Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

Canon 70D VS 7D

TurboMan
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4377 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

לצערי לא הספקתי לערוך בזמן,

אתה יכול לשקול גם את הסיגמא 24-105 OS החדשה, היא זוכה לביקורות לא רעות בכלל - עדיפות מאלו של הקנון 24-105IS L F4 המתחרה (שגם לא מצטיינת באמינות לאורך זמן, יש לא מעט תקלות עימה), מעבר לעובדה שהיא גם זולה ממנה בכמה מאות דולרים כמובן.

אם נשווה אותה אל הטמרון 28-75 F2.8 שבידיך, הרי שהיתרון היחיד של הטמרון הוא בצמצם 2.8 קבוע. בכל השאר - הסיגמא עדיפה (אופטיקה רעננה, איכות בנייה עדיפה, טווח ורסטילי יותר ומייצב תמונה). הייתי יוצר קשר עם אחת מחנויות הצילום הגדולות ובודק האם ניתן לבדו אותה בפועל, או האם יש אפשרות להשכיר עדשה שכזאת ליום - ובודק האם היא יכולה להתאים לצרכים שלך (במידה ותלך על גוף FF כמובן).

נ.ב, עופר - 6D לא גוף כבד במיוחד. שוקלת בערך כמו 7D. ואני עוד עם גריפ.

עריכה אחרונה על ידי RS

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

עושה רושם שאני באמת צריך ללכת לכיוון הFF.

לגבי ה6D. ראיתי שהמערכת פיקוס שלה כוללת 11 נקודות פיקוס, איך מערכת הפיקוס של המצלמה מרגישה בפועל?

איכות התמונות היא עד כדי כך טובה?

לגבי העדשה של סיגמא, אני אוכל לצלם במסיבות עם צמצם 4? כל העדשות שלי עד היום היו 2.8 ומטה, ואני בדרך כלל בצילומי לילה לא עובר

סטופ של 3.5, רק בצילומי נוף אני עם צמצם 5.6 - 8 במקרים קיצוניים.

חישוב פשוט של המצלמה עם העדשה הזאת יוצא כ-10000 ש"ח בערך, אולי קצת פחות. חריגה קטנה מהתקציב, אבל אם הפערים הם עד כדי

כך משמעותיים, אני מוכן להשקיע את האקסטרה.

פורסם

אני עם ה-6D קרוב לשנה, ועד כה אין שום תלונות. היא בהחלט גוף FF נהדר, בעיקר בתנאי תאורה לא מדהימים (שם היא אפילו טובה במעט מה-5D MK3) - רק קח בחשבון שהיא פחות מבריקה בצילומי ספורט, שם ה-5D MK3 בהחלט טובה מהותית (יותר נקודות פיקוס וכו' וכו').

אני לא בטוח בזה, למרות שמנגד יש לה מייצב תמונה. כפי שאמרתי, תנסה לקפוץ לאחת מחנויות הצילום המוכרות ותשאל אם ניתן לנסות אותה.

אם אתה מאיזור המרכז (אני נס ציוני) ובא לך לנסות אותה לפני שאתה קונה, אתה מוזמן לתת קפיצה יחד עם העדשות - ולחוות אותה בתנאי אמת.

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

לגבי העדשה של סיגמא, אני אוכל לצלם במסיבות עם צמצם 4? כל העדשות שלי עד היום היו 2.8 ומטה, ואני בדרך כלל בצילומי לילה לא עובר

סטופ של 3.5, רק בצילומי נוף אני עם צמצם 5.6 - 8 במקרים קיצוניים.

את הסטופ שאתה מפסיד בצמצם (יחסית לקרופ) אתה מרוויח בניקיון ב-ISO (אם תשווה D70 ל-6D בקישור הבא, תגלה שב-ISO1600 אתה מרוויח שני סטופים כמעט ברעש כרומטי, שזה הכי מטריד).

http://www.dpreview.com/reviews/canon-eos-70d/14

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אז תודה לכל העוזרים בשרשור, לבסוף נרכשה............. 6D עם עדשת Sigma 24-105 F4 OS Art .

תודה falou ובמיוחד לך RS על ההזמנה, יצא לי לחוות את המצלמה בסוף שבוע וידעתי שאני אקנה אותה.

עד כה - וואו! העדשה הזאת פשוט מפלצתית, והמצלמה... נשארתי פעור מילים!

פורסם

מזל טוב על הרכישה. העדשה הזאת אכן חתיכת מפלצת, מעניין אותי לראות מה היא עושה על FF. אני מצלם איתה בערך חודשיים (על D7000) והיא מצליחה להפתיע אותי כל פעם מחדש.

תעלה תמונות. אני רוצה תמונות. :lol:

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

ידידי, תתחדש ותהנה. שמח שהלכת על זה לבסוף - יופי של בחירה.

אם יש לך זמן פנוי ומתחשק לך לצאת לצלם קצת, תעשה צלצול. אתן לך לחוות את ה-6D עם קנון 24-70L 2.8II / קנון 50 F1.4 וקנון 70-200L IS F4 (ממתין לראות האם קנון באמת ישיקו 14-24L 2.8 בפוטוקינה, ואז אחליט איזה אולטרא רחבה - אוסיף לי לקולקציית הזכוכיות).

Renault Catpur 155 2021 

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

תודה רבה חברים.

שאלה קטנה, ברשותכם. כשאני מצלם עם ה24-105, אני שם לב שהקצוות של התמונה יוצאות מעט שחורות, מדוע זה כך?

פורסם

זה נקרא vignetting (וינייטינג). זה משהו דיי נפוץ בעדשות, הדרך לפתור את זה היא לצלם עם צמצם קצת יותר סגור. זה גם יהפוך את התמונות לחדות עוד יותר וימזער color fringing (הכחול/ירוק שמופיעים באזורים בהם אור חזק פוגש איזור מוצל), למרות שזה משהו שאני כמעט ולא נתקל בו עם העדשה הזאת, הדרך שבה היא מטפלת בזה פשוט מטמטמת.

או שלחילופין אפשר לפתור את זה בלייטרום, יש שם איזור מיוחד שמוקדש להעלמת וינייטים.

פורסם

אני לרוב מצלם עם צמצם פתוח, על מנת לקבל עומק שדה עמוק כמה שיותר, מכיוון שרוב הצילומים שלי הם במהלך מסיבות,

ולכן חשוב לי לבודד את הנושא. שם גם נתקלתי בתופעה הזאת. אני יודע מה זה וינייטינג, אני משתמש בזה הרבה בלייטרום,

פשוט לא קישרתי שזה דיי נפוץ בעדשות, מכיוון שבקרופ זה לא קרה לי עד היום (לדעתי אם שמתי לב, גם בצילום עם ה50mm וגם עם ה-20mm זה לא קורה, רק עם ה24-105). נו שויין - מצלמה מדהימה, עדשה מדהימה, אין לי תלונות.

מה שאני כן יכול להגיד - העדשה הזאת לא יורדת מהמצלמה. פתאום ה20 וה-50 נראות חסרות תועלת :lol:.

אשתף אתכם בעוד תמונות כשאצא לצלם שוב (ננסה את ה-20mm בצילומי נוף על הFF)

פורסם

דווקא בצילומי אנשים הייתי סוגר ל-5.6-6.3 ואפילו 7. אני מניח שאתה מצלם עם פלאש אז היתרון של הכנסת אור עם צמצם פתוח נעלם. ככה תראה הרבה פחות וינייטים וגם יהיה לך הרבה פחות סיכוי לפספס פוקוס.

אתה רואה יותר וינייטים עכשיו כי מצלמות פול פריים משתמשות בכל שטח העדשה בעוד שמצלמות קרופ משתמשות רק במרכז וככה נמנעות מהוינייטים.

• תוכן חדש...