Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4649 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

אני מעוניין בזמן הקרוב לשדרג את שלושת הגדולים.

מדובר בפיאט גרנדה פונטו 1.4 2009.

אני מבקש אם מישהו יכול לפרט בדיוק מה אני צריך לקנות וכמה מטר.

אני מעוניין לקנות באתר של KNU.

אם אפשר לפרט הכל עד הפרט הקטן כולל סופיות וכדומה.

תודה

HU: ALPINE CDA-137BTi

AMP 1: SUNDOWN AUDIO SAX-125.4, AMP 2: SUNDOWN AUDIO SAZ-1500D, COMP 1: HERTZ HSK 165XL

COMP 2: POLK AUDIO DB 5251, SUB: SUNDOWN AUDIO SA-12 2OHM, 6X9: INFINITY KAPPA 693.9i

פורסם

זה מה שאני הזמנתי

לסייויק שלי

Kolossus Fleks Kable 1/0 Black Power/Ground Wire 7 3.95

Kolossus Fleks Kable 1/0 Red Power /Ground Wire 22 3.95

Gold Plated 1/0 Ring Terminal - Black 6 1.75

Gold Plated 1/0 Ring Terminal -Red 6 1.75

פורסם

סהר, למה צריך כבל באורך 6.7 מטר לשדרוג שלושת הגדולים?

AMP 1: SUNDOWN AUDIO SAX-125.4, AMP 2: SUNDOWN AUDIO SAZ-1500D, COMP 1: HERTZ HSK 165XL

COMP 2: POLK AUDIO DB 5251, SUB: SUNDOWN AUDIO SA-12 2OHM, 6X9: INFINITY KAPPA 693.9i

פורסם

אתה כנראה הזמנת יחד עם החיווט להגברה.

אני מעוניין רק בשלושת הגדולים.

פורסם

לדעתי כבל רתכת 50 ממ"ר שני מטר או שלושה, תלוי במרחקים בין האלטרנטור למצבר.

לפחות 6 סופיות (עם טבעת) לכבל מתח, וכלי שיכול להדק את הסופיות כמו שצריך.

בהצלחה.

SCANSPEAK

פורסם

זה קצת יקר לקנות כלי שיכול להדק סופיות לכבל 0 גייג', הייתי קונה את הסופיות פה בארץ ולוחץ באותה חנות שתקנה ממנה.

מומלץ לשים גם שרוול מתכווץ, גם לבטיחות וגם לאסתטיקה.

Pioneer P90RS | Celestra RA | Seas Lotus Reference

פורסם

אז כנראה קודם אנסה לברר כמה מטר בדיוק אני צריך ובהזמנת החוטים עם הסופיות.

אחר כך נתקדם עם מהדק סופיות התקנה וכו'.

אני בא למפגש ביום שישי מקווה שמישהו יוכל להראות בדיוק מה לאן לחבר שאני אמדוד אורך משוער

פורסם

אני משער שיהיה מי שיעזור לך, גם אודי אמור לבוא, הוא כבר ביצע זאת בפיאט שלו, אולי הוא יוכל להיות יותר ספציפי.

Pioneer P90RS | Celestra RA | Seas Lotus Reference

פורסם

רגע רגע, מה להזמין? 2-3 מטר כבל? לך לחנות לכלי עבודה תקנה כבל רתכת, 50 שקלים ועוד עשרה שקלים על סופיות וסגרת את הפינה.

לגבי כלי, לוחץ מקצועי יהיה עדיף, אבל בהחלט אפשר עם מלחציים שולחניים, אם יש לך איזה מכר/חבר שקצת עובד עם היידים את אחד מהם בטוח יש לו.

SCANSPEAK

פורסם

אני אתייעץ במפגש על זה אבל בכל מקרה מעדיף לקנות חיווט נורמלי מחברה טובה ולא איזה כבל רתכת שבלתי ניתן לקיפול.

בכל מקרה תודה על הייעוץ והעזרה.

ונכון, שכחתי שאודי עשה את זה, אולי יהיה במפגש אדבר איתו

פורסם

סליחה שאני נכנס לך בדיון אבל מה בדיוק זה עושה השיפור הזה? מתח יותר יציב או מה?

HU: Clarion CZ101A | Mono Amp: Planet Audio ZR900.1 | Sub: Pioneer TS-W306C

Front Speakers: Pioneer TS-G1613R | Rear Speakers: Pionner TS-A6971E

לומדים להסתדר עם תקציב נמוך :)

פורסם
אני אתייעץ במפגש על זה אבל בכל מקרה מעדיף לקנות חיווט נורמלי מחברה טובה ולא איזה כבל רתכת שבלתי ניתן לקיפול.

מה שנוח לך, הצעתי כבל רתכת פשוט כי הקשיחות שלו, ועצם העובדה שמדובר בכלי עבודה, יוצא שאתה מקבל אחלה כבל, חלילה לא אחד שיתחמצן עם הזמן, וחלילה ללא משחקים עם העובי האמיתי לעומת עובי הדופן של הציפוי (שוב זה כלי עבודה, אין פה משחקים).

באשר לקשיחות, זה לא רק שהוא קשיח, הוא רובסטי מ-א-ד, ולכן הוא גם יעמוד בטמפרטורות של תא המנוע, ולגבי הקשיחות, אז טיפה לא נוח לעבוד איתו, מתגברים על זה בקלות, לא בשמים, המחיר של כבל מתחרה הוא בערך פי שלוש, שיקול שלך.

מה בדיוק זה עושה השיפור הזה? מתח יותר יציב או מה?

תראה ברוב הרכבים המתח/זרם (שנוצרים באלטרנטור), מועברים למצבר ע"י חיווט 8 או 4 גייג, מהמצבר אנחנו לוקחים מתח למערכת, יש מערכות ש 4 גייג לא מספיק להם, ונעשה שימוש בכבל מתח ראשי 0 גייג, אז מה שקורה מהאלטרנטור למצבר יש 4/8 גייג ומהמצבר למערכת יש 0 גייג, זה קצת כמו לנסות לשתות דרך קש עבה, שהקצה שלו צר יותר.

מה גם שחיווט מקורי מתיישן/נאכל/מקבל קורוזיה אחרי כמה שנים, ככה שבמצבים שבהם יש משיכות זרם חזקות כדאי להחליף.

איך עושים את השדרוג

ככה:

20130917_012542.jpg

1. מהאלטרנטור להדק "+" של המצבר.

2.מהדק "-" של המצב לבלוק המנוע.

3.מהדק "-" של המצבר לבודי של הרכב (לפח, יש לשייף את הצבע).

4.מהדק "+" של המצבר למערכת.

*רק לשים לב שהכבלים מחוברים היטב לסופיות, לא לזלזל בזה, במידה והכבל מהאלטרנטור יתנתק מאיזה שהיא סיבה זה ייגמר בנזק.

**יש רכבים שבהם הכבל המקורי מהאלטרנטור למצבר עובר דרך פיוז, אם מבצעים את השדרוג כדאי להעביר את הכבל דרך אותו הפיוז.

מה יוצא מזה? קצת פחות היבהובים של האורות, במדידת מתח אצלי הייתה עליה של 0.3V-0.4V בניוטרל.

אישית, בשני המקרים שעשיתי הרגשתי שהסאב נהיה "הדוק יותר".

שידרוג לא יקר, מועיל, ושאפשר לעשות לבד.

SCANSPEAK

• תוכן חדש...