Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4406 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני מעוניין לקנות רכב במחיר של עד 80K ש"ח.

הדרישות הן:

1. אמינות

2. זריזות

3.מראה

4. שמירת ערך

5. חסכוני (יחסית)

ההתלבטות העיקרית של היא בין מאזדה 3- 5 דלתות מנוע 2 ליטר לבין הונדה סיויק 5 דלתות מנוע 1.8 ליטר.

אשמח לקבל חוות דעת לגבי שני הרכבים הנ"ל.

בנוסף אשמח גם לקבל המלצות על רכבים נוספים שעומדים בדרישות.

תודה.

פורסם

לי יש סיויק 2006 מהשנים שבין 2006-2012 מנוע 1800 אוטומטית 5 הילוכים (שים לב שיש כאלו רובוטיות).

בגדול אני מאוד מרוצה מהרכב, אם נוסעים כמו שצריך הוא מאוד חסכוני יחסית למנוע 1.8.

החסרון של הסיויק הוא המחיר הגבוהה יחסית לשנה אבל כאמור, היום אף רכב לא נמכר במחיר מחירון (לגביי שמירת ערך היום אין כמעט דבר כזה תיקח בחשבון, אין רכב שקל למכור היום אלא אם זה רכב ספורט במצב נדיר ולא רכבים סטנדרטיים נפוצים).

אמינות - 2 הרכבים נחשבים לאמינים, לי לא היו בעיות מיוחדת חוץ מחלקים שהוחלפו עקב בלאי טבעי (מצבר וצמיגים).

בלי קשר- תלוי גם איך שמרו על הרכב ואם עבר טיפולים כראוי.

ממליץ לך לנסוע על 2 הרכבים לבדוק מה יותר נוח לך ולקנות את מה שאתה אוהב (בגלל זה בסעיף של המראה, כל אחד יגיד לך מה שהוא אוהב, אתה צריך לקנות את האוטו שאתה אוהב שבשבילך הוא ייראה טוב, לא בשביל אחרים כי בשורה התחתונה הוא שלך).

בהצלחה,

איתמר.

פורסם

היום אף רכב לא נמכר במחיר מחירון (לגביי שמירת ערך היום אין כמעט דבר כזה תיקח בחשבון, אין רכב שקל למכור היום אלא אם זה רכב ספורט במצב נדיר ולא רכבים סטנדרטיים נפוצים).

אם אני מבין נכון אז הדברים נכתבו כחסרון. כלומר שתדע שרכבים משומשים מאבדים מערכם.

אבל האמת הפוכה לגמרי! אכן מאבדים מערכם אבל זה יתרון גדול מאוד עבור מי שרוכש רכב משומש.

פעם בכמה זמן אני כותב זאת בשרשורים כאלו ואחרים. כל פעם אני נדהם מכך שכשעולה סוגיה של רכישת רכב יד שניה כל מני מגיבים "מזהירים" את הרוכש מהצרה הגדולה של ירידת ערך הרכב... עולם הפוך

פורסם

זה לא משהו ספציפי לסיויק. אני בגישה ש"קח אוטו שאתה אוהב ותהנה ממנו" בלי קשר למה השוק יגיד כי גם ככה השוק על הפנים אז מה זה משנה מאזדה או הונדה? שייקח מה שהוא מתחבר אליו יותר, זו דעתי.

עד לפני כמה שנים באמת היה שוק לרכבים מסויימים, היום כל הרכבים הסטנדרטיים בלי יוצא מן הכלל נמכרים ב 20%-10% מתחת למחירון במקרה הטוב.

רכבי ספורט במצב טוב (לא משפחתומטית עם אבזור "ספורט", אלא ספורט טהורה כמו לאון קופרה, רנו מגאן ספורט, שירוקו וכו') כן יימכרו במחיר מחירון בד"כ כי הן נדירות יותר.

כמו כל דבר בחיים הכל עניין של היצע-ביקוש. אם יש לך 20 מכוניות ו 1000 קונים המחיר יעלה, ואם המצב הפוך, המחיר יירד. היום השוק מוצף במכוניות אז כמעט ואין דבר כזה סחירות לרכב כמו שהיה לפני 10 שנים שמי שהיה לו רכב יד ראשונה עם ק"מ נמוך היה מתפלצף על הרכב, היום אם הוא יגיד לו, הקונה הפוטנציאלי יגיד לו תודה רבה וימשיך הלאה, רוב הסיכויים למגרש של אחת החברות הגדולות ועוד יקבל אחריות.

• תוכן חדש...