Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4476 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני מתלבט בין לקיחת רכב מאזדה 3 מנוע 1.5 מהעבודה לעומת לקנות אותו מהניילונים ולמכור כעבור 5 שנים.

כדי לדעת את הפרש העלויות אני צריך לחשב ירידת ערך. האם המחיר שאני רואה היום במכירון יד 2 עבור מאזדה 3 בת 5 שנים באמת משקף את שוויה בשוק?

אני יודע שנכון ללפני שנה-שנה וחצי שוק המשומשות היה על הפנים, אבל הבנתי שהמצב השתפר מאז. למישהו יש נסיון ומכר לאחרונה רכב באותה קטגוריה שציינתי, ויכול להגיד מה מצב השוק?

שאלה נוספת - נניח שאעשה טרייד אין בבוא היום - האם נוהגים לתת את מחיר המחירון על הרכב?

פורסם

מאזדה 3 צורה חדשה המחירון שלה הוא 67 אלף, ומשוקלל אחרי ליסינג הוא 58 אלף. בפועל שוק הליסינג מפוצץ בהם ולקנות אחת כזאת ב-42-45 אלף, עם אחריות מסויימת ותשלומים, זאת לא מילה גסה.

בעוד 5 שנים כניראה שהמחירון יהיה פחות או יותר דומה, אבל כשאתה תרצה למכור את שלך ב-67 אלף, לך תתחרה עם אלפי רכבי ליסינג שעולים 25 אלף פחות.

פורסם

שוק המשומשות הנפוצות בליסינג הוא "על הקרשים" לאור ההיצף המוזרם לשוק ע"י חברות הליסינג בתנאי מימון ואחריות אשר אדם פרטי המנסה למכור את מכוניתו, לא יכול להתמודד איתם. על כן קשה מאד למכור מכוניות כאלו וגם מחיר הסגירה בפועל נמוך משמעותית מהמחירון.מניסיוני, קל יחסית למכור מכוניות ידניות - מכרתי לאחרונה את הרומסטר הידנית שלי לאחר כ-3.5 שנים, מכרתי תוך שבוע וקצת במחיר טוב מאד.לפני הרומסטר, מכרתי סקודה פביה סטיישן ידנית והיא נמכרה תוך יומיים במחיר מצויין.בסופו של דבר הכל תלוי בהיצע וביקוש - מכוניות ידניות (שהן לא מיני) עדיין נדירות יחסית ותמיד יהיה להן ביקוש.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

לפי העליה בכמות המכוניות החדשות והאשראי הזול והזמין, לא נראה לי ששוק המשומשות מיוצב, ולא ניתן לנבא מה יהיה עוד חמש שנים.

בכל מקרה כאדם פרטי לא הייתי קונה את ה-1.5 אלא רק את ה-2.0 היא עולה כמה אלפים יותר, וכמשומשת תימכר טוב יותר.

בכל אופן הייתי שוקל גם ליסינג פרטי, שגם מגדר את הסיכון וגם זול מליסינג דרך העבודה.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

אחרי 3 שנים רכב חדש מאבד בממוצע 50% מערכו. לאחר מכן הוא שוב צפוי לרדת באותו קצב אבל מהמחיר כמשומש - בקיצור כל שלוש שנים זה מחצית מהמחיר.

סביר להניח שאחרי 5 שנים תפסיד כ-65% מהמחיר המקורי.

פורסם
, ומשוקלל אחרי ליסינג הוא 58 אלף. בפועל שוק הליסינג מפוצץ בהם ולקנות אחת כזאת ב-42-45 אלף, עם אחריות מסויימת ותשלומים, זאת לא מילה גסה.

בעוד 5 שנים כניראה שהמחירון יהיה פחות או יותר דומה, אבל כשאתה תרצה למכור את שלך ב-67 אלף, לך תתחרה עם אלפי רכבי ליסינג שעולים 25 אלף פחות.

אני מוכר את הרכב אחרי 5 שנים, לא 3 שנים. זה אומר שאתחרה עם רכבים שיצאו ממחזור הליסינג שנתיים קודם, וכבר נמצאות רובן בשוק הפרטי. האם אין לזה משקל רב לטובתי?

פורסם
שוק המשומשות הנפוצות בליסינג הוא "על הקרשים" לאור ההיצף המוזרם לשוק ע"י חברות הליסינג בתנאי מימון ואחריות אשר אדם פרטי המנסה למכור את מכוניתו, לא יכול להתמודד איתם. על כן קשה מאד למכור מכוניות כאלו וגם מחיר הסגירה בפועל נמוך משמעותית מהמחירון.

אני מוכר את הרכב אחרי 5 שנים. לכן אתחרה עם מכוניות שיצאו ממחזור הליסינג שנתיים קודם, וסביר להניח שרובן כבר נמכרו לאנשים פרטיים, שלא יציעו את תנאי המימון והאחריות שאתה מדבר עליהן. אלו שעדיין ישארו במגרשים - כנראה יהיו במצב הרבה פחות טוב מהרכב שלי.

אני לא צודק?

פורסם
אחרי 3 שנים רכב חדש מאבד בממוצע 50% מערכו. לאחר מכן הוא שוב צפוי לרדת באותו קצב אבל מהמחיר כמשומש - בקיצור כל שלוש שנים זה מחצית מהמחיר.

סביר להניח שאחרי 5 שנים תפסיד כ-65% מהמחיר המקורי.

אז זהו - שלא. אם תסתכל על המחירון, נניח שניקח את ה-ACTIVE, מחירו מהניילונים היה אני מעריך כ-120K. אחרי 5 שנים מחירו כ-67K. אתה מדבר על ירידת ערך של 50% ב-3 שנים, ופה אפשר לראות ירידת ערך של פחות מ-50% ועוד ב-5 שנים.

פורסם (נערך)
בכל מקרה כאדם פרטי לא הייתי קונה את ה-1.5 אלא רק את ה-2.0 היא עולה כמה אלפים יותר, וכמשומשת תימכר טוב יותר.

בכל אופן הייתי שוקל גם ליסינג פרטי, שגם מגדר את הסיכון וגם זול מליסינג דרך העבודה.

תלוי באיזו רמת אבזור.

אני מעוניין ברמה הגבוהה יותר - ושם ההבדל בין המנועים הוא 10 אלפים ש"ח. אם תסתכל על מאזדה 3 ברמת אבזור גבוהה בגיל 5, ותשווה מנוע 2.0 ל-1.6 - תגלה הבדל של 2000 ש"ח בלבד. לכן דווקא הערך של ה-2.0 ירד הרבה יותר... (אפילו אם נשווה בין רמת אבזור ACTIVE - ששם ההבדל יורד מ-5 ל-2 אבל זה עדיין לטובת ה-1.6...)

לגבי הליסינג הפרטי - לא חשבתי על האופציה. אבדוק את הנושא, תודה.

עריכה אחרונה על ידי Matukituki
פורסם
אני מוכר את הרכב אחרי 5 שנים, לא 3 שנים. זה אומר שאתחרה עם רכבים שיצאו ממחזור הליסינג שנתיים קודם, וכבר נמצאות רובן בשוק הפרטי. האם אין לזה משקל רב לטובתי?

את הנתונים הבאתי לך כשהרכבים כבר בני 5, ולא 3.

משקל רב לטובתך? כן, באופן יחסי. אתה תקבל מחיר יותר טוב מאשר 42-45 אלף, אבל אף אחד לא יביא לך 67 אלף על מאזדה 3 כשיש אלטרנטיבות בהרבה פחות.

פורסם
תלוי באיזו רמת אבזור.

אני מעוניין ברמה הגבוהה יותר - ושם ההבדל בין המנועים הוא 10 אלפים ש"ח. אם תסתכל על מאזדה 3 ברמת אבזור גבוהה בגיל 5, ותשווה מנוע 2.0 ל-1.6 - תגלה הבדל של 2000 ש"ח בלבד. לכן דווקא הערך של ה-2.0 ירד הרבה יותר... (אפילו אם נשווה בין רמת אבזור ACTIVE - ששם ההבדל יורד מ-5 ל-2 אבל זה עדיין לטובת ה-1.6...)

לגבי הליסינג הפרטי - לא חשבתי על האופציה. אבדוק את הנושא, תודה.

שוב, להסתכל על המחירון היבש זה לא משהו שנכון לעשות.

דגם ה1.6 עקב נוכחותו בשוק הליסינג, מחירו בפועל יהיה נמוך הרבה יותר מאשר המחירון היבש. בעוד שגרסת ה-2.0 נדירה יותר, וכך גם נסחרת במחירים קרובים יותר למחירון שלה.

• תוכן חדש...