Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4659 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

צהריים טובים חברים.

לאחרונה אני מחוסר עבודה ותקציב ולכן התפנה לי זמן להוציא כמה פרוייקטים דלי תקציב לפועל.

במדריך הנ"ל נעבור על השלבים להחלפת ריפוד הדלת המקורי בסיוויק האצ'בק 96-00 הזהה גם לקופה 96 ועל עיקרון דומה גם לסדאן 96-00.

חשוב להזהיר, אני לא לוקח כל אחריות על הנזק שתגרמו לעצמכם או לרכבכם כתוצאה ממדריך זה. הוא מפורט בדיוק לפי איך שאני עשיתי אותו, ואצלי הכל עובד נפלא. אם תהרסו לעצמכם דלתות או איברים זה על אחריותכם הבלעדית בלבד.

המדריך מיועד לחובבי רכב אמיתיים, עם זוג ידיים שהן לא שמאליות, שלא מפחדים ללמוד מטעויות ושומרים על קור רוח במצבי לחץ.

עד פה נגמר הכסת"ח שלי.

יש מס' שיטות לביצוע המשימה, אני עבדתי ע"פ השיטה המפורטת במדריך הבא:

http://www.ej8squad.com/thread-11906.html

המדריך שלי יהיה מבוסס על זה, והוא יהיה ארוך, מקיף וחופר מאוד תוך מקסימום פירוט ע"מ למנוע אי נעימות כתוצאה מהחסרת מידע.

כלים:

סכין יפנית

מקדחה עם 0.5 מ"מ

מברג פיליפס

איזה 50 שייבות

קרוב ל24 ברגים עם ראש לבוקסה 11 מ"מ, הכי קצרים שיש

ראצ'ט עם בוקסה 11 מ"מ

ספריי דבק (עדיף 3M, אם אין אז כל ספריי דבק אחר)

מים וסבון

חומר מסיר דבק (לא חובה)

ספוג ברזל

בד כלשהו

כרטיס אשראי

עוד זוג ידיים חוץ משלך

אם כך, נתחיל.

למה בכלל רציתי להחליף את הריפוד? כי הבאתי מושבי TYPE R של הונדה EP3 לפני המון זמן, והם עשויים ברובם מזמש שחור. הריפוד המקורי מכוער בצורה קשה:

nnmywimtmgbl.jpg

פשוט מזויעה ומגעיל למראה ולמגע.

אז הלכתי לחנות בדים אקראית מיני רבות במרכז העיר, ורכשתי 1.5 מטר של זמש שחור. היו סוגים רבים ומבחר רב מחנויות רבות. הלכתי על חומר גמיש יחסית (לא יותר מדי), לא פרוותי מדי, ולא דק מדי. הרגיש לי ממש נכון. עלה רק 30 ש"ח. מגניב.

חשוב שיהיה קצת גמישות כדי להפחית בקמטים ולשבת טוב יותר בפינות חדות.

לאחר מכן פירקתי את פנים הדלתות.

זה קל מאוד:

יש בורג פיליפס אחד בידית הפתיחה, עוד אחד בידית האחיזה/ משענת היד (ליד הסוויצ'ים של החלונות).

3 ברגי פיליפס מתחת למכסה של הרמקול.

4 פיליפסים שמשחררים את הרמקול (אול פחות, לא זוכר). משחררים גם פלוס ומינוס של הרמקול.

לאחר שחרור הברגים מפרקים את הרמקול, המכסה של הידית פתיחה, ומפרידים את התקע והשקע של חלונות החשמל.

בצד האחורי של הדלת יש כמה קליפסים. מושכים את הפלסטיק החוצה והם נפרדים מהדלת.

מושכים את כל הפלסטיק למעלה, הוא נפרד מהמסילה של החלון עליה יושב, וזה מה שאנחנו רואים:

junnmjk2wg5c.jpg

כמובן שכל פלסטיק פנים הדלת יוצא ביחד בחתיכה אחת.

ניתן לראות את התקע של חלונות החשמל, כל השאר זה שקית איטום ובידוד מגשם וכאלה.

בדלת השניה אצלי לא היתה שקית כזאת, אז אלתרתי עם ניילון עבה וסיליקון (עברתי על המקומות איפה שהסיליקון המקורי עבר):

xtmun5yot2yy.jpg

זה תהליך של 3 דק', מאוד פשוט.

נתתי לסיליקון להתייבש, נעלתי את האוטו ולקחתי את הפלסטיק של הדלתות לאזור העבודה.

כשאנחנו הופכים אותו, וצידו הפנימי פונה אלינו, אנחנו רואים שמשענת היד עם הריפוד המכוער היא חתיכת ABS במרקם שונה משאר הפלסטיקה, ונתפסת ע"י קליפסי פלסטיק ש"מרותכים/נמסים" פנימה לתוך "בית" הברגה ריק.

ככה הם נראים:

njmylnf1mm1y.jpg

שימו לב, החלק הבהיר זה הABS של משענת היד, והיא עטופה בבד המכוער שאנו שואפים להפטר ממנו.

כדי לעבוד עליה, יש לפרק אותה וממנה את הריפוד.

כדי לפרק את זה נתחיל בקילוף הראשים של אותם קליפסים נמסים.

ניעזר בסכין היפנית שלנו. יש לנו משהו כמו 12 קליפסים נמסים כאלה.

mt0vkzyzrdmg.jpg

הסכין נשברה לי איזה 4 פעמים. חשוב להזהר שלא יעופו חלקים לעיניים.

לאחר שקילפנו את כל כל הראשים, נראה שנשארו לנו בלוטות כאלה בלי ראשים.

כעת ניתן להפריד את הABS הבהיר עליו יושב הריפוד המזעזע הזה, ולהשים אותו בצד כשהריפוד עליו.

ניקח מקדחה. נלביש לה קדח של 0.5 מ"מ, אני בחרתי בזה האמצעי שכתוב מתחתיו 5:

ndmfyj0omny2.jpg

נתחיל לקדוח בתוך כל אחד מ12 הבלוטות שנשארו לאחר שהעפנו את ראשי הקליפסים הנמסים. חשוב לעשות את זה לאט, בזהירות, ועם רגש. לאט לאט.

אנחנו עושים את זה כדי לפנות את שאריות הקליפסים הנמסים שראשם נחתך מקודם, ולהכין מקום לברגי ה11 מ"מ שיהיו שם במקום הקליפסים, ויחזיקו את הABS עם הריפוד החדש.

קודחים לאט עד שמרגישים שעברנו מחסום מסוים, והגענו לסוף.

חשוב להבין, שאותו סוף זה הפלסטיקה החיצונית של הדלת. אם נקדח חזק מדי, נעשה חור שיראו אותו מבחוץ.

להלן תרשים:

jmyzkhz2jjzj.jpg

החלק הפנימי של הדלת זה החלק שעליו אנו עובדים.

ה"גבעות האלה" זה מה שנשאר לנו אחרי שחתכנו את הראשים של הקליפסים הנמסים. קודחים במרכזן כדי לקדוח את שאריות הקליפסים הנמסים, עד שלא נשאר דבר מאותם קליפסים. אחריהן יש חלל עד לפלסטיקה החיצונית של הדלת.

שוב, מי שיקדח עמוק מדי, יגיע ל"החלק החיצוני של הדלת" ויראה מתא הנוסעים שלו חור בתוך הפלסטיקה של הדלת...

ככה נראת "גבעה" אחת שחתכנו את ראשה, וקדחנו בתוכה:

nm2wgqwxyo1m.jpg

וזה מה שאנחנו אמורים לראות אחרי שנקדח בכל "הגבעות":

nx2oxymtnmit.jpg

עכשיו הפלסטיקה מוכנה שנלביש עליה את הABS הבהיר עם הריפוד החדש, ונבריג לתוך החורים שהיו פעם "גבעות" את ברגי ה11 מ"מ. רק מה? הריפוד עדין לא מוכן.

נעבור כעת אל הABS הבהיר עם הריפוד שהפרדנו מקודם מהפלסטיקה. נעיף ממנו את הריפוד הישן והמגעיל.

כעת הוא מלא בדבק יבש, ויש לנקות אותו היטב עם סבון, מסיר דבק כלשהו, מים ומומלץ להיעזר בספוג ברזל.

להלן תמונה של אחד ABS אחד נקי ואחד מלוכלך:

vyyetmjynglz.jpg

לאחר כמה שעות של קרצוף, להלן תמונה שלהם נקיים:

wnextjoottlk.jpg

עכשיו פורסים את הבד שרכשנו, מניחים עליו את הריפוד הישן, וגוזרים פרוסה במימדים דומים עם הרבה עודף:

zlktmnzzyj3k.jpg

באים למקום יבש, מרססים שכבה אחידה של ספריי דבק על מרכז הABS הנקי, ומחכים 5 דק' שיתקשה.

חשוב לחכות את ה5 דק' האלה, כי אם נניח את הבד על הדבק מוקדם מדי, הוא יספג וילבין. נניח מאוחד מדי, והוא לא ידבק חזק.

תופסים את הבד שחתכנו ב4 קצוותיו, ומניחים מתוח במרכז הABS. לוחצים מהמרכז החוצה, ומהדקים. נותנים איזה 10 דק' שיתחזק ויתייבש:

wyygdzynzwwu.jpg

ככה ממשיכים לשאר אזורי הABS, בסבלנות ,וכל פעם מחכים כמה דק' לתת לדבק לתפוס את הבד ולהדבק. תמיד מבפנים לבחוץ, עוברים על כל החריצים.

כשמסיימים, מדביקים את הבד גם מבפנים לאחיזה משופרת:

zzljmxyhijgy.jpg

מתחילים בחיתוך. חותכים בד עודף מאחור ובאזורי קיפול מסויימים.

עושים X איפה שתיכנס הפלסטיקה של חלונות החשמל, ומדביקים כלפי פנים.

עושים X-ים קטנים איפה שחורי ההברגה, שבהם פעם היו הקליפסים הנמסים ובעתיד יהיו ברגי ה11 מ"מ.

vwwnndjnhmcm.jpg

*** בכל שלב ההדבקה, כדי למנוע קיפולים וקמטים, עדיף לעבוד עם עוד זוג ידיים, שתמיד ישמור על הבד מתוח בזמן שזוג הידיים השני ילחץ עליו וידביק אותו.

זה בסדר אם יהיו קיפולים בתוך פנים הABS. מבחוץ חשוב להמנע מקפלים.

אני יכול לאמר שללא זוג ידיים נוסף לא הייתי מסתדר ולא היה יוצא יפה.

ניתן להיעזר בכרטיס אשראי.

נותנים לכל הסיפור להתייבש לילה אחד.

בבוקר מוודאים שהכל עדיין מודבק יפה ולא פספסנו כלום.

הגיע הזמן להרכיב הכל בחזרה!

נדחוף יפה את הABS עם הבד החדש לתוך הפלסטיקה של הדלת.

ניקח מברג פיליפס ונדחוף בתנועה סיבובית ימינה ושמאלה תוך לחיצה פנימה, לתוך החורים שקדחנו כדי להכניס ביתר קלות את ברגי ה11 מ"מ.

כעת הכל תלוי בברגים. הברגים שלי היו די ארוכים, ולכן נאלצתי להשתמש בהרבה שייבות.

השייבות משמשות כספייסרים.

הרי, כעת לאחר הקדיחה, הפלסטיק היחיד שנשאר לנו בתוך החורים הוא "החלק החיצוני של הדלת". מה שאומר, שאם נכניס את הבורג עמוק מדי, הוא יצא מהצד השני, ונראה מתוך תא הנוסעים בורג.

אם נכניס לא עמוק מספיק, או לא נשתמש במספיק שייבות, הABS יתנדנד לנו ולא יחזק עם הפלסטיקה.

לכן, השייבות משמשות למילוי המרווח הזה כדי למנוע מהABS לרקוד ולזוז.

נלביש על הבורג את כמות השייבות הרצויה (ניתן למוד כמה צריך לפי גובה ה"גבעה" שאליה הוא מתברג) ונתחיל להבריג אותו בלחיצה חזקה פנימה עם היד. כשרואים שהוא נתפס, נעזרים בראצ'ט עם בוקסה 11 מ"מ.

ברוב החורים השתמשתי ב5-3 שייבות, ולא הגעתי עד לפלסטיקה החיצונית.

פעמיים לא שמתי מספיק שייבות, הגעתי לפלסטיקה החיצונית והשארתי צלקות קטנות שנראות מתא הנוסעים..

להלן תמונה של הברגים מורכבים עם השייבות. שימו לב שבחלקם יש המון שייבות, ובחלקם רק אחת. הכל תלוי בגובה ה"גבעה" שאליה הבורג מתברג:

dmomdi1mhevd.jpg

להלן תמונה של כל הדלת גמורה:

mztnwt31yom0.jpg

זה די מתיש.:x לפעמים הברגים מסרבים להכנס ויש להפעיל כח. חשוב להיות עדין בהברגה, לא להבריג עמוק מדי.

לעיתים נאלץ להוציא את הבורג, ולהוסיף שייבות.. אז בסבלנות.

להלן תמונה של 2 הדלתות מוכנות:

e2njnmlmryjz.jpg

לאחר שהדלתות מוכנות, נרכיב אותן.

מלבישים את החלק העליון של הפלסטיקה על מסילת החלון, מהקצה הקדמי של הפלסטיקה על מרכז המסילה של הדלת, ודוחפים בכח לאורך המסילה, עד שהפלסטיקה תכנס מתחת למכסה המראת צד שעל הדלת.

מושכים מטה ומהדקים את הקליפסים שבחלק האחורי של הדלת.

מבריגים את 3 הפיליפסים מסביב לרמקול.

מחברים את הרמקול, בודקים שעובד, ומבריגים את הפיליפסים שלו. מכסים עם הפלסטיקה שמסתירה אותו.

מחברים את התקע והשקע של פקדי חלונות החשמל, ודוחפים יפה לתוך הדלת. מבריגים את הפיליפס.

מחזירים פלסטיקה שמאחורי הידית פתיחה, ומבריגים פיליפס.

זהו.

נהנים מהתוצאה:

w3kzqtznzday.jpg

yzxjiqo5nhtz.jpg

לקח לי יומיים אינטנסיביים של עבודה על זה בלבד, עם הפסקות לצורך תזונה בלבד.

חשוב לקחת את הזמן ולא למהר כדי לא להתפדח.

תמונה עם המושבים, ופנים הרכב אפרסם בשרשור אחר, בעוד כחודש בערך.

ניתן לשאול שאלות.

יהיה מגניב עם עוד מישהו יעשה לעצמו ריפוד דומה ויפרסם ;-)

Honda civic EJ6

פורסם

תודה רבה,

לצערי אני לא רואה עתיד עם פרנסה מכובדת בעבודות הדורשות עבודת ידיים, לכן משאיר זאת בגדר תחביב בלבד, ונהנה מכל רגע

Honda civic EJ6

• חברי המעגל הראשון
פורסם

יצא מאד יפה! +גדול על זה שהחלפת את הניילון הצהוב העתיק.

אני מקווה שבחלק התחתון הקפדת שלא יהיו הפסקות בסליקון, אחרת מים שנכנסים מהגומיה התחתונה של החלון יכולים לנזול לתוך הרכב מהדיפון.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

שאפו!

עבודה יפה מאוד, יותר טוב מבעל מקצוע ממוצע, כבוד אמיתי.

אין דבר שאני יותר אוהב מלקחת רכב ישן, ולחדש אותו, נותן הרגשה שקשה לקבל גם ברכבים חדשים.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

הוא כתב שיש לו כבר כיסאות עם ריפוד דומה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

וואו איזה עבודה דפקתה ממש כל הכבוד, אני אפילו לא מסוגל לפרק את הדפנות של הדלת, מפחד שמשהו התפרק, וגם כי אני בטח לא ידע איך להחזיר חזרה כמו שצריך.

HONDA CIVIC SEDAN 07 1.8 VTEC 140 HP

פורסם

תודה רבה.

כמו שאמרתי, המושבים אצלי הם מקוריים של סיוויק EP3 TYPE-R.

אם תשבור משהו רציני וחשוב, פלסטיקה פנימית לא תעלה יותר מ300 ש"ח במקרה הגרוע. ולא חסר 4 דלתות בפירוקיות...

כשאסיים עוד כמה דברים אפתח שרשור עם תמונות של כל פנים הרכב.

לדעתי זה חלק חשוב שהרבה שוכחים ממנו. בסופו של דבר את רוב הזמן שלנו עם הרכב אנחנו מבלים בתוכו...

Honda civic EJ6

פורסם

וכמובן תודה על שיתוף העבודה והסבר אינפורמטיבי. יצא פצצה וגם בד הזמש תמיד נראה טוב,ניתן להבריש עם מברשת עדינה כדי לחדש אותו.

Peugeot 208GTI 2017 and Hyundai Tucson 1.6T 2019. 😀

Hyundai Tucson 2.0L Open sky 2016-2019- Sold Hyundai Elantra 2006 2.0L 2006-2016-Sold, Peugeot 206XS 2015-2021 Sold

• תוכן חדש...