Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4600 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
צביעת חלונות או פאנל ואן ממש?

הנה התמונה בהגדלה - אני הולך על פאנל ואן...

יתכן מאד - וזאת כבר השקעה של ממש (לא סביר ש"אאודי" סיפקה פחים כאלה...)

אני זוכר גם מכוניות "מסחריות" (של יבואנים אחרים, אותו "פטנט מס") שהסתפקו בצביעת החלונות בצבע אטום.

יותר זול, וכנראה מספיק בשביל ה"טריק" :x

עודד

פורסם

אני זוכר גם מכוניות "מסחריות" (של יבואנים אחרים, אותו "פטנט מס") שהסתפקו בצביעת החלונות בצבע אטום.

יותר זול, וכנראה מספיק בשביל ה"טריק" :x

לא מצאתי תמונות אחרות של המכונית הזו, ובספר החלפים של הפולקסוואגן פולו/אודי 50 האופציה הזו לא מופיעה, ובכל זאת, הפתרון היה מקובל בכמה מדינות באירופה: הולנד, דנמרק, פורטוגל, צרפת, איטליה, אנגליה - עמוק לתוך שנות ה- 90.

לכן, ההערכה שלי היא שהמכוניות האלו יצאו כך מהליין.

הנה הקטע מקטלוג החלפים שמתייחס לגולף 2 בגרסה כזו -

VW Golf 2 delivery panel van.jpg

יוחאי שנער

israelmotorindustry.org

[email protected]

פורסם

אוודי לא צריכה לספק את הפחים האלה, כל הפנל שמכיל את החלון יוצא מהמכבש עם פח על ה"חור" של החלון, רק לאחר מכן, במידה ודרוש (מה שבד"כ קורה), נחתך החור בפח עבור החלון.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

הפולו והדרבי היו מכוניות זריזות יחסית להספק בעיר מאחר והכח היה זמין בסל"ד נמוך וכן בשל יחסי ההעברה של התמסורת, בנסיעה מחוץ לעיר תמיד הייתה הרגשה שחסר הילוך גבוה.

היו לנו פולו 76, 83 ודרבי מהשנים 79, 81 שהיו אמינים ביותר

פורסם

הראש היהודי ממציא לנו פטנטים.

מכוניות סטיישן הוכרו עוד מתחילת שנות ה 60' כמכוניות מסחריות לצורך הכרה במס הכנסה, ולכן חלק גדול מהסאאב 96 סטיישן, אופל רקורד ופורד טאונוס קיבלו רישוי של מכונית מסחרית.

לרוב המכוניות היו מגיעות ללא ספסל אחורי וכמובן ללא חלונות, ואלו הורכבו לאחר שהמכונית נמסרה ללקוח.

לקראת סוף שנות ה 70' בוטלה ההכרה במס למכוניות אלו.

הקומבינה לא נגמרה, היא פשוט שינתה כתובת.

הלהיט הבא היה כמובן השברולט אל קמינו, שלפחות בגירסתו המקורית היה טנדר לכל דבר.

האל קמינו עבר הסבה לא מורכבת, והפך לטנדר בעל תא וחצי, שאיפשר ישיבת ילדים במושב האחורי.

הגדילו לעשות אלו שסגרו את הארגז בתא מפיברגלאס, ביטלו את מחיצת הפח מאחורי מושב הנהג, וכך נוצרה מכונית סטיישן לכל דבר ועיניין, והכל על חשבון הברון. :-P

בסוף שנת 80' בוטלה ההכרה של האל קמינו "ג'ימי ודומיו", וכך הפכה האל קמינו למכונית הראשונה שזכתה ליחס מהמחוקק הישראלי.

בשנות ה 80' פרח כאן שוק הטנדרים, בעיקר הסובארו והפיג'ו 504, רק שהפעם הנוסעים ישבו בארגז האחורי, בטיחותי להפליא ללא ספק, אבל מה לא עושים כדי לדפוק את מס הכנסה ?

בתחילת שנות ה 90' הטנדרונים הפכו ללהיט, בעיקר הרנו אקספרס והפיאט פיורינו, כולן התבססו על כמוניות סופר מיני כאלו ואחרות, ולצידן החלו להמכר רכבי שטח כדוגמת האיסוזו טרופר והלנדרובר דיסקאברי.

הם היתווספו לשליט הבלתי מעורער, ה GMC ספארי, וכך השיטה המשיכה להשתכלל.

התנאי היה גובה מינימאלי של 1.87 מטר, וההכרה המיוחלת הגיעה אפילו לטויוטה פריוויה ולמאזדה MPV שמיתליה הוגבהו (!) על מנת שתגיע לגובה הנכסף.

בשנים האחרונות חוסלה החגיגה סופית, למעט רכבים במשקל כולל של מעל 3.5 טון.

אבל אל דאגה, בקורב ימציא לנו הראש היהודי עוד פטנטים..

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

הסיפור עם הגובה המינימלי הוא גם הסיבה מדוע קרייזלר וויאג'ר הגיע בזמנו רק בגירסת 4X4, שהיתה גבוהה מספיק להחשב כמסחרית.

לגבי האאודי 50, יש לי זכרונות טובים מאחת כזו של חבר אי אז בשנות התשעים המוקדמות שהסתובבה ברמלה עטויה בציורי הבי מטאל לעייפה.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

היתה לי K70 וקשה לומר שאני מתגעגע אליה. ה- K70 לא היתה מכונית רעה אבל אני לא מתגעגע אליה.

לפניה היתה לי אופל רקורד 1969 שנתנה תחושה יותר בטוחה בשימוש.

עדין יש לי שתי זכוכיות לפנסים ראשיים של K70 שלקחתי ממחסן שפונה. אם מישהו צריך שידבר איתי.

שלמה דן גדרון

פורסם
...

הפתרון היה מקובל בכמה מדינות באירופה: הולנד, דנמרק, פורטוגל, צרפת, איטליה, אנגליה - עמוק לתוך שנות ה- 90.

...

למעשה עד היום- הנה כמה "וואנים" נוכחיים, למכירה בסוכנות הקרובה לביתך (שנמצא באירופה):

vehicles-corsavan-992x374-VX_N_COV_16919.jpg

New-Ford-Fiesta-Van1.jpg

ibiza_van.png

כולם גם "מטופלים" בחלק האחורי- אין מושבים, יש משטח עבודה (דוגמא, במקרה זה האיביזה):

seat-presents-the-ibiza-van_4.jpg

פורסם
וקצת על נתוני היצור לישראל:

שנת דגם 1975 - אב-טיפוס (רישוי 381-666, כאן בתמונה) ועוד 3 מכוניות

שנת דגם 1976 - 178 יחידות (מתוכן לפחות 17 בגרסת "מסחרית")

שנת דגם 1977 - 7 יחידות

שנת דגם 1978 - 5 יחידות

יוחאי, עדיין יש אודי 50 עם רשיון בתוקף?

HYUNDAI GETS 1400 2008

פורסם

כולם גם "מטופלים" בחלק האחורי- אין מושבים, יש משטח עבודה (דוגמא, במקרה זה האיביזה):

שגם היא (האיביזה), כאחות לפלטפורמה של ה"פולו", מהווה את אחד ה"צאצאים" של ה-"אאודי 50"

עודד

• תוכן חדש...