אותו אישית.

ממש ממש לא נכון.

רק במקרי קיצון הביטוח יתנער עקב עבירת תנועה של הנהג האשם. לא נראה לי שזה כזה מקרה. מכל מקום, גם אם אין כיסוי של הביטוח של הנהג יש את קרנית.

קרנית נכנסת לנעלי הביטוח שלא היה, משלמת את הפיצוי והיא תובעת אישית את הנהג האשם.

השאלה שלי,

מה עושים אם אני לא מוכן שיסדרו את האוטו, לא קניתי רכב חדש ממיטב כספי בשביל שאני ידע שאני נוסע עם רכב שעבר תאונה ויש לו ירידת ערך,

אכן באסה, אבל אם הרכב לא טוטל לוס או אובדן כהלכה אז זה המצב.

מפריעה לך הידיעה שיש ירידת ערך או עצם הנזק הכלכלי?

על הנזק הכלכלי אתה כנראה תפוצה אם תפעל בדרכים הנכונות. לעניין התחושה אין פתרון. רק לקבל את הפיצוי ולמכור את הרכב ולקנות חדש ולקוות לטוב.

אגב, ניתן לעיתים להרויח מהברדק המסויים הזה. אם הרכב המתוקן בסדר ומחזיקים אותו שנים רבות אז הפיצוי שמתקבל כעת גבוה מירידת הערך שתהיה בפועל עוד 6-7 שנים במכירתו כמשומש. כי ירידת הערך שלו נקבעת מאחוזים מערכו כעת.

בתסריט כזה בעצם משלמים לבעל הרכב על התחושה שנוהסע ברכב פחות ערך. לעיתים ירידת הערך הזו לא מורגשת בפועל.

פורסם

שים לב שאת החשבונות של אמבולנס, גרר, אחסנה וכו' אתה צריך לשלם כרגע, ולהוסיף את הקבלות לתביעה. מבאס אבל אין ברירה, את הכסף תקבל בסוף.

אגב אני בזמנו הגשתי את הקבלות לשמאי, תבדוק גם את זה מולו.

אימפרזה 4*4 04 נמכרה :|

סובארו בי4 08 לימיטד ז"ל :cry:

סובארו בי4 09 גפ"מ :-)

BMW E92 8)

פורסם
ממש ממש לא נכון.

רק במקרי קיצון הביטוח יתנער עקב עבירת תנועה של הנהג האשם. לא נראה לי שזה כזה מקרה. מכל מקום, גם אם אין כיסוי של הביטוח של הנהג יש את קרנית.

קרנית נכנסת לנעלי הביטוח שלא היה, משלמת את הפיצוי והיא תובעת אישית את הנהג האשם.

לגבי השכרות - יתכן שאתה צודק, צריך לבדוק מול סוכן ביטוח. יתכן שזה תלוי פוליסה.

לגבי קרנית - חברה זו מטפלת בנזקי גוף, לא בנזקי רכוש, כלומר מפצה כאשר לא ניתן לקבל פיצוי מביטוח החובה..

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הביטוח של הפוגע יכול לנסות להתנער מהאחריותו בגלל השכרות ואז תצטרך לתבוע אותו אישית. תקווה שזה לא יגיע לשם. לגבי קרנית זה רק נזקי גוף ולא רכוש.

פיאג'ו 2020, MP3 500

יונדאי סנטפה, 2014

פורסם
יהיה עליך לדרוש כי השמאי יעריך את ירידת הערך המסחרית, לא הטכנית - קרוב לודאי שמדובר בהפרש גדול מאד.

את נזקיך, כולל ירידת הערך יהיה עליך לתבוע מהפוגע - בדרך כלל סוכן הביטוח ינחה אותך לגבי הדרך הטובה ביותר לעשות זאת.

הבעיה העקרית שאני רואה הוא שמדובר בנהג שיכור - מצב שעלול לפגוע בכיסוי הביטוחי שלו עד כדי צורך לתבוע אותו אישית.

דווקא אין מה לדאוג מבחינת השכרות.

פעם היה סייג בפוליסות לגבי נהג שיכור/מסומם, אבל המפקח על הביטוח ביטל את האפשרות למכור פוליסות עם סייג כזה.

אם הרכב של הנהג הפוגע מבוטח, אז הביטוח שלו ישלם את הנזקים לרכב, כולל ירידת ערך מלאה, כולל הכל.

אתם מפספסים משהו למה שהוא ישלם על גרירה ולא חברת הביטוח שלו?!

בסופו של דבר הביטוח של הנהג הפוגע צריך לשלם על הכל.

לשמור את כל הקבלות.

האשם בתאונה צריך לשלם על הגרר והטיפול הרפואי לפי החוק.

לגבי הביטוח שדוד שלי קנה רכב חדש הוא עשה ביטוח שבמקרה של תאונה בשנה הראשונה הוא מקבל מחירון ,מלא תברר עם בסוכנות שלך יש אפשרות כזאת או משהו בסגנון.

האמבולנס וכל ההוצאות הרפואיות (+פיצויים על כאב וסבל) ישולמו ע"י ביטוח החובה של הרכב בו נסע הנפגע, בלי קשר לשאלת האשמה.

ע"ע חוק הפלת"ד.

קרנית לא רלוונטית מאחר ולפות"ש יש ביטוח חובה בתוקף.

אכן רצוי מאוד להיפגש עם השמאי כשהוא רואה את הרכב ולבקש שיקבע אבדן מוחלט או אבדן להלכה.

ניתן (ואולי רצוי) לבחור את השמאי.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

היה לך מקיף ברכב? אם כן במקרה הכי גרוע שהביטוח שלו מתנער או כל מיני בלה בלה בלה תתבע את הביטוח שלך הכי גרוע שיהיה זה השתתפות עצמית ואולי עליה בפרמיה בשנה הבאה , אבל את הכסף וירידת ערך תקבל ללא בעיות. ושהחברת ביטח שלך כבר תשבור את הראש מולו זה עדיף בהרבה מללכת למערכת המשפט המהוללת שלנו ולריב שנים .

שיכרות לרוב לא מבטל ביטוח אלה רק סמים , קרנית רק נזקי גוף במידה והרכב בו נסעו לא היה מבוטח ואז קרנית תובעת את בעל הרכב .

פורסם

שיחררתי את האוטו אתמול מהמגרש עלה לי לא פחות מ 459 שקל + 700 שקל אמבולנס ונאלצתי לראות את האוטו החדש שלי נראה כמו הצרות שלי במגרש הגורטאות ונגרר בברוטליות למוסך שלי, היום צריך להגיע שמאי מטעמי נראה מה הוא יגיד.

פורסם

dani12 לשאלתך יש לי ביטוח מקיף, והנהג שפגע בי נמצא אשם ואת זה המשטרה אומרת גם, אגב הביטוח שאל אותי את מי אני רוצה לתבוע, את המקיף שלי או את חברת הביטוח של הנהג הפוגע, אז אמרתי את חברת הביטוח של הנהג הפוגע

• תוכן חדש...