Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4388 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מעוניינת לקנות רכב קטן והכי חשוב חסכוני,

מיועד בעיקר לנסיעות עירוניות יום יומיות ללימודים ולעבודה, בחיפה, ולעיתים גם נסיעות בינעירוניות.

התקציב הוא בערך 50 אלף, אבל גמיש, השנתון בערך 2009-2010. בעיקרון הכי חשוב לי שהרכב יהיה חסכוני ושיסחוב בעליות של חיפה.

ההתלבטות היא בין סוזוקי אלטו/ספלאש, טויוטה אייגו, ניסאן מיקרה, יונדאי i10 ודומותיהן. והשאלה אם כדאי לקנות למטרות כאלו רכב עם מנוע 1000 סמק כמו אלטו ואייגו, אם הוא יסחוב בעליות של חיפה?

אשמח לשמוע מה דעתכם :)

פורסם

מייקרת שנתון 2009-2010 באמת חסכונית? כי הנתונים עליה זה בערך 14 קמ לליטר והייתי רוצה לפחות 18, שלא לדבר שאומרים שבאלטו ואייגו הצריכה כ- 20 קמ לליטר...

פורסם

בעיר כמו חיפה אף רכב לא יעשה 1/18,רכבי המיני יעשו כ 1/14-15,מחוץ לעיר זה יותר הגיוני.

את מחפשת גיר ידני או אוטומט?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

לדעתי יונדאי i20 משנים 2009-2010 תתאים לך, רכב מאוד בטיחותי, מאובזר מאוד וחסכוני בדלק.

צריכת הדלק תלוייה בסגנון הנהיגה של הנהג/ת ובמצב המכונית. אם לא מתחזקים את הרכב כראוי צריכת הדלק תעלה.

פורסם

אני מחפשת אוטומט אבל גם רובוטי זה בסדר נראה לי. בעיקרון אני רוצה רכב קטן שיהיה נוח לחניות גם אז עדיף i10 מאשר i20. וכמובן שצריכת הדלק עולה כשמדובר בעיר הררית, ובגלל זה אני רוצה מראש מכונית עם צריכת דלק נמוכה. השאלה אם מכוניות עם צריכת דלק נמוכה ומנוע 1000 סמק יסחבו בחיפה?

ומה אתם אומרים על סוזוקי ספלאש?

פורסם

צריכת הדלק תלוייה לא רק בנפח המנוע אל גם בסגנון הנהיגה שלך ובצורת התחזוקה של הרכב.

בתנאים מסויימים מנוע קטן יצרוך יותר דלק ממנוע גדול יותר מכיוון שהוא עלול להתאמץ יותר.

רכב שיסע הרבה בעליות (תצרף לזה נסיעה עם מזגן בימי הקיץ)- קשה לי להאמין שגם אם נפח המנוע שלו יהיה קטן- עדיין יהיה חסכוני בדלק.

ב 30 אלף ש"ח מוכרים יונדאי I20? ניראה לי זול מדי, גם לרכב יוצא ליסינג/השכרה.

אני אישית הייתי מחפש סקודה פאביה 1.4 ידנית עם 100 כ"ס וכמובן, לכל רכב שתבחר- בדוק שהוא טופל היטב כי גם אם הוא יהיה חסכוני בדלק- במוסך הוא יוציא לך את כל הכסף.

בנוסף, ממליץ לך לקרוא את המדריך הבא שכתבתי, יש שם המון עצות שיעזרו לך.

בהצלחה,

איתמר.

פורסם

איתמר,גם בתנאים קשים עם עליות רכב מיני יהיה הרבה יותר חסכוני מסופר מיני או משפחתית אוטומטית.

הגיר הרובוטי אכן חסכוני,בתקציב שלך יש את הפיגו 107/c1 שתהיה מאוד חסכונית.

אולי גם הסיאט מי נכנסת לתקציב.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

התקציב הוא 50-55 אלף.

מה אתם חושבים על סוזוקי ספלאש או אלטו? וטויוטה אייגו? זה אוטו חדש יחסית, יצא למישהו לנהוג בו?

פורסם

אם את לא צריכה מרחב פנימי אז תישארי בקטגוריית המיני (אייגו, אלטו וכו') ותהני מרכב שיעשה כל מה שצריך ויהיה חסכוני וסופר קל לתמרון עירוני וחניות צפופות.

האייגו ממש לא מכונית חדשה, אמנם בארץ היא נמכרת רק כשנתיים-שלוש, אך מדובר במכונית מאוד ותיקה (כבר בת7-8 אם אינני טועה) שכבר הוצגה לה מחליפה בחו"ל.

היא אחות תאומה לפיז'ו 107 וסיטרואן C1, הן כולן אותו תכנון, משמשות באותם חלקים ומיוצרות באותו מפעל, לכן אם יש 107 או C1 זולות מאייגו הייתי הולך עליהן.

הבעיה איתן היא הגיר הרובוטי, לא נהגתי בזה הספציפי, אך באופו כללי גיר רובוטי הוא לא חוויה מרנינה במיוחד, יש נהגים שזה ממש בלתי נסבל בעבורם ויש נהגים שלא ישימו לב בחיים, רובנו איפשהו באמצע.

היתרון בגיר הרובוטי שהוא לא מפסיד כוח ומבזבז דלק כמו בגיר אוטומטי רגיל (כמו שמותקן באלטו/ספלאש, I10).

אני חושב ששוה לך לנסות קודם כל לנהוג ב107/אייגו עם גיר רובוטי, אם תראי שמסתדר לך אז על הכיפאק, תוכלי להינות ממקסימום חיסכון ומכונית חמודה סה"כ.

פורסם

האייגו תהיה הכי חסכונית,אבל אם איני טועה יקרה יותר מהפיגו 107 וסיטרואן c1,ומגיעה ללא מד סלד.

חשוב להבין שזה אותו רכב רק עם סמל שונה,לכן לא צריך להתמקד בטיוטה אם היא יקרה יותר.

פורסם

אם הספלאש נכנסת בתקציב הזה ( לא בדקתי ) אמורה להגיע עם המנוע 1.25 ליטר של סוזוקי משודך לתיבה 4 הילוכים אוטו׳ של סוזוקי. מנוע נעים להפליא. ולא חסר בכוח. לא רובוטי שלטעמי זה יתרון, בטח במקום עם הרבה עליות וזינוקים בעליה.

כל עוד תא מטען ואבזור (שאני מסיק שלא חשוב לך, משום שאת מתעניינת ברכבים לא מאובזרים) לא כלכך חשוב לך, ספלאש תעשה את העבודה בלי בעיות. נסיעה משולבת בעליות ובלי לרחם על הרכב יותר מידי ( קיקים ועקיפות ) תניב צריכה של כ 14.5 ק״מ לליטר.

בהצלחה!

Alfa 159 TBi

• תוכן חדש...