Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4609 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היה לי היום טסט לג׳ימיני.. הצמיגים הקדמיים נפסלו אז כבר חשבתי להחליף לצמיגים 50/50

השאלה אם זה אפשרי ובטיחותי לנסוע עם 2 צמיגי כביש ו2 צמיגים 50/50 כי אין לי מספיק כסף עכשיו להחליף את כל ארבעת הצמיגים

והצמיגים האחוריים חדשים

תודה גל!

פורסם
היה לי היום טסט לג׳ימיני.. הצמיגים הקדמיים נפסלו אז כבר חשבתי להחליף לצמיגים 50/50

השאלה אם זה אפשרי ובטיחותי לנסוע עם 2 צמיגי כביש ו2 צמיגים 50/50 כי אין לי מספיק כסף עכשיו להחליף את כל ארבעת הצמיגים

והצמיגים האחוריים חדשים

תודה גל!

אם אתה רוצה צמיגי 50/50 אתה צריך להחליף את כולם

פורסם
אם אתה רוצה צמיגי 50/50 אתה צריך להחליף את כולם

תודה על התשובה אבל אתה יכול להסביר למה?

כי מבחינה הגיונית אם הגלגלים באותה המידה אז מזה משנה?

אשמח לתשובה קצת יותר מפורטת

פורסם

כיוון שאני נוהג ברכב שטח ממשלתי, אשמח גם אני לתשובה מבעל מקצוע בנושא זה.

רכבי השטח של מנהל הרכב מגיעים עם צמיגי כביש. לאחר תקופת בלאי מסוימת הם תמיד מחליפים את הצמיגים בזוגות ולא כולם בפעם אחת לצמיגי 50/50.

תודה.

Toyota Hilux Adventure 2019

Toyota Corolla GLI 2006

פורסם

אם אתה לא באמת נוסע בשטח ולא באמת צריך צמיגי כבישטח- תוותר על זה. צמיגי כבישטח יותר רועשים, יותר בזבזנים בדלק ופחות אוחזים. אם אתה באמת רוצה להשתדרג תחליף את כל הרביעיה.

BassHead:vamp:

פורסם
אם אתה לא באמת נוסע בשטח ולא באמת צריך צמיגי כבישטח- תוותר על זה. צמיגי כבישטח יותר רועשים, יותר בזבזנים בדלק ופחות אוחזים. אם אתה באמת רוצה להשתדרג תחליף את כל הרביעיה.

הרכב נקנה לפני חודש בערך אני כן מתכוון לנסוע איתו בשטח בסופשים (במשך השבוע הוא לא כלכך פעיל)

ובאמת חשוב לי לעבור לצמיגי 50/50 השאלה אם אפשר לעשות אתזה בהדרגה

פורסם

לצמיגי השטח אחיזה פחות טובה בכביש מאשר לצמיגי הכביש.

כאשר בציר הקדמי והאחורי יש רמות אחיזה שונות הרי שבזמן בלימה הרכב עלול להסתבסב (זו הסיבה שבזמן החלפת זוג צמיגים מרכיבים את החדשים מאחור).

ההבדל בין צמיגי 50:50 (AT) לצמיגי כביש אינו גדול בהשוואה להבדל בין צמיגי שטח מלא (MT) לצמיגי כביש,אך בכל זאת עדיף להחליף את כל הארבעה.

ישנם צמיגי 50:50 (כמו צמיגי יוקוהאמה גיאולנדר, למשל) שלהם אחיזת כביש טובה. הם אינם פוגעים באיכויות הנסיעה בכביש ומאפשרים עבירות די טובה בשטח.

עד 27.1.2020 אני עסוק

פורסם

והצמיגים האחוריים חדשים

תודה גל!

יש לי גם סט של 50\50 וגם סט של שטח מלא

מרגישים הבדל באחיזה, הבדל בצריכת דלק

לא מוצא לנכון להחליף לצמיגים 50\50 לפני הגבהה ובולמים

השיקול הינו שלך .

פורסם

אתה נמצא קצת במילכוד:

2 צמיגים חדשים שחבל לוותר עליהם, ונראה שאלה צמיגי כביש,

אין כסף ל-4 צמיגים,

לא טוב שניים מכל סוג,

אז אם אתה לא ממש נוסע בשטח קנה זוג דומה לקיימים, שחוק את כולם בצורה אחידה (אפשר להחליף מפעם לפעם בין הקדמיים לאחוריים) ובעוד כמה שנים (אם בכלל תרצה או אם הרכב עדיין יהיה אצלך) החלף את כל ה-4.

אם אתה נוסע בשטח הרי שעדיף להחליף את כולם, אלא אם מדובר בשבילים קלים בלבד ואז גם צמיגי כביש יספיקו.

עד 27.1.2020 אני עסוק

פורסם

גליזון, אין שום בעיה לנסוע עם 2 סוגי צמיגים. כמובן שהאחוריים צריכים להיות מאותו סוג והקדמיים צריכים להיות מאותו סוג.

מומלץ לשים את ה50.50 מאחורה.

פורסם
גליזון, אין שום בעיה לנסוע עם 2 סוגי צמיגים. כמובן שהאחוריים צריכים להיות מאותו סוג והקדמיים צריכים להיות מאותו סוג.

לא בטוח. קרא סעיף 1:

http://www.articles.co.il/article/135445/%D7%A6%D7%9E%D7%99%D7%92%D7%99%D7%9D%20-%20%D7%94%D7%A8%D7%9B%D7%91%D7%94%20%D7%95%D7%94%D7%A0%D7%97%D7%99%D7%95%D7%AA%20%D7%9C%D7%A4%D7%99%20%D7%9E%D7%A9%D7%A8%D7%93%20%D7%94%D7%AA%D7%97%D7%91%D7%95%D7%A8%D7%94

עד 27.1.2020 אני עסוק

• 3 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

+1

אין שום בעיה בטיחותית עם זה

• תוכן חדש...