Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4564 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

חברתי הייתה מעורבת בתאונת דרכים, אשר תוצאותיה כפי הנראה יהיו השבתת רכבה.

פרטי התאונה:

חברתי עמדה בפקק.

הנהגת הפוגעת התנגשה בה מאחור, לאחר שלא בלמה כלל.

היינו במוסך היום יחד עם השמאי וכפי הנראה הרכב יוכרז כטוטל לוסט.

במצב כזה, חברתי תקבל את סכום השווה לערך הרכב, אך כעת תצטרך לרכוש רכב, מן הסתם בערך גבוה מערך הרכב שלה שאותו היא מכירה, יודעת על בעיות קיימות וכמו כן, החליפה מנוע+גיר לאחרונה.

חברתי סטודנטית וזה לא זמן מתאים להוצאות מיותרות (בטח שלא באשמתה).

שאלתי היא האם יש בסיס לתביעה של הנהגת הפוגעת, מעבר לתשלום של ערך הערך בלבד (שכאמור לא משקלל דבר פרט למחיר הרכב, אך לא מתייחס לפרמטרים נוספים)?

יכול להיות שהכיוון שלי לא נכון והעניין נשמע כמו גרידיות נטו, אך אני מתקשה להבין כיצד יכול להיות שאדם גורם נזק לאדם אחר והאדם השני צריך לשאת עליו הוצאות כספיות משמעותיות לאחר מכן.

תודה.

פורסם

שתצרף את הקבלה על המנוע והגיר לתביעה יש סיכוי שהיא תקבל משהו. מצד שני קח בחשבון שהיא לא היתה מקבלת את מחיר המחיר אם היא היתה מוכרת בשוק החופשי (כנראה שפחות)

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

אין ספק שלא הייתה מקבלת מחיר מחירון וזו כביכול הזדמנות.

מצד שני, היא לא תכננה למכור..

נבדוק את נושא הקבלות - למי מגישים אותן?

תודה.

פורסם

לשמאי.

היא יכולה לנסות להכניס לתביעה הוצאות בגין עוגמת נפש.

קח בחשבון שהחברת ביטוח של הפוגעת בטוח תסרב והיא תאלץ לפנות לבית משפט שגם שם הסיכויים שלה קלושים.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

תודה.

במקרה של שכירת רכב עד לקניית הרכב החדש, על מי אמורה ליפול האחריות לתשלום?

האם גם החשבון הזה מוגש לשמאי?

פורסם

רכב חלופי מגיע לך במסגרת הביטוח לפי פרטי הפוליסה.

בעיקרון אתה צריך להגיש את ההוצאות לחברת/סוכנת הביטוח כדי שיצרפו סכום התביעה.

קח בחשבון שקיים סיכוי גבוה שעל שכירת רכב לא תקבל החזר.

פורסם

אוקי לגבי החשבוניות.

לגבי שכירת רכב - מדוע קיים סיכוי גבוה לאי קבלת החזרים? היה לה רכב תקין עד התאונה וכעת עליה לקנות רכב חלופי (זמן התארגנות, גיוס כספים במידת הצורך, חיפוש רכב וכו'..).

לזה התכוונתי בפוסט הראשון - אדם גורם לנזק לאדם אחר והאדם הניזוק (בעיקר במידה ואינו בסיטואציה נוחה מבחינתו לשינויים) צריך לשאת בכל ההוצאות הלא צפויות הללו.

פורסם

אני מניח שלחברתך לא היה ביטוח מקיף, ולפיכך לא תקבל רכב חלופי במסגרת הביטוח.

לגבי קבלת רכב חלופי על חשבון הביטוח של הצד הפוגע - בדוק עם סוכן הביטוח שלך. אני פסימי אבל אולי תהיה איזו הפתעה.

לגבי קבלת החזר על שכירת רכב - בשביל זה צריך לתבוע את הנהג הפוגע. אין לי מושג מה עמדת החוק ובתי המשפט בנושא, אבל אפילו אם היא תזכה במשפט מדובר בהליך שיארך לפחות מספר חודשים . ובינינו - אני די פסימי לגבי הסיכוי לזכות בתביעה כזו. לכל היותר עלות שכירת רכב מינימלית לימים בודדים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לדעתי היא יכולה לתבוע הוצאות נסיעה אך עליה להציג קבלות. כמובן שצריך לברר עם חברת הביטוח שלה ( או של הנהגת הפוגעת) מה הסכום המירבי אותו היא יכולה לקבל במקרה זה.

פורסם

עוגמת נפש - אין סיכוי לקבל. הוצאות על תיקונים משמעותיים שהיו קרוב לזמן התאונה בהחלט כן.

שכירת רכב בימים אלה היא דבר יקר יחסית בגלל חג המולד/שנה חדשה אז המבצעים של קל אוטו למשל ב-75 ₪ ליום לא תקפים.

יתכן שהיא תוכל להוציא 1000 או אלפיים שקל הוצאות - חשוב לא להגזים ולקחת בחשבון שיש סיכוי שלא תקבלו בחזרה.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
אוקי לגבי החשבוניות.

לגבי שכירת רכב - מדוע קיים סיכוי גבוה לאי קבלת החזרים? היה לה רכב תקין עד התאונה וכעת עליה לקנות רכב חלופי (זמן התארגנות, גיוס כספים במידת הצורך, חיפוש רכב וכו'..).

לזה התכוונתי בפוסט הראשון - אדם גורם לנזק לאדם אחר והאדם הניזוק (בעיקר במידה ואינו בסיטואציה נוחה מבחינתו לשינויים) צריך לשאת בכל ההוצאות הלא צפויות הללו.

אתה צריך לצאת מהבועה שאתה חיי בה, כאן זה ישראל לא ארה"ב.

אם נשרף לך רכיב במחשב אז אתה תובע את החברה שקנית ממנה על זה שלא יכלת לעבוד 3 שבועות (זמן תיקון ממוצע)? או שאתה תובע אותם על שכירת ציוד בתקופה שהמחשב היה בתיקון?

פורסם

זה לא אותו דבר - בקניית מוצר אני מקבל או לא מקבל אחריות ופועל על פיה.

לצורך העניין, במכונת הנספרסו שלי, במקרה של תקלה, אקבל חלופית עד התיקון. בקניית המחשב, קיימת אחריות שאומרת שעל רכיב תקול אקבל רכיב תקין (לא אכנס לדקויות של סוג הנזק) בלבד.

במקרה הזה, מדובר על צד שלישי אשר גורם נזק לי ישיר (לרכב - עליו אקבל סכום שווה ערך) וקיים הנזק העקיף של שיבוש החיים.

לא ציינתי שהחברה גרה ועובדת במקום עם תח"צ לוקה בחסר - לא חשבתי שזה רלוונטי.

אין פה שום כוונה לנסות לקבל מה שלא מגיע לה, אלא רק קבלת החזרים על הוצאות הכרחיות (שכירת רכב, תח"צ, קניית רכב חלופי בסכום שכרגע לא ברור אם קיים וכו').

בנוסף - אם היה לה ביטוח מקיף, היא הייתה מקבלת רכב חלופי למשך תקופה מהביטוח שלה.

אבל במקרה זה, לא היא האשמה, אז מדוע היא צריכה לבטח עצמה מול מקרה כזה ולא הביטוח של הפוגעת?

כנראה שאני תמים, אבל קשה לי לקבל זאת שהיא צריכה לשלם על הנזק העקיף שגרמה לה אחרת.

פורסם

איחלתי לחייל בהצלחה בהמשך דרכו.

פורסם

תודה, הבנתי שזה חסר סיכוי.

נסתפק בתשלום של הרכב, ננסה לקבל משהו על המנוע והגיר.

נתראה בפורום ייעוץ..

תודה.

פורסם

אם היא רוצה היא יכולה לבדוק אופציה לקנות מהביטוח של הפוגע את השרידים בכמה גרושים.

סדר גודל של 1000 שקל.

אם יש לה למי למכור את המנוע+גיר (או את כל הפגר) ביותר מזה אז שווה בדיקה.

שתבדוק עם המקום שהתקין לה את המנוע+גיר, אולי הם ירצו את הפגר בחזרה תמורת סכום כלשהו.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

• תוכן חדש...