Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4432 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, אני בעל קיה סראטו 1.6 שנת 2009. הרכב עבר 48,000 ק"מ.

מאחר ואני לא מגיע ל 15,000 ק"מ בשנה, אני מבצע טיפול כל שנה לפני הטסט.

השנה הטיפול כלל:

1. החלפת שמן + פילטר שמן.

2. החלפת רפידות בלימה קדמיות + אחוריות.

3. החלפת נוזל קירור.

4. החלפת שמן גיר.

פלאגים, נוזל בלמים ופילטר אוויר החלפתי בשנה שעברה.

לצורך השוואה פניתי קודם כל לקבל הצעת מחיר מהמוסך המורשה כאן בחיפה (אחים נחימוב).

ההצעה שקיבלתי ממנו בטלפון עמדה על 1570 ש"ח כולל הכל. אני מניח שהייתי יכול להוריד בערך 10% אם הייתי מתמקח, אבל בכל מקרה החלטתי לקנות הכל בעצמי ולטפל במוסך לפי בחירתי.

קניתי בעיר התחתית בחיפה אצל "א.ד חלקים" שמן 5-40 סינטטי של kixx, פילטר שמן מקורי, נוזל קירור ירוק של פרסטון ורפידות קוריאניות של mando (יש לי ספק קל בקשר לאיכות של הרפידות אבל לא מצאתי שום רפידה אחרת אחרי ביקור ב 3 חנויות).

שמן גיר קניתי בחנות שצמודה למוסך המורשה. השמן הוא של ZIC ומיועד לגירים אוטומטיים יפנים/קוריאניים. עד כמה שהצלחתי לברר הוא גם יצרן OEM של יונדאי וקיה.

הכל יחד עלה 465 ש"ח.

את האוטו הכנסתי לטיפול במוסך שפיק רפול שנמצא בדיוק מול המוסך המורשה, מעבר לכביש. הוא קיבל אותי מיד והתחיל לעבוד.

כל העבודה לקחה שעה ועשרים. אפשר לעמוד ליד הליפט ולראות בדיוק מה עושה המכונאי.

לזכותו יאמר שהוא לא ניסה לדחוף לי שום סיפורים כדי לגרום לי להוציא עוד כסף או לעשות יותר ממה שהתכוונתי באותו יום. הוא אמנם הראה לי שכבר כדאי להחליף צלחות קדמיות, אבל מכיוון שהיה לו רק תחליפי סיני החלטתי לוותר כרגע, מה גם שאין שום רעידות בבלימה בינתיים. סה"כ על העבודה שילמתי 350 ש"ח.

כלומר סה"כ שילמתי 815 ש"ח.

בינתיים אני מרוצה, כמובן גם מהסכום אבל גם מהעובדה שאני יודע בדיוק איזה נוזלים הכנסתי לאוטו וגם שאכן העבודה שביקשתי בוצעה בלי עיגולי פינות.

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם

מחירים סבירים ביותר

לפי דעתי החלף גם מסנן מזגן כי בארצנו מלאת האבק והחול החלפת מסנן המזגן אחת לשנה תורמת לשיפור ויעילות קירור הרכב בחודשי הקיץ הקרבים

בהצלחה במבחן הרישוי

פורסם

התנהגות צרכנית נבונה, צריך ללמוד ממך...

אמנם יש בכך טרחה מסוימת וצורך להבין במותגים וחלקים, אך החיסכון משמעותי והידיעה שיש לך ברכב חלקים איכותיים.

שאלה: האם יתכן שמוסך היבואן יתקין חלקים טובים יותר מהבחירות שלך?

The US manufactured products are 100% USA made

(מתוך האתר של אמריקן איגל)

פורסם

חוץ מזה שחלק מהחלפים שלך הם מיצרנים עלומי שם הכל סבבה.

אני הייתי מנסה לקנות את כל החלקים במורשה (חוץ מהנוזלים) והולך למוסך ממול כדי לעשות את הטיפול.

להבא תנסה להזמין מראש חלקים מיונדאי שופ (אני מניח שרוב החלקים של הרכב זהים לדגמי יונדאי).

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם
מחירים סבירים ביותר

לפי דעתי החלף גם מסנן מזגן כי בארצנו מלאת האבק והחול החלפת מסנן המזגן אחת לשנה תורמת לשיפור ויעילות קירור הרכב בחודשי הקיץ הקרבים

בהצלחה במבחן הרישוי

אתה צודק, החלפתי בשנה שעברה אחרי 4 שנים עם אותו מסנן. דרך אגב, בטיפולים שלי בזמן האחריות במורשה, תמיד אמרו לי לא להחליף, רצו לחסוך לי כסף :)

התנהגות צרכנית נבונה, צריך ללמוד ממך...

אמנם יש בכך טרחה מסוימת וצורך להבין במותגים וחלקים, אך החיסכון משמעותי והידיעה שיש לך ברכב חלקים איכותיים.

שאלה: האם יתכן שמוסך היבואן יתקין חלקים טובים יותר מהבחירות שלך?

הנוזלים במוסך היבואן הם של חברת פז הישראלית. השמנים הם חצי סינטטים.

מה גם שבמורשה ממש לא מקפידים על צמיגות השמן, פעם ישימו 10-40 ופעם 5-40. הכל לפי האינטרס הכלכלי ומה שיש במלאי באותו רגע.

לגבי הרפידות אני לא יודע, כי אני לא מכיר את היצרן שאני קניתי, ומצד שני אני גם לא יודע מה שמים במורשה.

חוץ מזה שחלק מהחלפים שלך הם מיצרנים עלומי שם הכל סבבה.

אני הייתי מנסה לקנות את כל החלקים במורשה (חוץ מהנוזלים) והולך למוסך ממול כדי לעשות את הטיפול.

להבא תנסה להזמין מראש חלקים מיונדאי שופ (אני מניח שרוב החלקים של הרכב זהים לדגמי יונדאי).

היצרנים שקניתי ממש לא עלומי שם, אולי בארץ הם לא מוכרים. כולם יצרני OEM של קיה ויונדאי.

במזרח אסיה, שוק קצת יותר גדול משלנו, הם מאוד מוכרים.

אני מעריך שדוקא האיכות של מי הקירור פרסטון, שדווקא כן מוכר בארץ, היא לא מהגבוהות בקטגוריה.

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם

וואו כל הכבוד ! זה בדיוק מה שאני הולך לעשות , בדיוק פתחתי פוסט מירמור על המחירים ההזויים של המוסכים המורשים .

בניגוד אליך , נראה לי שאני יעשה את ההזמנה של החלקים המקוריים מאיביי ורק את הנוזלים אני יקנה בארץ .

בקשר למוסך : "שפ

יק רפול" אני מבין שאתה מרוצה ממנו , האם הוא מטפל גם ברכביי טויוטה ? האם אתה ממליץ עליו ?

תודה .

פורסם

ושכחת לציין שלא שילמת על בורקסים ומזכירות בקבלה...

Daihatsu YRV 01' 86 HP << Sold

KIA Cerato 08' LX 122 HP << Sold

Chevrolet Cruz 13' LT Wagon 141 HP 1.8L

80 Mitsubishi Attrage 15' INSTYLE HP 1.2L

• תוכן חדש...