Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4759 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

לפני מעל ל-20 שנה (איך שהזמן טס....), כשהייתי נער צעיר וחרף היותי חנון עם דיפלומה :),

ההורים שלי קנו לי סובארו כזו למרות למעמדה ולמרות התואר המפוקפק שהיא זכתה לו (בצדק?)

של "סובארו פשע".

בכל אופן, לשמחתי נתקלתי למכירה בסובארו כזו (שעד היום אני ממש אוהב) ואני כמובן זוכר לה חסד נעורים.

לרכב חסרים לא מעט חלקים (אבל לא יותר מדי), ויש הרבה עבודה לעשות על הרכב.

המחשבה היא להביא את הרכב למצב נסיעה מושלם, ואח"כ להתעסק עם הקוסמטיקה.

הקוסמטיקה עצמה לא ממש מטרידה אותי. הבודי יפה בסך הכל, אין רקבונות בכלל, וכתמי

החלודות הם שטחיים בלבד, לא משהו שאי אפשר לסדר. פלסטיקה וכונסים אני אקנה

לאט לאט (הבנתי שקשה להשיג).

המכניקה (דווקא במקרה הזה), מטרידה אותי מאוד. הרכב דורש עבודה, ולמרות שהמנוע

מקורי, צריך לעשות אוברול (אני בשום אופן לא רוצה להביא מנוע מייבוא), כמובן טיפול

וזה במקרה הטוב...

יש בעיה מיוחדת להשיג חלקים מכניים לרכב- בארץ או בחו"ל?

חוצמזה, לדעתי המידע שבעל הרכב מסר לי על הרכב (היסטורית) הוא שגוי. הרצתי

חיפוש בגוגל, ונתקלתי במושגים כמו סובארו BRAT, שאין לי מושג מה זה אומר

ברכבי סובארו, ולא הבנתי מה ההבדלים בין ה-brat לבין הסובארו coupe וסובארו hard top.

אשמח אם מישהו יוכל "לעשות סדר" (חן?) בדגמים של הסובארו במודלים האלה כי (אולי) זה

קצת דבילי, אבל חשוב לי לדעת.

• אחראי פורום
פורסם

בראט זה הטנדר.

ההארדטופ זה הדגם ללא קורה B.

הקופה פשוט בעלת שתי דלתות ובגאז׳ (עם קורה B)

אבל לא נראה לי שרשמית קראו לה כך.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

אין שום בעייה להשיג חלקים מכאניים לשיפוץ מנוע 1600 EA71, תבדוק האם ברכב מותקנת סעפת עם שני קרבורטורים או קרבורטור יחיד. באופן כללי החלקים המכאניים של הרכב הזה ניתנים להשגה יחסית בקלות כשיודעים איפה לחפש, מלבד דברים מאוד ספציפיים ככה שאין לך מה לדאוג מהבחינה הזו.

הבעייה העיקרית במכוניות האלו היא החלודה, תבדוק טוב טוב מה המצב במיוחד מתחת לשטיחים, בקיר האש, בקורות ובכל מקום סמוי מן העין. אם אתה לא יודע לבדוק את זה קח איתך מישהו שמבין עניין שיעזור לך לבדוק, רכב מפוצץ בשפכטלים שמתחתיהם מתחבאים רקבונות עלול להפוך לשיפוץ בעלות כפולה ומשולשת ממה שנראה לך.

חלקים קוסמטיים ייעודיים לדגם כמו החיפויים על הכנף האחורית וגומיות לחלונות האחוריים הקטנים קשה מאוד להשיג. גם שמשות להארדטופ (כל ה6 ייחודיות לדגם) לא פשוט להשיג. שאר הקוסמטיקה משותפת לשאר דגמי שנות 78-79 ויהיה יותר קל להשיג.

שלח לי בפרטי את פרטי הרכב שאתה מתעניין בו (רוב הסיכויים שהרכב מוכר ואפשר יהיה לספק פרטים קצת יותר מדוייקים).

פורסם

שלום לך אני משפץ כרגע סובארו 78 הארדטופ גיר רגיל GF

יש לציין שחלקים קוסמטיים מאוד קשה להשיג אם כי מידי פעם

יש הפתעות באיביי .לגבי חלקים מכניים אפשר עדיין להשיג

פורסם

אפשר כבר להגיד בשעה טובה, לאחר שאתמול ראיתי את הרכב, וכבר היום נפגשתי עם המוכר וסגרנו.

המצבר כבר נכנס להטענה, ותוך יום או יומיים, במקביל לביצוע העברת בעלות, הרכב יועלה אחר כבוד לגרר,

וייכנס לטיפול ראשוני של החלפת שמנים, ניקיון של כל הצנרת וניסיון התנעה ראשון, תחזיקו אצבעות :)

מדובר בהרד- טופ, הדגם המפואר (כנראה), עם ארבעה פנסים מקדימה שעון טורים, מנוע 1600 סמ"ק מקורי, ואמנם לא נראה לי שיש לרכב קרבוטור כפול, אבל הפילטר אויר (המקורי) הוא בצורה אובאלית/אליפסה, ולא הדגם שקיים בתצורת הסדאן.

אגב, יש איזשהו סיכוי שיש לרכב מזגן?? נראה לי שראיתי מדחס, אבל קשה לי להאמין...

הבשורה הפחות טובה היא שאין לרכב את הכונסים/בקליות שבאות על הכנפיים האחוריות מאחורי החלונות.

• תוכן חדש...