Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4456 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• ספונסר פורום
פורסם

אני אתייחס לפן הטכני, במצב עבודה רגיל ותקין, בטפרטורת החדר, אין לחץ בכלל במערכת הקירור, לאחר ההנעה,כשטמפרטורת נוזל הקירור עולה, נפח הנוזל גדל, ונוצר לחץ במערכת הקירור הסגורה.

בפקק המים ישנו שסתום שפורק נוזל קירור החוצה החל מלחץ מסויים, לאחר דימום המנוע, טמפרטורת נוזל הקירור יורדת בחזרה לטמפרטורת החדר והנפח חוזר לנפח ההתחלתי, לכן אין מצב של לחץ.

במידה ויש דליפת גזים בלחץ אל מערכת הקירור גם לאחר התקררות נוזל הקירור ישאר במיכל העיבוי לחץ הנמוך במעט מלחץ הפריקה של הפקק, וזו הסיבה שכל בוקר בפתיחת הפקק נשמע שחרור הלחץ.

נסיעה במצב הזה תגרום בסופו של דבר לנעילה הידרוסטטית, כאשר הפריצה באטם הראש תגדל, לאחר דימום המנוע, נוזל הקירור שנמצא תחת לחץ יפרוץ לתוך חלל הצילנדר וימלא אותו עד למעלה, בזמן סטרטר יווצר מצב של נעילה הידרוסטטית וכיפוף של הטלטל.

בהצלחה

אורן

פורסם

אורן שלום,

הפקק של מיכל העיבוי פורק כאשר הלחץ בפנים עובר רף מסוים ולחץ שנמוך מהרף יישאר כלוא בין הפקק למפלס הנוזל ללא תלות בטמפ' הנוזל,ז"א שגם לאחר שהנוזל יתקרר הוא יכול להישאר שם לכן,פריקת לחץ קטנה לאחר שהרכב עמד לילה שלם אינה מעידה על דבר.

• ספונסר פורום
פורסם

TRIBEL, הסבר לי שוב, אני לא מצליח להבין, פתחנו את הפקק, כעת אין לחץ בכלל, סגרנו אותו שוב, נסענו כל היום, דיממנו מנוע, המנוע התקרר כל הלילה, הנוזל חזר לנפח ההתחלתי, כמו זה שהיה כשפתינו את הפקק אתמול, אם כך, אין בכלל לחץ.

אם יש לחץ בחלק שמעל מפלס נוזל הקירור, הוא הגיע ממקור חיצוני, קרי הוכנס אל תוך מערכת הקירור דרך אטם ראש המנוע.

במנוע תקין, כאשר פותחים את הפקק כאשר המנוע קר לא אמור להיות לחץ כלל.

אורן בן סימון

פורסם

אורן,

בקטנוע שלי שהמנוע שלו תקין לגמרי יש פריקת לחץ כאשר מסובבים את הפקק לפתיחה לאחר שהמנוע והנוזל קרים.

אני מדבר על "תסס" עדין.

אין לי איבוד מים,לא חימום,לא ניפוח - תא השרפה שלי אטום.

הנוזל כבר קר ובנפח ההתחלתי אז אין בכלל לחץ?

אולי זה קורה כי מנוע של קטנוע פועל בצורה שונה ממנוע של רכב? (:))

• תוכן חדש...