Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רנו קליאו 1998 1.4 ידנית

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4607 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני מניח שאני לא הראשון שמגיע ומתייעץ לגבי רכב יחסית מיושן וידני אך אשמח לעזרה.

נתקלתי במודעה מעניינת דרך לוח winwin. הבחור מפרסם רנו קליאו מודל 98׳ ידנית, דגם RT, יד 5 עם 104K ק״מ.

הרכב לא עבר תאונות או תקלות מיוחדות מלבד פעם אחת אשר בה המנוע התחמם ונעשה טיפול חיצוני ופנימי לרדיאטור.

כמה שאלות:

1) עד כמה זה קריטי ההתחממות שעבר המנוע? לא בוצע שיפוץ ראש כי ככל הנראה זה לא היה חמור. אני מניח.

2) מבחינה כללית, האם רכב כזה ייתן אמינות סבירה ומעלה? המטרה העיקרית היא נסיעות עירוניות או בינעירוניות קצרות יחסית.

הבחור דורש מחיר 6500₪ לפני התמכחות. נשמע טוב, לא כך?

הרכב נמצא אצל המוכר כבר שנתיים והוא נקנה ממשפחה אשר נפטר בה הבעלים, אדם מבוגר ולכן עבר שם ידיים רבות בתוך המשפחה אך נשאר עם קילומטראז׳ נמוך.

אשמח בבקשה לחוות דעת כללית עם הרכב המדובר והאם שווה בכלל להכנס לסיפור הזה.

האם שווה לקחת לבדיקה אצל בעל מקצוע?

תודה רבה מראש.

נמרוד.

• תגובות 49
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בבקשה, אשמח להתייחסות ועזרה כלשהי, אני עומד לפגוש את המוכר ביומיים הקרובים ומכיוון שאני לא העיפרון החד בקלמר בתחום הרכב, יעזור מאד אם מישהו יוכל לתת את דעתו באופן כללי האם בכלל שווה לגשת או לפסול על הסף?

תודה רבה.

פורסם

א.ניתן למצוא רנו קליאוB ידנית בסכומים האלו ואפילו רכבים יותר טובים

ב.קילומטרז מחשיד אבל השאלה אצל מי הרכב עבר התחממות אצלו או אצל הבעלים הקודמים(זה יעיד על איך טיפלו ברכב בכללי)

עוד דבר זה היסטוריית טיפולים מלאה(רצוי טיפול כל שנה) ומתי נעשה הטיימינג,במידה שזה כל 60 אלף צפה לפגיעה בכיס בזמן הקרוב, רצוי אפילו כחלק מתקציב יישור הקו.

פורסם
א.ניתן למצוא רנו קליאוB ידנית בסכומים האלו ואפילו רכבים יותר טובים

ב.קילומטרז מחשיד אבל השאלה אצל מי הרכב עבר התחממות אצלו או אצל הבעלים הקודמים(זה יעיד על איך טיפלו ברכב בכללי)

עוד דבר זה היסטוריית טיפולים מלאה(רצוי טיפול כל שנה) ומתי נעשה הטיימינג,במידה שזה כל 60 אלף צפה לפגיעה בכיס בזמן הקרוב, רצוי אפילו כחלק מתקציב יישור הקו.

אהלן חבר,

קודם כל תודה על התגובה המהירה.

א. אני מודע לכך שאפשר למצוא קליאו B בסכומים הללו אבל עם קילומטראז' בשמיים, לא קריטי? ליתר דיוק 200K+ אפשר למצוא קליאו B או B II עם 150K+ ב2000 ש"ח צפונה, שווה השקעה? במקרה המדובר הוא פרסם מחיר של 6500, מאמין שאפשר לסגור על 5500 או 6000.

ב. הרכב היה בבעלות אדם מבוגר אשר נפטר, הרכב עבר בעלות ע"פ צוואה לאחד מבני המשפחה ולאחר מכן עבר עוד 2 ידיים בתוך המשפחה כחלק מהבלגן סביב הבעלות ומי הכי מתאים וכו'. הרכב היה בבעלות הבחור שפרסם את המודעה בשנתיים האחרונות וההתחממות קרתה אצלו. לטענתו הוא טופל במוסך מדרכה שהוא סומך עליו, טיפולים בזמן. יש קבלות על טיפולים גדולים יותר אך לא על הקטנים, אמר שיחפש. בכל אופן, טיימינג החלף ב90,000 שזה לא מזמן.

תודה רבה לכל העוזרים. אשמח לשמוע עוד חוו"דים.

פורסם

קליאו במפרט המסויים הזה מאוד מאוד אמינה.

יש מכוניות עם קילומטראז' נמוך, העניין הזה בסדר, מה שעוד חשוב כשאתה קונה כזה רכב זה שהוא יהיה מלוקק מבפנים ומבחוץ אחרת לא תוכל להיפטר ממנו.

וודא שבעל הרכב חותם לך במפורש שהקילומטראז' נכון, בלי סיפורים, קח את הרכב למוסך שיבדוק את המנוע נטו, שאכן לא נגרם לו נזק בעת ההתחממות וסע לשלום.

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

פורסם
קליאו במפרט המסויים הזה מאוד מאוד אמינה.

יש מכוניות עם קילומטראז' נמוך, העניין הזה בסדר, מה שעוד חשוב כשאתה קונה כזה רכב זה שהוא יהיה מלוקק מבפנים ומבחוץ אחרת לא תוכל להיפטר ממנו.

וודא שבעל הרכב חותם לך במפורש שהקילומטראז' נכון, בלי סיפורים, קח את הרכב למוסך שיבדוק את המנוע נטו, שאכן לא נגרם לו נזק בעת ההתחממות וסע לשלום.

דב,

תודה רבה לך על התשובה העניינית. בדיוק מה שהייתי צריך לשמוע.

זה מה שאעשה.

יש מישהו שחולק עליו??

שוב תודה ענקית.

פורסם

אני חושב שקליאו 98 גם במצב סופר שמור לא שווה יותר מ 3000-4000 ש"ח.

בסכום המבוקש אפשר לקנות קליאו B, עד תחילת מודל 2001 זה עדיין מנוע 8 שסתומים פשוט, אבל מדובר ברכב מודרני ואיכותי יותר מכל בחינה.

רכבים אלו לפעמים מוצעים למכירה חודשים ארוכים עד שהמוחר יורד מבחיר לרמה ריאלית והרכב נמכר.

15 שנה על הכביש זה די הרבה, זה גיל שכבר חייבים אישור בלמים לטסט וגם מתחילים להופיע סימני התיישנות גם אם הקילומטרז' של האוטו נמוך.

פורסם
אני חושב שקליאו 98 גם במצב סופר שמור לא שווה יותר מ 3000-4000 ש"ח.

בסכום המבוקש אפשר לקנות קליאו B, עד תחילת מודל 2001 זה עדיין מנוע 8 שסתומים פשוט, אבל מדובר ברכב מודרני ואיכותי יותר מכל בחינה.

רכבים אלו לפעמים מוצעים למכירה חודשים ארוכים עד שהמוחר יורד מבחיר לרמה ריאלית והרכב נמכר.

15 שנה על הכביש זה די הרבה, זה גיל שכבר חייבים אישור בלמים לטסט וגם מתחילים להופיע סימני התיישנות גם אם הקילומטרז' של האוטו נמוך.

Buki,

שוב תודה על דעתך. אני כרגע במשא ומתן עם המוכר, אני חושב שאתה קצת מגזים. גם קליאו סופר שמורה לא שווה יותר מ3-4 אלף? בכל אופן, כפי שזה נראה, המוכר יהיה מוכן לרדת למחיר של 5500 ש"ח. עדיין לא שווה? והיא בהחלט במצב שמור! אל תשכח שעדיין מדובר במחיר מצחיק שבו אפשר לרכוש היום IPHONE 5S (!) והרכב הוא סהכ אחלה ונוסע טוב!

בכל אופן, המפרט של הקליאו B דגם 1200 סמ"ק נראה אפילו יותר ספרטני ופחות חזק מהלקיאו המדוברת שנת 98'.

פורסם

נימי, הרכב במצב טוב ומוצא חן בעיניך?

אני חושב שכדאי שתקנה.

למצוא רכב שמור עם ק"מ נמוך בסכומים כאלה היא משימה קשה ומתישה, אם נפלה ליד מציאה אז למה לא?

בסופו של דבר זה 1000 ש"ח לפה או לשם...

רק חשוב לראות שאכן הרכב במצב טוב והק"מ אמיתי!!!

פורסם
נימי, הרכב במצב טוב ומוצא חן בעיניך?

אני חושב שכדאי שתקנה.

למצוא רכב שמור עם ק"מ נמוך בסכומים כאלה היא משימה קשה ומתישה, אם נפלה ליד מציאה אז למה לא?

בסופו של דבר זה 1000 ש"ח לפה או לשם...

רק חשוב לראות שאכן הרכב במצב טוב והק"מ אמיתי!!!

אהלן עומר,

תודה רבה על התשובה והעזרה. אני מסכים איתך. זהו, מספיק להתלבט, אבדוק אותו ביום ראשון ואם הכל טוב, אני קונה.

אגב, אם כבר בבדיקות עסקינן, יש למישהו המלצה על מוסך שמתמחה בצרפתיות ואוכל לבדוק בו את הרכב בדגש על מנוע? רצוי באיזור יהוד-בקעת אונו.

תודה רבה לכולם.

פורסם

נראה לי אתה מחפש חיזוקים להחלטה שכבר קיבלת.

בכל זאת, כמה דברים:

טסט יש? לכמה זמן? עלות טסט שנתי - 20% ממחיר הרכב במקרה הטוב, כלומר אם עוברים חלק ללא תקלות.

מזגן עובד?

צמיגים במצב סביר? ברכבים שנסעים מעט לפעמים נשארים עם אותם צמיגים 6-7 שנים. גם כאן, רביעת צמיגים - 20% ממחיר הרכב.

חיצונית נראה טוב? אם הצבע שונה מלבן, האם הצבע דהוי?

פלסטיקים בפנים שלמים?

יש קבלה על טיפול טיימנג שבוצע?

נסעת בה?

מרגישה טוב בנסיעה? סחיבה, קלאץ', הילוכים נכנסים חלק? הגה מושך לצדדים? רעשים ורעידות יש?

מסוך מדרכה שסומכים עליו זה יפה, יכול להיות שהאוטו טופל טוב ויכול להיות ששמו שמן ב 20 שקל ומיים מהברז, כי מי שמטפל במוסך מדרכה מחפש לחסוך לפני הכל.

יש בכלל קבלות כלשהן על טיפולים במוסכים נורמאליים?

יש באוטו חלונות חשמל, נעילה מרכזית, מראות חשמל וכו'? זה עובד? ברכבים כאלו אם משהו מהנ"ל מתקלקל לרוב לא מתקנים.

ושוב פעם, קליאו 98' ב 6000 ש"ח צריכה להיות במצב פיקס, להניע ולנסוע, עם טסט לשנה והסטורית טיפולים מסודרת. זה שהיא עברה ידיים במשפחה וכו' - בגדול לא מעניין ולא צריך לשפיע על ההחלטה שלך.

פורסם
נראה לי אתה מחפש חיזוקים להחלטה שכבר קיבלת.

בכל זאת, כמה דברים:

טסט יש? לכמה זמן? עלות טסט שנתי - 20% ממחיר הרכב במקרה הטוב, כלומר אם עוברים חלק ללא תקלות.

מזגן עובד?

צמיגים במצב סביר? ברכבים שנסעים מעט לפעמים נשארים עם אותם צמיגים 6-7 שנים. גם כאן, רביעת צמיגים - 20% ממחיר הרכב.

חיצונית נראה טוב? אם הצבע שונה מלבן, האם הצבע דהוי?

פלסטיקים בפנים שלמים?

יש קבלה על טיפול טיימנג שבוצע?

נסעת בה?

מרגישה טוב בנסיעה? סחיבה, קלאץ', הילוכים נכנסים חלק? הגה מושך לצדדים? רעשים ורעידות יש?

מסוך מדרכה שסומכים עליו זה יפה, יכול להיות שהאוטו טופל טוב ויכול להיות ששמו שמן ב 20 שקל ומיים מהברז, כי מי שמטפל במוסך מדרכה מחפש לחסוך לפני הכל.

יש בכלל קבלות כלשהן על טיפולים במוסכים נורמאליים?

יש באוטו חלונות חשמל, נעילה מרכזית, מראות חשמל וכו'? זה עובד? ברכבים כאלו אם משהו מהנ"ל מתקלקל לרוב לא מתקנים.

ושוב פעם, קליאו 98' ב 6000 ש"ח צריכה להיות במצב פיקס, להניע ולנסוע, עם טסט לשנה והסטורית טיפולים מסודרת. זה שהיא עברה ידיים במשפחה וכו' - בגדול לא מעניין ולא צריך לשפיע על ההחלטה שלך.

היי בוקי,

יש אמת בדבריך, אני באמת די סגור על ההחלטה ובאיזושהי מידה מחפש חיזוקים, אך עדיין, מאד אשמח לשמוע טענות נגד קונקרטיות כפי שהעלת כעת.

אז ככה.. האמת היא שטרם נהגתי ברכב, ראיתי אותו במבט חטוף, מחר אחהצ אני נפגש שוב עם בעלי הרכב על מנת לנהוג, להרים מכסה מנוע ולחקור מסביב קבלות והסטורית טיפולים.

ממה שאני כן יודע: יש טסט ל8 חודשים הקרובים, עבר החלפת רצועת טיימינג ב90K, כלומר, לאחרונה, בנוסף, מצבר חדש עם אחריות וצמיגים בני שנה שבקושי נסעו עליהם. מעבר לזה, הרכב בצבעו המקורי - כחול מיטאלי והוא נראה מצוין לגילו! יש מעט מאד נקודות דהויות אך בגדר הסביר. הפנים נראה טוב, לא וואו אך בהחלט שמור היטב וכל הפלסטיקה שלמה.

לגבי התוספות, נעילה מרכזית - עובד, חלונות חשמל - עובד, מזגן - עובד!, אימובילייזר מקורי עובד. יש גם מערכת מצוינת של פיוניר עם דיבורית בלוטות׳ כלול במחיר.

את כל יתר הפרטים אני אחקור לעומק וארגיש בעצמי ואדווח על הכל בהמשך בתגובה נפרדת, ככה או ככה, את הבדיקה ובהעברת בעלות אעשה רק בראשון או שני שבוע הבא, אם בכלל.

תודה רבה על ההערות, לקחתי לתשומת ליבי הכל.

פורסם

חימום, תוודא שהחימום עובד (חימום תא הנוסעים), זה יקר לתקן, וחשוב בחורף (אלא אם לך לא).

דב

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

פורסם
חימום, תוודא שהחימום עובד (חימום תא הנוסעים), זה יקר לתקן, וחשוב בחורף (אלא אם לך לא).

דב

נרשם.

רב תודות. עוד טיפים, דב? יש לי הרגשה שאתה מבין עניין בנושא הצרפתיות.:wink:

• תוכן חדש...