Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4439 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

מכיוון שכבר מספר בעלי מוסכים טענו שהבולמים הקדמיים שלי ב-60% ומהעובדה שאני שונא את ההרגשה של כל דבר קטן בכביש בתא הנוסעים החלטתי שצריך להחליף את הבולמים

אני לא מעוניין להנמיך את האוטו (שגם ככה נמוך)

אני מעוניין לקבל את נוחות הנסיעה המירבית שאני יכול לקבל מהבולמים (לא מתחרה עם האוטו ולא מעוניין)

היה לי קודם מהעבודה פורד פוקוס 2012 (הדגם החדש) שפשוט הייתי מאוהב בעבודת בולמי הזעזועים והצמיגים שלו

הצמיגים כרגע דיי חרא (ככה נקנו), של חברה בשם GOODRIDE

אני מתלבט כרגע בין 2 בולמים (אשמח אם תצרפו עוד לרשימה)

- קוני אדום

- בילשטיין

הרכב המדובר הוא הונדה סיוויק 2007 אוט' (הצורה החדשה) עם 85,000 ק"מ

תודה,

ארטם

עריכה אחרונה על ידי toshigun
פורסם

אין לי מושג איזה דגם

יש לכם המלצות על בולמים מסויימים למקרה שלי

(הדבר הכי חשוב הוא נוחות הנסיעה)

פורסם

נוחות נסיעה מושפעת מכמה גורמים, העיקריים שבהם :צמיגים ובולמי זעזועים

רכב שנת 2007 בולמי הזעזועים שלו צריכים להיות במצב סביר פלוס לכן אני ממליץ לבדוק דווקא צמיגים.

שי.

פורסם

אולי לבדוק גם כריות בולם.

בכל מקרה רוב הסיכויים שהחלפת בולמים לא תשפר לך את הנוחות מכיוון שתפקידו של הבולם הוא בשלב הייצוב ולא בספיגת המהמורה. כלומר, כשיש בור בכביש, את המכה סופגים הקפיצים. הבולמים תפקידם לשכך את תנועות המרכב חזרה - ושלא יתנדנד יתר על המידה (וזו הסיבה שרכבי ספורט מצויידים בבולמים קשיחים ע"מ לגרום כמה שפחות תנודות שפוגמות ביכולת נסיעה מהירה).

אצלי ברכב הוחלפו הבולמים ובנסיעה מנהלתית לא הורגש שינוי.

השינוי הורגש בצורה חדה בסיבובים שם נעלמה כמעט לחלוטין תופעת הרכינה וה'ריקוד' על המתלים.

פורסם

אני מרגיש כל דבר קטן שנמצא על הכביש

מהאבן הכי קטנה ועד לבור רציני

הצמיגים באמת זבל סיני (GoodRide) ויוחלפו בעתיד למישלין

(לצמיגים יש עוד דיי הרבה בשר)

אבל ההרגשה של פשוט כל דבר קטן בכביש היא שמחרפנת את השכל

ומדי פעם אם יש בור אחרי בור (באותו צד) יש הרגשה של כאילו אני בסירה לא יציבה

איפה לחפש את הפתרון של זה?

פורסם

להערכתי זה לא נובע מהבולמים.

כלומר יתכן וניצולת הבולמים אינה במיטבה כמובן , אך מה שאתה מתאר לא מחייב שהבולמים גמורים.

קודם כל בולמים ניתן לבדוק, אם יש סימני נזילות או כשנשענים על הרכב מעל לבולם (דחיפה כזו של הרכב כלפי מטה) האם במקום המצב התקין שהרכב חוזר למקומו בפעם אחת, אלא הוא עולה ויורד וקצת מתנדנד עד שהוא מתייצב - זה סימן לבולמים גמורים.

אצלך יתכן וזה הצמיגים, אך יתכן ויש בעיה בכריות בולם (סיפור זול יחסית לבולמים) שנקרעו או נסדקו לדוגמה.

בסה"כ רק חוות דעת של איש מקצוע שבדק את הרכב תוכל לאתר לך את הבעיה.

האם מאז שרכשת את הרכב אתה מרגיש את התופעה הזו או שזה צץ פתאום?

פורסם

אתה לא מתחרה עם האוטו אבל רוצה להתקין בולמים של קוני או בילשטיין?

חפש את הבולמים המקוריים סביר להניח שהם של kyb וסגור את הסיפור.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם
אתה לא מתחרה עם האוטו אבל רוצה להתקין בולמים של קוני או בילשטיין?

חפש את הבולמים המקוריים סביר להניח שהם של kyb וסגור את הסיפור.

המחיר של KYB יעלה לי כמעט כמו קוני (אדום) או בילשטיין, לפחות ממה שהבנתי מהחנויות

וה-KYB הם לא משהו בהשוואה אליהם

פורסם (נערך)

ההרגשה קיימת מאז שרכשתי את הרכב (כנראה כשעשיתי סיבוב לא שמתי לב לבעיה)

העניין הוא שנכנסתי למכון מאוד מומלץ ע"י הפורום ואמרו לי להחליף כמעט כל דבר אפשרי ברכב שקשור לבולמים (סה"כ 10 אלף שקל)

ויום למחרת נכנסתי למוסך מורשה (בלי שאני מכיר שם מישהו) שאמרו לי שזה הכל שטויות ושאני סתם מגזים

העניין הוא האם באמת קיים מכון שמסוגל לאתר לי את הבעיה בדיוק מופתי בלי ללכת בשיטת ה"בוא ננסה, מקסימום תשלם כסף סתם"

מבחינת הבולמים האחוריים חוזרים מייד למקום הקדמיים קצת קשה יותר לדעת אבל נראה שכמעט ומייד (אולי נדנוד קל)

בבולם הקדמי לא רואים נזילות (אבל מצד שני זהו בולם גז), הגומיות שמגנות אליו התייבשו ונהפכו לטבעות בצל וה-BUMP STOP נראה שהוא במקום (אבל הרווח בינו לבין תחתית הבולם ללא לחץ היא גג 4ס"מ)

להערכתי זה לא נובע מהבולמים.

כלומר יתכן וניצולת הבולמים אינה במיטבה כמובן , אך מה שאתה מתאר לא מחייב שהבולמים גמורים.

קודם כל בולמים ניתן לבדוק, אם יש סימני נזילות או כשנשענים על הרכב מעל לבולם (דחיפה כזו של הרכב כלפי מטה) האם במקום המצב התקין שהרכב חוזר למקומו בפעם אחת, אלא הוא עולה ויורד וקצת מתנדנד עד שהוא מתייצב - זה סימן לבולמים גמורים.

אצלך יתכן וזה הצמיגים, אך יתכן ויש בעיה בכריות בולם (סיפור זול יחסית לבולמים) שנקרעו או נסדקו לדוגמה.

בסה"כ רק חוות דעת של איש מקצוע שבדק את הרכב תוכל לאתר לך את הבעיה.

האם מאז שרכשת את הרכב אתה מרגיש את התופעה הזו או שזה צץ פתאום?

עריכה אחרונה על ידי toshigun
פורסם

אכן קוני או בילשטיין איכותיים הרבה יותר מ-KYB. אם אתה מחפש נוחות בלבד קוני אדום לא בשבילך, זהו דגם "ספורטיבי" של החברה.

הדגם האיכותי ביותר של בילשטיין לשימוש רגיל בדגש על נוחות הוא B4, מגיע בצבע שחור. בדוק אם תמצא כזה.

עוד אפשרות היא מונרו רפלקס, הדגם האיכותי יותר של החברה.

פורסם

על סמך מה אתה אומר שבלשטיין וקוני יותר איכותיים?

לבולמים יעוד שונה אי אפשר להשוות בכלל.

Kyb הם יצרן oem להמון יצרנים.

בניהם ניסאן אוודי אלפא הונדה gm ועוד.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

לא יודע למה, אבל נתקלתי מגוון רכבים יפנים שמגיעים עם בולמי KYB והבולמים החלו לנזול בסביבות 120-150K. אצלי הבולמים המקוריים שהגיעו בגולף נשארו תקינים גם עם 300K ק"מ (נכון הם כבר לא היו בשיאם והניצולת שלהם פחתה ולכן החלפתי, אבל עדיין. הבולמים היו תקינים)

• תוכן חדש...