Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עישון קאנביס ונהיגה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4506 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הנתונים הלא רשמיים מדברים על כ-1,000,000 משתמשי קנאביס (גראס, מריחואנה, חשיש, או כל שם רחוב אחר) פרטיים ועוד כ-20,000 חולים בעלי מרשם ל"מריחואנה רפואית" בישראל.

הצעת חוק חדשה קובעת שמי שימצא שאריות קנאביס בדמו, ישלל רשיונו ל-6 חודשים.

כפי שאני רואה אותה, להצעת חוק זו שלושה כשלים עיקריים:

1. בעוד הרוב המכריע של ההשפעות הפסיכואקטיביות של קנאביס נמשכות כשעתיים מרגע העישון, החומר נותר נוכח בדם למשך שבועות. למעשה אם הייתי בהולנד (או ושינגטון, קולורדו, אורוגוואי וכד) לפני שבועיים ועישנתי בצורה חוקית לחלוטין, היום יכול לעצור אותי שוטר ולשלול לי את הרשיון בלי קשר למצבי הקוגניטיבי על סמך שאריות בדם.

2. מעולם לא הוכח שעישון קאנביס פוגע ביכולת הנהיגה ואף להפך, ישנם מחקרים שמדברים על ירידה במהירות הנהיגה וזהירות מוגברת (הפוך מאלכוהול). מותר לנו לנהוג בהשפעת חומרים פסיכואקטיביים כמו קפאין, גת, ניקוטין, קלונקס וכד, מה בעצם שונה כאן?

3. שלא כמו בבדיקת אלכוהול, קנאביס לא נוכח בבדיקת ינשוף. החוק החדש יאפשר לשוטרים לחייב נהג בבדיקת דם פולשנית במיוחד. כפי שאנחנו יודעים, הרחבת סמכויות לשוטרים היא פירצה הקוראת ל...

הייתי שמח לדעת מה חברי הפורום חושבים בנושא...

מאזדה מיאטה 2008 משופרת לנפש

פורד פיאסטה 2016 למבצעים מיוחדים

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אינני מכיר את המחקרים בנושא, אך לפי דעתי בהחלט לקנאביס יש השפעה שונה ופחות חריפה על יכולת הנהיגה מאלכוהול ובטח ובטח מכל מיני תרופות חוקיות אחרות.

בכל מקרה רמת הנהיגה של נהגים בארץ גם ללא השפעות סמים וחומרים כאלו ואחרים היא גם ככה כ"כ נמוכה (ולא משנה כרגע מאיזו סיבה) שעדיף שיתמקדו בהפיכת כלל הנהגים באשר הם לבעלי הבנה טובה יותר של התנועה וידע רב יותר על ההשלכות של מעשיהם בזמן הנהיגה ללא שום קשר לחומרים הזורמים להם בדם.

זאת עוד הצעת חוק שהיא או סתם פופוליסטית, נובעת מבורות, או עוד ניסיון לתיקון מהיר של בעיה שהיא אולי לא בעייתית מאוד ובטח יש בעייתיות ממנה שלא מטופלות.

אל תשכח שהצעות חוק לרוב ניזמות (יש מילה כזאת?), מנוסחות ומועברות ע"י פוליטיקאים והם, לדעתי, הסוג הגרוע ביותר של בני אדם.

פורסם

אישית אני לא מכיר את נושא העישון ומה השפעותיו, הISSUE המרכזי פה הוא בדיקת הדם, תהליך פולשני שאסור לאפשר למשטרה לחייב נהגים בו.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

בעוד שבעולם מבינים את שקר הקנאביס וצועדים לכיוון ליגליזציה, בישראל נאבקים בשיח נענע הזה כאילו מדובר בחיזבאללה.

במקום להפנות משאבים לטיפול בבעיות אמיתיות - יעמיסו על המשטרה התעסקות כה חסרת תועלת ומטומטמת. ממש מגוחך.

אלוהים נמצא בפרטים הקטנים :mmangel:

פורסם (נערך)
מותר לנו לנהוג בהשפעת חומרים פסיכואקטיביים כמו קפאין, גת, ניקוטין, קלונקס וכד, מה בעצם שונה כאן?

ומי אמר לך שמותר לנהוג תחת חומרים פסיכואקטיביים אחרים?

נהיגה תחת השפעת סמים/אלכוהול - עפ"י התרשמות ובצירוף טופס מאפיינים שלא על פי אמות מידה מדעיות, סימול עבירה 6253, הזמנה לדין ו-10 נקודות, כולל פסילה מנהלית. בניגוד לסעיף 26 (3) לתקנות התעבורה (מצ"ב) ותקנות 26 (6) (בוטלה) ו-169ב (א) לתקנות התעבורה (מצ"ב).

אני מזכיר זוהי עבירה עפ"י התרשמות השוטר וללא בדיקה כלשהי.

לגבי האופציה לבדיקת דם מצ"ב תקנה 169ג לתקנות התעבורה שמסמיכה כבר היום (ובעבר נעשה בה שימוש לבדיקת שכרות) לקחת נהג החשוד כשיכור לבדיקת דם.

אגב לכל מי שכן קורא את העלון לצרכן שמצורף לכל תרופה, כשכתוב "לא לתפעל מכונות כבדות", זה כולל גם כלי רכב.

אגב2, חלקכם אולי זוכרים מחומר התיאוריה כי גם לנהג עייף, או שלקח תרופות העלולות לפגוע בעירנות אסור לנהוג.

בנימה אישית - מטרת הצעת החוק לא מיועדת לתקוף את ציבור משתמשי הקנאביס (ניתן לעשות את זה עם הכלים החוקיים כבר היום, כל התשתית קיימת והתקנות מאושרות כבר שנים - תקנה 26 משנת 1970, תקנה 169ב משנת 1982), מטרת החוק היא להחמיר את הענישה עם משתמשי קנאביס שעולים על ההגה יותר מאשר עם שיכורים או עם אנשים שלקחו סמים אחרים (אגב גם תרופות נופלות בקטגוריה של סמים).

אני מניח ש-6 חודשי שלילה, מדובר על שלילה מנהלתית, ובכך הכנסת מנסה לחשק את בית המשפט, כך שהנהג המואשם כבר ביצע 6 חודשי שלילה בעת קבלת גזר הדין.

מצורפים:

סעיף 26 לתקנות התעבורה:

אדם שמתקיים בו אחד מאלה לא ינהג רכב:

(1) הוא שרוי במצב העלול לסכן עוברי דרך;

(2) הוא נתון תחת השפעת סמים משכרים או משקאות משכרים;

(3) הוא אינו מסוגל לנהוג ברכב בבטחון סביר מחמת מצב נפשו או מחמת חולשה או ליקוי גופני;

(4) הוא במצב השולל ממנו את השליטה ברכב או את ראיית הדרך והתנועה בה.

תקנה 169ב לתקנות התעבורה

169ב. (א) לא ינהג אדם רכב בדרך או במקום ציבורי ולא יניעו אם הוא שיכור.

(ב) בעל רכב או הממונה עליו לא ירשה לשיכור לנהוג בו.

(ג) לענין סעיפים 62(3) או 64ב לפקודה ופרק זה יראו אדם שיכור אם הוא נתון תחת השפעה של סמים משכרים או מסוכנים או אם ריכוז האלכוהול אצלו עולה על המידה הקבועה.

תקנה 169ג לתקנות התעבורה:

169ג. (א) היה לשוטר חשד סביר כי נוהג רכב או הממונה על רכב הוא שיכור, רשאי השוטר לדרוש ממנו להיבדק בדיקת נשיפה או למסור דוגמה של דם או של שתן לבדיקת מעבדה או לדרוש ביצוען של הבדיקות כאמור בפרק זה, כולן או חלקן.

(ב) בדיקת נשיפה תיעשה במקום שעצר השוטר את הרכב או שמצא את הנוהג בו במקום אחר שקבע השוטר.

(ג) בדיקת דם או שתן תיעשה במעבדה או במוסד רפואי שקבע השוטר מבין רשימת המעבדות והמוסדות הרפואיים שאישר שר הבריאות לענין זה.

עריכה אחרונה על ידי m3x7r3m3

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

כל פעם שנפתחים שרשורים בנושא, מד הבולשיט שלי מתחיל לצפצף באופן ניכר.

אני חושב שכל חומר שעלול לפגום בנהיגה, מן הראוי שייענש מי שינהג תחת השפעתו. אני זוכר שכאשר הוצעו לי כדורי שינה, הובהר לי היטב שאסור לי לנהוג אחרי צריכתם, אלא בתנאי שישנתי 8 שעות רצופות לפחות, ושהייתי ער עוד כ-4 אחר כך. מכיוון שידעתי שלא אוכל לעמוד בתנאים, סירבתי לקבל את התרופה. (עד היום אני סובל מבעיות שינה).

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

אני מוכן שבמקום כל הנהגים השיכורים על הכביש, ובכלל הנוער האלכוהוליסט של היום, כולם יעברו לקנאביס. את ההשפעות תראו מיד.

קחו את זה כנקודה למחשבה ואני לא מוסיף יותר בדיון הזה..

מנהל תחום אופנועי שטח בחברת HM-MOTO, יבואנית אופנועי SHERCO, AJP וRIEJU

פורסם

אין לי בעיה עם אכיפה של נהיגה תחת השפעה - יש לי בעיה עם זה שהעונש מחמיר מאוד ביחס לשימוש באלכוהול.

האמת? אין לי שום בעיה עם זה שישללו לנוהגים תחת השפעת אלכוהול את הרישיון לחצי שנה - אבל עצם הרמיזה שקנאביס יותר מסוכן מאלכוהול (והענישה המחמירה אכן רומזת את זה) מאוד מעצבנת אותי.

פורסם

תופעות לווי של אלכוהול: אלימות, תאונות, מוות, בתי חולים, פשיעה, התעללות, פגיעה כבדה בכבד, התמכרות, היפוטרמיה בימי החורף, פוגע בזיכרון, גורם לקריסת מערכות בגוף.

השפעות לוואי של עישון קנאביס: במבה.

And say no more.

היום:

Alfa Romeo MiTo 2010 Distinctive Move 1.4T 155HP

בעבר:

Minimum SIZE, Maximum FUN. Smart Fortwo 2004 0.7T:twisted:

פורסם

אם החומר נשאר בדם שישה שבועות אחרי השימוש - איף אפשר להוכיח שהוא משפיע על הנהיגה?

האם יש עוד מדינה מערבית שמחייבת את אזרחיה בבדיקת דם ומסוגלת לשלול להם את הרשיון חודש אחרי שעישנו גראס?

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם

לא רק שיש וויכוח על ההשפעה של הסטלה על נהיגה (האם היא באמת מסכנת), גם האכיפה של החוק בלתי אפשרית טכנית.

אין איזה מדד קבוע שלפיו ניתן לקבוע אם אדם תחת השפעת מריחואנה. לקבוע באופן שרירותי שכל מי שיש בגופו שאריות של זה דינו כמסטול פשוט לא נכון, מאחר שהן נשארות הרבה אחרי שההשפעה התפוגגה.

הצעה דמגוגית.

הסובארו שבסמלון למכירה

פורסם

ההשוואה לניקוטין ולקפאין לא קשורה בכלל.

אולי לא הוכח כלום אבל שתיהם עוזרים לנהיגה.

אני בדעה שלי מי שאמר שאסור לנהוג תחת השפעה כלשהי.

פורסם

-מטריד אותי בהצעת החוק החדשה וכמו כן בחוקים הקיימים הוא תחום הכיסוי המאוד רחב שלהם ללא כל יכולת הגדרה חד משמעית.

-מה זאת אומרת "שימצא שאריות קנאביס בדמו"? לאיזה תקופה אחר כך? אם הכוונה היא היא לכל שארית הניתנת לגילוי אז כל נוטלי הקנאביס תחת מרשם לא יכולו למעשה לנהוג.

-שלילת הרשיון מתבצעת ללא משפט ואז ה"עבריין" לכאורה אמור להוכיח את חפותו להבדיל מעברות אחרות (שלא בסדר דין מקוצר) ששם על התובע (המשטרה) להוכיח אשמה.

לטעמי זו הצעת חוק פופוליסטית נוספת שתפרנס עוד קבוצה קטנה של טפילים (עו"ד, יועצים, רופאים וכו') ללא כל תועלת ממשית.

פורסם

תקחו בחשבון את מה שכתבתי קודם.

אין שינוי עקרוני בהתנהלות, אלא קביעה של עונשי מינימום והארכת השלילה המנהלתית (שגם כך קיימת).

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
ההשוואה לניקוטין ולקפאין לא קשורה בכלל.

אולי לא הוכח כלום אבל שתיהם עוזרים לנהיגה.

לא ירדתי לסוף דעתך, למה ההשוואה לא קשורה? בכל המקרים מדובר בחומרים פסיכואקטיביים אשר ככל הנראה לא מעלים את הסיכוי לתאונה.

חוץ מזה, איך הגעת למסקנה שניקוטין עוזר לנהיגה?!

אני בדעה שלי מי שאמר שאסור לנהוג תחת השפעה כלשהי.

זה טוב ויפה, אבל כמו שציינתי בבעיה הראשונה בחוק, כמעט בלתי אפשרי להעריך בבדיקה אם אתה "תחת השפעה" או שפשוט עישנת לפני שבוע בסופ"ש שלך באמסטרדם.

ומי אמר לך שמותר לנהוג תחת חומרים פסיכואקטיביים אחרים?

יש חוק נגד נהיגה תחת השפעת קפאין, ריטלין או ניקוטין? אני לא מכיר.

לגבי האופציה לבדיקת דם מצ"ב תקנה 169ג לתקנות התעבורה שמסמיכה כבר היום (ובעבר נעשה בה שימוש לבדיקת שכרות) לקחת נהג החשוד כשיכור לבדיקת דם.

אבל יש גם יכולת לבצע את הבדיקה במקום עם ינשוף, אין סיכוי שיקחו אותך לתחנה אלא אם כבר עשו לך בדיקת ינשוף לא פולשנית לפני.

במקרה של קנאביס בדיקת דם היא הדרך היחידה לבדוק, זה הבדל גדול.

מטרת החוק היא להחמיר את הענישה עם משתמשי קנאביס שעולים על ההגה יותר מאשר עם שיכורים או עם אנשים שלקחו סמים אחרים (אגב גם תרופות נופלות בקטגוריה של סמים).

אחלה, איך אתה מוכיח שאני תחת השפעה כרגע ולא יוצא חיובי כי עישנתי ג'ויינט עם יאיר לפיד לפני שבועיים? מבחינת תוצאות בדיקת הדם אין הרבה הבדל בין שני המקרים.

מאזדה מיאטה 2008 משופרת לנפש

פורד פיאסטה 2016 למבצעים מיוחדים

• תוכן חדש...