Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4429 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שווה? הרכב עשה רק 20 אלף קילומטר.. נמכר ולא ידועה לי הסיבה.

מה שכן אני מרוויח את הירידת ערך הרצינית של מונית( כמעט 30%) ועדיין מרוויח רכב חדש.

אך מה העניין הזה של להחליף ממונית לרכב פרטי? זה המון כסף ובלאגן?

תודה!!

פורסם

בכדי לאזרח את המונית יש לשלם את הפרשי מס הקניה שעושים את העסקה ללא כדאית כי לא מורידים ממס הקניה 30% אלא רק אחזוים בודדים.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

הבנתי... תודה רבה!

ואם כבר עוד שאלה קטנה ברשותכם... רכב היברידי משומש. שווה? יש קילומטרז מסויים שאם הרכב עבר אותו לא שווה לקנות אותו? תקופת האחריות על הבטריה מהחברה?

ואם אקנה רכב עם קילומטרז של 110 בערך, ואני לא מתכוון לנסוע הרבה(10 אלף בשנה, אולי קצת פחות). טיוטה פריוס או Insight או סיויק היברידית. זה שווה?

או שאתם שואלים עצמכם- אם הוא לא נוסע הרבה בשנה אז למה לו לקנות בכלל רכב חסכוני יותר ולשלם עליו יותר, לא עדיף לו איזה i30?

תודהה!

ד.נ- אני צריך רכב משפחתי...

פורסם

יש לך איזה קרוב משפחה שהוא חבר במועדון הוט של הנדסאים וטכנאים?

נסה לראות אם הוא יוכל לרכוש לך את המגאן או הפלואנס דיזל במבצע, יש שם הנחות של 5000-10,000₪.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אכן- עם נסועה של 10K לשנה אין טעם בלהתאמץ ולקנות רכב חסכוני כדוגמת פריוס/ רכב דיזל דווקא.

נכון שהן יהיו יותר חסכוניות, אבל פער עלות הדלק בשנה יעמוד רק על 2800 ש"ח לכל 10K קילומטרים, בהנחה ואנחנו מגדירים צריכה רגילה של 1:11 אל מול "צריכה חסכונית" (פריוס/ מגאן דיזל) של 1:19.

זה יוצא 240 ש"ח בחודש, שאני מניח שבמרכיב העלויות הכולל של הרכב הם לא יהוו יותר מ10%.

למה? בוא קבל קצת מספרים:

1. רכב בשווי 100 אלף ש"ח, לצורך העניין, מאבד מערכו 15% בשנה.

כלומר: רק הירידת הערך עולה לך 1250 ש"ח בחודש.

2. טסט: 100-130 ש"ח בחודש בממוצע לרכב סופר מיני עד משפחתית.

3. ביטוח: כ-350 ש"ח בחודש כולל מקיף לנהג מגיל 24+, ועד 550-650 ש"ח בחודש לנהג חדש/ צעיר.

4. תחזוקה שוטפת- נאמר שעקב הנסועה המועטה תצטרך לבצע טיפול אחת לשנה+ בלאי כללי שכולל צמיגים ובלמים וכדו'- 100 ש"ח בחודש לפחות (לרכב חדש עד 3 שנים).

סה"כ זה יוצא לך עוד לפני שדיברנו בכלל על הוצאות הדלק ולפני בלתמי"ם 1800-2100 ש"ח בחודש, ואני מניח שאני אופטימי.

עם דלק בנזין בעלות של 570 ש"ח בחודש זה יוצא לך 2400-2700 ש"ח לחודש.

עם רכב היברידי (מתוצרת טויוטה, הונדה לא נחשב לצורך העניין)/ רכב דיזל חסכוני כדוגמת מגאן: 2100-2400 ש"ח לחודש.

אז אפשר לומר שחסכת 10-15 אחוזים מסך ההוצאות, ולא בטוח שזה שווה רכישת רכב שעבר נסועה של מעל 100 אלף ק"מ כמו שציינת.

יוצא מן הכלל- אם אתה נוהג רק בעיר והרבה נסיעות קצרות- אז הפערי הצריכה בין הפריוס לרכב בנזין ממוצע יגדלו עוד יותר. אם אתה נוסע בדרך בינעירונית בעיקר- הפערים יצטמצמו, כתלות בסגנון הנהיגה שלך.

עוד לא נולדה המלחמה שגבר יכול לנצח בה אישה, ולא לשלם מחיר יקר יותר בטווח הארוך.

פורסם

תודה רבה על התשובה המפורטת... אכן אתה צודק. לאופי הנסיעה שלי אין טעם לקחת רכב חסכוני יותר מהבנזין הרגילים.

אבל אוףף נמאס לי מכל הקוריאניות המשפחתיות האלה עם המנוע הבזבזני והאיכות הכמעט זה וכמעט זה(למרות שבסה"כ הן טובות).

בא לי משהו אחר! אבל במחיר נורמלי ולא עם מנוע/תיבת הילוכים בעייתית וירידת ערך מטורפת..

איזה רכב טוב עם קילומטרז נורמלי אפשר לקנות ת'כלס עד 50 אלף שקלים?? הכוונה כמובן לרכב שיספיק לזוג+ילד, ושיוכל לשרת אותי גם בהמשך החיים......

פורסם

אתה יכול לקנות קיה פיקנטו בת שנה, מהדגם המאובזר, ב60K. זה רכב מעולה למי שנוסע מעט, מתאים לזוג עם ילד ויכול לשרת אותך לזמן רב.

ירידת הערך לא תהייה גבוהה כי המקסימום שאתה תאבד זה 60K...שזה מה שמאבדת מכונית רגילה במשך 3-4 שנים..

פורסם

מה פתאום קיה פיקנטו, אולי לפחות סופר מיני, יש לה תא מטען די מיניאטורי...

יש לך עוד הצעות במקרה? או אולי מישהו אחר?

פורסם

אתה מחפש קיצורי דרך ובחיים האמיתיים אין כאלו.

בקילומטראז' שנתי כמו שלך אין חשיבות ממשית לצריכת הדלק וכמו שהציגו לך כאן עם חישובים - הרבה כסף לא תחסוך אם תחפש רכב דיזל או היברידי.

אם אתה מחפש לחסוך כסף חפש מכונית משפחתית משומשת שכבר איבדה הרבה מערכה וכך תחסוך את הרכיב היקר ביותר ברכב חדש, שהוא ירידת הערך. המחיר שתצטרך לשלם הוא קצת יותר תקלות בלתי צפויות שאין ברכב חדש. עדיין כנראה שבשקלול כלכלי זה יצא זול יותר, לא סתם כל התפרנים והחסכנים נוסעים על רכבים ישנים.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אוקיי... אני מקבל את מה שאתה אומר. רק שני דברים: דבר ראשון בא לי רכב שיהיה חדיש, לא גרוטאה לתפרנים, בא לי להתפנק(לא בהגזמה כמובן).

ודבר שני, זה בדיוק מה שחיפשתי בהודעה, לדעת איזה רכב אתם ממליצים...

תודה!

פורסם

להתפנק עולה כסף.

לדעתי נקודת האיזון הסבירה היא רכב בן 2-3 שנים עם קילומטראז' סביר. אני גם הייתי קונה מראש משפחתית עם מחיר שוק נמוך, מה שנקרא קונה בזול ומפסיד פחות. מכוניות כמו פורד פוקוס דור קודם, מיצובישי לנסר, ניסאן טידה וכו'.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

• תוכן חדש...