Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4612 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

קודם כל אציין שזהו אחל'ה פורום! אני ממש מכור כבר :-D

לאור שינוי במקום המגורים שלנו ובמקום עבודתה של אישתי אנו צריכים להחזיר את רכב הליסינג שלה ולקחת רכב ליסינג מהעבודה שלי ולרכוש רכב נוסף בשבילי.

מבחינת נתונים יבשים, שנינו נסע לעבודה כ-40 ק"מ לכיוון (80 ק"מ ליום) אישתי בפקקים בכניסה לת"א ואני בנסיעה רגועה על כביש 6 לדרום, כרגע עם תינוקת אחת וכלב (אני מקווה) בעתיד הקרוב.

מאחר ושנינו נצטרך רכב כדי להגיע לעבודה (כרגע אני מחזיק רכב 4X4 שאצטרך להיפרד ממנו :cry: ) אנחנו כרגע בדילמה לגבי איזה רכב לקחת בליסינג ואיזה לקנות בצורה פרטית.

מבחינת הליסינג - אני מקבל הקצבה חודשית של דלק שאמורה להספיק ~30K ק"מ.

הרכבים שעל הפרק:

קטנים וחסכוניים:

הונדה ג'אז הייבריד/טויוטה יאריס הייבריד - עלות ליסינג כ-2400 ש"ח + שווי מס 2350, תקציב דלק - 700 ש"ח/חודש

משפחתיים - גדולים:

דיי הרבה רכבים - פורד פוקוס (4\5\סטיישן 1600), יונדאי I30 (כולל סטיישן),אופל אסטרה(5\4), יונדאי I35, קיה פורטה,C4 - עלות ליסינג כ-2500 ש"ח + שווי מס 3150, תקציב דלק - 1050 ש"ח\חודש (מאה שקלים נוספים עבור אופל אסטרה ברלינה סטיישן)

השאלה היא, האם כדאי לקחת את האוטו הקטן והחסכוני שלרוב הנסיעות יתאים גם עם הילדה (פחות עם כלב :-( ) אך מצד שני תהייה חריגה יותר קטנה בתקציב (1:16?) ואז לקנות רכב משפחתי "ישן" שאני אסע בו רק לעבודה ולנסיעות בהם צריך לקחת מטען ו\או כלב.

או,

לקחת בליסינג רכב גדול, חדש ומפנק בתוספת של ~300 ש"ח אבל עם צריכה פחות טובה (1:12?) ולקנות רכב קטן וחסכוני בשביל אישתי?

אגב - יוצא מנקודת הנחה שרכב קטן וחסכוני ביד שנייה - יחייב רכב יחסית חדיש ויקר (חייב אוטומט בגלל פקקים).

* האם שווה אקסטרה ~100 ש"ח עבור הברלינה סטיישן (ראיתי עכשיו מבחן, נראה מעניין בטוח שאקח לנסיעת מבחן :wink: )

אשמח לעצה טובה, סורי על החפירות...

תודה מראש,

אביב

פורסם

בשורה התחתונה, משפחתית משומשת בת 3 שנים תעלה ברוב המקרים פחות מרכב ליסינג צמוד.

אם הייתי במקומך הייתי לוקח רכב ליסינג משפחתי מאחד ממקומות העבודה, שישמש כרכב העיקרי בבית. גם נסיעות לעבודה אבל גם טיולים וסידורים בסופי שבוע. בנוסף הייתי קונה מכונית משומשת, קטנה וחסכונית בשביל שהבן זוג השני יסע איתה לעבודה. ב-50 אלף ש"ח אתה קונה ניסאן אקו-מיקרה או סוזוקי ספלאש ונוסע בכיף לעבודה וחזרה. במיוחד אם מדובר בפקקים של הכניסה לתל-אביב, שם לא צריך יותר ממנוע 1,200 סמ"ק.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

לדעתי, אם אתם מחפשים לחסוך ולא לבזבז, ובמיוחד לאור זה שתקציב הדלק שלך נמוך, הייתי מחפש לרכוש 2 רכבים ולוותר על הליסניג בכלל:

אם אתה תרכוש משפחתית כמו מיצובישי לאנסר 2006 לשיוט בכביש 6 ולאשתך סוזוקי ספלאש או סוויפט יותר ישנה, תוכלו לחסוך דיי הרבה.

לא ציינת כמה עולה לך שווי השימוש (כמה מס שולי אתה משלם) אבל נראה שלעבודה שלך ממילא הדלק יעלה כ 700 ש"ח אז בעוד 300 ש"ח לא נשאר הרבה מקום לדלק לסידורים וטיולים ומין הסתם אתה תוסיף כל חודש עוד 700-1000 ש"ח מהכיס רק על דלק (תןוי כמה אתה מטייל).

נראה שרכישת 2 רכבים בעלות של 80 אלף ש"ח, עם עלות דלק לשניכם לרכב הקטן 600 ש"ח, לעבודה שלך 700 ש"ח ועוד 700 שקל בחודש לטיולים: יחד 2000 ש"ח.

ביטוח טסט וטיפולים 6000 ש"ח בשנה לכל רכב = 500 ש"ח בחודש * 2 זה 1000 ש"ח בחודש על שניהם

בעלות אחזקה של 3000 ש"ח בחודש נראה שזה משתלם לא לקחת ליסינג (כמובן שלרדת ברמת נוחות ופינוקים וכד')

כמובן שאם אין לך 80 אלף ש"ח אז תהיה לך הלוואה של 80 אלף לשלוש שנים בריבית של 6 אחוז זה בערך עוד 2450 בחודש, ואז החשבון כבר אחר.

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

• תוכן חדש...