Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שכירת רכב בגרמניה ( בן 18 )

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4377 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם , בקרוב אני טס לגרמניה לטיול עם המשפחה ואנחנו מעוניינים לשכור רכב שגם אני אוכל לנהוג בו (הבנו שיש הגבלות מאוד מסויימות על מה שמשכירים לנהגים מתחת לגיל 21) אני בן 18 בעל רישיון B ידני קצת יותר משנה וחצי .

אשמח להסבר מפורט על מה ואיך , והאם הדבר בכלל אפשרי ? משום שלפי חברות ההשכרה שדיברנו איתן עד כה, נאמר שחובה וותק נהיגה של שנתיים לפחות , וזאת בשונה ממה שקראתי בכמה אתרים גרמניים להשכרת מכוניות שבהם נאמר שניתן לשכור רכבים בקבוצות מסויימות מעל גיל 18 וותק נהיגה של יום אחד.

בנוסף , אם יש למישהו קישור או המלצה לחברת השכרה שמתאימה לצרכיי , אשמח !

תודה מראש לעוזרים :)

פורסם

תריץ חיפוש, השאלה עולה כל כמה שבועות.

גרמניה יחסית נוחה להשכרת רכב לצעירים. באופן ספציפי תברר אצל סיקסט שהם נוחים במיוחד.

אבל שים לב שאתה מוגבל למכוניות הבסיסיות - שזה אומר לכל היותר סגמנט C (מה שנקרא בארץ "משפחתיות" - כגון גולף או פורד פוקוס).

כך שאם אתם נוסעים כל המשפחה ומדובר ב-4 נפשות או יותר ולטיול של יותר מסופ"ש, מדובר בחוויה די אינטימית.

פורסם

אתה צריך לחפש חברת השכרה שתסכים לאפשר לך לנהוג.

מומלץ גם להוציא רישיון נהיגה מ.מ.ס.י. יש חברות השכרה שדורשות זאת.

פורסם

אחת ולתמיד (yeh right) -- להלן הגבלות הגיל של חברת SIXT בגרמניה.

In Germany, the following rules apply for the minimum age and possession of a driver's licence:

18 years/1 day for vehicles in groups MBMR to CWMR, MTMR, CCCC

21 years/2 years for vehicles in groups IDMR to LWAR, CTMR, ITMR, SSMR to LSMR, SFMR to FFMR

21 years/3 years for vehicles in groups M01 to M06

25 years/3 years for vehicles in groups XDAR, STMR, FTMR, PTMR, LTMR, XTMR, XTAR, XSMR, XSAR, PFMR, LFMR, XFAR, CCAN, LSMN, LSAN, LTAN, XJAN, XSAN, XXAX,XTAX, LTAX, XDAN, XSAM, XNAM, XTAM, XEAM, XRAM, LPAN

25 years/5 years for vehicles in groups M07 and M08.

ז"א - הרכב הגדול ביותר שניתן לשכור מסיקסט ושבחור בן 18 יכול לנהוג בו הוא רכב משפחתי סטיישן - כגון פורד פוקוס סטיישן. הרכבים האלו יהיו כמעט תמיד ידניים.

רישיון בינ"ל של ממס"י לא חובה בגרמניה, אבל ממש לא מזיק שיהיה בכיס.

פורסם

DOC SLOW - סליחה על ההתעלקות, נהג בן 21 עם 4 שנים וותק - על מה יכול לנהוג?

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

פורד מונדיאו ודומיו, ועוד כמה כלים קצת יותר מעניינים.

הכנס לאתרים של חברות ההשכרה, בצע הזמנה פיקטיבית ועבור על מבחר הרכבים - הדרישות מהנהג (גיל, ותק רשיון ודרגת רשיון) מוצגים ליד כל רכב, במקביל לפירוט תכונותיו העיקריות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ההורים ביצעו את ההזמנה דרך שלמה SIXT בארץ, זה יצא הרבה יותר זול. (הזמנו מונדיאו סטיישן)

הם אמרו שאני אוכל לנהוג על קטגוריה בסיסית בלבד (פולו ו308), אבל באתר של SIXT מופיע משהו אחר.

ראיתי שאני יכול לנהוג אפילו על רכבים רציניים יותר כמו BMW סדרה 3 או שירוקו וכו', אבל חברת ההשכרה בארץ טוענת משהו אחר. למי להאמין? או אולי לשאול את הנציג בחברת ההשכרה אם ניתן להוסיף אותי כנהג?

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

ברגע שתגיעו לדלפק של חברת ההשכרה בגרמניה תבקש שיוסיפו אותך בתור נהג נוסף. שים לב אבל שש תוספת תשלום עבור הביטוח.

VW Golf GTI 2006 Manual

פורסם

ידוע, מדובר על 50 יורו לכל התקופה.

פורסם (נערך)

ההגבלות החלות על שוכר הרכב (גיל וניסיון) חלות גם על נהג נוסף. אאל"ט תוספת של 50 יורו היא לא להרחבת הביטוח לנהג צעיר אלא פשוט תוספת לנהג נוסף.

את ההגבלות שהבאתי באנגלית העתקתי מהאתר הבינ"ל של SIXT. הגבלות הגיל בגרמניה נוחות יותר מאשר בישראל. הסוכנים בישראל לא תמיד מקצועיים או יודעים על מה הם מדברים. בגלל זה את הרכב שלי הזמנתי דרך האתר אחרי שקראתי את כל ההגבלות שם (כי רציתי סוג ספציפי של רכב ועם ביטוחים מאוד מורחבים של החברה עצמה ובנוסף רציתי להיות בטוח ב-100% על מה אני משלם - אם כי לרוב באמת משתלם יותר להזמין דרך שלמה בארץ ויתכן וסתם הייתי לחוץ מדי בעניין).

שאתם בדלפק ורוצים להוסיף אותך כנהג נוסף תציינו מפורשות שאתה בן 18 (או 21 תלוי מי שואל). לא לנסות להתחכם משום שאם תעשה תאונה, גם קלה ביותר, הביטוח לא יתפוס ומדובר בסכומים אסטרונומיים (הם מחייבים באלפי יורו על כל פגיעה קלה).

עריכה אחרונה על ידי Doc Slow
פורסם

דוק - בפעמיים שבהן שכרתי מחיר השכירות כלל נהג נוסף.

בדוק באתרי חברות ההשכרה ותמצא שמדובר בתוספת תמורת ביטוח לנהג צעיר.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

זה משתנה ממדינה למדינה ומסוכנות לסוכנות.

בארה"ב לדוגמא ניתן לצרך באוויס וכנראה גם בסיקסט ובעוד חברות גדולות את בת הזוג (כנראה גם שותף עסקי וכו') ללא תוספת.

באירופה המצב פחות ברור וכנראה צריך להוסיף עוד 5-10 יורו ליום לנהג נוסף (עם סכום מקסימום שהוא לרוב סביב 50 יורו).

ניסיתי לברר מה המצב בסיקסט מינכן (אשתי רוצה גם לנהוג) ולא ממש הצלחתי. אני אשלח להם מייל ואם זה יעניין מישהו אחלוק את תשובתם פה.

בכל מקרה - בתקנון של סיקסט גרמניה רשום שאותן הגבלות שחלות על הנהג הראשי חלות גם על הנהג הנוסף.

אני לא הייתי סומך של סוכנות שלמה בישראל ומדבר בכל מקרה עם הסוכן הגרמני בדלפק.

פורסם

אני מדבר על סיקסט במינכן - שכרתי מהם פעמיים, אבל לפני כמה שנים ויתכן שהמדיניות השתנתה. בכל מקרה - בפעם הראשונה היה מדובר בשכירות במסגרתעסקת חבילה שכללה גם טיסות וצימר דרך משווק ישראלי (אם כי אני הרחבתי אותה), בפעם השניה הזמנתי ישירות מאתר האינטרנט של סיקסט גרמניה. לזכות החברה יאמר שלא היו שום הפתעות - המחי שהוצג היה גם המחיר הסופי, כולל נהג נוסף, כל הרחבות הביטוח האפשריות (השתתפות עצמית אפס), אם כי בפעם השניה היתה לי איזו פרשה שכבר גוללתי בפורום כמה פעמים ואין לי כוח לחזור עליה כעת.

פורסם (נערך)

שאלתי אם גם אשתי יכולה לנהוג (כפי שהיה עם הקרייזלר ששכרנו בוונקובר אצל אוויס).

קיבלתי תשובה מאוד לקונית - צריך לרכוש תוספת ED (נהג נוסף).

עריכה אחרונה על ידי Doc Slow
  • תוכן חדש...