Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4718 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עוד משהו מעצבן שקרה לי לא מזמן וכנראה קרה לא רק לי :evil:

צהריים של יום שישי עולה לסופר לקנות כמה דברים מרשימה של ההורים. נכנס לחניה ברוורס,חונה מצויין ונכנס לסופר.

יוצא מהסופר נכנס לרכב,מקיש קוד,מסובב סווי'ץ וכלום לא קורה. חשבתי אני אנסה שוב, וניסיתי שוב ושוב ובדקתי שהקוד נכון וכבר הגעתי למצב שאני מתחיל לפרק פלסטיקה כדי להגיע לחוטי הקודנית בניסיון לנתק אותה.

מתקשר לאבא שלי שהרכב לא מניע והוא ישר מתחיל לצעוק שקניתי רכב עם תקלות (רכב שנקנה מהשכרה לא מזמן),בסופו של דבר מריבה עם ההורים גורמת להרס מוחלט של המצב רוח ואני מקלל את הרגע שיצאתי מהבית.

לבסוף החלטתי להתקשר לחשמלאי רכב שלי והוא בפלאפון מנסה להבין מה קורה,בסופו של דבר הוא שואל בזלזול:הרכב בP? ואני מתחיל לקלל את העולם כשאני מבין שכיבתי את הרכב בR וזאת הסיבה שהוא לא מניע...

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

יש לי עוד סיפור על הרכב הראשון שקניתי. מענין שהרפתקאות הכי גדולות תמיד היו לי בקניית רכבים.

נסעתי למרכז הארץ עם משלחת מצידי כדי ליראות את הכלה. איזו התרגשות - זה הרכב הראשון שלי. שתבינו מה עובר לי בראש: אני חושב לעצמי "סוף סוף יהיה לי רכב פרטי משלי". בדימיון עובר כל מה שקראתי באינטרנט על אותו רכב כשהיה חדש - למדתי את כל הנתונים שלו, המשקל התאוצה וצריכת הדלק. מול העיניים בדימיוני היה רכב חדש, כאשר בפועל זה היה רכב שעוד מעט צריך לפי גיל שלו להתגייס לצבא :lol:.

נסענו לשם ברכבת, כי לנסוע למרכז דרך כל הפקקים ממש לא רצינו.

נפגשים עם הבחור, הוא גם הביא משלחת: שני חברים. סך הכל אותנו 6 אנשים וברכב 5 מקומות :?. אבל גשם, קר ויש סערה בחוץ והרכב די מרווח.

אני מסתכל על הרכב, חבוט פה, חבוט שם, פותח מסכה מנוע ועדיין לא ממש מבין מה אני רואה. קצת משחק עם ההגה ורואה שיש מעט חופש במערכת היגוי, אבל סך הכל ניראה טוב. כולי התרגשות, הכלה הייתה כל כך יפה בעיני, הרי ראיתי מול עיני את רכב החלומות מהאינטרנט. לא נורא שיש קצת חבטות פה ושם.

בדיקה? איזו בדיקה!? אני בודק את הרישיונות, מוודא שמספרי שלדה ומנוע תואמים ואנחנו רצים לבנק. אני משלם למוכר את הכסף ולוקח את הרכב. עכשיו רק נישאר לי לעשות את המשימה הבלתי אפשרית: לחצות את הארץ לאורכה בחזרה לביתי.

בחיים לא היה לי עדיין רכב שלי, נהגתי בעיקר על רכבים עם גיר אוטומט. ועכשיו אחרי הפסקת נהיגה ארוכה אני צריך לחצות את הארץ עם רכב עם גיר ידני.

אני מתרגש כמו ילד מצעצוע חדש שקיבלתי ומתחיל בנסיעה, זה היה כמו לצלול לחוסר ודאות. האם אגיע? אני לא מכיר את הרכב, לא מכיר את הדרך ועוד כבר לילה חשוך. מיילא לילה, אבל היה פקק מטורף וסערת גשם ורוחות מטורפת. מזנק ברמזור והרכב נכבה. אופס - שחררתי קלאץ' מוקדם מידי. ברמזור הבה שוב נכבה. אופס בטעות התחלתי לנסוע בהילוך שלישי.

נוסעים לביתו של המוכר והוא נותן לי פנל של רדיו. אני עומד עם הרכב מונע ואורות הדרך מכובים בחנייה. הבחור בא ולוחץ צירוף מקשים מסתורי ומדליק את האורות. הוא אומר לי "לא בריא למחשב, צריך להדליק אורות". מסתבר שברכב הזה עשו חלטורה וחיברו מאוורר של רדיאטור עם חוט חשמל ביתי לאורות, ללא אורות לא היה מאורר לרדיאטור וזה גרם לרכב להתחמם.

היה צריך ללחוץ על שלוש כפתורים כדי לגרום לזה לעבוד, ממש כמו שילוש הקדוש.

יוצאים הביתה, גשם וסערה, לא רואים כלום. פקק שאורכו א ידוע, מזל שהבחור היה נדיב ותדלק את הרכב כי קניתי אז את הרכב בכסף האחרון ולא נישאר לדלק (לא היה לי סובלנות להמתין עוד חודש - ממש רציתי את הרכב).

היה לי הרבה הזדמנויות ללמוד זינוק של הרכב עם קלאץ', מידי פעם הרגשתי ריח שרוף של הקלאץ' שאני שורף. :oops: הייתי לחוץ והחזקתי את ההגה חזק, האצבעות כאבו לי.

באחת הפניות טעיתי בדרך ונכנסתי לכיוון הלא נכון, עוד לא הייתי נהג מנוסה, הכביש היה רטוב, הצמיגים היו שחוקים ובעיקול נסעתי מהר מידי. הרכב התחיל להחליק ואני לא יודע איך להתמודד עם זה, פשוט מנסה להמשיך כרגיל. הרכב מעט זרק את הזנב, אבל הצליח לשמור על הסיבוב ולשמור עלינו. חזרנו לדרך הרגילה.

כל הדרך נסעתי לאט בנתיב הימני ביחד עם המשאיות, הרכב רעד כי היה איזון גלגלים לקוי ועוד עם צמיגים גמורים - זה היה מפחיד כי לא ידעתי מה מקור הרעידה, לא ידעתי אז שזה איזון גלגלים ועוד רעש מאגזוז זרימה חופשית פתוח, הכל חורק.

עברנו חצי דרך ומתחנת רכבת האחרונה שעלינו אבא שלי ליווה אותי ברכבו - הוא נסע אחריי ושמר לי על הזנב, נסענו כמו זוג טייסי קרב.

בדרך היו מספר עליות, מידי פעם הרכב נכבה לי ואבא שלי הגן על הזנב שלי במסירות כדי שכל מיני נהגים מעצבנים לא יתחילו לצפור ולהלחיץ אותי.

סוף סוף אני קרוב לבית, נישאר רק לעלות בעלייה אחרונה ולפנות לשכונה שלי. אני נוסע מרמזור ופתאום הצופר שלי צופר ללא הפסקה, משטרה בדיוק על יד, אני מעט נלחצתי ועצרתי באי תנועה. הצופר לא הפסיק לצפור עד שנתתי מספר מכות בהגה וזה הפסיק. מסתבר שמרטיבות של הגשם ממסר של צופר קיצר. הצופר הפסיקו והאפשר להמשיך בנסיעה. הגענו הביתה בשלום.

אבא שלי ליווה אותי בהרבה מאוד נסיעות הראשונות שלי על רכב הראשון שקניתי. הוא לימד אותי להסתכל נכון על הכביש, להאיט בזמן, לשמור מרחק ולתכנן מהלכים. עד שצברתי מעט ניסיון וביטחון עצמי לבצע טיסות סולו.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

זה היה בדצמבר 2011, לקראת 2012

ירדנו לאילת כמה חברים,

בדרך חזרה, יצאתי עם חבר קצת אחרי כל השאר.

יצאנו ביום שבת בערך ב5 בערב מאילת, תכננתי נסיעה רגועה ומתונה, בלי להרביץ

בכביש הערבה, היה פס לבן רצוף, נסעתי במהירות החוקית ומאחורי היתה מאזדה לבנה שלא הפסיקה להבהב לי עם האורות

ירדתי טיפה לשול כדי לתת לה לעבור, בור בכביש, בום, התפוצץ צמיג אחורי.

המזל שלי שבערך 300-400 מטר קדימה היה צומת מואר.

עצרתי בצומת (בתחנת אוטובוס), הצמיג עם קרע של בערך 10 ס"מ בדופן החיצוני

אני בא להחליף גלגל ו...... המפתח ברגים לא מתאים

בג'אנטים שהיו לי היו ברגים גדולים יותר מאשר המקורי.

אני תקוע בערך 100-150 ק"מ אחרי אילת, רחוק מדי מהבית, רחוק מדי מכדי לחזור לאילת

הייתי עם חבר וניסינו לעצור אנשים שיעזרו לנו.

לאחר שכמה אנשים עצרו אך המפתח ברגים שלהם לא התאים, הגיע המושיע!

את כל שאר הנסיעה המשכנו עם הגלגל ספייר הקטנצ'יק במהירות עד 80 קמ"ש, כל הדרך לאשדוד.

מיותר לציין שהגעתי הביתה בערך ב12 בלילה.

אה כן, והלך עוד 400 שקל על צמיג.

Pioneer 80PRS

Celestra FA2150x : Hertz HV 165 XL ||| Boston Acoustics GT275 : Hertz HT 28

DC 3.5k : Sundown Z v.3 15

XS Power D2400 , D5100

פורסם

לא לי,לחבר

בחוף של נתניה, נכנס עם ה320 שלו,

השאיר אותה מונעת בשביל המזגן והתחיל לעשות דברים עם החברה,תוך כדי, הראדיאטור החל לגדוש את עצמו, והופה, אדים ומים וחבורדארב תוך כדי הסקס הוא קלט את זה, זרק את החברה לצד ורץ להציל את הרכב.

למנוע שלום.

BMW E36 M40 year of 1992

Autobianchi A112 year of 1979

פורסם
ערס במסחרית שחיפש מכות ניסה לפתוח לי את הדלת או לשבור את החלון. נכנסתי לו בדלת ועשיתי ממנה פחית שימורים.

לא הבנתי כלום

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

לפני בערך 4 שנים החלטתי שהגיע הזמן לעבור לרכב ספורט אמיתי. חרשתי לוחות, טחנתי גם סוכנויות, השקעתי את הנשמה ובסופו של דבר מצאתי את האוטו שאני רוצה. האוטו היה שמור ברמה מאוד קיצונית. שנתיים על הכביש ואין עליו אפילו את השריטה הכי קטנה שמיקרוסקופ יכול לזהות. הצבע היה מדהים, האינטיריור היה פשוט חדש והקילומטראז, היה נמוך.

אני עדיין לא סומך על אף אחד ושום דבר אז לבדיקה יצאנו והאוטו יוצא מושלם. לא מצאו אפילו על מה לחרטט. 10,000 שקל מעל המחירון והאוטו שלי! ההתרגשות בשמיים, האוטו פשוט חלום ואני מתאהב במהירות שלא היתה מביישת ילדה אמריקאית בת 15 בסרט של יו גרנט.

יוצאים הביתה, בבין עירוני אני לוחץ קצת כדי להרגיש כמה האוטו חזק, והוא מגיב בהפחדה די קיצונית. לא היה לי אוטו עם כזה כח עד עכשיו. פעם בחיים הייתי באימפרזה משופרת עם 300 כ"ס אבל זה היה 5 שנים לפני, עבר הרבה זמן מאז שהצוואר שלי קיבל כזאת בעיטה. אני מרחף כבר באיזור האטמוספרה כשאני מגיע לצומת האחרונה לפני הבית. פונה ימינה לנתיב גלישה ונוסע לאט ורגוע, מאחוריי מונית של וולוו שמיהרה קצת יותר ממני, אני בנתיב גלישה, הוא רוצה לחתוך שמאלה לתוך הנתיב הראשי, נותן קיק מאחורי, מתעסק רק ברכבים שבאים משמאל ועף ישירות לתוך הטמבון האחורי שלי (צד ימין קדמי שלו נכנס בצד אחורי שמאלי שלי).

האוטו כבר לא נראה חדש :( הוא עיקם לי את הדלת של הבגאז', הטמבון האחורי התקפל כמו פחית, הכנף האחורית שמאלית נראית כמו מקופלת ואפילו הרצפה של הבגאז' קצת עקומה. מידית אני רואה שהנזק מאוד משמעותי ופשוט רוצה לבכות, הרגע שילמתי 10,000 ש"ח מעל המחירון ועכשיו האוטו שווה 20% פחות מהמחירון. המראות קשים, אני יושב ליד האוטו בדכאון טוטאלי, מגיע אמבולנס שהזמינו הנוסעים של נהג המונית ואני כ"כ חנוק שאני אפילו לא מצליח לדבר עם הפרמדיקים ולהגיד שהכל בסדר ולא נפגעתי.

הנהג מונית אדיוט ברמות קשות אבל דפק מבט אחד באוטו והבין מה הוא עשה, כנראה הוא גם חובב מכוניות כי הוא ממש הצטרף אליי לדיכאון, מיד חתם לי שהכל אשמתו (לא שהיתה לו ברירה אבל עדיין...) צילמנו את המכוניות והזזנו אותם לצד.

עד היום זה היום הכי מדכא בחיים שלי.

פורסם
לא הבנתי כלום

היה על זה שרשור. הבמבה, חייל במדים שנסע לצריפין או משהו, ואיזה ערס חתך אותו. הבמבה הבהב לו באורות, או עקף אותו בחזרה. הערס התעצבן, יצא מהרכב למעוך את הבמבה. הבמבה נתן בגז, ולקח איתו את הדלת הפתוחה של המסחרית ששייכת לערס. בסוף עוד הערס קיבל את הפרטים של הבמבה מהמשטרה, כי דיווח על פגע וברח.

אתה ארכיון מהלך, בטוח תמצא את זה בחיפוש. אני לא זוכר את הכותרת, אבל היה מדובר בנסיעה לצריפין, ערס, אלימות, איומים.

עריכה:

מצאתי :)

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=452564

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
היה על זה שרשור. הבמבה, חייל במדים שנסע לצריפין או משהו, ואיזה ערס חתך אותו. הבמבה הבהב לו באורות, או עקף אותו בחזרה. הערס התעצבן, יצא מהרכב למעוך את הבמבה. הבמבה נתן בגז, ולקח איתו את הדלת הפתוחה של המסחרית ששייכת לערס. בסוף עוד הערס קיבל את הפרטים של הבמבה מהמשטרה, כי דיווח על פגע וברח.

אתה ארכיון מהלך, בטוח תמצא את זה בחיפוש. אני לא זוכר את הכותרת, אבל היה מדובר בנסיעה לצריפין, ערס, אלימות, איומים.

עריכה:

מצאתי :)

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=452564

אגב. הוא הגיש כתב תביעה מלא בשקרים: נסענו בכביש אחר בכלל. אני נכנסתי בו מאחורה והוא רדף אחריי להשגת פרטים עד שנעלמתי לו.

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם
אגב. הוא הגיש כתב תביעה מלא בשקרים: נסענו בכביש אחר בכלל. אני נכנסתי בו מאחורה והוא רדף אחריי להשגת פרטים עד שנעלמתי לו.

הוא טען נכנסת בו מאחורה, ועפה לו הדלת? בדיוק כשחשבת ששמעת הכל.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

אחד הימים היותר גרועים שהיו לי, קמתי בוקר אחד לעבודה ב 6, היה נראה כאילו היום הזה יהיה טוב. יוצא לכיוון האוטו שעומד בחניה, לפתע מישהוא מהבלוק חונה את הרכב שלו ליד הרכב היפה והנקי( יום לפני עבר פוליש ווקס) שלי ומול העיניים שלי פותח דלת על הכנף השמאלית קדמית של הרכב ומשאיר וואחד סימן. אני בשוק וצועק לו מה קרה?! והוא לכאורה לא עשה דבר ואומר לי באדישות , מה? הורגים אותי אנשים כאלה... אחרי זה שהוא קיבל צעקות נסעתי משם וכל הדרך לעבודה קיללתי את אותו בן אדם. מסיים לעבוד 12 שעות עייף גמור נכנס לאוטו בשביל להגיע הביתה, עולה עלייה לעבר הבית ופתאום מד הספד צונח ל 0 ואני עדיין שומע שהמנוע מונע אבל כשטני מנסה לתת גז אין תגובה... באותו רגע קיללת יא היום הזה ושאלתי את עצמי חמה קמתי היום. עוצר עצבני באמצע הכביש כי פשוט לא הייתה בררה מכבה את המנוע ומנסה להניע... מניע! הכל עולה והבלג עולה ל 800 כהרגלו ואני עדיין לא הפסקתי לקלל. אחרי שכבר נרגעתי ועישנתי 4 סיגריות ממשיך בנסיעתי הביתה ובדרך אני מותן זכות קדימה למונית ועולה בעלייה אחריה. הטמבל בלי איתות מחליט שהוא פונה שמאלה אז הוא דופק ברקס פתאומי ופונה בחדות תוך כדי ניפוף ביד ואני מאחוריו עוד שנייה נכנסתי בו אפילו ששמרתי מרחק... עד עכשיו מקלל את אותו היום.

פורסם

השנה 2001 ,השעה 22:00 בלילה ,אני נמצא בבסיס וידידה טובה שלי עברה תאונת דרכים.

בקשתי מחבר טוב את הרכב שלו ,על מנת שאוכל לבקר אותה בבית חולים.

יש לציין שזו פיאט אונו שנת 93.

נוסע 90 כביש החוף בימני נכנס לשלולית ויוצא ממנה בנתיב האמצעי ,ממש עשיתי סקי מים עם האונו הזאת

מגיע לחניה של הבית חולים כל החניות מפוצצות הכל תפוס,

למעט חניה אחת פנויה (הייתי צריך להריח שיש פה משהו מסריח)

נכנס לאט לאט לחניה, פתאום בום האוטו נופל איזה 30 ס"מ

מסתבר שהיתה שם ערוגה כזו של עץ, אבל בגלל שהכל היה מוצף אז לא יכולתי לראות את הבור.

אחרי כמה נסיונות לצאת מהבור ברוורס ,הצלחתי לצאת אבל נתלש הרדיאטור ונפל לרצפה.

אז אלתרתי כמה חוטי ניילון וקשרתי אותו בחזרה למקומו, הלכתי לבקר את הידידה ויותר מאוחר חזרתי לבסיס.

לא נעים בכלל.

• תוכן חדש...