Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4635 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רוני מה הרעיון של לזהות בלימה חריפה?

בשביל מה יש בלמים ברכב?

נניח ורכב חותך אותך מהצד, אתה חייב לעצור מיידית, בולם חזק ואז המערכת הזאת מתחילה לצפצף לך?

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תגובות 61
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אני חושב שנהגי amdocs חייבים לנהוג עם המכשיר ולהוסיף להם פיצ'ר שלאחר כמה טריגרים של עבירות הרכב נכבה לחצי שעה ומצפצף בטירוף לנהג בלי יכולת לצאת מהקכב.

וגם אלביט, ועוד כמה.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
רוני מה הרעיון של לזהות בלימה חריפה?

בשביל מה יש בלמים ברכב?

נניח ורכב חותך אותך מהצד, אתה חייב לעצור מיידית, בולם חזק ואז המערכת הזאת מתחילה לצפצף לך?

יש הבדל בין בלימה רגילה ("ירוקה" במערכת) לבלימה חזקה ("צהובה") ובלימת חירום ("אדומה").

נהג שנוהג רגוע ובטוח, לא יידרש לבלימות חירום אלא רק במצבים קיצוניים. נהג שנוהג אגרסיבי (או סתם חולם) גם יבלום חזק הרבה פעמים.

בלימה אחת חזקה לא נותנת לך כרטיס אדום. זה דבר שנמדד לאורך זמן. המערכת מספיק רגישה בשביל לתת ציון בין 0 ל-100 לבלימות שלך. אם אתה בולם בצורה בטוחה בדרך כלל, הציונים הממוצעים שלך יהיו גבוהים יותר (נניח סביב 80-90). אם אתה בולם חזק בדרך כלל, כנראה שהם יהיו נמוכים יותר.

ולשאלתך, כן - אם רכב חותך אותך מהצד, בהרבה מקרים זו גם אשמתך שלא ידעת להערך מראש. נכון, לא תמיד, אבל ברוב המקרים ניתן למנוע את בלימת החירום.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
http://www.themarker.com/dynamo/1.2146751

אבל וחפוי ראש אני מודה: מי שבנה את הבסיס של המערכת הזאת והביא אותה מכלום ועד לשלב הבטא הוא... עבדכם הנרצע.

מוזמנים להתחיל בסקילה מע....כשיו.

רוני

נ.ב. אם מישהו מכם נוהג ברכב בשירות המדינה שמותקנת בו המערכת והיא מעצבנת אותו בטירוף אז חשוב לי לציין: זה לא בגללי. אני בכלל תכננתי אותה ככלי עזר לדריפטים :twisted:

נ.נ.ב. אם היא לא עובדת כמו שצריך זה גם לא אשמתי, כשאני עזבתי את הפרויקט הכל עבד פיקס, כמובן :lol:

החיים הם לא צחוק-אין לך מושג עם מה הסתבכת:

מפקחי מס הכנסה

מפקחי מעמ

מפקחי משרד הפנים

רשות ההגירה

יאח"ה

יאל"כ

והיד עוד נטויה........

הם בדרך אליך :evil: :evil: :mm_mad: :mm_mad: :mm_mad: :mm_mad: :mm_mad::evil: :evil:

עבודה:טיוטה 4*4 תחביב:הובי איילנד אדוונצר הדבר האמיתי:ספיטפייר mkIII

פורסם

וכל משרד הבטחון על שלל שלוחותיו, אלה הכי מסוכנים, יקחו לו בסמטה חשוכה. ;)

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם

אם הביאו אנשים מארגנטינה אוסטרליה ושאר מקומות אקזוטים ברחבי הכדור, כנראה שגם באסטוניה ימצאו אותך :D

תתחיל לברוח

Aprilia Shiver 750

פורסם
יש הבדל בין בלימה רגילה ("ירוקה" במערכת) לבלימה חזקה ("צהובה") ובלימת חירום ("אדומה").

נהג שנוהג רגוע ובטוח, לא יידרש לבלימות חירום אלא רק במצבים קיצוניים. נהג שנוהג אגרסיבי (או סתם חולם) גם יבלום חזק הרבה פעמים.

בלימה אחת חזקה לא נותנת לך כרטיס אדום. זה דבר שנמדד לאורך זמן. המערכת מספיק רגישה בשביל לתת ציון בין 0 ל-100 לבלימות שלך. אם אתה בולם בצורה בטוחה בדרך כלל, הציונים הממוצעים שלך יהיו גבוהים יותר (נניח סביב 80-90). אם אתה בולם חזק בדרך כלל, כנראה שהם יהיו נמוכים יותר.

ולשאלתך, כן - אם רכב חותך אותך מהצד, בהרבה מקרים זו גם אשמתך שלא ידעת להערך מראש. נכון, לא תמיד, אבל ברוב המקרים ניתן למנוע את בלימת החירום.

רוני, בדרך כלל אני מעריך את דעתך מאוד, הפעם פשוט כתבת שטויות.

רכב שנוסע במקביל אליך וסוטה (כי בדיוק לנהג נפל הסנדוויץ' או שהוא קיבל SMS וחייב לקרוא אותו, או שהוא מעביר דף בעיתון, או שהוא פשוט לא שם לב עם המוזיקה באוזניות - כל אלה מקרי אמת שקרו לי) נמצא במרחק של פחות מ-5 מטרים ממך, אם הוא מבצע סטייה חדה (כמו הדוגמאות שנתתי שקרו לי) לפעמים אפילו בלימה "אדומה" לפי המערכת שלכם לא תציל מתאונה כזאת.

המערכת פשוט מעודדת את הנהגים שלא להשתמש בבלמים שלהם בצורה חדה - אפילו אם זה נדרש מכורח המציאות - כי אחרת קצין הרכב יקבל דיווח.

הרכיב הזה הופך את המערכת ממערכת בטיחות למערכת אנטי-בטיחות.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

לא התכוונתי למצבי חירום כמובן, שהם נדירים מאוד בכביש, אלא סתם למקרים בהם נהג אחר מתנהג בביריונות ובגלל שאתה חלמת, לא השכלת לקלוט את זה מספיק מהר ובלמת בחוזקה.

בכל מקרה, ברוב המקרים האלה הבלימה קצרה מאוד (נניח אם מישהו חותך אותך אתה לרוב לוחץ חזק על הבלמים אבל עוזב יחסית מהר). בבלימות כאלה, של שנייה-שתיים, המערכת מבינה שלא מדובר בבלימת חירום אמיתית ולכן לא "מענישה" אותך יותר מדי.

הנהג במצב כזה אמור לקבל התראה צהובה בלבד. יכול להיות שהוא גם יקבל התראה אדומה אבל צריך להבין שהרעיון הוא לא לקבל טלפון מקצין הרכב על כל התראה אדומה, אלא רק דיווח בסוף החודש על אופי הנהיגה. אם היו לך הרבה התראות אדומות לאורך החודש, כנראה שאתה עושה משהו לא בסדר. אם רק אחת-שתיים - לא קרה כלום.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

רוני, לא נהגת בכבישי ישראל יותר מדי זמן.

הנוהל של הבריונים על הכביש היום הוא להפתיע אותך, לא לאותת ולהיכנס ברווח הצר בינך ובין המכונית שלפניו, כמובן בהפתעה, כי אחרת הבריון השני לא היה נותן לו להיכנס לעולם.

כבר קרה לי באותו שבוע שגאון #1 החליט בהשתלבות לכביש מהיר, שהוא עוצר להולכת רגל (שבכלל לא רצתה לחצות) לא על מעבר חצייה אלא באמצע הכביש, וכל זאת כשהוא חותך מהנתיב השמאלי (מה הוא חיפש שם רק הוא יודע) למרכז הנתיבים כך שחוסם את שני הנתיבים, שני גלגלים על כל נתיב, אני מאחוריו כמובן הייתי חייב לבלום בלימת חירום עד לעצירה מוחלטת כי הוא נכנס עם חצי רכב לנתיב הימני שבו הייתי.

אם זה לא מספיק יומיים לאחר מכן גאון #2 החליט שהוא ממש חייב לרדת מכביש 1 מזרח לכביש 40, וזה לא משנה שפחות מ-20 מטרים לפני סוף היציאה (יענו איפה המבנה הסופג אנרגיה) הוא בכלל היה בנתיב השמאלי ביותר (במילים אחרות חתך 3 נתיבים ימינה מהנתיב הרביעי מימין לנתיב הימני ביותר כולל מעבר על אי תנועה מצויר וכמעט כניסה במבנה הסופג אנרגיה). מה שכמובן התבטא בכ-10 מכוניות שהיו צריכות לבלום כמעט לעצירה באמצע כביש מהיר שבו מותרת מהירות של 110 קמ"ש.

מה הייתה מדווחת המערכת הזאת? פעמיים בלימת חירום באותו שבוע.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

לפי דעתי קצת יצאתם מפרופורציה. בסך הכול המערכת מיועדת עבור מנהל צי רכב לקבל מידע על מה שקורה עם הצי וכיצד הנהגים שלו נוהגים. אדם הנוהג עם המערכת הנל אוטומטית יהיה יותר זהיר. אני מהנסיון שלי כאשר הייתי עם ליסינג ממקום עבודה ובו ישנו כ-1000 רכבים יכול להגיד שהמערכת הייתה מצילה כמה רכבים מהשבתה. אפשר להביא אין סוף דוגמאות של בלימת חרום ומקרים קיצוניים אבל אני בטוח שלקצין הרכב לא עד כדי כך משעמם להזמין עובד לשימוע או להתקשר לנהג על כל נורה אדומה. כי בסוף לא ישארו עובדים בחברה ;)

לרוני שאפו על הפיתוח עצמי כי אין הרבה מפתחים שיכולים להגיע לרמה כזו. כמובן בוא נודה גם לחגי ששימש כנהג :)

החיים הם כמו....

פורסם

Sronis

בשנת 2006-7 עבדתי בחברה בשם סנסומטיקס שהציגה מודל זהה למה שאתה מתאר.

כל מי שנהג ברכבי חברה של מנורה aig, ועןד כמה חברות ליסינג מובילות בשוק הותקנה המערכת רק שם היא הייתה מערכת stand bay עצמאית לחלוטין, קיבלה מתח קבוע ומתח הצתה, והייתה מבוססת על סים קארד של אןרנג שכל מספר שעות היה זורק חבילת data לשרת שלנו והמידע היה מופיע לנהג ולקצין הרכב בלבד.

ידוע לי גם על מקרה של תאונה שבה המערכת הוכיחה שהנהג המעורב בה יצא זכאי...

אני בתפקידי ניהלתי את מערך ההתקנות שכלל גם התקנה באנגליה על צי משאיות, אבל איפה שהוא ב2008 בעת המשבר הכלכלי גם הסטארטאפ הזה ניקלע לקשיים וצימצם את היקף הפעילות.

חפשו את sensomatics בגוגל. נושא מרתק.

פורסם

בסוף נגלה שאתה עומד גם מאחוריי הגאטסו.

לא יפה להשמיץ סתם.

הוא עזב שנתיים קודם ובתקופתו היא הופעלה רק מ-150.

ואת הרעיון של ממוצע מקטעים הגה המחליף בכלל.

• תוכן חדש...