Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4409 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

בהמשך למה שכתבתי ...

הבעיה הטכנית כרגע היא שהרכב לא מניע שמסובבים את הסוויץ יש אורות יש רדיו יש הכול שמנסים להניע יש טק טק טק רעש כזה רק אם מחברים כבלים מרכב אחר הוא נדלק .

מצבר של ENERGIZER PLUS 60A

בקשר לזרועות מתלה זה בעיה בטיחותית ? במוסך המורשה הרימו לי את הרכב על ליפט והסבירו לי שיש משולש לא כל כך הבנתי ושאם אני אעשה פניה חדה עם הרכב הגלגל עלול להתנתק מהמקום והראו לי מאחורה בזרוע מתלה גומי בתושבת עם חתך קטן

יש עוד בעיה תושבות מנוע לפי מה שאני ראיתי יש ליד המים של הרדיאטור תושבת בצד שמאל והגומיה לא הכי " גמורה " אבל אמרו לי שזה לא תקין אני לא שומע חבטות של המנוע מה ההשלכות של תושבת לא תקינה ?

זה רק מרעיש ? אני לא ממש שומע רעשים חזקים אולי רעש מנוע חודר בנסיעה ? אין לי מושג .

2 חלונות במושב האחורי דפוקים " מרעישים " או שהחלון עולה ויורד משתגע

לא מזמן נסעתי בכביש 431 והיה לי תקר בצמיג במהירות 90 - 100 ובגלל שהכביש מהיר ולא יכולתי לעצור באותו רגע נסעתי קצת על הגלגל עד שסטיתי לצד הדרך והגלגל נהיה אבקה בפנים היו לי 4 גלגלים של חברה סינית SUNITRAC FOCUS 4000 לא יודע אם זה סיני הפנצר היה בגלגל ימין קדימה והפנצר מאכר הביא את הגלגל האחורי התקין לקדמי שיהיו זהים והגלגל החדש שם לי מאחורה מותג סיני בשם KETER השאלה אם ה SUNITRAC יותר טוב ? לשניהם יש אתר מסודר הבנתי שה KETER הוא 91H תומך במהירות עד 210 קמ"ש ובמשקל 615KG השאלה אם הוא יכול להיקרע לי בדרך והוא לא בטיחותי ? עוד נתון יש לו C בכביש רטוב ו E בצריכת דלק .

והשאלה הכי חשובה אם ניתן לקחת מאזדה 3 1.6 אקטיב ולהחליף לה מנוע ל 2 ליטר ? או מעל 2 ליטר 2.3L

כדי להעלות כמה כוחות סוס אני יודע שיש גם מאזדה דיזל עם מנוע 1.6 טורבו אבל זה ידני ובארץ הבנתי שאין מאזדה דיזל .

שמתי תוסף לדלק וזה לא עזר בכלל לא בשיפור של הדלק ולא בביצועים .

צריך עזרה תודה

מאזדה 3 אקטיב 2008 מנוע 1.6 105 כ"ס

תיבה 4 הילוכים , 107 K ק"מ .

עריכה אחרונה על ידי KETER TIRE
פורסם

ככל הנראה מצבר לא תקין, בדוק שהקטבים מהודקים כמו שצריך ונקיים.

אם לאחר התנעה עם כבלים ומסיעה של כחצי שעה - שעה עדיין לא מניע - רוב הסיכויים שצריך לבחליך מצבר. לבדוק טעינה לפני.

תושבת מנוע לא תקינה מעבירה ויברציות לגוף הרכב, בהתחלה זה מורגש כרטט קל בעמידה בדרייב.

אם ממשיכים להזניח, התושבת יכולה להתפרק.

משולשים זה חלק בטיחותי, בקש חוות דעת ממוסך אחר ואם גם הוא קובע שיש בעיה - תחליף ותעשה כיוון פרונט.

בגדול, כשקונים רכב משומש עם מעל 100.000 ק"מ מקובל לבצע מה שנקרא אצלינו "יישור קו".

כלומר טיפול שמנים, החלפת תושבות, גומיות וצמיגים בהתאם למצב שלהם. מומלץ להעיף את הצמיגים הסיניים של הליסינג, במיוחד עם הם בבר קצת ישנים ולהרכיב 4 צמיגים של פירמה נורמאלית.

משקיעים עוד כמה אלפים ונהנים מרכב תקין שנוסע טוב.

בנוגע להחלפת מנוע - הרבה יותר הגיוני וכלכלי למכור את זו ולרכוש באותו סכום אחת 2.0 מקורית ישנה בשנה-שנתיים.

אין בארץ מנועים אחרים מלבד 1.6 ו 2.0 ורוב הסיכויים שגם החלפה מ 1.6 ל 2.0 לא ניתן לאשר בקלות, מכיוון שיש שינויים נוספים ברכב, כמו בלמי דיסק מאחורה, אולי מתלים שונים וכו'.

פורסם (נערך)

עשיתי יישור קו במוסך מורשה עלה לי 1390 שקל .

אז לפי מה שאתה כותב אי אפשר לשפר / להוסיף כ"ס לרכב או כוח ? צריך לחיות עם האיטיות המחרידה הזאת ?

אין דרך לגרום לרכב לא להיתקע שמפעילים מזגן ? או שמגיעים לעליה בבית שמש / ירושלים ?

למה צריך להדביק את הדוושה של הגז לרצפה ? כדי שהרכב יזוז ? ואם זה בכלל בריא להביא את הרכב למצב שהדוושה תקועה לרצפה ?

ולמה לוקח לרכב כמה שניות להגיב גם שמוחצים את הדוושה לרצפה ? עד כדי כך המנוע במצוקה ?

הרכב שותה דלק בגלל שהגוף כבד והרגל כבדה על הגז הצריכה הכי טוב שיצא לי על הרכב הייתה 1:12 וזה היה בכביש החוף שהנסיעה יחסית חלקה

פורסם

נסעתי הרבה על מזדה 3 דור ראשון ושני.

לא רכב ביצועים כמובן אבל בגדול נוסע בסדר, כמו רוב המשפחתיות האחרות 1.6 אוטומט מאותם שנים. אפילו טוב יותר מחלק מהן.

אולי יש בעיה ברכב הספציפי שלך, ממליץ לך לקחת ממישהו סיבוב על רכב אחר זהה. אם אין הבדל משמעותי, אז זה הרכב, תירגע.

תאמין לי שיש מכוניות הרבה יותר חלשות.

צריכת דלק של 1 ל 8 בעיר ו 1 ל 12-13 בבינעירוני תקינה לגמרי למאזדה 3. בנסיעה מנהלתית בשטח מישורי אין שום צורך ב"רגל כבדה", ואפשר קצת לשפר את המתונים הנ"ל.

פורסם

לקחתי את הרכב לכמה מכונאים וכולם אמרו לי " ככה מאזדה 3 נוסעת " ואני משתגע איך בסדר ?

אף מכונאי רכב לא מצא בעיה במנוע או משהו כזה ...

דרך אגב יש רכב יותר חלש מהמאזדה 3 ? זה באמת יהיה נחמד לדעת איזה רכב בדיוק ?

סובארו אימפרזה 1.5L ?

ובקשר לצריכת דלק אם נוסעים במאזדה 3 " בלי לפחד " ועם מזגן ועם רגל קלה על הגז אפשר בקלות להגיע 1:7.5-8 משולב

קצת קשה לי עם הצריכת דלק האופטימית שלך 1:12

כדי להגיע לסביבות 1:12 נאלצתי לנסוע על 70-80 קמ"ש לאט לאט וללטף את הגז בכביש החוף .

נסיעה לא נורמלית , יום אחד נשבר לי ללטף את הגז כל כך בעדינות והגעתי לצריכה של 1:7.5-8 משולב כמו בשברולט אבאו ביג 1:8

הליטוף העדין של הגז ולא לעבור את ה 80-90 קצת מחרפן אותי .

בסוזוקי אלטו מחצתי את ההילוך ה 3 ל 110 למרות שיש 5 הילוכים 3 עובדים ו 2 על הנייר והגעתי לצריכה של 1:15-6 בלי להתאמץ .

אתה רוצה להגיד לי שכדי להגיע לצריכה של 1:12 צריך לנהוג כמו רופא על 80 קמ"ש ? קצת מדכא.

נ.ב.

במאזדה 3 החדשה 1.5 עשו מבחן דרכים ונסעו " עם רגל כבדה על הגז " בלי ללטף והגיעו ל 1:8 עם הכיבוי מנוע המפורסם !!!!

פורסם

או קי, שכנעת אותי.

זבל של אוטו, שותה הרבה דלק ולא סוחב.

לא זכור לי שזה היה המצב בשתי המכוניות שנהגתי עליהן, אבל עזוב...

מה בדיוק אתה רוצה עכשיו מאיתנו?

מישהו פה חבר בצוות מהנדסים של מאזדה ואחרי בצורה זו או אחרת למחדל הזה?

פורסם (נערך)

חשבתי שיש דרך לשפר את המנוע כדי שיהיה אפשר להפעיל מזגן או לא להתקע בעליה

אבל לפי מה שהבנתי ממך " זה הרכב זה מה יש " , נשאר רק למכור אותו ולהפיק מסקנות להבא

ויש לי עוד שאלה חשובה :

יש לי אפשרות לקנות פולסווגן גטה מנוע 2.0L אבל אמרו לי שהתחזוקה יקרה פי 2 ממאזדה זה נכון ?

חבר שלי לעבודה אמר לי שרק מראה צד ברכב זה כמה אלפים

כי המחירון של הרכב ממש זול הופתעתי לטובה .

נ.ב.

כדי לקבל צריכת דלק טובה 1:10-13 כולם נוסעים בכביש עם רגל עדינה על הגז ? ומלטפים אותו ?

יש רכב משפחתי שאפשר לנסוע בלי ללטף את הגז ולהגיע לצריכה משולבת של 1:12-13 בנסיעה " כבדה " על הגז או שאין ? סתם סקרנות .

פורסם

יש בפורום המון המלצות על מוסך רון שמתמחה בוואגיות,דבר איתו על נושא האחזקה (אני אישית לא מכיר אותו).

וכן מראה זה באמת כמה אלפי שקלים אבל למזלנו לא חסר רכבים בפירוקיות.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

שלום לך, לדעתי כול הנושא של הסחיבה הוא נקודתי לרכב שאתה קנית, תנסה לנסוע על מאזדה 3 אחרת (תמיד יש מישהו במשפחה,חברים, עמיתים לעבודה) מישהו עם רכב כזה. בעבר היה לי מאזדה 3 1600 שנת 2005 שעד 223 עלף ק"מ נסעה בצורה טובה, אומנם הייתה תחושה של כבדות, אבל כשהייתי מדביק את הדוושה הרכב היה טס! כרגע כבעלים למאזדה 3 מנוע 2000 שנת 2004, אני יכול להגיד שבנסיעה רגועה אין הבדל כלל, אבל כשאני צריך להוציא כוח מהרכב, הוא נותן לי אותו. תנסה לבדוק מאזדה 3 אחרת, בהצלחה. נ.ב, יש איזה מכון בדיקה (באיזור חולון אם אני לא טועה) שנותן לך נתוני הספק של המנוע בעבודה, ואפשר גם לבדוק קומפריסה (מוציאים את הפלגים ושמים איזה חיישן שבודק את הדחיסה של המנוע, אולי זה גם יכול לענות לך על כמה שאלות בנושא המנוע הזה. בהצלחה.

• תוכן חדש...