Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7903 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם!

יש בבעלותי רכב מסוג שרייד שנת 93 בעל נפח מנוע 1300.

הרכב עבר 76000 ק"מ והמנוע במצב מצויין.

הרכב הוא יד ראשונה ומאז שנקנה השתמשתי בשמן מנוע מסוג 20W50 המומלץ ע"י היצרן,אבל לאחר עיון בפורום הטכני וקריאה לגבי סוגי שמנים הבנתי שיש אפשרות לשים שמן בעל צמיגות 10W40 למשל. הבנתי שמעבר לשמן הנ"ל יתרום למנוע ויגרום לו להסתובב יותר חופשי. כמו כן הבנתי שהשמן יותר איכותי ושומר על תכונותיו לאורך זמן.

אבל למרות הכול לא קיבלתי תשובה חד משמעית לגבי הנושא האם יכול להיגרם נזק למנוע לאחר שימוש בשמן בעל צמיגות שלא הומלצה ע"י היצרן.

ברצוני לשמוע על היתרונות והחיסרונות (אם יש) במעבר לשמן 10W40 בשרייד.

חייב לציין שאני שומר מאוד על המנוע ולא רוצה לגרום לנזק ע"י מעבר לשמן לא מתאים.

מבקש להתיחס ברצינות לשאלתי.

"If you feel in control,you're not going fast anough"

Mario Anderetti

פורסם
שלום לכולם!

יש בבעלותי רכב מסוג שרייד שנת 93 בעל נפח מנוע 1300.

הרכב עבר 76000 ק"מ והמנוע במצב מצויין.

הרכב הוא יד ראשונה ומאז שנקנה השתמשתי בשמן מנוע מסוג 20W50 המומלץ ע"י היצרן,אבל לאחר עיון בפורום הטכני וקריאה לגבי סוגי שמנים הבנתי שיש אפשרות לשים שמן בעל צמיגות 10W40 למשל. הבנתי שמעבר לשמן הנ"ל יתרום למנוע ויגרום לו להסתובב יותר חופשי. כמו כן הבנתי שהשמן יותר איכותי ושומר על תכונותיו לאורך זמן.

אבל למרות הכול לא קיבלתי תשובה חד משמעית לגבי הנושא האם יכול להיגרם נזק למנוע לאחר שימוש בשמן בעל צמיגות שלא הומלצה ע"י היצרן.

ברצוני לשמוע על היתרונות והחיסרונות (אם יש) במעבר לשמן 10W40 בשרייד.

חייב לציין שאני שומר מאוד על המנוע ולא רוצה לגרום לנזק ע"י מעבר לשמן לא מתאים.

מבקש להתיחס ברצינות לשאלתי.

..לדעתי אין שום סיבה שתעבור ל-10/40, המשך להשתמש ב-20/50, אבל

המתן לניצן ואיציק ואחרים, שיביעו דעה והמלצה נוספת בנושא...!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם
..לדעתי אין שום סיבה שתעבור ל-10/40, המשך להשתמש ב-20/50, אבל

המתן לניצן ואיציק ואחרים, שיביעו דעה והמלצה נוספת בנושא...!

בברכה

צביקה

תודה על התשובה.

גם אני חושב שלא כדאי לעבור לשמן שונה מהמלצת היצרן ,אבל בכל זאת ברצוני לשמוע את ההיבטים החיוביים והשליליים בנושא.

Mario Anderetti

פורסם
תודה על התשובה.

גם אני חושב שלא כדאי לעבור לשמן שונה מהמלצת היצרן ,אבל בכל זאת ברצוני לשמוע את ההיבטים החיוביים והשליליים בנושא.

..אתה יכול לעבור לשמן 10-40 חצי סינטטי איכותי של חברות מוכרות כגון LM אג'יפ ESSO .

התוצאות הטובות:התנעה קלה יותר,ביצועים טובים יותר,חיסכון בצריכת הדלק,הפחתת בלאי באזור הקמשפט,חדירה קלה ומהירה יותר לתוך מיסבי הקרנק,השקטט רעשים (אם יש) מאזור מובילי השסתומים.

תוצאות שאולי יהיו פחות טובות:צריכת שמן-בהסתייגות-יש לעקוב אחר הצריכה.

לא יגרם שום נזק למנוע.

***בשנת 93 לא היו נפוצים או קיימים בשוק השמנים, שמנים איכותיים דקים סינטטיים או חצי סינטטיים.

לכן כמעט כל היבואנים נהגו להמליץ על 20-50 ללא יוצא מן הכלל למנועי הבנזין של אותה תקופה.

הצמיגות הגבוהה יחסית נועדה לספק הגנה למנוע גם בשימוש בשמן באיכות נמוכה מהשמנים הקיימים היום-בתקופה ההיא דרגת האיכות של השמן הגבוהה ביותר בתקן API היתה SG והתקן האירופאי ACEA אשר מגדיר במדויק את איכויות השמן תחת חום ולחצים גבוהים עדיין לא נולד.

לכן היה נהוג בזמנו להמליץ על מינרלי 20-50 כיוון שמינרלי 10-40 בעיקרון אינו שמן טוב ואינו מומלץ. מהסיבות הבאות:

הצורך בשימוש בכמות גדולה של משפרי צמיגות ,אשר גורמים עם הזמן לאי יציבות בצמיגות עקב הישברותם תחת חום ולחץ, מה גם שכמות גדולה מהם באה על חשבון השמן הטהור, ומורידה את יכולת הסיכוך הכללית של השמן,ומורידה את תוחלת חייו הכללית (משפרי הצמיגות אינם חומר מסכך).-יצרני הרכב אינם ממליצים על שימני 10-40 מינרליים ויש כאלה שאף מבטלים את האחריות עקב שימוש בשמן כזה.

מאז 93 ,שמן רב זרם בצינורות תעשית השמנים, והתעשיה הזאת פיתחה שמנים שמצד אחד יהיו דקים, ומצד שני יתנו סיכוך מצויין למנוע וישמרו על תכונותיהם הבסיסיות לאורך זמן.

שמן חצי סינטטי 10-40של חברה מוכרת כ LM למשל איכותי ועדיף על שמן מינרלי 20-50. שוב החיסרון הוא שעלולה להופיע צריכת שמן מסוימת(תלוי במצב המנוע האטמים ומחזירי השמן).

לצביקה...הוא לא חיכה הרבה זמן הא... :wink: .

ניצן

פורסם

לניצן תודה רבה!!!!

אהבתי מאוד את התשובה המפורטת. בטיפול הקרוב אני מתכוון לשים שמן 10W40 של חברה איכותית.

הצריכה של השמן לא כל כך מדאיגה אותי מפני שהמנוע במצב מעולה ואני לא חושב שהצריכה אם השמן הנ"ל תהיה משמעותית. חייב לציין שצריכת השמן במנוע שלי לכל 10000 ק"מ אם שמן 20W50 היתה מזערית ביותר.

Mario Anderetti

• תוכן חדש...