Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4120 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

אני ומשפחתי עלינו לארץ בשנת 1991 מברית המועצות, במחצית הראשונה של 1991 ממשלת רוסיה החרימה את האזרחות הרוסית לכל מי שעוזב את רוסיה, כלומר כל העולים שעלו לאחר המחצית השנייה של 1991 נשאר עם האזרחות הרוסית וקיבל גם אזרחות ישראלית.

השאלה שלי היא כזאת:

יש דרך לקבל את האזרחות הרוסית בחזרה?

יש כאן חבר פורום שעבר תהליך כזה?

למישהו ידוע מה הפרוצדורה הדרושה במידה ויש אופציה לקבל את האזרחות הרוסית בחזרה?

עוד סיבה להנות מ"תדלוק עצמי" : הריח של הדלק :-)

גם אם התפוח נפל רחוק מהעץ הוא בכל זאת תפוח ולא אגס

פורסם
נראה לי שבגלל שנולדת שם אז יש לך זכות לאזרחות מלידה.

נכון זה תקף למי שעלה במחצית השנייה של 1991, מי שעלה לפני זה לא תקף.

פורסם

סתם לידע כללי - למה אתה רוצה אזרחות רוסית? היא לא חלק מהאיחוד האירופי, אין שמה מדיניות רווחה ויוקר המחיה בערים ה״מערביות״ גבוה אפילו מישראל, כך שעל הגירה לשם אין כל כך על מה לדבר.

אז מה המטרה? געגועים למולדת? קיצור התור בביקורת הדרכונים?

.We apologise for the inconvenience

פורסם
סתם לידע כללי - למה אתה רוצה אזרחות רוסית? היא לא חלק מהאיחוד האירופי, אין שמה מדיניות רווחה ויוקר המחיה בערים ה״מערביות״ גבוה אפילו מישראל, כך שעל הגירה לשם אין כל כך על מה לדבר.

אז מה המטרה? געגועים למולדת? קיצור התור בביקורת הדרכונים?

צודק באמת אין מה לחפש שם, וממש אין לי את הכוונה לעבור להתגורר שם.

אבל יש,

סיבות כספיות,אדם בעל אזרחות רוסית מתחיל לקבל פנסיה בגיל 60 משהו כזה גם אם הוא לא מתגורר ברוסיה, זאת אומרת שזה תוספת של 300-400 דולר כל חודש עבור כל אדם (זה בשביל ההורים שלי).

סיבה שניה, רוסיה ידועה כאהודה במדינות עשירות ויפות שישראלים לא מתקבלים שם בזרועות פתוחות, או יותר גרוע אין כניסה לישראלים.

פורסם

אני באותה הסירה, כידוע לי לא ניתן לקבל חזרה את האזרחות כי המדינה (בריה"מ) שהנפיקה אותו לך ולבני משפחתך בזמנו אינה קיימת עוד.

מי שנשאר עם הדרכון הרוסי הישן שלו "הרוויח" כי "נפל בן הכיסאות" בתקופה של אי-סדר ושינוי חוקים על בסיס יומי.

הדרך היא לפנות לשגרירות ולהתחיל תהליך של בקשה לאזרחות - תהליך מסורבל עד מאוד ואינו משתלם (צריך לוותר על אזרחות ישראלית בסוף ההליך - ולגור פיזית ברוסיה כמה שנים, כך היה לפני כמה שנים).

למידע עדכני ניתן לפנות לשגרירות הרוסית בישראל.

פורסם

אי אפשר לקבל חזרה כי לא עלית מרוסיה.

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
פורסם

דווקא ממה שידוע לי ההליך פשוט ביותר,

מגיעים לשגרירות,מגישים מסמכים רלוונטיים+כסף ומקבלים דרכון.

חשבתי על מהלך כזה פעם והגעתי למסקנה שחבל לי לבזבז כמה מאות שקלים על דרכון שכזה.:lol:

עניין הפנסיה אינו קשור לאזרחות,

סבתא וסבא שלי עלו איתנו בשנת 90 לאחר שעברו את כל המלחמות של ברית המועצות,

כמובן שגם להם שללו את האזרחות ועדיין הם מקבלים פנסיה עד היום.

עניין נוסף ומשמעותי ביותר הוא שכנראה תצטרך לעשות צבא שם,

תלוי כמובן בגילך.

HU:PIONEER 5850MP,COMP:RAINBOW DREAM LINE SLX265,AMP1:JBL 75.4,AMP2:BAZOOKA ELA60.2

פורסם

אני עליתי מבלארוס, גם לנו לקחו את האזרחות ב 2000.

אני לא ממש צריך אותה, מילא אם זאת הייתה מדינה אחרת :)

לפני מספר חודשים פוטין הודיע שהוא יתן אזרחות לאנשי עבודה, בגילאים 20-40 אז אולי יאפשרו לך...

פורסם

עניין הפנסיה אינו קשור לאזרחות,

סבתא וסבא שלי עלו איתנו בשנת 90 לאחר שעברו את כל המלחמות של ברית המועצות,

כמובן שגם להם שללו את האזרחות ועדיין הם מקבלים פנסיה עד היום.

עניין נוסף ומשמעותי ביותר הוא שכנראה תצטרך לעשות צבא שם,

תלוי כמובן בגילך.

מה זאת אומרת עניין הפנסיה לא קשור לאזרחות??

זה מה שנאמר להורים שלי.

יש אפשרות שאתה בודק את העניין אם באמת סבא וסבתא שלך מקבלים פנסיה למרות שאין להם אזרחות, זה נראה לי קצת הזוי.

פורסם

לא חושב שהוא בטוח במה שהוא אומר,

מי שיש לו אזרחות ועבד שם בזמנו אכן מקבל (מי שעלה במחצית השנייה של 91')

לדוגמא סבא שלי עלה ב 90' ולא מקבל פנסיה וסבתא שלי שעלתה ב92' מקבלת פנסיה פעם בחודשיים.

פורסם
לא חושב שהוא בטוח במה שהוא אומר,

מי שיש לו אזרחות ועבד שם בזמנו אכן מקבל (מי שעלה במחצית השנייה של 91')

לדוגמא סבא שלי עלה ב 90' ולא מקבל פנסיה וסבתא שלי שעלתה ב92' מקבלת פנסיה פעם בחודשיים.

זהו, זה נשמע לי הגיוני.

סבתא שלך נשארה עם האזרחות ולסבא שלך לקחו נכון?

בכל אופן העניין, האופציה של להגר ולעבוד ברוסיה על מנת לקבל אזרחות לא באה בחשבון בכלל !!

למה מגיע לי העונש הזה? חוץ מיזה נראה לי שקודם יעצרו אותי ויגייסו אותי לצבא שם איך שאני ידרך ברוסיה.

פורסם

לדעתי, חוקית, לא אמורה להיות בעיה להוכיח אזרחות מלידה, רק סבכי הבירוקרטיה הרוסית שצריך לשמן כל פקיד ואחותו.

היות בין כה וכה תצטרך לשחד רבים, אני מאמין שתצליח גם בערוצים הלא רשמיים.

משכנתא זה קל

פורסם

סבתא שלך נשארה עם האזרחות ולסבא שלך לקחו נכון?

אכן,

מבחינת אזרחות בשבילך: אין מה לחפש שם וגם אין צורך בויזה כדי לטוס לרוסייה, אפשר לשהות שם עד שלושה חודשים,

בכללי אני לא שמעתי על מקרים שמישהו ניסה לקבל אזרחות בחזרה וקיבל..,תברר אולי כן ואולי לא,קח בחשבון שזה טלטלה והוצאות כספיות,תשאל את גוגל אולי הוא יודע דבר מה.

• תוכן חדש...