Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
לי יש גיגית רגילה ליום יום. לארועים מיוחדים אני משתמש ב-חגיגית.

לפחות אתה לא משתמש בחגיגת.

מדיח כלים זה טוב למשפחה עד 4-5 נפשות שבדרך כלל קונים אוכל מוכן ולא מבשלים עם סירים גדולים בבית.

למי שמכין אוכל בכמויות זה לא הכי יעיל, צריך לעשות הרבה נגלות וזה מייקר את חשבון המים.

אם מתקמצנים ומפוצצים את המדים כדי לחסוך בנגלות, חלק מהכלים יוצאים "מקושטים".

בקיצור, זה טוב רק לאשכנזים :lol:

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תגובות 32.2 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• locomotive

3548

• rupni

2410

• SlowRide

2157

• Danix60

1767

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

יש שני סוגי מדיחים:

אחד מיכאני, השני ביולוגי.

אם הביולוגי רוצה קצת חופש הוא קונה לאשתו מיכאני.

אני מודה ומתוודה - התפקיד שלי בהדחה הוא כמו של לוקו בכביסה.

את הסירים אין ברירה אלא לרחוץ ידנית. אבל לפחות הצלחות, הכוסות והסכו"ם מתנקים היטב במדיח, בתנאי שלא מצופפים אותם יותר מדי, ושמכניסים אותם מלוכלכים (מתברר כי אחד מעקרונות הפעולה של מדיח הכלים הוא להעיף לכלוך חופשי על לכלוך דבוק כדי לשחרר אותו).

עכשיו בבקשה לחוות דעתכם: פיניש, פיירי, סומט, סנו, הפי או שופרסל?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מדיח מיותר,יותר מדי תחזוקה בדיקות חומרים ושלא לדבר על קצב מים מוגבר.

אין כמו שטיפה ידנית.

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם

אם יש דבר שהמדיח טוב בו זה חסכון במים. מחזור הדחה במדיח טוב צורך בין 20-25 ליטר מים.

שטיפה ידנית צורכת יותר מים, מרוקנת את דוד המים החמים, גוזלת זמן והורסת את עור הידיים. לכן עדיף למשפחה של 3 נפשות ומעלה.

אצלי בבית - עם 5 נפשות - הקצב הממוצע הוא מדיח ליממה.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לפי מה שאתה כותב אתה משוחד. אפשר לשטוף כלים ידנית ולחסוך הרבה מים. המדיח אולי חסכוני כשהפעלה אחת מספיקה לכל הכלים. ויש לו גם צריכת חשמל, צריך לקנות את הטבליות האלה ולפעמים הכוסות בכל זאת יוצאות כאילו מישהו התעטש לתוכן.

פורסם

בודאי שאני משוחד. אני גם רוחץ כלים ידנית, ומכיר ביתרונות המדיח. ולהזכירך - לא רק הטבליות עולות כסף, גם לסבון הכלים וחימום המים בדוד חשמלי יש עלויות, וצריכת המים להדחה ידנית של הכמות המודחת במחזור אחד של מדיח עולה על צריכת המדיח פי כמה (אם כי אין לי מספרים, זה תלוי גם בשיטת ההדחה הידנית).

והיתרון הכי גדול של המדיח - בזמן שהוא עובד אני יכול לנהל איתך ויכוחים עקרים בפורום :-D.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

כשאני שוטף כלים, אני לא משתמש במים חמים. ככה זה מזרז אותי לסיים מהר יותר.

אם משאירים את הברז פתוח מתחילת השטיפה ועד הסוף ברור שמדיח יהיה חסכוני יותר, אבל כשמסבנים כלים לא צריך את המים זורמים, וכשמנקים את הסבון אפשר לעשות את זה באיזו גיגית בכיור ולא תחת מים זורמים.

פורסם

רוכב איטי - מה גודל המשפחה שלך?

• חברי המעגל הראשון
פורסם

4 נפשות. אבל אנחנו משתמשים במדיח רק כשכולם ישבו לאכול באותו זמן + יש סירים ומחבתות מלוכלכים מהבישולים.

פורסם
כשאני שוטף כלים, אני לא משתמש במים חמים. ככה זה מזרז אותי לסיים מהר יותר.

אם משאירים את הברז פתוח מתחילת השטיפה ועד הסוף ברור שמדיח יהיה חסכוני יותר, אבל כשמסבנים כלים לא צריך את המים זורמים, וכשמנקים את הסבון אפשר לעשות את זה באיזו גיגית בכיור ולא תחת מים זורמים.

+12345 :mm_yeah:

עם המים הקרים בהתחלה מעיפים את הלכלוך,סוגרים את הברז,מסבנים את כל הכלים,ופותחים את המים שוב רק בשטיפה.

להשאיר את המים זורמים במשך כל הזמן אכן בזבוז כרוני.

מים חמים זה רק ללכלוך ממש עקשן,אז ממלאים 2-3ס"מ ונותנים לזה איזה חצי שעה בצד.

רופני,בנושא כלים כבר מזמן נהיה פה פורום משפשפים 2

GTI

סאאמק כולכם.

פורסם

יתרון במדיח הוא שזה משמש גם כסוג של ארון כלים.

לעצלנים כמוני זה די טוב.

אבל, מים/חשמל/העובדה שהוא לא מוריד חומוס מהצלחות, לא יודע...

Gn'f'R

פורסם

אנחנו חמישה. משתמשים במדיח לצלחות, כוסות, סכו"ם וקופסאות אכסון. בד"כ המדיח (סטדנרטי - רוחב 60 ס"מ) מספיק ל-3 ארוחות, לעתים פחות, לעתים רחוקות גם איזו ארוחת ביניים. לא מפריע לי שכלים מלוכלכים מצטברים משך כיממה, נדיר שלכלוך מתקשה במידה שהוא לא יורד בהדחה.

כלי בישול נרחצים ידנית משלוש סיבות: הם ממלאים את המדיח מהר מאד, את הגדולים שבהם לעתים קשה להכניס למדיח, ובגלל גודלם ומיעוט הכלים שנכנסים למחזור הדחה - רחיצה ידנית שלהם חסכונית לעומת שימוש במדיח. הוסף לכך את האפשרות לשימוש חוזר בכלי הבישול תוך זמן קצר (לעתים קרובות אני רוחץ כלי בישול תוך כדי שהאשה מבשלת - על מנת לפנות את הכיור לכלים נוספים ואת הכלים לשימוש חוזר).

פורסם

בלי להעליב,כל מי שמצדיק שימוש במדיח,זה יותר נשמע כמו תירוצים לעצלנות לשטוף כלים :) מאשר סיבות הגיוניות לרכוש אחד.

אצלנו במשפחה לא היה אחד וגם לא יהיה,וגם כשגרתי עם האקסית המיתולוגית לא הייתה סיבה לרכוש.

מי שבכל זאת נעלב (מה לעשות,לגברים יש צד רגשי ;) ) מוזמן למופלטה מחר =)

GTI

סאאמק כולכם.

• תוכן חדש...