Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4697 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב,

היום התקינו לי רדיו דיסק וכנראה בזמן ההתקנה היה קצר ובקרת השיוט ומד המהירות פסקו מלפעול.

עכשיו אני לא מבין אם הבעיה אכן בפיוזים (שלא נראים שרופים). מה שכן, לפלסטיקה בחיבור הפיוזים של בקרת השיוט יש גוון לבן מה שלא קיים בחיבורים האחרים. אני לא יודע אם זה היה כך לפני. אני מצליח להפעיל את בקרת השיוט (הנורית נדלקת), אבל אני לא יכול להגדיר את מהירות השיוט. על מד המהירות אין בכלל מה לדבר. בדקתי את מרבית הפיוזים הקטנים (שהייתה לי גישה אליהם) וכולם נראים בסדר. עכשיו השאלה היא האם לקנות פיוזים יקרים יותר ולנסות אותם (כי אלה שקניתי להפתעתי היו גרועים יותר מהישנים) או לפנות לחשמלאי שיבדוק את העניין? כמו שהבנתי המקרה הגרוע ביותר שיכול לקרות בהתקנת רדיו דיסק זה שישרף איזה פיוז או הרדיו דיסק עצמו, אבל גם הרדיו דיסק עובד וגם לא איתרתי פיוזים שרופים.

מדובר בשברולט מליבו 97

תודה לעונים.

פורסם

בשברולט אופטרה שהייתה לי פעם עשיתי קצר וזה גרם לכך שפיוז אחד שאחראי על כל מיני דברים כמו תאורה ולוח שעונים נשרף,אצלי הפיוז היה לא בתוך הרכב אלא מתחת למכסה המנוע.

חיפשת שם?

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

שים לב ! תקלות בבקרת השיוט הם בדרך כלל הגורמות למצב שבו הרכב עלול להאיץ ללא שליטה .

תקן את זה בדחיפות במוסך מורשה/מומחה/שמבין מה הוא עושה .

פורסם

יש שלוש מקומות במליבו שלי שיש בהם פיוזים: מתחת למכסה מנוע ובסמוך לשתי הדלתות הקדמיות. בדקתי את כולם, אולם הצלחתי לאתר רק את אלו שאחראים על הקרוז קונטרול, לא הצלחתי להבין מה משפיע על מד המהירות. חייב לציין שלוח השעונים פועל באופן תקין למעט מד המהירות. אני חושב לקנות היום חבילת פיוזים יותר איכותית מאלו שקניתי (שהיו עדינים ובקושי החזיקו במקום), ובאם הבעיה לא תיפתר אני אפנה לחשמלאי.

פורסם

ושאלה נוספת:

האם באמת קיים הבדל באיכות החומרים של הפיוזים, ואם כבר איזו חברה מומלצת?

פורסם
אין דבר כזה פיוז איכותי, או שהוא תקין או שלא (שרוף).

השאלה היא כמה הוא מדויק - אם הוא אמור להישרף ב10A האם הוא יישרף מוקדם מדי או חס וחלילה מאוחר מדי ואז הוא יישרף רק אחרי הצמה או מחשב הרכב למשל.

פורסם
תקן את זה בדחיפות במוסך מורשה

למה אתה שולח אותו כל כך מהר למורשה? שמת לב שזה קרה אחרי שמתקינים התעסקו עם המערכות?

אריק, לא חשמלאי. המתקין קלקל? המתקין יתקן.

פורסם

אם אין הבדל באיכות איך אפשר להסביר את זה שהפיוזים החדשים גרמו לתקלות ואילו הישנים פועלים באופן תקין?

היום אמרו לי שבקרת השיוט עובדת אבל אי אפשר להגדיר את מהירות השיוט בגלל שמד המהירות אינו פועל, וזה נשמע לי הגיוני לחלוטין. אולם עדיין לא הבנתי איפה הפיוז שאחראי על מד המהירות. בדקתי בספר הרכב אבל יש שם רק הגדרות כלליות כמו "מכשירים" וכו'.

ועל הדרך, סימנים לפיוז שרוף הוא רק נתק באמצע או יש סימנים נוספים?

פורסם

הראש אומר לטפל בהקדם, אבל לי לדוגמא, פעם אחת קרה שבטעות היה קצר (מפתח נגע בחלק בתא מנוע ובצד השני בפלוס של המצבר), יצאתי מהמוסך שהספידומטר תקוע על 180 ואף שעון לא מגיב.

אחרי כמה דקות של נסיעה, כנראה המחשב התאפס והכל חזר לפעול כמו שצריך.

יכול ליהיות שקיים מצב חירום במחשב, שהוא מבטל לך את הספידומטר ואת הבקרת שיוט במקרה של קצר, והוא מתאתחל אחרי כמה זמן.

הבעיה בשברולטים של השנים הללו, שהרדיו מחובר לכמה מערכות ברכב, ולכן לא מחליפים ולא משחקים איתה (לדעתי המערכות שלהם מצויינות! למשתמש הממוצע).

• תוכן חדש...