Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מצתים לקיה ריו (2010) 1.4

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4613 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

המצתים המקוריים שהיו ברכב הם מסוג - champion RC10YC4 (ביקשתי אחד כשהוחלפו)

רציתי לדעת איזה סוג של NGK תואם אותם

השתמשתי בטבלאות באתר של צ'מפיון

http://www.championsparkplugs.com/learning-center/article/225/heat-range-conversion-chart

http://www.championsparkplugs.com/learning-center/article/227/champions-numbering-system

heat-range של הפלאג המקורי - 10

לפי טבלת ההמרת תחומים (לינק ראשון), זה שווה ל-6 בסקאלה של NGK

אם ממירים את כל הפרמטרים לטבלאות של NGK אז יוצא שצריך

NGK - BKR6E11

אבל באתר של NGK:

http://www.ngkpartfinder.co.uk/car_commercial_search.php?type=SPARK%2520PLUGS&manufact=KIA&model=RIO&engine=1.4

רשום הדגם

BKR5E-11

ולשאלות:

1. האם יש משמעות להבדל בין 5 ל6?

2. האם ניתן להתקין מצתים מדגם מתקדם יותר (אירידיום) כך שניתן יהיה להחליף אותם אחרי תקופה ארוכה יותר בלי לגרום לנזק? ואם כן, אז BKR5 או BKR6?

תודה,

איתי

פורסם

אהלן, אני גם התעסקתי בהחלפת מצתים בקוריאנית שלי(יונדאי לנטרה);אכן יש הבדל בין מצתים 6* ל5* ההבדל הוא שמצתי 6* מפנים חום יותר מהר.

כלומר תאי הבערה יעבדו בטמפ נמוכה יותר עם מצתי 6 למצתי 5, אך! ההבדל זניח לדעתי ולא יהיה מורגש.

גם אצלי בספר רכב רשום BKR5E-11 ומה שהיה באוטו זה BKRE6-11 של אותו מצת.

אני בכלל החלפתי למצתי אירדיום ואני אדם שמאוד מודע לרכב, לביצועים שלו ולצריכת הדלק.

בביצועים אין הבדל מה שכן מצתי האירדיום שורדים יותר זמן ועוד דבר שלא היה לי הזדמנות לבדוק:

מצתי אירדיום אמורים לנקות את עצמם מפיח ולהמשיך לתפקד בשיא היעילות גם אחרי 50 לקראת זמן ההחלפה שלהם.(לפחות ככה ראיתי באינטרנט).

אני לא בדקתי את הדבר הזה וגם המצתים שהוצאתי בהחלפה היו במנוע רק 10,000 כשבספר רכב רשום להחליף כל 45.

קיצר לדעתי גם BKRE5-11 וBKRE6-11 זה בסדר גמור אני נוטה יותר לכיוון של 5 כי זה מה שרשום בספר רכב.

לגבי אירדיום, אין סיבה מיוחדת פי 2 מחיר שורד פי 2 מהזמן אין הבדל בביצועים.

פורסם

תודה,

מה זאת אומרת היו ברכב? מה שיצרן שם? או מה ששמו במוסך?

כי אצלי היצרן שם מצת שכביכול "שונה" ממה שרשום בקטלוגים (בספר רכב משום מה לא רשום סוג מצת, חיפשתי ולא מצאתי)

לפי נתוני יצרני המצתים האירידיום יכול להחזיק עד פי 4

גם ראיתי בספר רכב שמגיע עם מצתי אירידיום (סוזוקי אלטו) שצריך להחליף אותם רק בטיפול 105000, וזה לפי הוראות יצרן

את המצתים בקיה ריו לפי הוראות היצרן צריך להחליף כל 30K...

בכל מקרה אני מעדיף להחליף חלקים כמה שפחות, ככל הניתן, בלי לגרום לנזק...

פורסם

מה שהיצרן שם מזמן הוחלף(הרכב בן 15 עם 263 אלף) המצתים סדרת 6 הוכנסו במסגרות טיפול במוסך יונדאי מורשה ברמלה.

ולגבי שרידות האירדיום יש רגיל שורד כ60 אלף ויש לייזר אירדיום שורד 100 אלף; אני לא מצאתי לייזר אירדיום שמתאים ליונדאי לנטרה.

תתקשר לקיה מוסך מורשה או לכמה מוסכים ותשאל איזה מצתים מתאימים ותקנה בחנות חלפים לפי המקט.

לאמא שלי יש קיה ריו ובטיפול האחרון יצאו ממנה מצתי BKRE5-11 אני זוכר את זה בוודאות.

• תוכן חדש...