Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4743 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אולי זה רק אני אבל לא הבנתי מה ההתלהבות סביב המאזדה מיאטה, חבר קנה אחת כזו 2003 שמורה עם 80 אלף קמ.

הרכב אוטומט (אולי זו הבעיה) אבל עדיין מרגיש כמו מאזדה לאנטיס עם מנוע 1800 ושהיא פתוחה. לפני כן היה לו אודי a3

שהרגישה יותר יציבה על הכביש והרבה יותר "אוטו".

ולא הבנתי למה אומרים שהרכב הוא הנעה אחורית אם המנוע נמצא מקדימה.. רק המצבר נמצא מאחורה.

אין קשר בכלל (לגבי מה שהודגש).

alfa 156 2.5.

פורסם

בהנעה אחורית הכוונה היא שהגלגלים האחורויים הם אלו שמעבירים את כוח המנוע לכביש, בניגוד לקדמית, שם הגלגלים הקדמיים עושים את זה. אין קשר למיקום המנוע..

פורסם

תודה על ההארה, עכשיו הבנתי מה הכוונה. אגב אף חברת ביטוח לא רוצה לבטח לו את הרכב במקיף בטענה שעושים ונדליזים לגג ושזה רכב גניב.

פורסם

אם את רוצה שהוא באמת ילמד ויחכים וגם יהנה על הדרך אז אין מנוס מהדרכה אישית אחד על אחד. אם את רוצה שרק יהנה מחווית נהיגה ספורטיבית ואקשן אני ממליץ לך דווקא ללכת לכיוון של קארטינג. עושים את זה עם כמה חברים וזה כיף אמיתי.

פורסם
אולי זה רק אני אבל לא הבנתי מה ההתלהבות סביב המאזדה מיאטה, חבר קנה אחת כזו 2003 שמורה עם 80 אלף קמ.

הרכב אוטומט (אולי זו הבעיה) אבל עדיין מרגיש כמו מאזדה לאנטיס עם מנוע 1800 ושהיא פתוחה. לפני כן היה לו אודי a3

שהרגישה יותר יציבה על הכביש והרבה יותר "אוטו".

ולא הבנתי למה אומרים שהרכב הוא הנעה אחורית אם המנוע נמצא מקדימה.. רק המצבר נמצא מאחורה.

א. מי שקונה רכב כזה בשביל החווית נהיגה לא קונה גרסה אוטומטית. הגרסה האוטומטית מתאימה למי שמחפש רכב קבריולה (שזה אחלה אבל הוא לא יכול לבוא בטענות אח"כ לגבי חווית הנהיגה).

ב. ההנעה האחורית היא חלק נכבד ממה שהופך את המיאטה לכיפית. אם אתה לא יודע אפילו מה משמעות המושג "הנעה אחורית" אני מסיק שגם אין סיכוי שאתה יודע להשתמש בה כדי להנות. זה כמו שמישהו יגיד שבאייפון פחות נוח לחייג מספרים מאשר בסוני ארקיסון שנת 99 שהיה לו ולכן הסוני מכשיר טוב יותר, מבלי בכלל לדעת על קיומו של עולם האפליקציות.

ג. ה-A3 היא רכב לאנשים שרוצים להגיע מנקודה א ל-ב בניחותא, לא בשביל להנות מנהיגה. הם יכולים מאוד להנות מנוחות המושבים, מבידוד הרעשים, מהמזגן המצויין אבל לא מנהיגה פרופר (גירוי כל החושים, אדרנלין!, הרגשת שליטה וחיבור עם הרכב). ב-A3 ילד שקיבל אתמול רשיון יכול לנהוג מהר יותר ("הרגישה יותר יציבה על הכביש") כי האוטו עושה את כל העבודה בשבילו ומתקן את הטעויות שלו, במיאטה אתה צריך להבין מה אתה עושה ואיך נוהגים נכון כדי לנהוג מהר.

אגב אף חברת ביטוח לא רוצה לבטח לו את הרכב במקיף בטענה שעושים ונדליזים לגג ושזה רכב גניב.

לא מבין איך זה קשור בכלל לנושא השיחה פה אבל שיהיה:

א. יש חברות ביטוח שמוכנות לבטח את הגג כחלק בלתי נפרד מהרכב ויש כאלו שמבקשות השתתפות עצמית על הגג בנפרד (אם הלך הגג שלא כחלק מתאונה כוללת, יש השתתפות עצמית של X שקלים) ויש גם חברות שפשוט אין להם כוח להתעסק עם רכבים מיוחדים (כנראה זו החברה שאתה מדבר עליה).

ב. המיאטה, כמו כל רכב יחסית נדיר ולא יקר במיוחד, היא לא רכב גניב.

ג. נשמע כאילו חברת הביטוח בעיקר לא רצתה להתעסק עם חבר שלך וניסתה לנפנף אותו.

מאזדה מיאטה 2008 משופרת לנפש

פורד פיאסטה 2016 למבצעים מיוחדים

פורסם

קורס חוויתי הוא דבר נחמד מאוד, בטח ליום הולדת. אמנם מדובר בעיקר בחוויה, אבל יש גם איזשהו ערך לימודי. אני גם ממליץ על דני G, ולא רק בכל הקשור לקורסי חוויה.

אני אישית גם לא עברתי קורסים חוויתיים מאותם טעמים שהוזכרו לפני כן (פחות יעיל לימודית) אבל יש לזכור שגם חלק מהקורסים המשווקים כקורסי "נהיגה מתקדמת" הינם בעיקר בעלי ערך חוויתי כיון שהם אינם מקנים מיומנות גבוהה בשל קוצרם ובשל התכנים המועברים בהם.

קורס נהיגה מתקדמת בעל ערך לימודי משמעותי הוא דווקא קורס שמרבית ממשתמשי הפורום לא היו מוצאים כמהנה במיוחד, כיון שהוא עוסק הרבה פחות בפן השליטה ברכב (החלקות, ג'ימקאנות וכיוצ"ב) ויותר בנהיגה בתנועה, בשמירת מרווח, צפי ותכנון וכדומה, תכנים הדומים יותר לנלמד בשיעורי הנהיגה.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

• תוכן חדש...