Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4565 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לפני כמה חודשים התרחשה תאונה קלה שבה פגעתי ברכב מאחור.

התאונה קרתה כך: הגעתי לצומת עם רמזור ירוק, הרכבים לפני האטו וגם אני. פתאום הרכב הראשון בלם בפתאומיות בעוד הרמזור ירוק. ניסתי לעבור נתיב לימין ובכל זאת פגעתי בצד ימין מאחור של הרכב עם צד שמאל חזית ברכב שלי.

הרכב הראשון שבלם בפתאומיות ברח.

אני פגעתי ברכב לפני בצד שמאל.

האם אני אשם באופן ודאי?

חלקים איכותיים ל- 106 ראלי ו- GTI :

http://eyalrallye.ucoz.com/photo/hlkims_lmkairha/3

פורסם

לא, הרכב שבלם לפניך אשם מפני ששמר מספיק מרחק מזה שלפניו ולכן הספיק לבלום ללא נזק.

ובנימה רצינית יותר, נכנסת במשהו תמים מאחור וגרמת לו נזק, אם היה לך יותר מרחק כנראה שהיית מספיק לחמוק.

מצב זה יכול לקרות לכולם אבל קרה לך.

גם אם הנהג הראשון בשיירה לא היה בורח אני ממש בספק אם היה ניתן להשליך עליו חלק מהנזק - גם אם הוא אשם.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

התאונה קרתה כך: הגעתי לצומת עם רמזור ירוק, הרכבים לפני האטו וגם אני. פתאום הרכב הראשון בלם בפתאומיות בעוד הרמזור ירוק. ניסתי לעבור נתיב לימין ובכל זאת פגעתי בצד ימין מאחור של הרכב עם צד שמאל חזית ברכב שלי.

האם אני אשם באופן ודאי?

עפ"י תיאורך זוהי אשמה מוחלטת שלך.

אור ירוק ברמזור אינו אומר כי על הרכבים לנסוע ללא התחשבות בשום דבר.

יכול להיות שהמשך הדרך לאחר הרמזור היה מלא במכוניות ואם הרכב הראשון היה נכנס לצומת הוא היה נשאר באמצע הצומת ועובר על תקנות התעבורה על בסיס "כניסה לצומת שאינו פנוי".

היית צריך לנסוע בהתאם לתנאי הדרך, על אחת כמה וכמה ליד צומת מרומזר

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

פות"ש, לפי מה שהבנתי מהתיאור שלך אתה אשם באופן ודאי, חובתך לשמור מרחק מספיק מהרכב שלפניך כדי להגיע למצב של בלימה מוחלטת לפני שתתנגש בו, לא שמרת מרחק והתנגשת ברכב שלפניך מאחור למרות נסיון ההתחמקות (שהוא לעצמו מסוכן מאוד אם לא הסתכלת במראות ופשוט ניסית לחתוך את הנתיב באינסטינקט).

להבא שמור מרחק מהרכב שלפניך, במיוחד במזג אויר כזה.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

• ספונסר פורום
פורסם

האם אני אשם באופן ודאי?

אתה אשם .

לא שמרת מרחק ,לעינין הנזק צור איתי קשר אוכל לעזור לך .

אלי אמרן - שמאי רכב 054-6999223

פורסם

האם הרכב שפגעת בו נבלם כתוצאה מפגיעה ברכב שלפניו או בלימה רגילה שלא פגעה ברכב שלפניו ?

לא תמיד זה שפוגע מאחור הוא האשם.

פורסם

תקנה 49 לתקנות התעבורה:

49. (א) לא ינהג אדם רכב בעקבות רכב אחר אלא תוך שמירה על ריווח המאפשר לעצור בכל עת את הרכב ולמנוע תאונה, בהתחשב במהירות הנסיעה של שני כלי הרכב, במצב הדרך ובמצב הראות והתנועה בה.

(ב) בלי לגרוע מן האמור בתקנת משנה (א), לא ינהג אדם רכב בעקבות רכב אחר הנוסע לפניו באותו נתיב אלא אם כן הוא שומר על מירווח זמן של שניה אחת לפחות כדי לעבור, במהירות נסיעתו אותה שעה, את המרחק שבין שני כלי הרכב.

מכיוון שלא הייתה כאן פרובוקציה כזאת או אחרת (למשל רכב שעבר מנתיב אחד לאחר ולכן צימצם את המרחק ששמר הרכב שמאחור) - אשם הוא בוודאות.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

הטעות של פות"ש היא פשוטה- שמירת מרחק.

כמו שכתב m3x7r3m3, לא היתה כאן שום פרובוקציה או "משחק" עם הנתיב- הוא פשוט נצמד לרכב שלפניו יותר מדי וזה ביצע בלימת חירום כשלפות"ש לא היה מספיק כביש כדי לבלום.

עצות בנושא:

- תלמד להכיר את הבלמים של הרכב שלך, את עוצמת הבלימה וכתוצאה מכך- את המרחק שעליך לשמור מהרכב שלפניך.

- רצוי שתלמד ותתרגל בקורס מסודר בלימה נכונה, אם אין ברכבך ABS רצוי אפילו יותר. אולי בפעם הבאה זה יציל אותך ממשהו חמור בהרבה.

- זה נכון שבלימות חירום בלתי מתוכננות קורות מספר מועט של פעמים בכביש, אך עדיין יש לשמור מרחק נכון מהרכב שלפניך כדי שתוכל להספיק להגיב במידה ותופתע.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

• תוכן חדש...