Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4561 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתה בעצמך כתבת לגבי תנאי קיצון: Driving less than 8 km (5 miles) per trip, ורכב שנסע 8000 ק"מ בשנתיים וחצי בהחלט עונה להגדרה הזו ולכן ביצעו את הטיפול. לא ברור לי על מה בדיוק אתה מתלונן.

פורסם

לי גם היה סיפור דומה עם מאיר רק שהפעם היה מדובר על קטנוע.

לפי ספר הקטנוע צריך היה להחליף פילטר אויר כל 16,000 ק"מ רק שההנחיות של מאיר הן להחליף את פילטר האויר כל 8,000 ק"מ. למה? שאלה טובה כנראה מאותה הסיבה שהיצרן מבקש להחליף את שמן המנוע כל 8,000 ק"מ בעוד מאיר דורשים לעשות זאת כל 4,000 ק"מ.

כל זה כמובן בתירוץ של מזג אויר קיצוני כאילו אנחנו נמצאים בגיהנום אבל אם אפשר לגבות פי שניים מחיר ולקצר את המרווח בין הטיפולים בחצי אז למה לא?

אמנם כבר החלפתי את הקטנוע אך עדין נשארתי עם אופנוע מבית הונדה.

האופנוע מעולה, היבואן לא ממש ואת הסיפור שהיה לי עם המוסך המרכזי הלא מקצועי בעליל שלהם, אני אשאיר לעצמי.

זו בדיוק אחת הסיבות שבגינן התחלתי לעשות את הטיפולים השוטפים של האופנוע לבד אז תודה למאיר שבזכותם למדתי להיות מכונאי חובב :mm_yeah::mm_yeah::mm_yeah:

פורסם

:lol: :lol: :lol:

מה השטויות האלו ??

כל החלקים עולים בלחץ 200 ש"ח, למוסך אפילו פחות,

אז על עבודה של פחות משעה הם גובים 1000 ש"ח, בערך פי 5 מהמקובל, מי צריך לסחור בקוק או הרואין כשיש

אחוז ריווחיות כזה בעסק חוקי למהדרין ? וואטווז וואט ?

עריכה: עכשיו ראיתי את נושא שמן הגיר, עדיין המחיר מוגזם, ו ה 500 ש"ח ? זה בערך פי 3 וחצי מחו"ל,

ליטר באמזון קצת פחות מ 9 $

http://www.amazon.com/Honda-08200-9006-Continuously-Variable-Transmission/dp/B006Z8WOIM

או 6 וחצי http://www.bernardiparts.com/Honda-Transmission-Fluid__HONDA-TRANSFLUID.aspx

פורסם

המחיר זה לא נושא השרשור כי אם נחיצות של טיפול 30K ק"מ ברכב שעבר 8K ק"מ בלבד.

לדעתי המוסך צדק וכי לי בתור לקוח הנימוק נראה הגיוני ונחוץ.

כעסך לחינם,

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם
להורים שלי יש הונדה ג'אז 2011 (כשנתיים וחצי על הכביש) הם לא נוסעים הרבה ולכן לרכב יש 8000K בלבד.

אבא שלי לתומו נכנס למוסך ארז בצפון ובמוסך אמרו לו שהוא חייב לבצע טיפול 30,000 הכולל :

טבעת אטימה לפקק שמן ,מסנן אוויר 2009 ZZA ,שמן מנוע סינטטי מלא ,מסנן שמן מנוע

העלות היא כ 1500 שח ו1300 שח לאחר הנחה "מיוחדת"

רק מה ... הוראות היצרן מדברות על החלפת פילטר אוויר כל 40K ואילו שמן גיר כל 80,000 אלף קמ או 5 שנים

ורכב העובד בתנאים קיצוניים כל שנתיים או 40K .

אתה צודק לחלוטין.

חבל שהנוהג הפסול הזה נפוץ במוסכי רשת יבואן, וגם לי ניסו לספר (יבואן אחר) שצריך גם XYZ, כאשר לא היתה שום הצדקה. הפתרון היחיד הוא לודא לפני הכניסה למוסך מה אתה מרשה להם לבצע. לא יזיק גם להשוות בין כמה מוסכי רשת יבואן, כי יתכנו הבדלי מחירים , למשל: חלקים מקורים או תחליפים, תוספים מיותרים ועוד.

אם הלקוח לא מסכים מאימים עליו שהאחריות לא תהיה בתוקף, אבל זה לא בהכרח נכון. להבא רצוי שאביך יבהיר מראש למוסך מרשת היבואן - רק שמן מנוע+מסנן, וכל שאר העבודות (בלמים, פלאגים ועוד) רק במוסך מורשה רגיל.

בהצלחה

יהודה

פורסם

בחרת לציין שהטיפול הוא 30,000 ק"מ כשהרכב עשה 8,000 ק"מ.

האם בחוברת האחריות והשירות שקיבלת מצויין שטווח הטיפולים הוא כל שנה או 15,000 המוקדם מביניהם?

והאם לא ציינת שהרכב הוא 2011 כלומר עברו כבר שנתיים מכאן אני מעריך שהרכב היה אמור לעבור טיפול שנתיים או 30,000 המוקדם מביניהם. (ועוד שהרכב עומד בתנאים הקיצוניים משמע עברו שנתיים וצריך להחליף...)

כעסך הוא אכן לחינם במקרה הזה פשוט כנראה שההסבר או חוסר ההסבר שניתן לך הוא המקור לכל הטררם שגולש פה על הדפים.

Confidence In Motion

פורסם

עידן - בחוברת שגרת הטיפולים לא מצויין מרווחי הזמן אלה רק הקילומטרז' וזה הגיוני כיוון שלכל מרכיב יש מרווח זמן שונה.

לא רק זאת אלה שנציג השרות טען שהכל מופיע גם באתר האינטרנט שלהם והפנה אותי לכאן :

http://mct.yolo.co.il/mehironv2/TipolResults.aspx?Degem=GE684BEV&Year=2011

וגם שם לא מצויינים מרווחי הזמן.

ברור שבטיפול 30,000 יש מרווחי זמן שונים לכל מרכיב , מרווח הזמן של שמן המנוע אינו דומה לפילטר אוויר שאגב לפילטר אוויר כלל אין מרווח זמן מקסימלי.

במוסך עשו לעצמם עבודה קלה החליטו שמדובר בטיפול שני שהוא טיפול 30,000 ולכן צריך להחליף כל מה שמחליפים בטיפול השני וגם הגדילו ראש והחליפו שמן גיר CVT , למי שמכיר שמן הונדה מקורי השווה את משקלו בזהב.

אחרי שבמוסך פעלו כך בצורה עיוורת ומרגיזה מחלקת השירות עוד הוסיפה סיפורים ותרוצים על התנאים הקשים השוררים בישראל.

פורסם

לג'אז יש מרווח טיפולים של 10K או שנה המוקדם מביניהם. אצלך כתבת שהרכב בן שנתיים וחצי. משמע המוסך צודק שהוא צריך לעבור טיפול 30K.

החלפת שמן מנוע ומסנן מתבצעת בכל טיפול 10 לרכב הזה והחלפת מסנן אוויר כל 30K אך זה תלוי בנסועה שאצלך היא אפסית משמע זה לא הכרחי ואף מיותר.

לגבי השמן גיר זה כבר לא ניתן כלל להסבר רק אולי ברצון המוסך לעשות עלייך קופה.

אצלי כל ביקור במוסך מתחיל בקבלת הצעת מחיר לטיפול בקפוף לגיל הרכב והנסועה ואני מחליט מה להחליף ומה לא. ואם אני לא יודע או לא בטוח אני מתייעץ כאן :wink:

פורסם

samg - אתה צודק בכל מה שכתבת למעט העובדה שגאז עושה טיפול כל 15 ולא כל 10 . מתוך אתר החברה לדגם הספציפי :

http://mct.yolo.co.il/mehironv2/TipolResults.aspx?Degem=GE684BEV&Year=2011

במקרה הזה הטיפול היה בזמן שהרכב הוא עדיין באחראיות יבואן ולכן "איימו" על אבא שלי שאם לא יעשה את כל הטיפול יאבד את האחראיות.

פורסם

עברו למשטר טיפולים של כל 15K. אצלנו בג'אז שהייתה הטיפול היה כל 10. אני הייתי פונה למחלקת השירות ודורש לקבל את עלות שמן הגיר ומסנן האוויר חזרה.

• תוכן חדש...