Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4721 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני מעוניין לעשות פרוייקט של מערכת של רכב אבל חיצונית, עכשיו מה זה אומר חיצוני?

מכיוון שאבא שלי לא רוצה לשים

בלנד קרוזר מערכת ולי אין מספיק כסף לקנות רכב ולהלביש עליו מערכת שלא נדבר על ביטוחים דלק וטיפולים... חשבתי ככה:

1) יש ברשותי את המגבר PHILIPS DAP 600 MK2 מוציא 75 RMS ב- 4 OHM

2) יש לי סאב סיני שמוצהר 175 RMS על 4 OHM

לגבי רמקולים יש לי 2 אפשרויות:

א) רמקולים 6X9 של JBL שחשבתי להוסיף אליהם תיבות ולחבר אל המגבר

ב) יש ברשותי רמקולים של מערכת סטריאו שאין לי יותר את הראש של המערכת אבל הם פועלים על 8 OHM

איזה אפשרות עדיפה לדעתכם? ולגבי הרמקולים של הסריאו הם יפעלו כן? למרות ההתנגדות השונה?

לגבי החיבור שלהם חשבתי על 2 אופציות:

א) לחבר את הכבל + אל המצבר של הרכב וולהניע כל פעם את הרכב, את הכבל מינוס לאיזה עמוד ברזל באיזור שאנחנו מתכוונים לשבת שמה

ב) לקנות מצבר וכל פעם להטעין אותו ( לחבר שלי יש מטען מצברים בבית להטעין אצלו

אני מודע לכך שזה לא שיא האיכות וזה לא בדיוק מה שאני מחפש האמת כי גם מבחינת תקציב אין יותר מדיי אני חייל שהשתחרר עכשיו לפני כמה ימים.

עכשיו לגבי השאלות:

1) הרמקולים של הסטריאו יפעלו למרות ההתנגדות השונה? אם כן עד כמה זה יחליש את הרמקול?

2) איזו אופציית חיבור עדיפה?

3) במגבר יש לי 2 חיבורי רימוט אחד ליד השני איך אני מחבר אותו? ודבר שני איך אני עושה שיהיה לי יציאת AUX לחיבור בפלאפון ישירות מהמגבר? יש מתאם כלשהו שיכול להתאים? כי אני מעוניין לחבר מהפלאפון או לחבר את הלפטופ

3) יש אפשרות לחבר גם את הרמקולים 6X9 וגם את הסטריאו אל אותה יציאה במגבר?

הכוונה לדוגמא כמו שמחברים 2 סאבים ביחד:

לסאב א' לחבר את הפלוס, המינוס של סאב א' מעבירים חוט אל הפלוס של סאב ב', המינוס של סאב ב' מחברים אל המגבר ה אפשרי לעשות ככה? זה יעבוד?

אני ממש אודה לכל מי שיעזור לי

Amp1: Crescendo 2000.4 Amp2: Zapco ST-2X Mono: Soundqubed 7k DSP: Steg 6TO8 HU:Pioneer X8750BT

Tweeters: Crescendo STS-1 Midbass: Crescendo PWX8 X2

Subwoofer: FI Team4 15" @0.5ohm ALT: JS Alt's 300A

פורסם

הנה כמה תמונות שיוכלו לעזור כי עדיף מראה עיניים:

תמונה ראשונה:

phpNENI76.jpg

בעיגול הלבן אני מחבר את הכבל + אל המצבר

בעיגול הצהוב אני מחבר את הכבל מינוס לעמוד ברזל כלשהו לפריקת מתח אם תהיה ( כמו שבאוטו מחברים את זה לשלדה )

ובעיגול האדום אני מעוניין איכשהו לחבר את זה שתהיה לי יציאת AUX בכדי לחבר את זה פשוט למחשב או לפלאפון אני לא מעוניין לחבר רדיו דיסק איך אני עושה את זה?

אם טעיתי אני אשמח שתתקנו אותי פשוט זה פרוייקט ראשון שלי ומעולם לא הרכבתי מערכת לפני כן.

תמונה שניה:

phpQfz8zQ.jpg

אלו פרטי הרמקול 6X9, על התיבה של הרמקולים השניים פשוט מאוד רשום שהם 8 OHM

תמונה שלישית:

phpswYjVV.jpg

זה איך שאני מתכוון לחבר את הרמקולים במידה וניתן כפי שהסברתי האם זה אפשרי

שני הרמקולים הימניים זה צד ימין ושני הרמקולים השמאליים הם צד שמאל.

ניקח לדוגמא את צד ימין ( ככה יעשה גם בצד השני בדיוק )

הרמקול 6X9 יהיו רמקול א' והרמקול הביתי יהיו רמקול ב'

הפלוס של רמקול א' מתחבר אל המגבר, המינוס של רמקול א' מתחבר אל הפלוס של רמקול ב', המינוס של רמקול ב' מתחבר אל המגבר

יעבוד בסדר הזה או שכדאי שאחבר רק זוג רמקולים אחד? אם כן חשבתי שעדיף את הרמקולים 6X9 מכיוון שהם עובדים על 4 OHM והם גם מאוד נצילים

לגבי תיבות לרמקולים 6X9 אני מודע לכך שהם בנויים לעבוד FREEAIR אבל פשפשתי טיפה באינטרנט והבנתי שזה טוב לשים להם תיבה בין 5 אל 8 ליטר כל אחד כדי לנצל אותם עוד יותר טוב מה אתם אומרים?

אני מאוד אשמח לעזרה בפרוייקט הזה זה הפרוייקט הראשון שלי ואין לי יותר מדיי ידע בעניין. השאלה הכי חשובה לי כרגע זה איך אני מחבר את הרימוט שבמגבר שתהיה לי כניסה של AUX שאני אשלוט על המערכת מהפלאפון או מהלפטופ זה ראש סדר העדיפויות.

Amp1: Crescendo 2000.4 Amp2: Zapco ST-2X Mono: Soundqubed 7k DSP: Steg 6TO8 HU:Pioneer X8750BT

פורסם

אם כך אשאר רק עם הרמקולים 6X9 אשים להם תיבות ואוותר על הביתיים

בקשר לשאר השאלות תוכל לעזור לי?

פורסם

אתה פשוט טועה.

המינוס זה חיבור חובה. זה סוגר מעגל. אתה חייב לחבר את הכבל + ואת הכבל מינוס.

והחיבור האדום זה חיבור הדלקה. אתה זה אתה מחבר ביחד מה+

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם

בדיוק בשביל זה פתחתי אשכול לקבלת ייעזוץ ועזרה מחברי הפרום בדברים שאני טועה ודברים שאני לא יודע

אז אני מחבר את הפאוור אל הפלוס והגראונד אל המינוס? או שאני מחבר גם את הפלוס וגם את המינוס אל הפאוור והגראונד אל השאסי או עמוד כלשהו?

חיבור הדלקה הכוונה שאני עושה גשר עם חוט אחד של הרימוט פשוט אל הפאוור והשני צריך להתחבר אל השליטה שממנה באים השירים? כגון הרדיו דיסק או פלאפון או לפטופ? או איך אני עושה את זה?

הכוונה שיש לי שתי חיבורי רימוט הימני והשמאלי

לקחת חוט מהרימוט השמאלי ולסגור מעגל עם הפאוור והרימוט הימני הולך אל היחידת ראש?

פורסם

לא, חיבור "מינוס" לאדמה (קרי ברזל שתקוע באדמה) יעבוד אך ורק במתחים/זרמים גדולים מאד, וגם אז הברזל שנעוץ באדמה צריך להיות שקוע לפחות שני מטר באדמה, רד מזה.

עשיתי משהו דומה, ממש מזמן, בזמן הצבא לתוך קופסאה של רמקול בייתי הכנסתי מגבר של כריזה, שני סוללות של מ.ק 77 (הם 12V), וכניסת 3.5 מ"מ שהתחברה לדיסקמן ולאחר מכן לנגן MP3 מטורף בנפח 128MB, עברנו עם הבידורית הזו כמה וכמה מבצעים בסופה הממוגנת.

ועכשיו שאני חושב על זה, רד מזה , תמכור את הציוד המיותר, ותקנה בידורית ניידת, ראיתי כמה כאלו במחירים טובים.

למרות שאני ממש ממש נגד הבידוריות הללו שאנשים לוקחים לכל חור וצריך לשמוע אותם בכל פינה נידחה בארץ, שאני שומע בידוריות כאלו בטבע/כנרת/רחובות בעיר וכו' זה גורם לי לחלחלה קשה.

SCANSPEAK

פורסם

האמת זה קודם כל לעשות את זה כתחביב ובשביל עצמי לעשות פרוייקט הרבה זמן רציתי ליישם את זה ורק לאחר מכן לעשות בזה שימוש וכרגע זה הציוד שיש לי,

איך אני מחבר כניסה של AUX אל המגבר הזה שיהי הלי שליטה מנגן מולטימדיה?

הבנתי בנושא שאני אמור לחבר את הרימוט ביחד עם הפאוור, אני צריך להעביר חוט מן הרימוט ( אחד מהם ) אל הפאוור? לעשות לולאה שכזו?

ואת המינוס הבנתי שצריך להעביר את זה בתעלה השניה של הרכב, צריך לחבר אל המינוס במצבר ולחבר את הקצה השני של הכבל על הגראונד?

• תוכן חדש...