Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4592 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• חברי המעגל הראשון
פורסם

^

את אותו הדבר אפשר להגיד גם על אנשים :wink:

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
בטח זאת חיפושית במצב גמור, חלוד ורקוב

אני גם מכיר (לא אישית) מקרה כזה.

לא חיפושית אלא רכב עממי קטן שהיה פעם המוני ונפוץ אבל היום לא נשארו כאלה בכלל. היה במצב די סביר.

פורסם
יש רכבים שעדיף שייעלמו . לא כל גוש מתכת נוסע צריך להיות על הכביש.

אם זה מה שאתה חושב אני לא מבין מה אתה עושה בכלל בפורום של רכבי אספנות? כניראה שהתבלבלת בפורום.

volkswagen golf mk2 1.3

volkswagen golf mk2 1.6

Volkswagen golf mk2 1.3

פורסם

אבי, לא כל מכונית ישנה ישר ראויה להערכה או הערצה.

יש מכוניות שהן פח אשפה, אין להן שום ערך אספני, איזו סיבה יש להמשיך לגלגל אותן על הכביש באופן יומיומי?

אני אוהב מכוניות ואוהב גם מכוניות ישנות, אבל להגיד לך שאני מזיל דמעה על ווקסהול שבט או אוסטין 1100 שיהפכו לפחיות גולדסטאר? ממש לא.

תסתכל על מכוניות כמו סיאט מלאגה, דייהטסו קורה, קיה פרייד, דייהו לגנצה, ניסאן מייקרה או סקודה פייבוריט 20-30 שנים מהיום אתה תביט עליהן בערגה? באמת?

לפעמים מכונית ישנה היא זכרונות, געגועים לבן משפחה או תקופה ולפעמים היא פשוט פח ופלסטיק.

יקירתי, לפני שאת מדברת סרה באלפא שלי, בואי נזכור שגם לך יש כמה ימים בחודש שאת דולפת ומושבתת.

טל שביט (1955-2011), האיש הטוב והנפלא שרכב היישר אל גן העדן.

פורסם
^

את אותו הדבר אפשר להגיד גם על אנשים :wink:

+1 :-D

יש מכוניות שהן פח אשפה, אין להן שום ערך אספני, איזו סיבה יש להמשיך לגלגל אותן על הכביש באופן יומיומי?

אני אוהב מכוניות ואוהב גם מכוניות ישנות, אבל להגיד לך שאני מזיל דמעה על ווקסהול שבט או אוסטין 1100 שיהפכו לפחיות גולדסטאר? ממש לא.

תסתכל על מכוניות כמו סיאט מלאגה, דייהטסו קורה, קיה פרייד, דייהו לגנצה, ניסאן מייקרה או סקודה פייבוריט 20-30 שנים מהיום אתה תביט עליהן בערגה? באמת?

לפעמים מכונית ישנה היא זכרונות, געגועים לבן משפחה או תקופה ולפעמים היא פשוט פח ופלסטיק.

בדיוק מה שאני חושב .

אולי זו תשובה לAvi . (אתה לא אמור להיפגע אתה מחזיק בגולף שזה נחמד)

:lol:

פורסם
כמה שזה חבל, אבל יש אנשים שרוצים להתקדם למודל חדיש יותר ולא מעניין אותם שהרכב של ם הוא רכב אספנות.

אני אישית ראיתי חיפושית שלא נראת רעה בכלל במגרש של הגריטה ומעליה bmw סידרה 3 של שנות השמונים והיא הייתה ממש יפה ושמורה!

כל מי שיש לו BMW כזאת במצב שמור יחסית, חושב שיש לו אוצר ביד ורובם דורשים עלייה סכום של 5 ספרות!

ולא רוצים לרדת!

ברשותי אלפא 147 1.6 2002

לפני FIAT 131 1982 (נמכרה לצערי)

פורסם

אני מאוד נהנה לראות אוסטין 1100 או מלגה שמורה ומטופחת

ברשותי אלפא 147 1.6 2002

פורסם
+1 :-D

בדיוק מה שאני חושב .

אולי זו תשובה לAvi . (אתה לא אמור להיפגע אתה מחזיק בגולף שזה נחמד)

:lol:

זה בסדר לא נפגעתי, אני אישית מעדיף כל רכב ישן על רכב חדש, ואם לומר את האמת אני יודע ששני הגולפים שלי לא יהיו שווים הרבה גם בעוד 50 שנים, אבל אני נהנה מהם כי בשבילי הרכב הזה מאוד מיוחד!

כל מי שיש לו BMW כזאת במצב שמור יחסית, חושב שיש לו אוצר ביד ורובם דורשים עלייה סכום של 5 ספרות!

ולא רוצים לרדת!

שאני ראיתי את זה לא האמנתי ועוד הרכב היה נראה די יפה! ת׳כלס אני לא יודע מה עבר לבעלים בראש, אבל מסתבר שיש אנשים כאלה שכנראה לא מבינים!

volkswagen golf mk2 1.3

volkswagen golf mk2 1.6

Volkswagen golf mk2 1.3

פורסם

גם מכוניות פשוטות, שהיו נחשבות פחי אשפה ראויות לשימור. יום אחד הרכבים האלו נעלמים ואין למצוא. כל רכב הוא מורשת של העבר, פיסת היסטוריה.

רכבים שהיו המוניים, היום כבר לא נשאר מהם.

אני מבין אנשים שגורטים את הרכב: אין להם איפה להחזיק אותו, אף אחד לא רוצה לקנות מהם והנה המדינה מציעה 3000ש"ח על גוש ברזל שאף אחד לא צריך. 3000ש"ח זה לא הרבה, אבל זה עדיף מאשר רכב שאין לבעלים מה לעשות איתו.

הסיבה: אין ביקוש, לרוב האנשים אין סנטימנטים ולבעלים אין מוצא אחר מגריטה. במקום לשמור על הרכבים הישנים אנשים קונים בזול רכב כימעט חדש יוצא ליסינג.

הפרקטיות מובנת, אבל יש לזה מחיר: הרכבים הישנים נעלמים.

אני מכיר מישהו שמנסה למכור רכב שנשארו ממנו בודדים בארץ ולא מצליח. הרכב לא אספנות עדיין, אבל יום אחד לא יהיה להשיג כזה בשביל אספנות.

עוד סיבה שרכבים נעלמים זה כי אספנות החל מ30 שנה. כלומר רכבים מזדקנים אין להם מוצא ופתרון, הם פשוט נגרטים כי לא שורדים עד גיל 30. אני חושב שגיל האספנות צריך להקדים ל20 שנה. אבל בגלל שאף אחד לא דוחף את זה עם רכבים יוצאי ליסינג בקרוב לא ישארו רכבים לשימור המורשת. אנשים יביאו רכבים אקזוטיים בני 30 מחו"ל וזהו ולא ישארו רכבים שבמשך שנים חרשו את כבישי ארצינו. תיסתכלו בשרשור של תמונות משנות ה90 - יש כבר רכבים שלא שרדו. בגלל שרכב בן 20 אי אפשר לרשום כאספנות, רכבים האלולא יגיעו רובם לגיל האספנות ולא תשאר מורשת של השנים שעברו, שנים יפות מלאות תמימות. יותר מזה התקנות דואגות טוב מאוד כדי שזה יקרה: להחזיק רכב ישן קשה: שני טסטים בשנה, כל האגרות עדיין יקרות.

אפשרות לשמור רכבים בני 20 שנה כאספנות תגרום להרבה אנשים לשמר רכבים ישנים. רכב אספנות כולל מגבלות רבות כמו שעות שאסור לנסוע, לכן אין חשש שרכב ישמש למטרות שלא כדין והבעלים רק יהנה מהטבות.

ובגלל שהמצב כזה כמו שהוא היום:

איפה סיטרואן BX שהיה נפוץ?

כבר לא נשארו פיג'ו 405, רנו 19 כבר מודדות מסיימות את חייהן.

לאט לאט אבל בטוח נעלמות מהנוף סוזוקי סויפט ודיהטסו שרייד.

רק מספר קטן של רכבים עדיין נוסע בזכות עמידות יוצאת דופן וזו סובארו האגדית DL. אבל מעבר לזה, כבר אין כימעט רכבים מאותה תקופה. אפילו טויוטה קורולה, הונדה שפיץ, דיהטסו אפלאוז כבר כימעט אינן.

אלפא 33, 75 כבר כימעט אין.

אופל קדט, אסקונה וכד' כבר נעלמו מזמן מהנוף. כבר קשה לצלם סרט על ישראל שנות ה90 מרוב שאין רכבים.

אם לא נשמור על המורשת נאבד אותה.

אין כמובן דרך לעצור את הזמן, הזמן עובר ורומס תחתיו את כל מה שנשאר, אבל אפשר להוציא כמה פריטים ולשמור על הזכרונות, לגעת בשרידי הילדות.

זו תקופה אחרת ותקנות של 30 שנה לרכב אספנות כבר לא עדכניות, הכל משתנה מהר וצריך להוריד את התקנה ל20 שנה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
זה בסדר לא נפגעתי, אני אישית מעדיף כל רכב ישן על רכב חדש, ואם לומר את האמת אני יודע ששני הגולפים שלי לא יהיו שווים הרבה גם בעוד 50 שנים, אבל אני נהנה מהם כי בשבילי הרכב הזה מאוד מיוחד!

שאני ראיתי את זה לא האמנתי ועוד הרכב היה נראה די יפה! ת׳כלס אני לא יודע מה עבר לבעלים בראש, אבל מסתבר שיש אנשים כאלה שכנראה לא מבינים!

אני אישית אוהב יותר את רכבי האספנות "שלא שווים"

לגבי הב.מ.וו, אם הוא רק היה מפרסם הוא היה מקבל לפחות פי 2!(גם אם יש בעיה מכנית הוא היה מקבל בטוח יותר ממחיר גריטה) בקיצור, גם גרט רכב שלא צריך לגרוט וגם יצא פראייר!

ברשותי אלפא 147 1.6 2002

פורסם
גם מכוניות פשוטות, שהיו נחשבות פחי אשפה ראויות לשימור. יום אחד הרכבים האלו נעלמים ואין למצוא. כל רכב הוא מורשת של העבר, פיסת היסטוריה.

רכבים שהיו המוניים, היום כבר לא נשאר מהם.

אני מבין אנשים שגורטים את הרכב: אין להם איפה להחזיק אותו, אף אחד לא רוצה לקנות מהם והנה המדינה מציעה 3000ש"ח על גוש ברזל שאף אחד לא צריך. 3000ש"ח זה לא הרבה, אבל זה עדיף מאשר רכב שאין לבעלים מה לעשות איתו.

הסיבה: אין ביקוש, לרוב האנשים אין סנטימנטים ולבעלים אין מוצא אחר מגריטה. במקום לשמור על הרכבים הישנים אנשים קונים בזול רכב כימעט חדש יוצא ליסינג.

הפרקטיות מובנת, אבל יש לזה מחיר: הרכבים הישנים נעלמים.

אני מכיר מישהו שמנסה למכור רכב שנשארו ממנו בודדים בארץ ולא מצליח. הרכב לא אספנות עדיין, אבל יום אחד לא יהיה להשיג כזה בשביל אספנות.

עוד סיבה שרכבים נעלמים זה כי אספנות החל מ30 שנה. כלומר רכבים מזדקנים אין להם מוצא ופתרון, הם פשוט נגרטים כי לא שורדים עד גיל 30. אני חושב שגיל האספנות צריך להקדים ל20 שנה. אבל בגלל שאף אחד לא דוחף את זה עם רכבים יוצאי ליסינג בקרוב לא ישארו רכבים לשימור המורשת. אנשים יביאו רכבים אקזוטיים בני 30 מחו"ל וזהו ולא ישארו רכבים שבמשך שנים חרשו את כבישי ארצינו. תיסתכלו בשרשור של תמונות משנות ה90 - יש כבר רכבים שלא שרדו. בגלל שרכב בן 20 אי אפשר לרשום כאספנות, רכבים האלולא יגיעו רובם לגיל האספנות ולא תשאר מורשת של השנים שעברו, שנים יפות מלאות תמימות. יותר מזה התקנות דואגות טוב מאוד כדי שזה יקרה: להחזיק רכב ישן קשה: שני טסטים בשנה, כל האגרות עדיין יקרות.

אפשרות לשמור רכבים בני 20 שנה כאספנות תגרום להרבה אנשים לשמר רכבים ישנים. רכב אספנות כולל מגבלות רבות כמו שעות שאסור לנסוע, לכן אין חשש שרכב ישמש למטרות שלא כדין והבעלים רק יהנה מהטבות.

ובגלל שהמצב כזה כמו שהוא היום:

איפה סיטרואן BX שהיה נפוץ?

כבר לא נשארו פיג'ו 405, רנו 19 כבר מודדות מסיימות את חייהן.

לאט לאט אבל בטוח נעלמות מהנוף סוזוקי סויפט ודיהטסו שרייד.

רק מספר קטן של רכבים עדיין נוסע בזכות עמידות יוצאת דופן וזו סובארו האגדית DL. אבל מעבר לזה, כבר אין כימעט רכבים מאותה תקופה. אפילו טויוטה קורולה, הונדה שפיץ, דיהטסו אפלאוז כבר כימעט אינן.

אלפא 33, 75 כבר כימעט אין.

אופל קדט, אסקונה וכד' כבר נעלמו מזמן מהנוף. כבר קשה לצלם סרט על ישראל שנות ה90 מרוב שאין רכבים.

אם לא נשמור על המורשת נאבד אותה.

אין כמובן דרך לעצור את הזמן, הזמן עובר ורומס תחתיו את כל מה שנשאר, אבל אפשר להוציא כמה פריטים ולשמור על הזכרונות, לגעת בשרידי הילדות.

זו תקופה אחרת ותקנות של 30 שנה לרכב אספנות כבר לא עדכניות, הכל משתנה מהר וצריך להוריד את התקנה ל20 שנה.

רוב הקדט והאסקונה עברו לשטחים, יש שם כמיות רבות של אסקונות וקדטים, במיוחד אסקונה.

ברשותי אלפא 147 1.6 2002

פורסם

קרמבו יקירי, הרגת אותי;

להזכיר דייהטסו קורה לצד סיאט מלגה וקיה פרייד?

הקורה של שנות השמונים היתה מכונית מיני נהדרת; זריזה, כיפית ומרווחת להפליא. היתה לה גם גרסה אוטומטית(מלאה, לא דיימאטיק) ואפילו גרסת הנעה כפולה עם יכולת שטח מסויימת 8)

עוד דייהטסו ששווה שימור היא הדור הראשון של השרייד, שנמכר בשנים 1982-1983. העיצוב היה יפני קלאסי - ושונה לחלוטין מהאירופאיות המקבילות. לפני עשרים ומשהו שנים ביליתי חודש עם אחת כזו(דיימאטיק) - ויש לי הרבה זכרונות טובים ממנה.

אגב, ווקסהול שבט היה רכב נאה למדי, לבטח יותר מתאומתו לבית אופל, הקדט C. בגרסת HS הוא גם נסע טוב 8)

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם

לא יכולתי להגיד את זה יותר טוב! בדיוק מה שאני חושב כבר שנים. "עשר השנים הקשות" של האספנים, מגיל 20 ועד 30 - קשות מדי... גם הרכב מזדקן במהירות יותר מאי פעם, גם המון הוצאות ממשלתיות - אפילו אוהבי רכבים מושבעים מתייאשים ונפרדים מהרכבים הישנים שלהם. זה ממש חבל.

לאספנים שיש להם 100,000 ש"ח להביא רכב מחו"ל זה לא ישנה. לכל השאר - זה ישנה מאד. רכב אספנות - מ-20 שנה!

פורסם
אני אישית אוהב יותר את רכבי האספנות "שלא שווים"

לגבי הב.מ.וו, אם הוא רק היה מפרסם הוא היה מקבל לפחות פי 2!(גם אם יש בעיה מכנית הוא היה מקבל בטוח יותר ממחיר גריטה) בקיצור, גם גרט רכב שלא צריך לגרוט וגם יצא פראייר!

גם אני אישית אוהב יותר את הרכבים הפשוטים ״העממיים״ ודווקא פחות את ״המיוחדים״.

וכן גם דעתי שבעל הב.מ.וו יצא פראייר וטיפש גמור!

volkswagen golf mk2 1.3

volkswagen golf mk2 1.6

Volkswagen golf mk2 1.3

• תוכן חדש...