Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4581 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

החלפתי בפורד פוקוס את הנורה בתאורת הפנים במנורות שבתמונות המצורפות.

למעשה התקנתי את שתי המנורות שקיבלתי יחד (הלחמתי את שתי המנורות ל"תקע" אחד שמתאים למה שקיים אצלי במנורת הפנים).

הכל עובד מעולה, אבל יש לי בעיה קטנה בזמן שהמנורות לא אמורות לדלוק. הן עדיין דולקות באור חלש מאוד.

מחיפוש באינטרנט מסתבר שגם כשהמנורה כבויה, היא עדיין מקבלת זרם מאוד נמוך וזה מספיק לה כדי להפיץ מעט מאוד אור. נאמר שהפתרון לכך הוא התקנה של נגד בין הנורות לבין החיבור לרכב. השאלה שלי היא באיזה נגד יש להשתמש?

תודה,

רוני

מנורות1.jpg

מנורות2.jpg

פורסם
היי,

החלפתי בפורד פוקוס את הנורה בתאורת הפנים במנורות שבתמונות המצורפות.

למעשה התקנתי את שתי המנורות שקיבלתי יחד (הלחמתי את שתי המנורות ל"תקע" אחד שמתאים למה שקיים אצלי במנורת הפנים).

הכל עובד מעולה, אבל יש לי בעיה קטנה בזמן שהמנורות לא אמורות לדלוק. הן עדיין דולקות באור חלש מאוד.

מחיפוש באינטרנט מסתבר שגם כשהמנורה כבויה, היא עדיין מקבלת זרם מאוד נמוך וזה מספיק לה כדי להפיץ מעט מאוד אור. נאמר שהפתרון לכך הוא התקנה של נגד בין הנורות לבין החיבור לרכב. השאלה שלי היא באיזה נגד יש להשתמש?

תודה,

רוני

אם תלחים נגד בטור ללדים הוא יוריד את המתח המסופק לתאורת הלדים לכן גם צריכת הזרם תרד ובסופו של יום גם עוצמת התאורה תרד גם במצב שהלדים צריכים לדלוק.

איזה כייף לי :)

פורסם

מה הבעיה שהם ישארו דלוקים חלש? (זה לא מאיר, זה רק דולק באופן טכני), אין לך מה לדאוג, זה זרם מזערי מאוד!

כמו שמרק אמר, נגד יוריד את עוצמת הארה.

אפשר לבנות מעגל אלקטרוני שיסדר את הבעיה, אבל לדעתי חבל על ההשקעה.

(בבית שלי שמתי פס לדים עם בקר שנשלט ע"י שלט, הם גם נשארים דולקים, אבל ממש ממש חלש!)

פורסם

באוטו הקודם שלי השתמשתי בלדים כאלה והם גם נשארו דלוקים בעוצמה ממש חלשה, זה לא עשה שום נזק וגם נראה לא רע בתקרה בלילה :-D

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

היי, מרק.

החישוב שלך מבוסס על ההנחה שהנורה מקבלת 15 וולט.

זה לא המצב, או לפחות זה לא היה המצב במקרה שלי, וזה כנראה גם לא המצב בנורה של השואל, שכן הוא מציין שהלד דולק חלש מאוד. אני מזכיר שפה מדברים על מצב שבו הנורה לא אמורה להיות דלוקה כלל.

במקרה שלי דובר על 8.5 וולט בלי שהלד היה מחובר וכשהוא חובר המתח ירד לכדי 2 וולט. לכן צריכת הזרם שנמדדה בפועל היא כ2 מיליאמפר.

כשהנורה דולקת ובזמן שהיא אמורה להיות דולקת ואז היא מקבלת מתח מלא החישוב שלך נכון, אבל פחות מעניין כי בכל מקרה אנחנו מדברים על זרם קטן בהרבה מאשר הזרם של הנורה המקורית.

בכל מקרה, הזרם הזה היה שם גם קודם, לפני הלד, והוא פשוט לא הלהיט את הנורה הרגילה לכדי אור נראה לעין אז אף אחד לא ידע מזה. גם במקרה שלי עם נורה רגילה בנגרר הזרם הנמדד היה 2 מיליאמפר.

כל הסיפור הזה נובע משימוש במיתוג של מוליכים למחצה במקום במפסקים מכניים כמו שכולנו רגילים מרכבים ישנים יותר. פעם כשזרם היה מופסק הוא היה מופסק לגמרי כי לא היה חיבור גלווני במעגל.

פורסם

בטעות כתבתי 15 מיליאמפר צ"ל 12 מיליאמפר בהנחה שמתח המצבר 12 וולט.

אכן החישוב שלך נכון.

בזמנו שהייתה לי גולף דור 4 ניסיתי לבדוק בעזרת שרטוטים ובדיקה בפועל מאיפה מגיע המתח לתאורת הסלון לאחר העברת הסווי'ץ למצב OFF. בסופו של יום הגעתי למסקנה שהמתח מגיע דרך הדימר (מעגל השהייה+עמעם) של תאורת הסלון.

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...