Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שמן מנוע לרנו מגאן 2002

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4552 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לחברי הפורום שלום רב,

כחלק מהרצון שלי להשקיע ברכב וללמוד עליו, התחלתי לקנות חלפים לטיפול 10K יחד עם מוצרי טיפוח והשלמה:

קניתי שמן מנוע סינתטי מלא 5W40 של LIQUI MOLY תכונות api sn/cf מהפרסי.

רציתי לדעת אם זה מתאים לרכב שלי רנו מגאן 2002 1.6L 16V מנוע K4M

אני חושב שאמורים להשתמש בשמן חצי סינתטי 10W40 אבל אם אני ישתמש באחד איכותי יותר זה לא יהיה יותר טוב?

אני בכל אופן צריך לחזור אליו לקנות מסנן חלקיקים ופילטר דלק (אגב לפילטר דלק חשבתי על MANN או bosch אין להם מקורי מה אתם ממליצים?).

דייהטסו שרייד ידני 93: מדהים כמה שאפשר להתעלל ברכב

יונדאי אקסנט קופה ידני 02: ללמוד איך שומרים על הרכב

רנו מגאן I אוט' 02: מתחיל להבין במה מטפלים

פורסם
לחברי הפורום שלום רב,

כחלק מהרצון שלי להשקיע ברכב וללמוד עליו, התחלתי לקנות חלפים לטיפול 10K יחד עם מוצרי טיפוח והשלמה:

קניתי שמן מנוע סינתטי מלא 5W40 של LIQUI MOLY תכונות api sn/cf מהפרסי.

רציתי לדעת אם זה מתאים לרכב שלי רנו מגאן 2002 1.6L 16V מנוע K4M

אני חושב שאמורים להשתמש בשמן חצי סינתטי 10W40 אבל אם אני ישתמש באחד איכותי יותר זה לא יהיה יותר טוב?

אני בכל אופן צריך לחזור אליו לקנות מסנן חלקיקים ופילטר דלק (אגב לפילטר דלק חשבתי על MANN או bosch אין להם מקורי מה אתם ממליצים?).

ברשותי קליאו עם מנוע זהה K4M. הוראות יצרן משנת המודל 10W40, בדירוג ACEA A3 B3 חצי-סינתטי. זה מה שאני שם. בכל מקרה, היה דיון בעבר, במוסכי רנו עברו לשימוש 5W40 בדירוג דומה, כמובן סינתטי מלא.

בקיצור, שני השמנים יתאימו, 5W40 איכותי יותר. אבל - במעבר לשמן מצמיגות נמוכה יותר עלולות להופיע נזילות ברכב שעבר ק"מ גבוה. קח בחשבון

פורסם

תודה למגיבים.

הק"מ שלי מאוד נמוך (80K). ותודה על המידע.

אין לי ספר טכני קיבלתי עם הרכב רק ספר רכב והיסטורית טיפולים.

מסנן שמן כבר קניתי נאמר שמקורי, ע"פ תמונות (מפרויקט בפורום, אף נמצא ב"דביק") של אדם בעל רנו מגאן II שהחליף שמן ופילטר שמן הפילטר נראה זהה.

אני מחר יעלה תמונות של הפילטר שלי.

מצתים קניתי מקורי (גם מהפרסי).

האם יש תשובה לגבי הפילטר דלק (הייתי בשבוע שעבר גם אצל צ'מפיון וגם להם אין פילטר דלק מקורי) :?:

דייהטסו שרייד ידני 93: מדהים כמה שאפשר להתעלל ברכב

יונדאי אקסנט קופה ידני 02: ללמוד איך שומרים על הרכב

רנו מגאן I אוט' 02: מתחיל להבין במה מטפלים

פורסם
ברשותי קליאו עם מנוע זהה K4M. הוראות יצרן משנת המודל 10W40, בדירוג ACEA A3 B3 חצי-סינתטי. זה מה שאני שם. בכל מקרה, היה דיון בעבר, במוסכי רנו עברו לשימוש 5W40 בדירוג דומה, כמובן סינתטי מלא.

בקיצור, שני השמנים יתאימו, 5W40 איכותי יותר. אבל - במעבר לשמן מצמיגות נמוכה יותר עלולות להופיע נזילות ברכב שעבר ק"מ גבוה. קח בחשבון

היה כל כך הרבה דיונים על הנושא שהוא כבר על תקן אגדה אורבנית. אם יש נזילות שמן זה בגלל שהן היו שם עוד לפני.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

• תוכן חדש...