Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4608 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום!

לאחר בדיקה במפרטים ובצריכת דלקת, החלטתי לצמצם את ההתלבטות שלי לניסאן מיקרה ולקיה פיקנטו (שתיהן בגרסא ידנית). אני יודעת שהן לא אותה קטגוריה, אבל אליהן הכי התחברתי, ואני יכולה להשיג אותן בפחות או יותר אותו מחיר (חדש).

ההתלבטות שלי: ניסאן מיקרה תוצרת הודו, עם ביקורות לא משהו לגבי טיב החומרים, ו... תוצרת הודו.

לעומת קיה פיקנטו עם מנוע יותר קטן.

אני גרה בצפון, נוסעת רק בינעירוני, עם הרבה שטח הררי. ידוע לי שאלו רכבים שמיועדים בעיקר לעירוניים, אך יש אותם בשפע באזור והן מתמודדות היטב.

יש למישהו עצה/דעה טובה שיעזור לי להחליט???

תודה רבה!!

פורסם

ביניהם הייתי הולך על הניסן,היא יותר זריזה ויותר חסכונית,זה שהיא מיוצרת בהודו לא אומר כלום,היום כבר אין כזה דבר שרכב יפני מורכב ביפן וגרמני בגרמניה,ככה שזה לא משפיע על האמינות.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אז מה אם המיקרה מיוצרת בהודו? הרובוט שבונה את הרכב מריח קארי ועובד פחות טוב?

הפיקנטו הידנית חלשה, לא חסכונית בדלק ולא מספיק טובה מחוץ לעיר. זה נכון שיש אנשים שמסתדרים איתה, אבל יש גם אנשים שמסתדרים עם אוטובוסים של אגד. מה זה מוכיח שהם מסתדרים? כלום...

למען האמת אני הייתי בוחר לא בזאת ולא בזאת אלא בסופר מיני ידנית - פאביה, קליאו, קיה ריו וכו׳.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

ראשית גם אני הייתי בוחר בסופר מיני ידנית. אבל ואבל גדול צריך לדייק:

הפיקנטו הידנית חסכונית וזאת מנסיון משפחתי של שנתיים בקירוב. אם 5.8 ליטר ל100 ק"מ (1-17) זה לא חסכוני אז צריך לשנות את כל הגדרות החיסכון (ד"א מבחני הרכב השונים לא ירדו ממצודע של 16.7 משולב וגם הנתון שהצגתי הוא משלוב, באותם מבחנים בנהיגה בין עירונית מאומצת עם מזגן, בנסיעה בין עירונית נטו נתון צריכת הדלק הופך לחסכוני אפילו יותר (עם הפיקנטו המדוברת הגענו ל1-18 בשיוט על 105-110 עם מזגן רצוף). למי שרוצה לאתגר את האמינות שלי אני מוכן לשלוח תמונות של מחשב הרכב שנבדק בהשוואה לחישוב "ידני" ונמצא אמין ברמה של 0.1-0.2 ליטר ל100 ק"מ עשרות פעמים עד שהחישוב הידני הפך מיותר.

שנית, אכן הפיקנטו הידנית חלשה יותר מהניסאן ובכלליות תתאמץ בהרים, אם כי וכאן אני מסכים איתך מיכל, היא יכולה לספק אנשים רבים בלי הרבה טרוניות וההשוואה ל"מסתדרים" גם בנסיעה באוטובוס היא דמגוגית ותו לא. רק דעי לך שתדרשי לעיתים קרובות לנסוע בהילוכים נמוכים בעליות.

אכן גם אני מכיר חוץ מאת זו שבמשפחתי, עוד מספר לא קטן של אנשים שנהנים מהפיקנטו הידני, נוסעים בו רק בין עירוני (אני גר בישוב ספר) ומאוד מרוצים, בעיקר מרמת האיבזור, הנוחות (כן היא יחסית נוחה אך שוב זה עניין אינדיבידואלי), הבטיחות המירבית, האחריות הארוכה מאוד (7 שנים 3+4 מנוע וגיר) והתחזוקה הזולה (ואין גם רצועת טיימינג, עובדה שחוסכת את הטיפול השוטף היקר ביותר ברכב) ואימי אומרת שהוא חתיך בעיקר בצהוב אז מי אני שאתווכח עם אימא :wink:.

ד"א במבחנים השוואתים בקטגורייה, הפיקנטו רק מרגישה (אולי) חלשה יותר. אבל אפילו עם הספארק ה"חזקה" הרבה יותר, היא עמדה ראש בראש בלי ליפול לאחור, כולל בהאצת ביניים. מה שבטוח וזה שוב מניסיון, שבעליות רציניות צריך לרדת לאזור ה"שלישי" ושבכלליות הרכב נמנה עם ה"חלשים" שברכבים החדשים אבל וזה אבל רציני, כאן את צריכה לוודא בעצמך את המושג (כי חלש זה לא בהכרח בלתי מספיק וגם אוכל לשלוח לך קישורים אם תרצי למה שרשמתי, אם כי קל למצוא את זה ברשת).

לסיכום: בגדול עדיף סופר מיני אפילו בן שנה עם ק"מ אפסי, אבל אם את מתלבטת סופית בין שניהם, הניסאן חזקה יותר על הנייר אם כי בנתון ההאצה מ0-100 יש הבדל של פחות משנייה וגם בנתון האצת הביניים אם כי זה תלוי, בין היתר, בסגנון הנהיגה.

לא יודע להגיד בנוגע לצריכת דלק ריאלית ונוחות, בטיוחותית, היא נחותה מהפיקנטו ב"כוכב" אחד בציון מבחן הריסוק (איבזור את יכולה להשוות לפי המפרטים).

אסיים בציטוט ממבחן מגזין הרכב "אוטו":"לסיכום נאמר שהמנוע הקטן מספק קצב תנועה טוב בחיי היום יום המאפשר להשתלב עם התנועה בקלות ואף לייצר קצב תנועה מהיר, כמובן באופן יחסי. בקיצור, מטולה אילת בלי שום בעיה גם עם המנוע הקטן."

מקווה שעזרתי, תהני

ובהצלחה.

שמרנות היא עצלנות מחשבתית

פורסם
שלום!

לאחר בדיקה במפרטים ובצריכת דלקת, החלטתי לצמצם את ההתלבטות שלי לניסאן מיקרה ולקיה פיקנטו (שתיהן בגרסא ידנית). אני יודעת שהן לא אותה קטגוריה, אבל אליהן הכי התחברתי, ואני יכולה להשיג אותן בפחות או יותר אותו מחיר (חדש).

ההתלבטות שלי: ניסאן מיקרה תוצרת הודו, עם ביקורות לא משהו לגבי טיב החומרים, ו... תוצרת הודו.

לעומת קיה פיקנטו עם מנוע יותר קטן.

אני גרה בצפון, נוסעת רק בינעירוני, עם הרבה שטח הררי. ידוע לי שאלו רכבים שמיועדים בעיקר לעירוניים, אך יש אותם בשפע באזור והן מתמודדות היטב.

יש למישהו עצה/דעה טובה שיעזור לי להחליט???

תודה רבה!!

מבין השתיים הייתי הולך על הניסן - יותר חסכונית ומרווחת באותו מחיר.

מלבד השתיים האלה, הייתי ממליץ לבדוק את הספלאש הידני - מרווחת ויותר חזקה משתיהן, וסביר שגם חסכונית באותה מידה.

.We apologise for the inconvenience

פורסם

מציע לך לעשות נסיעת מבחן על המיקרה הידנית. הגיר פשוט נוראי אין מילה אחרת, והחלפת ההילוכים כל כך לא נעימה שהמחסור ב hill hold הופך להיות שולי לעומת זאת. כבר ציינו פה ששווה לך לבדוק את הספלאש הידנית, אולי באמת כדאי. מכיוון שאת מחפשת רכב ידני, יש לך עוד לא מעט אופציות במחירים האלה, אז לא כדאי להינעל על שני דגמים ספציפיים. אגב, המיקרה קטנה יחסית לסופר מיני ואמנם רשמית לא נכנסת לקטגוריה של מיני, אבל די מתקרבת לזה.

פורסם

תודה רבה על כל התגובות!

גם אני גרה ביישוב ספר, כל נסיעה היא בינעירונית והררית :-D .

לי נראה שלרדת לשלישי זה לא סוף העולם - במידה והרכב חסכוני זה הכי חשוב לי (החלפתי עיסוקים, כבר לא מקבלת החזרי נסיעות). כך שתחילה בכלל לא חשבתי על הסופר-מיני. אך המיקרה עם צריכת דלק דומה למיני, ומחיר גם כן דומה למיני (שניהם חדשים סביב 62000 ש"ח).

מה שחשוב לי לא פחות זה השוק בהמשך - אתם אומרים שלא חשוב שהמיקרה מיוצרת בהודו, והרובוט זה אותו רובוט, אך לא סתם מעבירים את הייצור בקרוב לצרפת, לא??

גם המחיר קצת מחשיד אותי - אולי יש על המיקרה הזו מכירת חיסול כי יש משהו לא בסדר איתה??

לגבי נסיעות מבחן - יש לי עם זה בעיה. בגלל שאני מזמינה חדש מחברת ליסינג, אין להם ידניות, רק אוטומטיות לנסיעות מבחן!!

פורסם

אגב, לגבי הספייס סטאר: יש 1.2 שמצויין עם גיר רציף.

סליחה על השאלה הממש בסיסית - לא מכירה את המונח הזה.

מניחה שזה לא ידני ולא אוטומטי, אך מה זה בדיוק גיר רציף?? :oops:

פורסם

היי מיכל,

הייתי שמח לידע אותך גם על הפיאסטה החדשה.אחד הרכבים היותר סחירים אם לא הכי.

להערכתי יתן לך מענה מלא לצרכייך.תוכלי להכנס לאתר ICAR זהו אתר להשוואת רכבים ולראות

יתרון מול חיסרון של הרכבים שתחפצי בהם.

אשמח לענות לשאלות.

פורסם
תודה רבה על כל התגובות!

גם אני גרה ביישוב ספר, כל נסיעה היא בינעירונית והררית :-D .

לי נראה שלרדת לשלישי זה לא סוף העולם - במידה והרכב חסכוני זה הכי חשוב לי (החלפתי עיסוקים, כבר לא מקבלת החזרי נסיעות). כך שתחילה בכלל לא חשבתי על הסופר-מיני. אך המיקרה עם צריכת דלק דומה למיני, ומחיר גם כן דומה למיני (שניהם חדשים סביב 62000 ש"ח).

מה שחשוב לי לא פחות זה השוק בהמשך - אתם אומרים שלא חשוב שהמיקרה מיוצרת בהודו, והרובוט זה אותו רובוט, אך לא סתם מעבירים את הייצור בקרוב לצרפת, לא??

גם המחיר קצת מחשיד אותי - אולי יש על המיקרה הזו מכירת חיסול כי יש משהו לא בסדר איתה??

לגבי נסיעות מבחן - יש לי עם זה בעיה. בגלל שאני מזמינה חדש מחברת ליסינג, אין להם ידניות, רק אוטומטיות לנסיעות מבחן!!

תעשי נסיעת מבחן בסוכנות של ניסאן. לגבי "מכירת חיסול", לא נראה לי. מה שכן, המיקרה אמורה לעבור עדכון בקרוב, משהו קוסמטי בלבד. היו דיבורים על להביא אותה עם מנוע גדול יותר, אבל קשה לי להאמין שזה יקרה.

פורסם

המיקרה מזעזעת מבחינת מרווח פנים וסביבת נהג, והיא די נוכחת בתוך תא הנוסעים מבחינת מנוע, הטיפולים בה לא זולים, והאוטו הזה מרגיש הרבה פחות אוטו מסופר מיני אחרות, פורד פיאסטה הרבה יותר איכותית ממנה ומגיעה ברמת גימור ואיבזור גבוהים באיילון מוטורס, כדאי לבדוק את הצעתם לעומק, ולבצע נסיעת מבחן בדגם.

התענוג שמוביל אותך

פורסם

מה עלות הטיפולים?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

החלפים יקרים בד"כ, הייתה גם סדרה עם הגאים חשמליים דפוקים שעלות תיקונם 12 אלף שקלים.

בקיצור רכב שהוא לא כוס התה שלי באף מובן, נסעתי ונהגתי בהרבה סופר מיני, וה206 הזקנה שלי היא הרבה יותר אוטו מאשר המיקרה, הייתה לי פנדה חדשה מהשכרה לתקופה של חודש מהדור הקודם והיא הייתה יותר אוטו, למרות שהייתה קשיחה יותר.

התענוג שמוביל אותך

פורסם

אישית לא מתחבר למיקרה. לאחותי יש פיקנטו, היא גרה בנהריה ועובדת במעלות, כל הדרך רצופה בעליות והיא מסתדרת עם זה בלי בעיה, נכון שהמנוע קטן יותר, אבל זה לא מפריע. מציע לך לעשות נסיעת מבחן על שתיהן בכל מקרה. אבל לא חושב שגודל המנוע צריך להיות קריטי בבחירת אחת המכוניות

• תוכן חדש...