Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4742 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

אני אמנם לא מתכנן החלפת הרכב בקרוב, שכן רכשתי לא מזמן רכב. אך עדיין עולות בי תהיות לגבי כדאיות של הצעד הבא:

רכישת רכב מסוכנות מוניות מסודרת (כמו למשל יהודה מזרחי שעושים רושם טוב) ואזרוח שלה.

מקבלים רכב שאמור על פניו (עפ"י המבחר הקיים שם) במצב טוב. בשנתון מתקדם והכי חשוב בעל מנוע דיזל.

אין בעייתיות בעסקה כזאת? משהו שאני מפספס?

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם
משהו שאני מפספס?

אם הרכב בסדר, למה הם מוכרים?

כנראה בגלל שהגיע לסוף חייו.

דני

פורסם

אני מדבר על מצב שבו אתה ניגש לסוכנות..זה כמו שתגיד לי שהרכבים בני 3-4 המוצעים באלבר הגיעו לסוף חייהם.

פורסם

אני אגיד לך דבר כזה, אבא של חברה שלי הוא נהג מונית,והוא חשב על הרעיון הזה גם כן,וקנה לו פלקסווגן כלשהי משומשת שעדיין באחריות(למזלו..) מסוכנות מוניות. הרכב הזה כול כך עשה לו את המוות שהוא הפך לדתי לשניה על זה שאלוהים מכר לו רכב עם אחריות.

מהר מאוד הוא נפתר מהטריפה וקנה קיה סיד מהניילונים ,ומאז הכול שקט...

פורסם
אני מדבר על מצב שבו אתה ניגש לסוכנות..

ומה אתה אומר להם? "מכרו לי בבקשה את הרכב הטוב ביותר שלכם, במחיר זול במיוחד"?

הרי אתה תקבל בדיוק את אותו הרכב שהם כבר כמה זמן רצו להפטר ממנו - ולא בגלל שהוא טוב.

דני

פורסם

אני קניתי גולף פלוס מודל 2006 DSG ממישהו שפרסם ביד 2

עם 344000 ק"מ

בדקתי כל הטיפולים בצמפיון כולל הכל בזמן.

האוטו עושה בערך 1:16, קניתי ללא בדיקה, יש לאבי רכב דומה ואני מכיר את האוטו.

צריך למצוא רכב שמור, נהגי מוניות רובם שומרים על האוטו. אני מאוד מרוצה.

בפנים האוטו ממש יפה ושמור.

מכאן אם אני משדרג זה רק למרצדס , צריך למצוא מישהו ששומר על האוטו ואז לקנות.

פורסם

לפותח השרשור: קח בחשבון שגם אם אתה קונה רכב שמור, סיכוי גבוה שהקילומטראז' גבוה מאוד, מה שגרם לנהגי מוניות אחרים שלא לקנות את הרכב עוד לפני הגעתו לסוכנות בטרייד אין.

כמובן, יש לכך סיבה. רכב עם קילומטראז' גבוה מאוד, שנסע בתקופה קצרה יחסית לעתים 24 שעות ביממה, יש לזה בלאי אדיר.

אני מכיר כל מיני "חכמים" למיניהם, שקנו כביכול "מציאות", מרצדס עם 500,000 ק"מ, הם כמובן מספרים שמנוע של מרצדס עושה בקלות מליון ק"מ, הכל טוב ויפה, אבל מה עם חלקים אחרים? כגון: משאבת סולר, במרצדס זה רכיב שעולה הרבה מאוד כסף, מה עם הגיר? מה עם הבולמי זעזועים? מה עם כל רכיבי ההגה כגון תפוחים, ציריות ועוד? אפשר בקלות להגיע כאן לנזקים של עשרות אלפי ש"ח.

אל תתפתה ל"מציאה" הזו. בד"כ אלו רכבים קרועים.

יש לי כמה חברים נהגי מוניות שבהחלט שומרים על הרכב, אבל גם הם מודים שלהחזיק רכב מעל 250,000 ק"מ זה כבר נהיה הרפתקאה. זה לא מתאים לכל אחד, מה גם שתחשוב טוב למי תמכור רכב כזה שעשה כל כך הרבה ק"מ?

פורסם

קראתי היטב את התגובה שמעלי. זה הזכיר לי שאחד מהחבר'ה במילואים הוא קמצן כרוני.

לא מתאים לו לקנות רכב שנוסע, הוא תמיד קונה איזה גרוטאה כמו מיצובישי אל 300 ללא מנוע וללא עוד חלקים, קונה מנוע וקונה עוד רכיבים, אחרי זה שובר את הראש כיצד להחזיר את הרכב לכביש מבחינת רשיונות וכו'.

אז נכון שהוא קונה בזול, אבל על איזה רכב הוא נוסע? הוא הרי לא משפץ את זה לרמת תצוגה, המנוע שהוא שם הוא בד"כ מנוע די גמור, כל שני וחמישי הוא נתקע ואשתו צריכה לחלץ אותו ולהביא גרר.

טוב, יש כאלה קמצנים.

אף פעם לא הבנתי אותם. מדוע לא להוסיף קצת כסף ולקנות רכב שנוסע? רכב עם מנוע? רכב שניתן למכור אותו לאחר כמה שנים הלאה למישהו אחר במקום להיתקע איתו לעד.

אבל צריך להשלים עם העובדה שיש קמצנים כאלה. מין קמצנים כרוניים.

ולפותח הת'רד: קח בחשבון שרכב ששימש מונית הוא עם בלאי גבוה מאוד, כמו שציינו כאן לפניי.

לא הייתי נוגע, גם אם נראה שמור, גם אם טופל במוסך מורשה, זה עדיין לא ערובה בפני הבלאי הגדול ובפני הנזקים שבדרך.

בהצלחה

פורסם

ממליץ לך לפנות ל TZVIPPER הוא בעל מונית לשעבר יוכל לשפוך לך יותר אור על הנושא.

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
פורסם

צביפר יאמר דברים חיוביים בעד הנושא. מקריאה בשרשורים קודמים.

ואם כבא לשאלה "מדוע לא לקנות כבר כך וכך..." פשוט כי היצע הדיזל בארץ מצומצם במיוחד ומסתכם בואגיות של תחילת שנות ה2000, מוניות ומסחריות בכל גיל.

פורסם

יש לי C-קלאס מונית לשעבר עם 380K ק"מ.

כדי לא להתחיל לשכנע את הבלתי ניתנים לשכנוע, ולפתוח נושא שכבר נפתח הרבה פעמים בפורום - אנשים ששוללים קניית רכב דיזל עם קילומטרז' גבוה (גם זה עניין של תפיסה), ע"י שימוש באותן הסיבות הנדושות, פשוט לא יודעים על מה הם מדברים. כל רכב לגופו.

גאננרס, הדברים שאתה כותב מבוססים על שום דבר. אתה כותב משהו שנראה לך הגיוני כשבפועל הוא לא מציאותי, ואין לי מספיק כח בידיים כדי לכתוב פה מגילה שתוכיח זאת.

• אחראי פורום
פורסם

GOLF, למה דבריו לא מציאותיים? רכב עם 500 אלף ק"מ לא מפתח בלאי יקר, מעבר למנוע?

לפי תמונות שפירסמת, אביך שמר על הרכב בצורה פדנטית אבל אני מניח שברור לך שהרבה נהגי מונית

מתייחסים למונית כאל כלי להכנסת כסף וזהו ולא כאל מוצר יקר ששווה לשמור עליו יותר טוב לטובת כולם (בטיחות, בלאי, תקלות).

בתור חובב דיזל מודרני (ומרצדס), עבר לי לא מעט הרעיון של מונית משומשת בראש, אבל אני חושש מזה,

חושש מליפול על רכב שהוא בור ללא תחתית. ואותי כידוע, קשה מאוד להפחיד עם תחזוקה מורכבת או יקרה (2 אלפות וזה).

אני רואה הרבה רוכשי מוניות לשעבר בסביבה שלי, לצערי מה שמשותף לרבים מהם זה תחזוקת שבר ובהכי זול שאפשר למצוא.

הם צובעים את הרכב בצבע אחר, מרכיבים ג'אנטים וכאילו מטשטשים את מקור הרכב, אבל הוא עדיין מעשן בטירוף,

נועל צמיגי אוטו דיפו וסוחב בעליות כמו עגלה עם סוסה.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

אני לא מבין מי קבע את הרף הזה של 500 אלף ק"מ? למה לא 400? 247?

כן, הרכב מפתח בלאי, כמו כל דבר, אבל זה לא באמת אומר משהו חד משמעי. טויוטה קורולה לא מפתחת בלאי אחרי 100 אלף ק"מ? או אחרי 200? ומה עם מכוניות שגמרו מנוע אחרי 50 אלף ק"מ? או כאלה שנסעו 700 אלף?

אבא שלי כבר מחזיק במרצדס שניה, כאשר שתיהן מוניות בעברן, וגם אני. הראשונה שלו היתה עם 180K אחרי חמש שנים והשניה עם 270 אחרי 4. כל הקטע זה פשוט לדעת ממי לקנות - זה הכל. יש הרבה זבל בשוק ויש גם מציאות.

אם אתה מעוניין ברכישת מרצדס אחרי מונית, אוכל להתחיל לבדוק עבורך. רק תן תקציב והעדפות כגון דגם ושנתון. כל מה שצריך זה טיפת סבלנות.

• אחראי פורום
פורסם

המספר נכתב בהמשך להודעה מלמעלה, שום דבר מבוסס.

תסכים איתי שבמבט רחב, קורולה של 100 אלף עדיין לא תפתח בלאי כמו מרצדס עם 300,

מה גם שהקמ״ז הוא נתון חלקי. מוניות צוברות את זה בהרבה פחות זמן, נוסעות המון בעיר ובפקקים,

מושארות מונעות זמן רב במצטבר. אלו תנאים לא קלים.

הנתונים שנתת נדירים זה בהחלט משהו שהייתי שוקל, אבל עכשיו זה לא הזמן ותודה על ההצעה בכל מקרה :wink:

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

מצטער אבל אני לא מסכים.

מנסיון ועדויות רבות למדתי שהמשקל שנותנים לקילומטרז' הוא מוגזם. תסביר לי בבקשה על בלאי, אם באוטו שלי עם 380 אלף ק"מ, הכל מקורי ובתול. העמידות של המכוניות הללו מוכחת פעם אחר פעם.

• תוכן חדש...