Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4409 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי שלום יש לי שאלה כזאת שלא מצאתי לה פתרון אצל שום מוסך כולל המורשים, יש לי כריזמה דור ראשון שנת 99 עם 230K ק"מ ,

השמן גיר הוחלף לפני כ 20 אלף כנראה למשהו סטנדרתי שנמכר בחנויות חלפים דקסטרון 3 אני מאמין , הוא אדום ושקוף ונקי. הגיר מעביר בסה"כ בסדר (אני חדש באוטומט אז אני לא יודע מה זה טוב או לא) אין מכות בכל מקרה והעברה חלקה.

היום ביררתי שמן מקורי שהוא בתקן SP3 שמן של יונדאי . עולה באזור 80 שקל לליטר יקר בטירוף.

אבל זה לא הנושא.

במורשה נאמר לי שאם אני אחליף רק מה שיש בקרטר יהיה לי עירבוב שמנים וזה ממש לא בריא לגיר , ובכללי.

ומצד שני אמרו לי שאם עכשיו יש שמן דקסטרון שכנראה בסוג הזה משתמשים כבר המון זמן , כי חוץ ממורשה אף אחד מהחנויות העיקריות בירושלים אפילו לא מכירים את השמן אז כל מי שמטפל במוסך כללי מקבל מנת דקסטרון סטנדרתית.

אז גם להחליף את כל השמן ולהחליף צמיגויות בגיל הזה כבר יכול להשבית את הגיר או לגרום לבעיות .

אז מה שאמרו לי במוסכים כללים זה רק להחליף למה שקיים ולא להעביר למקורי , וזה בפועל מה שאמרו לי גם במורשה רק לא באופן ישיר .

באופן ישיר אמרו אפשר לשאוב הכל ולהחליף לגמרי.

יש פה מומחים אז אולי תוכלו לייעץ תודה . עד כמה זה קריטי בגיל הזה והאם יגרום ליותר נזק מתועלת .

פורסם

אם הגיר מתפקד טוב עם השמן שנמצא בתוכו-אל תיגע בזה כי פתיחת והחלפה רגילה היא מקור לצרות

גם השמן יחסית לא ישן-20 אלף ק"מ וצבעו אדום שקוף ולא שחור ומריח כמו מנגל-זה בסדר

ישנה מכונה יעודית שמתחברת לגיר ב-2 צינורות ששואבת את השמן מהגיר ובאותו עת מזרימה שמן חדש לגיר אבל זה מיותר עבורך בשנתון ובנסועה שברכב.

אני הייתי ממשיך לנסוע ,ולהיות עירני באם יש בעיות בגיר ואז לפעול במסגרת טיפול ברכב.

פורסם

גם אצלי ברכב סופר לנסר 97 היו שמים את השמן הנ"ל, בעקרון הוא שמן לא טוב כי הוא מינרלי שמאבד מהתכונות שלו בחום גבוה , אצלי גרם להרבה מכות בגיר עד שהחלפתי לחצי סינתטי של וולווליין באותו התקן SP3.

אצלי כבר הנזק עשה את שלו אבל פחת מאז שעברתי לשמן גיר הנ"ל, אצלך ברכב נסע דיי הרבה ככה שאני לא יודע אם כדאי לך להתעסק עם זה כרגע, אבל כשאני ביצעתי החלפת שמן הומלץ לי להחליף חצי מהכמות בשמן חדש ואז לאחר כ 30 -40 ק"מ להחליף שוב ככה שרוב השמן החדש הוא מהסוג ומהדגם הטוב יותר.

דקסרון 3 לא מומלץ.

Opel Adam S 2017

פורסם

כדאי להחליף ולחזור לשמן (נוזל) הממסרה העומד בתקן SP3 - SPIII .( מתאים למיצובישי , יונדאי , קאיה )

להחליף עכשיו מחצית מהנוזל - ריקון אגן הממסרה , ומילוי נוזל ממסרה SP3

כך יהיה בממסרה כ 75% נוזל ממסרה תקין בתקן , ולדעתי זה מספיק .

ואם תעדיף יותר מהנוזל המתאים - בצע החלפה נוספת כעבור כ חודש - כך יהיה כ 90% נוזל מתאים .

** לא להחליף את הכל בפעם אחת - לבצע בשתי החלפות חלקיות ( קרא בדיונים למטה )

ראה דיונים קודמים .

א - http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?439872-החלפת-שמן-גיר-ליונדאי-אקסנט&highlight=%D7%91%D7%9E%D7%9E%D7%A1%D7%A8%D7%94

ב - http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?507737-יונדאי-אקסנט-2002-גיר-התחיל-להחליק-מיד-אחרי-טיפול&highlight=%D7%91%D7%9E%D7%9E%D7%A1%D7%A8%D7%94

ג - http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?458927-החלפת-שמן-גיר-ס-לנסר-97-מוסך-אמר-שלא-כדאי-הייתכן&highlight=%D7%99%D7%A9%D7%90%D7%A8

ד - http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?413376-׳ ׳•׳–׳œ-SPIII-׳ž׳¦׳•׳‘׳™׳©׳™&p=3256168#post3256168

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

להחליף פעמיים זה כבר בזבוז כסף וזמן גם כך קונים את אותה כמות שמן אז לשלם למורשה שישאב הכל עוד 200 שקל זה שווה

פורסם (נערך)

איזה החלפה עשית? מלאה כמו בסגנון המכונה או חלקית?

החלפה חלקית לא הכי מועילה עקב שעדיין יש שמן ישן.

החלפה מלאה ניתן לעשות בלי המכונה פשוט צריך כל הזמן להזרים שמן בזמן שהישן יוצא.

מציע לך לעשות עוד החלפה חלקית במידה והראשונה היא חלקית עם אחד בעל תקן של sp3.

שמן של יונדאי יתאים לך והןא עולה 40 שקל לליטר

עריכה אחרונה על ידי mark_Avn
פורסם

היום קניתי אצל גוני בוואדי שהוא דרך עגב מפיץ מורשה של וולוולין ובכלל נראה אחלה חנות עם מחירים סבבה ומלאי של הכל מהכל בירוושלים למי שזה מעניין אותו.

קניתי שמן גיר בתקן SP3 של מיצובישי מקורי היחידי שהיה לו בעיר . ארענן בהזדמנות אוסיף 4 ליטר ואז אוסיף עוד 4 ליטר בהחלפה השגרתית הבאה בעוד 20 אלף . השמן כרגע נראה ממש חדש נקי אדום ושקוף כך שאני לא חושב שאמורה להיות בעיה עם שמן חדש אבל אני מעדיף שיהיה לפחות חצי כמות שמן נורמלי מתאים . קניתי גם פילטר שהוא חיצוני בכריזמה . למרות שגם הפילטר הנ"ל הוחלף לפני 20 אלף.

הרכב גם יעבור טיימינג כולל משאבה ומותחן של GMB , נוזל פרסטון , רצועה של GATES רצועות אביזרים ומחזירי שמן וכמובן שמן טוב ופילטר מקורי .

שבת שלום...

• תוכן חדש...