Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4405 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תודה על הרעיון גיא.

אחי עשה זאת. הוא מאוד אוהב את התחום הזה, הוא חיפש אתרים ומידע בגוגל, נרשם והתחיל ללמוד עצמאית.

הוא בונה לעצמו כל מיני תוכנות קטנות, אני אפילו לא מבין בזה.

כל מיני דברים שקשורים לתכנות, שפות תכנות, והרבה דברים מוזרים.

אבל זה עדיין לא מהווה תחליף ללימודים שכל כך ציפינו שהוא יתחיל.

אני גם חשבתי שהינה, הוא יתחיל ללמוד באוקטובר כפי שהובטח לו, שהרי הוא עמד בתנאים, היה באבחון תעסוקתי,

עבר אותו בהצלחה, קיבל המלצות. רק פספס את שנת הלימודים 2013, אז אמרו לו לא נורא, אתה תלמד בשנת 2014.

וכעת ככל הנראה זה לא יקרה באוקטובר 2014. עם כמה שאני בן אדם מאוד אופטימי.

מסגרת לימודית זה לא רק ללמוד בשביל התעודה.

זה פשוט מסלול שביטוח לאומי עוזר לנכים להיכנס אליו, שיקום מקצועי, שדרכו הם יכולים להרגיש כמו בני אדם רגילים.

לקום בבוקר ליום חדש, שבאמת יש לך מה לעשות באותו יום, להגיע לכיתה בתור סטודנט שעושה משהו משמעותי בחיים, להיות בסביבה

של אנשים, להכיר חברים, לתקשר עם אנשים, לפתח כישורים חברתיים, ויש עוד היתרונות רבים ביציאה מהבית למסלול לימודי.

ללא עזרת הביטוח לאומי, יהיה לנו קשה מאוד לעשות זאת לבד.

שהרי אם היה לי את האמצעי הכספי, לא הייתי נעזר בהם כלל. היה כואב לי שהם היו עושים זאת לנכים אחרים כמובן.

אך אם היה לי את האמצעי, הייתי דואג לרשום את אחי למוסד לימודי נגיש, משלם את שכר הלימוד, משלם את כל ההוצאות הנלוות, דואג להכל.

אנחנו תלויים בביטוח לאומי.

וחבל לי שמצד אחד זוהי זכות של בן אדם, ומקשים עליו לקבל אותה.

מאז שפתחתי את הנושא, יצא לי לשמוע סיפור של אמא יקרה, שגם לבנה שיש לו נכות, שגם לו היה קשה מאוד מסלול השיקום המקצועי.

לקח להם המון שנים, אחרי מלחמות, שבסופו של דבר הוא סיים לימודים, והכיר חברים, ואפילו השתלב בעזרת ארגונים שעוזרים לבעלי מוגבלויות, השתלב בשוק העבודה.

בינתיים אני משתדל למצוא תעסוקה, כל מיני דברים קטנים שלא יהיו ימים שגרתיים ומשעממים, משתדל.

אני מודה לך גיא, בהצלחה.

צביקי, תודה. אני אפנה בשמחה.

אני אשאל גם כאן, במסרים רציתי לשאול מספר שאלות שמטבע הדברים אולי עלולות להיות אישיות יותר.

אני לא ארצה לכתוב פה דברים אישיים כל כך. משתדל לדבר בכלליות, עד כמה שאפשר. מדי פעם אני חוטא בלי כוונה.

תודה לכם.

אני יודע שזה נושא לא קל, ואחרי שיחות עם אנשים שעברו דברים דומים, אני מבין גם שאנחנו לא הראשונים.

כנראה שזה ככה, ובסופו של דבר ממה שהבנתי, לכל אחד יש את האינטרסים שלו. כשהייתי בטוח שהאינטרסים לרוב הם לחיוב.

פשוט יהיה צריך להאמין שבסופו של דבר נצליח, עם ידיעה שזה עלול לקחת קצת זמן, ועם מעט מכשולים בדרך.

שבת שלום חברים.

פורסם

אל תתבלבל - שיקום מקצועי מיועד לכניסה לשוק העבודה. כל היתרונות הנלווים שציינת כמו "

דרכו הם יכולים להרגיש כמו בני אדם רגילים.

לקום בבוקר ליום חדש, שבאמת יש לך מה לעשות באותו יום, להגיע לכיתה בתור סטודנט שעושה משהו משמעותי בחיים, להיות בסביבה

של אנשים, להכיר חברים, לתקשר עם אנשים, לפתח כישורים חברתיים"

כשמם הם - נלווים.

עליכם לשכנע את עובדת השיקום שאחיך יוכל למצוא עבודה ולהשתלב בשוק העבודה.

פורסם

תלמדו יחד באוניברסיטה הפתוחה.

ככה אחיך לא יצטרך לנסוע כל יום ומצד שני הוא כן יצטרך להיות שם מידי פעם ובפעמים האלו תוכל לעזור לו והוא גם יראה קצת אנשים אחרים.

:turn-l:מכונאי וחשמלאי אופנועים מוסמך :turn-l:

פורסם

בלא מעט מוסדות לימוד אפשר להתחיל גם בסמסטר אביב. כך שהוא לא יאלץ לדחות הכל בשנה נוספת אלא "רק" בחצי שנה. לא אידיאלי, אך עדיף.

אז לשלוח לך חומרי לימוד רלוונטיים?

נדמה לי אתה יכול להביא אותו עם 172 כ"ס, וזה יותר ממה שאתה מבקש ב 22 כ"ס, אז אל תלחץ עד הסוף.
פורסם

1. מי שמציע ללמוד באו"פ לא מבין את מהות השיקום מקצועי.

2. שיקום מיקצועי בביטוח-לאומי כולל את תשלום שכר הלימוד ודמי מחייה לכל אורך התקופה, דבר שהוא קצת בעייתי כאשר מדובר באו"פ.

3. לימוד עצמי הוא מצויין ויכול מאוד לעזור, אבל צריך להזהר שביטוח לאומי לא יגדיר אותו פתאום כ"משוקם מקצועי" בשל העובדה שהוא מסוגל לכתוב יישומון Java/

4. הכי הגיוני שהאח של super-man ילמד באוניברסיטה בבאר שבע או במכללת "ספיר" (שזה הכי קרוב לבית שלו)

5. super-man אשתדל לדבר איתך טלפונית מאוחר יותר, ואראה איך אפשר לסייע.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

ערב טוב חברים,

צביקי - אתה צודק, כל מה שציינתי, נלווה כמובן לשיקום המקצועי, שבמרכזו הוא הלימודים.

אך ללא הלימודים, יהיה קשה מאוד להתחבר לאנשים, למצוא מסגרת עם אנשים שתהיה גם נגישה, סיבה לצאת מהבית,

כל מה שציינתי הוא נלווה, אך קשה מאוד להשיג לבד.

יהיה צורך בהרבה כסף, ובהמון השקעה.

לדוגמה, בשיקום אחי יוכל להתחבר לאנשים, להכיר אנשים, להיות בסביבה של אנשים, בני גילו ואף מעל, לתקשר, לצחוק, לבלות.

עצמאית יהיה קשה לעשות זאת. כשמדובר בנכים כמובן.

חיפשתי המון פעילויות לנכים, בדגש על מבוגרים, במיוחד באיזור מגורינו, קשה עד כמעט שאין לנכים שהם לא ילדים.

זה לא פשוט כמו אדם רגיל, פשוט ללכת למקום של אנשים ולהתחבר.

בקשר למשפט האחרון שלך, זה המפתח לכל ממה שהבנתי מאנשים.

צריך לשכנע אותם, שאחי יוכל למצוא עבודה ולהשתלב בשוק העבודה, לאחר שהם ישקיעו בו את שכר הלימוד.

אנחנו מנסים ומשתדלים. תמיד יש עוד הוכחה שצריך, ועוד תנאי, תאמין לי שאני אישית לא מוותר.

hgilad123, זה רעיון יצירתי.

אך זה יצירך ממני גם ללמוד. אני אינני יודע מה אני רוצה ללמוד כרגע, בנוסף אין לי איך לממן את לימודי.

אצל אחי זה קצת שונה. כי הביטוח לאומי יממן את לימודיו, או לפחות חלקית. זה מקל עלינו.

ברגע שיהיה צריך לממן 2 סטודנטים, זה גדול על המשפחה.

אני לא אומר שלא אלמד, פשוט כל דבר בזמנו. אחרי שאדאג שאחי ילמד, גם אני אלמד.

Guy_25, אתה צודק, אך לא כך עובד הביטוח לאומי.

הביטוח לאומי עובד עם מוסד שקרוב למגורים מגורים, בדגש על נגישות.

קרוב אלינו מכללת ספיר כפי שכתב zvit, ומכללת אחווה. העובדת שיקום גם אמרה שהם נגישים, ונכים לומדים במוסדות האלה.

zvit, צודק בכל. לדעתי אתה אפילו מבין יותר ממני.

בקשר לסעיף 3, תודה שאמרת. זה לא ברמה מקצועית כמובן.

אלא פשוט בכדי לא להשתגע בבית, מחוסר מעש, אחי מצא איך להעסיק את עצמו, החליט שהוא ילמד בינתיים לבד,

ובונה לעצמו כמה תוכנות קטנות. נזכור שלא להזכיר זאת, כי חבל. זה לא משהו מקצועי, ושלא יחשבו שהינה, יש לו מה לעשות. כי זה לא.

הוא עושה זאת בבית, כשהוא לבד, איתנו, עם אותם אנשים שהוא איתם תמיד, במיטה שלו, בסלון.

אם יש לך איך לעזור, ואתה מוכן להקדיש מזמנך, אני אשמח מאוד. מקווה שיש לך את מספר הפלאפון שלי. תודה רבה.

תודה רבה לכולם.

המשך ערב טוב ונעים.

• תוכן חדש...