Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

Canon 70D VS 7D

TurboMan
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4377 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום למומחי הצילום שכאן,

חשבתי על שדרוג המצלמה שלי, כיום אני מצלם עם 600D,

היצע העדשות שלי כולל Tamron 28-75 2.8, Sigma 20mm 1.8, Canon 50mm 1.8 .

כמו כן אני משתמש בפלאש של קנון מדגם 430exii

כבר הרבה זמן שאני רוצה לשדרג את הגוף. כיום, כשאני מדי פעם מצלם במסיבות, וכשאני מצלם באירועים וכנסים,

הדבר שהכי מעצבן אותי זה הפיקוס הלא איכותי של הגוף (9 נקודות פיקוס), התמונות יוצאות ממש מגורענות לטעמי אם אני רק

חושב לעלות מעל 800 איזו, ובכלל אני רוצה לשדרג אחרי כשנתיים להערכתי עם הגוף הנוכחי.

מה ההבדלים בין שני הגופים הנ"ל? שמתי לב ששניהם באותו טווח מחיר בערך (כ-4K ש"ח), מי מהן תוציא תמונות איכותיות יותר?

איך ה-Dual Digic4 ב-7D מתפקד אל מול הDigic5 ב-70D?

פרמטרים כמו גודל, משקל וכדומה לא משחקים תפקיד, אני תמיד העדפתי לצלם עם מצלמה "כבדה וגדולה", מאשר קטנה וקומפקטית, הרגשה

יותר טובה ומקצועית מבחינתי.

כמו כן, מה שמפריע לי זה היצע העדשות שלי, אין לי אף עדשת זום סבירה, כאשר הטווח הארוך ביותר שלי הוא ה75MM של הטמרון, שפשוט

לא מספיק בצילום כנסים/מסיבות.

ראיתי באתר MDK דיל של 7D עם עדשת Canon 18-135IS, איך היא בתור עדשה שתתן לי יותר מענה לזום?

האם יש קומבינציה יותר מוצלחת מזה בהתחשב בצרכים שלי ובהתאם לתקציב?

כמו כן, הפלאש לטעמי לא חזק מספיק ובתנאים של מרחק מהאובייקט המצולם הוא כמעט ולא מורגש, אין מנוס מלקנות את ה600ex?

התקציב שלי לסך כל הרכישה עומד על כ-7K עד 8K ש"ח.

מצטער על החפירה, תודה לעונים.

פורסם (נערך)

ה-7D הייתה גוף מצויין בזמנה. בימינו אלו, ה-70D תהווה קפיצת מדרגה. קח בחשבון שבקרוב מאוד תושק ה-7D MK2.

חשבתי על מעבר ל-FF? העדשות שלך (כולן) תואמות FF, משמע שאם אתה מרוצה מהן, יש לך בסיס נחמד וחביב כהתחלה.

זה יכול להיות שדרוג מוחשי עבורך. הקנון 6D היא FF נהדרת (יש לי כזאת קרוב לשנה) והמחיר שלה בימינו די נגיש לרכישה. רק קח בחשבון שאם וכאשר תחליט לשדרג עדשות (לאלו של קנון בעיקר) - העלויות קופצות בפער די מהותי.

עריכה אחרונה על ידי RS

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

ה-50mm לא בדיוק במצב מיטבי, אין לה כבר אחריות ויש רעש של גלגלי שיניים שבורים כשאני מנסה להתפקס אוטומטית איתה, לא בדקתי את עלות התיקון

אבל בשביל עדשה שעלתה לי בזמנו 500 ש"ח אני בספק אם אני אתקן אותה.

חשבתי על מעבר לFF אבל כמו שאמרת, העלויות הן ממש גבוהות. אני לא חושב גם שאני צריך FF, אני לא צלם מקצועי שמתפרנס מזה, אלא אני צלם חובב פלוס,

מדי פעם משתמש במצלמה לצרכי עבודה (כפי שפירטתי למעלה), לרוב היא משמשת אותי לטיולים עם החברים וצילומי נוף (בעזרת ה-20mm),

ככה שהקרופ מספיק לי.

כמו שאמרתי, המעבר לFF כרוך בעלות ממש גבוהה, הגוף הכי זול שראיתי הוא ה6D והוא עולה בסביבות ה6.5K ש"ח, קפיצה משמעותית (יד שנייה לצערי לא בא

בחשבון, לא יודע איך התייחסו למצלמה ואני מעדיף מצלמה מיד ראשונה).

ההבדלים בין ה7D ל-70D הם עד כדי כך משמעותיים? הפער ביניהן הוא ממש לא גדול (כ-300 ש"ח בסך הכל לגוף).

תודה על תגובתך.

פורסם
ה-50mm לא בדיוק במצב מיטבי, אין לה כבר אחריות ויש רעש של גלגלי שיניים שבורים כשאני מנסה להתפקס אוטומטית איתה, לא בדקתי את עלות התיקון

אבל בשביל עדשה שעלתה לי בזמנו 500 ש"ח אני בספק אם אני אתקן אותה.

חשבתי על מעבר לFF אבל כמו שאמרת, העלויות הן ממש גבוהות. אני לא חושב גם שאני צריך FF, אני לא צלם מקצועי שמתפרנס מזה, אלא אני צלם חובב פלוס,

מדי פעם משתמש במצלמה לצרכי עבודה (כפי שפירטתי למעלה), לרוב היא משמשת אותי לטיולים עם החברים וצילומי נוף (בעזרת ה-20mm),

ככה שהקרופ מספיק לי.

כמו שאמרתי, המעבר לFF כרוך בעלות ממש גבוהה, הגוף הכי זול שראיתי הוא ה6D והוא עולה בסביבות ה6.5K ש"ח, קפיצה משמעותית (יד שנייה לצערי לא בא

בחשבון, לא יודע איך התייחסו למצלמה ואני מעדיף מצלמה מיד ראשונה).

ההבדלים בין ה7D ל-70D הם עד כדי כך משמעותיים? הפער ביניהן הוא ממש לא גדול (כ-300 ש"ח בסך הכל לגוף).

תודה על תגובתך.

ראשית, קנון 50 1.8 חדשה עולה כ-350 ש"ח, כך שעדיף כבר לקנות חדשה.

דבר שני, גם אני צלם חובב (פלוס). לא עושה שימוש בצילום כמקצוע בזמני הפנוי (למרות שהחברים לוחצים עלי שכן) - והחלטתי שאין מנוס מלעשות את השדרוג אל FF. נכון שזה היה שדרוג יקר (מה גם שהציוד הקודם היה מהטובים שיש לקנון להציע בקרופ), אבל אני לא מתחרט על האקסטרה שעות עבודה שנאלצתי לעשות בכדי להפוך את השדרוג למציאות.

אם אתה נהנה מהתחביב הזה - לך על זה. תענוג צרוף.

50 על FF הופכת להרבה יותר שמישה. ה-20 על FF תיתן לך זוית רחבה עד מאוד. ה-28-75 תיתן לך יופי של תחום בינוני. מעבר לעובדה שהעדשות הללו ירגישו לך טובות יותר על FF, הרי שיתרון נוסף של ה-FF טמון ביכולת מצויינת בתנאי תאורה לא נוחים במיוחד. זאת קפיצת מדרגה ניכרת בכל אספקט.

אם אתה בכל זאת מעדיף להשאר על קרופ, קח את ה-70D. מדובר בגוף מודרני ומתקדם יותר.

נ.ב,

אם אתה חושש לקנות ציוד משומש בפורומים, אתה יכול לקנות דרך ארליך / פוטופילם, הם בודקים היטב את הציוד לפני שהם רוכשים אותו ומציעים אותו למכירה.

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

מסכים עם אוראל - ה70D מהווה שדרוג מהותי בהשוואה ל7.

לגבי עדשות, אם אכן הגוף עולה 4000, אתה יכול להכניס 70-200 2.8 המדהימה של קנון, או את הf4 ששוקלת ועולה פחות.

לחילופין יש עדשות צד ג באותם טווחים שעולות פחות, אותן אני לא מכיר.

ה18-135 היא אחלה עדשת קיט. אבל לשימושים והתקציב שלך - עזוב. צמצם 3.5-5.6 יגביל אותך, והאופטיקה שלה לא משתווה.

בנוסף, היא לא מתאימה לפולפריים ותפריע לך ב(אולי) שדרוג עתידי.

מה חתימה? תתפשטי!

פורסם

ברשותי canon 70d עם עדשת EF 50mm f/1.4 usm ועדשת 24-70 כזכור לי של סיגמה .

לא ארשום חוות דעת מלאה וסיפורים שכן הרשת מפוצצת בסרטונים, ממליץ מאוד על ערוצים נבחרים ביוטיוב, כתבות וביקורות.

מה שכן? אשמח לענות על שאלות לגבי המצלמה או בקשה לבדיקת כל מיני דברים עד יום שבת בערב שלאחר מכן לא אהיה עם המצלמה ( סטודנט וחוזר לשבוע לימודים )

פורסם

לפותח השרשור, לפני שאתה שוקל משקולת FF מסיבות של יכולות ISO גבוה, רצוי ללמוד לצלם ב-RAW ולטפל בעיבוד בכלל ובסינון רעשים בפרט. גם עם המצלמה שלך תראה שיפור אם תלמד לערוך קבצים באופן מיטבי.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
מסכים עם אוראל - ה70D מהווה שדרוג מהותי בהשוואה ל7.

לגבי עדשות, אם אכן הגוף עולה 4000, אתה יכול להכניס 70-200 2.8 המדהימה של קנון, או את הf4 ששוקלת ועולה פחות.

לחילופין יש עדשות צד ג באותם טווחים שעולות פחות, אותן אני לא מכיר.

ה18-135 היא אחלה עדשת קיט. אבל לשימושים והתקציב שלך - עזוב. צמצם 3.5-5.6 יגביל אותך, והאופטיקה שלה לא משתווה.

בנוסף, היא לא מתאימה לפולפריים ותפריע לך ב(אולי) שדרוג עתידי.

טל,איך בדיוק תכנס לו 70-200L 2.8IS לתקציב? זאת עדשה של כ-9K. ליתר דיוק, גם 70-200L F4IS חורגת מהתקציב (5K). רק כמשומשות יש סיכוי שהוא, אבל הוא מעדיף שלא להתעסק עם ציוד משומש אלא עם ציוד חדש בלבד.

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
אם איזה תוכנה (חינמית, חופשית ולא פרוצה) אתם מעבדים קבצי (CR2) ?

יש את ה-Digital Photo Pro' של קנון. אם היא לא מספקת אותך, תמיד יש את הלייטרום.

עופר, בכל מצב שהוא (קרופ / FF) עדיף לצלם על RAW, הרבה יותר פשוט וקל לערוך את הקבצים הללו. וד"א, יש לא מעט מדריכים נהדרים לעריכת RAW ב-YOUTUBE.

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
טל,איך בדיוק תכנס לו 70-200L 2.8IS לתקציב? זאת עדשה של כ-9K. ליתר דיוק, גם 70-200L F4IS חורגת מהתקציב (5K). רק כמשומשות יש סיכוי שהוא, אבל הוא מעדיף שלא להתעסק עם ציוד משומש אלא עם ציוד חדש בלבד.

כמובן שהתכוונתי לעדשות יד שניה.

רתיעה מגוף משומש לא בהכרח מושלכת על עדשות.

מה חתימה? תתפשטי!

פורסם
לפותח השרשור, לפני שאתה שוקל משקולת FF מסיבות של יכולות ISO גבוה, רצוי ללמוד לצלם ב-RAW ולטפל בעיבוד בכלל ובסינון רעשים בפרט. גם עם המצלמה שלך תראה שיפור אם תלמד לערוך קבצים באופן מיטבי.

אני מצלם רק בRAW. אני עורך את התמונות בלייטרום 4, אבל כשאני מצלם לדוגמה גלריה של 300 תמונות ממסיבה זה קצת מייאש לערוך את התמונות כי

במסיבות אני בדרך כלל על איזו 800 ולכן הגרעיניות מורגשת כבר באיזו הזה, לא ממש נוח. אני מצלם כבר 5 שנים בערך, לכן למדתי להשתמש בלייטרום ופוטושופ ממזמן.

אם איזה תוכנה (חינמית, חופשית ולא פרוצה) אתם מעבדים קבצי (CR2) ?

בRAW אני עובד עם לייטרום 4 כמו שאמרתי, בתמונות HDR (ואני מייצר הרבה כאלה) אני עובד עם PHOTOMATIX 4.2 PRO. תוכנה מעולה.

לעניין השרשור, אני חושב שאני אקנה את ה-70D, רק נשאר לי נושא העדשה. ועוד נושא קטן, הפלאש.

מחירו של ה600EXII הוא 2000 ש"ח בערך. ראיתי פלאשים של NISSIN או METZ במחירים נמוכים יותר (כ-1000-1400 ש"ח), הם יעשו את העבודה כמו ה600EXII?

אם צריך אני אוכל למתוח את התקציב עד 9K ש"ח. אני עדיין ממש צריך עדשת ביניים (בערך עד 105-135mm לפחות)

פורסם

אם אתה מצלם מסיבות (חדרים חשוכים ובמטרה להציג תמונות מיינסטרים), אז... משקולת FF היא כלי יותר מתאים.

זה יהפוך גם את הטווח של עדשת הזום שלך ליותר אפקטיבי.

עדשת קיט, עם צמצמים סגורים יחסית, זה גם לא מה שמתאים לך.

תסתכל קצת בכלים של Dpreview. בשביל שיפור מהותי ברעש אתה צריך FF (אני בכלל לא רואה שיפור מבחינה זו ב-70D).

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
תודה, אך למה בתכונת ה Digital Photo Professional יש לי אפשרות לשמור רק בתוצרת ה CR2 ולא ב JPEG?

רוני, גם וגם.

TurboMan, קח 6D - תחסוך עוד קצת ותוסיף לך טלהזום (70-200 F4 למשל).

Renault Catpur 155 2021 

• תוכן חדש...