Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4541 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
סלח לי, אבל מי שעובר על החוק במודע, חייב להיות מודע להשלכות. בלי קשר לנושא של מה המהירות הנכונה בכל כביש, האם זה שווה לנהוג מהר יותר? האם הדו"ח שווה את זה? מי שלא רוצה דו"ח מהירות, שלא יגביר מהירות. פשוט כך. לצפצף על החוק זה לא הדרך לשנות אותו.

יש הבדל בין להיות מודע לחוק ולהבין שאתה יכול לחטוף דו"ח, לבין כבד את החוק. יש הבדל בין להגיד "אל תסע מהר כי תקבל דוח" לבין להגיד "אל תסע מהר כי חוק". האמירה הראשונה נכונה לחלוטין. האמירה השניה... אני לא מכיר אף נהג במדינת ישראל, שמעולם לא עבר את המהירות המותרת בכביש כלשהו. אתה באמת חושב שאפשר לשנות את החוק? איך בדיוק? כי היו פה איזה 30 שרשורים בנושא הזה בשנה וחצי שאני עוקב אחרי הפורום, ולאף אחד לא היה פתרון ריאלי ומעשי. לפני שנתיים בערך, יצא לי לדבר עם שני שוטרי מתנ"א, שהסבירו לי בצורה מאוד ברורה שהנוהל שלהם הוא לאכוף עבירות של מהירות כשאתה חורג בכ-20% ממה שרשום על השלט. כלומר גם במתנא מודעים שזה בסדר לנסוע ב105-110 קמש במקום בו החוק מאפשר לנסוע ב90. אתה מבין מה זה אומר, כן? דבר אחד בלבד: המספר על השלט הוא שרירותי לחלוטין. ומה הלאה? מה אני אמור לעשות עם זה? איך אני אמור לשנות? להקים את מפלגת הנהגים של ארץ ישראל?

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

זה היה ברור שכל עניין המצלמות והגברת האכיפה באמצעותן הוא כסף, כסף וכסף.

המשטרה והמדינה פשוט עשתה מהלך נכון (לפחות מזוית העין שלהם), והוא לעשות כסף מהאופי

העקום של חלק נכבד מנהגי כבישי ארץ הקודש.

ואם יש יותר נפגעים או פחות לא נראה לי שמשנה, היה תכנון לגדיל את הכסף בקופה והאפקט הזה עובד וזה מה שחשוב מבחינת המדינה.

שלומי.

פורסם

דינו של שרשור זה כדינם של אחרים - זעקות לשמיים שיביאו לכלום ושום דבר. עולם כמנהגו נוהג.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם
סלח לי, אבל מי שעובר על החוק במודע, חייב להיות מודע להשלכות. בלי קשר לנושא של מה המהירות הנכונה בכל כביש, האם זה שווה לנהוג מהר יותר? האם הדו"ח שווה את זה? מי שלא רוצה דו"ח מהירות, שלא יגביר מהירות. פשוט כך. לצפצף על החוק זה לא הדרך לשנות אותו.

חה, הצחקתני.

כביש 4, 2 נתיבים פנויים לכל כיוון, גדר הפרדה ושעת לילה מאוחרת שמסתירה היטב מצלמה אפורה בין 2 עמודי חשמל.

אתה תסע שם 90?

נכון, יש חוק, אבל החוק הזה הופך 100 אחוז ממשתמשי הכביש לעבריינים.

מספר גופים כבר עשו מספר מדידות של מהירויות בכבישים ואף אחד, אבל אך אחד לא נוסע כל הזמן במהירות המותרת בחוק.

אז או שכולם דפוקים או שהחוק דפוק.

אין לי בעיה עם משחק התחול עכבר הזה של נהגים נורמטיבים ואמצעי אכיפה.

אבל 750 שקל ו8 נקודות על 115 קמ"ש למישהי בחיים לא עשתה שום עבירת תנועה ונוהגת בשיא הזהירות זה פשוט לא מידתי ומרתיח.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם (נערך)

גם כשמחוקקים חוק חדש, יש איזה קטע משפטי שאומר שאתה לא יכול לחוקק חוק שיהיה בלתי אפשרי לעמוד בו.

למשל, אתה לא יכול לחוקק חוק שאומר שחייב ללכת עם בגדים קצרים בחורף. זה חוק שבלתי ניתן לעמוד בו.

בדיוק אותו דבר אגב, בעולם המכירות כאשר מציבים יעדים למכירה, היעד צריך להיות ריאלי. איש מכירות שצריך למכור מוצר מסוים, שממוצע המכירות שלו עומד על, נגיד, 100 מוצרים לחודש, לא יכול לקבל יעד של 500 מוצרים בחודש, זה לא ריאלי, ולכן כאשר מציבים יעד למכירות, הוא אמור להיות, למשל, 120-130 מוצרים לחודש. זה חייב להיות ריאלי למצב הקיים. מצב כזה, עם יעד כזה, יתן לאותו נציג מכירות את המוטיבציה להגביר קצב ולנסות לעמוד ביעד כי הוא ריאלי. אם תתן לו יעד של 500, הוא פשוט מראש יידע שהוא לא יכול לעמוד ביעד הזה וכנראה לא ינסה אפילו אלא פשוט יעבוד רגיל ויעשה את הממוצע שלו.

לצערנו הרב, זה קצת לא תופס על חוקים שכבר קיימים. על מנת לשנות אותם, צריך שמישהו יחליט שצריך לשנות אותם. כידוע, במדינה שלנו, זה לא קורה אם אין בזה כסף, בטח ובטח כאשר במצב הקיים זה מכניס המון כסף למדינה.

במדינה שלנו, הכסף קובע הכל. גם ובמיוחד כאשר זה בא על חשבון האזרחים.

מצד אחד, חוק זה חוק וצריך לעמוד בו. מצד שני, החוק כבר לא מתאים למצב הקיים. לראיה, שוטרים באמת לא אוכפים מהירות מקמ"ש אחד מעל המותר אלא רק מבערך 20 קמ"ש מעל המותר. גם בגלל העובדה שיודעים שכולם נוסעים קצת מעל המהירות, וגם בגלל שהם מעדיפים לעצור בן אדם אחד שיאפשר להם לתת דו"ח אחד של 750 ש"ח במקום 3 אנשים שכל אחד יאפשר להם לתת דו"ח של 250 ש"ח.

זה נובע מעצלנות של השוטרים מחד, ומהבנה של המשטרה שזה נכון יותר, מאידך.

עריכה אחרונה על ידי GhostBuster

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם
יש הבדל בין להיות מודע לחוק ולהבין שאתה יכול לחטוף דו"ח, לבין כבד את החוק. יש הבדל בין להגיד "אל תסע מהר כי תקבל דוח" לבין להגיד "אל תסע מהר כי חוק". האמירה הראשונה נכונה לחלוטין. האמירה השניה... אני לא מכיר אף נהג במדינת ישראל, שמעולם לא עבר את המהירות המותרת בכביש כלשהו. אתה באמת חושב שאפשר לשנות את החוק? איך בדיוק? כי היו פה איזה 30 שרשורים בנושא הזה בשנה וחצי שאני עוקב אחרי הפורום, ולאף אחד לא היה פתרון ריאלי ומעשי. לפני שנתיים בערך, יצא לי לדבר עם שני שוטרי מתנ"א, שהסבירו לי בצורה מאוד ברורה שהנוהל שלהם הוא לאכוף עבירות של מהירות כשאתה חורג בכ-20% ממה שרשום על השלט. כלומר גם במתנא מודעים שזה בסדר לנסוע ב105-110 קמש במקום בו החוק מאפשר לנסוע ב90. אתה מבין מה זה אומר, כן? דבר אחד בלבד: המספר על השלט הוא שרירותי לחלוטין. ומה הלאה? מה אני אמור לעשות עם זה? איך אני אמור לשנות? להקים את מפלגת הנהגים של ארץ ישראל?

יש לנו מדינה עקומה, יש חוקים ואין עכיפה, אז ממצאים עוד חוקים וגם אתם לא עוכפים. זה מה יש אי אפשר לברוח מזה(בעצם כן לחו"ל:-D).

• תוכן חדש...