Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1836 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

פילטר דלק מחליפים בטיפולים שוטפים (אצלי במאזדה אחת ל 75 אלף ק"מ)

המשאבה מחליפים כאשר היא שובקת\או עושה בעיות כגון לחץ דלק נמוך מדי וכדומה.

שי.

פורסם
פילטר דלק מחליפים בטיפולים שוטפים (אצלי במאזדה אחת ל 75 אלף ק"מ)

המשאבה מחליפים כאשר היא שובקת\או עושה בעיות כגון לחץ דלק נמוך מדי וכדומה.

שי.

אני רוצה על דבריו:

לפעמים צריכת דלק מוגברת או נסיעה לא סדירה מעידה שהפילטר סתום.

נ.ב. יש לפילטר השפעה גדולה מאוד על צריכת הדלק ברכב.

פורסם

איך לפילטר יש קשר לצריכת דלק ברכב?

סימנים שמשאבת דלק הולכת למות, אצלי היה שהרכב פשוט מניע ונחנק אחרי כמה שניות (לא משנה כמה מפמפם בגז), ואחרי כמה פעמים ככה לא מניע בכלל. (זה בא יום אחד, ואז הרכב נסע שבוע שלם רגיל ללא בעיות, ואז לאחר השבוע הרכב סירב להניע כשבאתי לצאת מתחנת דלק).

אם אתה רוצה לוודא שזה בעיית דלק (לא חובה שיהיה משאבה), לא בריא לעשות את זה, אבל פשוט לדחוף ספריי-קרבורטור לכניסת אוויר של סעפת היניקה, ואז המנוע מניע לכמה שניות.

ברוב המקרים אפשרים פשוט להחליף מנוע למשאבה בסכום של כמה מאות. (במקום להחליף את כל מכלול המשאבה שעולה המון).

פורסם
מה הסימנים שאמורים להצביע שצריך להחליף משאבת דלק או פילטר דלק?

חוסר סחיבה התנעה קשה שיהוקי מנוע בקפיירים מנוע מדומם ועוד

פורסם

Nir100 -

צריכת דלק קשורה לפילטר בהחלט ואני אומר מניסיון אישי בבלנו אצלי.

כשמצטברים ״לכלוך״ וכל מיני שבבים לא רצויים בפילטר

הוא נסתם במידה מסויימת ומצב כזה גורם לנהג ללחוץ על דוושת הדלק

יותר מה״רגיל״. כך נוצרת צריכה מוגברת של דלק בסיבת פילטר.

(או שאני לא מבין משהו כמו שצריך..)

פורסם

אולי אני טועה, מה שאני רואה ומבין זה שיש: משאבה>פילטר>וסת ומזרקים.

המשאבה דוחפת דלק בלחץ כלשהו (לא משנה כמה גז תתן), הפילטר מהווה התנגדות ולכן הזרם מגיע לוסת בלחץ נמוך יותר, אבל הכל יושב בטור. (מה שאני יודע שדוושת הגז אחראית על האוויר שנכנס ליניקה, ומכאן הווסת מזהה שיש יותר אוויר ומכניס יותר דלק למערכת).

אם הפילטר סתום והרכב לא סוחב, משמע שמגיע פחות דלק והאצה תיהיה איטית יותר אבל הנהג נוהג באותה מהירות וכך גם המנוע וכך גם הדלק שנשרף.

מה גם שהנהג צריך להרגיש שהרכב לא סוחב\ דוושת הגז לא מגיבה בחדות כמו שצריך.

כל אופן אם יש חשד, ברוב המקרים, פילטר עולה גרושים וההחלפה שלו פשוטה ומהירה.

• 7 שנים מאוחר יותר...
פורסם

לי עש גימי 1990 5700 4/4 

משאבת דלק עושה רעש כל הזמן בנסיעה בעצירה מאז שמניעים עד שמכבים בסוויטש נשמעת קצת ונכבה מניע נשמע כל הזמן ולפעמים בנסיעה נכבה כאילו אין דלק מניע שוב נוסיע כאילו אין כלום

עזרה בבקשה  

• תוכן חדש...