Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4447 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

יש לי באוטו רדיו דיסק של פיוניר 8350. עכשיו אני מחפש מגבר וקומפוננט לרכב.

לפני שבוע בערך הייתי כבר סגור על JBL 1004 + מורדל דוטק אוביישן, אבל אחרי כמה שיטוטים ביד 2 ובכמה חניות החשיבה שלי התבלבלה והייתי רוצה לקבל עזרה ממכם.

ביד 2 מצאתי מגבר lightning audio la5100, מגבר 5 ערוצים. עשיתי גם סיבוב בעיר לחפש בחניות ובאחד המקומות המליצו לי גם עליו.

הנתנוים של המגבר נמצאים באתר הזה: http://www.lightningaudio .com /products/product _details.asp?item_id=117875 (תורידו רווחים כי אין לי עדיין מספיק הודעות כדי להעלות קישורים)

הייתי רוצה לקבל עליו חוות דעת. בחנות המליצו לי עליו כי הוא 5 ערוצים, ככה שלא צריך להחזיק 2 מגברים באוטו, וגם שלטענתם זה מגבר חזק ואנלוגי. בעקרון אני רוצה לחבר קומפוננט מקדימה וסאב, אולי גם להוסיף 6X9 שיש לי כבר בבית ישירות לרדיו דיסק.

התקציב שלי למגבר הוא באזור ה-1000 ש"ח (ללא התקנה). אם המגבר הזה לא מומלץ אז הייתי רוצה לקבל המלצה על אחד אחר.

בנוסף הייתי רוצה לקבל ייעוץ גם על קומפוננט. אני יודע שזה טעם אישי, אבל פחות או יותר על מה להתמקד.

מקריאה פה בפורום הבנתי שמורל דוטק אוביישן מומלץ. כשאמרתי את זה בחנות, ישר אמרו לי לא כי יש להם סאונד מלוכלך.

הוא השמיעה לי בחנות סט של RAINBOW, והמליץ גם על הרץ. פחדתי דווקא שהטוויטרים יהיו צורמים אבל דווקא לא. הוא נתן לי גם לשמוע סט של הליקס של אחד הלקוחות ודווקא שם הטוויטר היה נשמע קצת צורם.

הייתי רוצה לקבל המלצה ממכם לסט סביבות 800 ש"ח (ללא התקנה). סגנון המוזיקה שלי היא אלקטרונית מכל הסוגים ומוזיקה שחורה. אני מחפש איכות ועוצמה (נטייה לאיכות). זה הולך לשבת בטויוטה קורולה 2001.

ודבר אחרון אני צאיך עזרה עם הסאב. קיבלתי ממישהוא סאב bazooka p miller rsw1224dvc-pm ללא תיבה. הסאב בעל 2 סלילים של 4 אוהם, והעוצמה שלו 300/400RMS. הייתי רוצה לדעת באיזה תיבה צריך להושיב אותו.

סליחה על החפירה ותודה מראש על העזרה :-D

פורסם

המגבר LA הנ"ל הוא מהסדרות החדשות שלהם ,לא ממליץ לך עליו אם כבר מגבר 5 ערוצים בסיסי הייתי הולך על JBL GTO5355

אני העדיפות היא למגבר 4 ערוצים +מונובלוק ,אם הסאב שלך מגיע עם שני סלילים של 4 אום

הוא אמור לעבוד בחיבור מקבילי של הסלילים בהתנגדות סופית של 2 אום ,מגבר 5 ערוצים יכול להיות אופציה זולה טובה

אך אני ממליץ להשקיע קצת יותר ב-4 ערוצים +סאב.

המלצות היצרן הם לתיבה אטומה של 1CF או לתיבה פתוחה של 2CF

1CF =ליטר 28.3

http://www.bazooka.com/pdf/current/rsw.pdf

פורסם

שלחתי הודעה פרטית בנושא

שכחתי לציין שאם אתה מאזור הצפון אתה יותר ממוזמן לשמוע את הHU עם המגבר והקומפוננט ברכב שלי

פורסם

צהריים טובים.

מלכתחילה למה ללכת על מגבר 5 ערוצים אם אתה רוצה להגביר רק את הקומפוננט והסאב?

ב-1,000 שקל אתה יכול לרכוש מגבר 4 ערוצים חדש, אני מניח שהרוב כאן ימליצו לך על JBL ו/או רוקפורד ו/או אינפיניטי.

ב-800 שקל לקומפוננט יש לך JBL, מורל, פוקאל ואולי גם הרץ, שווה לבדוק, להקשיב ולראות מה בא לך יותר טוב באוזן.

בגדול, אל תמהר לזרוק את הכסף.

HU:OEM+Genesis series 3 high level adapor AMP:Phoenix Gold RX 400.4 COMP:Morel Virtus 602 SUB: Sundown Audio E8

https://www.youtube.com/watch?v=jtQs-1_TH-Q

פורסם

קודם כל, תודה רבה על התגובות.

בגדול בקשר לקומפוננט, הבנתי שאצתרך לחכות למפגש בדרום (או שמישהוא מכיר מקום באשדוד שמאפשר לשמוע סוגים שונים של רמקולים?) כדי לבוא לשמוע כמה סוגים של חברות ולהסגר על סגנון הצליל, ואז לקנות את הסדרה שמתאימה לתקציב שלי.

בכללי, האם זה נכון שעל רמקולים אין אחריות? כבר בשני מקומות הייתי והם אמרו שעל רמקולים אין אחריות.

בקשר למגבר אני עדיין בבלבול. אני יודע שבתקציב שלי 4 ערוצים ומונו לא ייכנס. לאט לאט אני מתחיל לחשוב בחזרה על הJBL 1004 כי אני מבין שבמחיר שלו אין אלטרנטיבות טובות יותר. המליצו לי היום גם על מגבר של PREMIER קטן דיגיטלי בעל 4 ערוצים של 100W RMS כל ערוץ. מישהוא יכול לפרט עליו?

עברה בי גם המחשבה אולי לקנות בינתיים מונו (ראיתי ביד 2 רוקפורד R500.1) ולחבר לסאב ולהשאר עם הרמקולים המקוריים של הרכב.

המגבר LA הנ"ל הוא מהסדרות החדשות שלהם ,לא ממליץ לך עליו אם כבר מגבר 5 ערוצים בסיסי הייתי הולך על JBL GTO5355

אני העדיפות היא למגבר 4 ערוצים +מונובלוק ,אם הסאב שלך מגיע עם שני סלילים של 4 אום

הוא אמור לעבוד בחיבור מקבילי של הסלילים בהתנגדות סופית של 2 אום ,מגבר 5 ערוצים יכול להיות אופציה זולה טובה

אך אני ממליץ להשקיע קצת יותר ב-4 ערוצים +סאב.

המלצות היצרן הם לתיבה אטומה של 1CF או לתיבה פתוחה של 2CF

1CF =ליטר 28.3

http://www.bazooka.com/pdf/current/rsw.pdf

אתה לא ממליץ על המגבר של ה-LA כי המגבר חדש ואין עליו כלכך ביקורות, או כי הוא חלש ויש לו אלטרנטיבות יותר טובות במחיר? (גם במחיר של יד 2?)

אתה מכיר אולי מגבר 4 ערוצים שעובד בגישור על 2 אום בטווח המחיר שלי?

אפשר לעבוד עם הסאב רק על סליל 1 וכך יהיה לי 4 אום? או שעדיף כבר לחבר בטור ולקבל 8 אום? (יש הבדל משמעותי בין העוצמות לאפשרויות החיבור?)

בקשר לתיבה של הסאב, בגדול אני מבין שבתיבה אטומה הצליל יותר מדוייק ואילו בתיבה פתוחה הצליל יותר עוצמתי ו"מתפשט"

איזה סוג תיבה אתה מציע לי בהסתמך על סגנון המוזיקה שלי? אני לא מחפש להרעיד שכונות אבל עדיין לפעמים אוהב להרגיש את הבעיטה שלו.

זה משנה מה הצורה של התיבה (מלבן או טרפז)? והאם זה ממש קריטי הנפח של התיבה (נגיד 50/55 ליטר במקום 56.6 ליטר)?

שלחתי הודעה פרטית בנושא

שכחתי לציין שאם אתה מאזור הצפון אתה יותר ממוזמן לשמוע את הHU עם המגבר והקומפוננט ברכב שלי

תודה רבה על ההצעה, אבל אני מאזור הדרום.

פורסם

'צטערת על ההקפצה, אני פשוט לא רוצה לפתוח כמה שרשורים.

כידוע לכם אני מחפש מגבר עבור קומפוננט וסאב. הבעיה היא שהסאב שלי בעל 2 סלילים של 4 אוהם, ככה שאני צריך מגבר 4 ערוצים שבגישור יעבוד על 2 אוהם. לא כלכך מצאתי מגבר כזה (אולי מישהוא מכיר ויכול להמליץ?). אני לא רוצה ללכת על מגבר ומונו בגלל המחיר, אז אני חושב באמת ללכת על 5 ערוצים.

5 ערוצים יכול לעבוד עם סאב על 2 אוהם.

אני יודע שאפשר לעבוד גם בגישור במגבר הזה, ככה שהקומפוננט יעבוד על 2 ערוצים חזקים, במקום 2 חלשים יותר ו2 בכלל פנויים. השאלה שלי האם יכול להגרם נזק למגבר בתצורת עבודה הזאת? והאם זה מומלץ?

חשבתי על המגבר JBL 5EZ, מישהוא יכול להביא עליו חוות דעת?

הקומפוננט שיעבוד איתו בעתיד הוא MOREL DOTECH OVATION או RAINBOW SLX265, עוד לא החלטתי ביניהם. (מישהוא יכול להביא עוד כמה סטים באותה רמה להשוואה?)

והסאב שלי מוציא 300/400W ב2 אוהם. רואים על הסאב שהוא עבר חיים לא קלים, אבל קיבלתי אותו מתנה ככה שבינתיים אני אשאר איתו. בעתיד הוא גם יתחלף.

תודה 8)

פורסם

אם אתה מחפש מגבר 4 ערוצים טוב שיכול לעבוד גם ב-2 אום בגישור

אתה יכול לחפש רוקפורד T400-4 ,בנוגע לקומפוננטים :

FOCAL PS165

P6560C JBL

Rainbow SAX 265.20

MOREL VIRTUS

TSD1720C Pioneer

hybrid audio imagine

T1652-S Rockford

פורסם

הרוקפורד לא חלש מידי לעומת הג'ביאל?

2 המגברים הנ"ל הם סביב אותו מחיר, אבל לפי תצורת העבודה עם הג'ביאל נראה שהוא יהיה יותר חזק (זה אפשרי בכלל לחבר כמו שכתבתי?- גישור של 4 ערוצים ל-2 והערוץ החמישי לסאב)

עלתה בי גם המחשבה להחליף ישר את הסאב היות ומה שקיבלתי במתנה עבד חיים לא קלים. ככה אני אוכל לקנות סאב בעל התנגדות של 4 אוהם ולקנות את המגבר JBL 1004 שלפי הקריאה בפורום נחשב למומלץ, חזק ויחסית זול.

אפשר המלצה גם לסאב בעל התנגדות של 4 אוהם במחיר 700-800 עם תיבה (המחיר ריאלי למוצר חדש?)

פורסם

הרוקפורד מגבר איכותי וחזק מדובר במגבר מסידרת ה-POWER והוא מגבר אנדרייטד בפועל הוא חזק יורת מההצהרות שלו

כן אתה יכול לעבוד בשני גישורים אך טכנית האיכות אמורה לרדת באוםן החיבור הנ"ל ישנם מגברים שזה לא מורגש וישנם כאלו שכן.

את ה-JBL GTO1004 לא בטוח שתמצא זה מגבר שכבר יצא מיצור ולא ניתן למצוא אותו בקלות כיום.

אם אתה מעוניין בסאב איכותי מורל פרימו 124 אופציה טובה.

פורסם

רק רוצה להזכיר כאן משהו היסטורי.

לייטנינג אודיו זו חברת בת של רוקפורד פוסגייט. אני לא יודע מה הסטטוס שלהם היום אבל הייתי מנסה לחפש תמונות קרביים שלהם באמפ גאטס ומגברי חמישה ערוצים רמת כניסה של רוקפורד והסיכוי למצוא דמיון או זהות יהיה גבוה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם (נערך)

סורי שאני כל פעם חופר ומעלה מגבר שונה, פשוט אני כל פעם מחטט באינטרנט וזה המקור האמין היחידי שלי.

עכשיו ראיתי hifonics brutus elite bre 100.4. הנתונים על הנייר יפים מאוד והמחיר בתקציב, השאלה איך הוא בתכלס?

אין עליו כלכך מידע בגוגל. מצאתי רק 4x100@4ohm\2x200@2ohm\2x400@4ohm

ובקשר לסאב, מורל פרימו\הרץ ES300 מתאימים לסגנון מוזיקה שלי? (אלקטרונית מכל הסוגים, סתם להיטי MTV, שחורה ופעם ב רוק- בעצם אני שומע הכל :-P ) יש אולי עוד סאבים שאפשר לבדוק?

עריכה: חיטטתי עוד קת בחנויות ברשת וראיתי:

PowerBass Atom ATM 660.4

MB Quart ONYX OA800.4

הנתונים הם זהוים לשל הייפוניקס. מה עדיף מבין שלושתם?

במקרה שאני אצליך להשיג את הJBL 1004 חדש, עדיף ללכת עליו או שאחד מהשלושה למעלה עדיפים?

עריכה אחרונה על ידי MIKE.V
פורסם

אני נאלץ להקפיץ שוב, היות ויש לי הזדמנות לקנות את המגבר INFINITY KAPPA FOUR בתקציב שלי.

הכל טוב ויפה במגבר הזה- קטן, חזק, לא צורך המון חמשל, אבל CLASS D. יחס העיוות שלו הוא 1, במקום במגברי CLASS A|B שיחס העיוות מגיע בערך עד 0.1.

האם זו סיבה מספיק טובה להתרחק מהמגבר הזה וללכת על מגברים ששאלתי למעלה, או שהמגבר הזה יותר טוב ואני לא אשמע את העיוות הזה כשומע מוזיקה ממוצע ולא איזה אודיופיל?

אני לא מנסה להרכיב מערכות SQ נטו וגם לא SPL, משהוא באמצע שיהיה פשוט איכותי וקצת יותר חזק מהממוצע, שיהיה לי כיף לשמוע.

• תוכן חדש...