Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4754 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לאור כך שאין לך הרבה ניסיון, לך כמה שיותר מהר, תקנה מראה מרכזית ענקית!

ממש לא!! :evil: ובמיוחד לנהג חדש שעדיין לא התקבעה אצלו צורת הנהיגה. מראה "מרכזית ענקית" כזו לא עוזרת, שלא לדבר על חסרונותיה.

יותר חשוב לכסות את הצד אחורי שמאלי ואחרי את הצד האחורי ימני. חשוב לכסות את שני הצדדים באותה המידה.

חסרונות מראה פנורמית

כיוון מראות נכון

תרשים

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

• תגובות 52
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

תרשה לי לומר, מי שכתב את החסרונות הללו גם לא מבין כלום וגם מטעה.

"מעייפת את מפרק המראה\מפריעה לסוכך שמש", למי לעזאזל אכפת? מניסיון, בכל הרכבים שלי אני מרכיב את זה, ורק באחד, אחרי 8 שנים ככה נפל המפרק, וגם אז הלכתי למוסך זגגות, 5 דקות הוא הדביק לי אותו חזרה בלי כסף!

"לוקח למוח יותר זמן לעבד את התמונה", אני מדבר על מראה רחבה, שלמיטב ידעתי היא נקראת פנורמית (אולי אני טועה וזה רק מראה רחבה, לא פנורמית).

כל אופן, מתרגלים לזה מהר מאוד, אין צורך לדאוג.

ועוד מספר נהגים שעלו לנהוג ברכב שלי אמרו לי שזה נוח מאוד, וכמה מהם גם התקינו כזאת.

בקיצור לכל דבר אני יכול להמציא חסרונות, בשטח, הניסיון מדבר. (ולא סתם מורי נהיגה מרכיבים כאלה, נותנים לנהג בלי ניסיון להתחיל להשתמש בה, ההגיון הוא שגם יהיה לו שטח מת קטן יותר וגם ללמד אותו טכניקות שימוש בה.)

לגבי הכיוון, איך תכוון את המראה המרכזית שבא עם הרכב גם לימין וגם לשמאל? היא בקושי מכסה את השטח של החלון.

במראה רחבה אפשר לעשות את מה שאתה אומר.

לגבי התכנון והמהנדסים וכיו"ב, הם לא שוברים את הראש, יש תקן, הולכים לפי התקן ולא פסיק יותר.

באופן מעשי גם לא צריך את המראה האמצעית ואפשר גם לזרוק אותה לפח.

פשוט בשביל מי שמחפש ליהיות יותר בטיחותי, מומלץ להתקין אחת רחבה, ולהשתמש גם בה.

לפותח האשכול, אין מה לדבר עד שתנקה את החלונות שלך, להם יש את החלק הכי בטיחותי והכי חשוב!

תתרגל לנהוג שהם מבריקות, כל כמה ימים פשוט לקחת נייר וספרי חלונות, וזהו, 10 דקות והרבה יותר נוח לנהוג.

לגבי המראות העגולות הקטנות, עוד פעם, תצבע בכחול ותזרוק לים.

עכשיו שמתי לב לנהגים ששמו כזאת, קודם כל הם שמו אותם לא נכון (בצד החיצוני), שזה הכי גרוע (הצד החיצוני הוא חשוב מאוד במראה המקורית).

פורסם

אין לי יותר מידי מה להוסיף לדבריך ה"מלומדים". סלח לי על הבוטות- אתה מדבר שטויות.

מקווה שפותח השרשור ונהגים אחרים יקשיבו פחות להערותיך ויותר לדברגים שכתבתי, שהם דברים שלא אני המצאתי כי משעמם לי, אלא קראתי/ שמעתי ממדריכי נהיגה, כאן בפורום ובהדרכות נוספות, אבל היי- מה המדריכים האלה מבלבלים סתם את המוח?? :evil:

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

לדעתי תוריד את מה שהדבקת על המראה ותכוון אותה יותר החוצה ... זה מרגיש ממש לא נוח ומסוכן בהתחהלה שאתה לא רואה את הרכב אם אתה רגיל לראות , אבל אתה לא מפספס שום דבר , עדיף לראות את מי שלצידך מאשר לראות אם האוטו באותו הצבע שהוא אמור להיות במראה. :-D

פורסם
אין לי יותר מידי מה להוסיף לדבריך ה"מלומדים". סלח לי על הבוטות- אתה מדבר שטויות.

מקווה שפותח השרשור ונהגים אחרים יקשיבו פחות להערותיך ויותר לדברגים שכתבתי, שהם דברים שלא אני המצאתי כי משעמם לי, אלא קראתי/ שמעתי ממדריכי נהיגה, כאן בפורום ובהדרכות נוספות, אבל היי- מה המדריכים האלה מבלבלים סתם את המוח?? :evil:

אני לא יתקין פנורמית פנימית אפילו שאבא שלי הציע לי לפני שנה כבר (הוא רצה לראות גם את הנתיבים, בסוף זה היה גורם לי לתלות) אני פשוט ינסה לאט לאט להחדיר לי הרגלים טובים יותר של מעברי נתיבים (לזהות את הכלי רכב ולתת מבט זריז לחלון הימני אחורי. הגעתי למסקנה שכיוון מראות שלא רואים את הידית של הדלת (שלוש קליקים) מעלים לי גם שטח ככה שאין לי מושג גם איפה האוטו שלי נמצא ואין לי רצף אני מיסתפק עכשיו שאני רואה מילימטר במקום סנטימטר זה כבר שיפור)

אגב מה שטוב במראה המרכזית הרגילה זה שהיא ממוקדת ברכב מאחור ולא בשטויות האחרות אבל אין לי ספק שלפעמים פנורמית זה נוח יותר מלהשתמש במראת ימין (שיעורי נהיגה/טסט)

מסרב לחתום:evil:

פורסם
אני לא יתקין פנורמית פנימית אפילו שאבא שלי הציע לי לפני שנה כבר (הוא רצה לראות גם את הנתיבים, בסוף זה היה גורם לי לתלות).

טוב מאוד! בניגוד למה שנאמר כאן, מראה פנורמית פנימית - לא צריך ולא כדאי!

אני פשוט ינסה לאט לאט להחדיר לי הרגלים טובים יותר של מעברי נתיבים (לזהות את הכלי רכב ולתת מבט זריז לחלון הימני אחורי.)

כמה צעדים נוספים: קודם כל, תמעט במעברי נתיבים. חייב לעבור נתיב? עבור בעדינות, בהדרגה, בזהירות. בדוק מראות לא רק לפני מעבר הנתיב אלא בשגרה.

אל תעיף מבט לחלון הימני-אחורי, אלא לחלון הימני קדמי! הפניה כל כך חדה של הראש לאחור הינה מסוכנת, ואינה נחוצה. די בהפניית מבט די קלה הצדה כדי "לסגור" את השטח המת, "בקטנה."

הגעתי למסקנה שכיוון מראות שלא רואים את הידית של הדלת (שלוש קליקים) מעלים לי גם שטח ככה שאין לי מושג גם איפה האוטו שלי נמצא ואין לי רצף אני מיסתפק עכשיו שאני רואה מילימטר במקום סנטימטר זה כבר שיפור).

תבדוק ותראה שעדיין יש רצף: חפץ שנמצא מספר מטרים מאחוריך הרכב שלך - יראה גם בפינה השמאלית של המראה הימנית, וגם בפינה הימנית של הראי המרכזי: יש חפיפה ויש רצף!

לגבי הרכב שלך: זה לא באמת נחוץ ואתה תסתדר אחרי התרגלות של כשבועיים. הבעיה היחידה היא בחניות, ואז אפשר להזיז את הראש או את המראה.

אגב מה שטוב במראה המרכזית הרגילה זה שהיא ממוקדת ברכב מאחור ולא בשטויות האחרות אבל אין לי ספק שלפעמים פנורמית זה נוח יותר מלהשתמש במראת ימין (שיעורי נהיגה/טסט)

לא טוב לשום שימוש. בחלק מהרכבים של מורי הנהיגה אולי אין ברירה אחרת מלבד מראה פנורמית, אך שימוש גורף בה הוא לא רצוי ואף מסוכן במידת מה. בכל רכב, לרבות למבורגיני בגרסה הכי מאובזרת, לא תמצא מראה שמשקפת שטח הגדול משטח החלון האחורי!

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

כנראה שאני עוף מוזר, לא מבין אין נוהגים עם המראה המקורית.

הדבר היחידי שמצאתי שטוב בה, שהיא מראה בבירור את הזיפים שצריך לגלח, ותו לא.

לא מבין מה כל כך חשוב ברכב מאחורה, לא הוא זה שיגרום לתאונה.

רכבים מהנתיבים (ימני ושמאלי) ובהם נכללים גם רוכבים ונהגים שנצמדים, הם אלו שמסכנים.

כל אופן, אני רגיל לפנורמית, נוח מאוד, קשה לי לנהוג ברכב שאין בו אחת.

(ובדיוק אני נזכר שמחר אני נוהג ברכב של חבר, שאין לו פנורמית, ב"ש-נתניה הלוך חזור, באמצע הלילה-בוקר.)

פורסם

רשמתם פה שלא צריך לראות במראות הצדדיות את האוטו , אז לפי דבריכם .. כשמחנים ברוורס , איך אפשר לאמוד את המרחק מכלי הרחב ? ואת הזווית שאתה נמצא בה ?

פורסם

כמה צעדים נוספים: קודם כל, תמעט במעברי נתיבים. חייב לעבור נתיב? עבור בעדינות, בהדרגה, בזהירות. בדוק מראות לא רק לפני מעבר הנתיב אלא בשגרה.

אני רק אוסיף שמצד שני החלפת נתיב לא צריכה לקחת יותר מ-3-4 שניות במקרה הגרוע ביותר

אפשר לעבור נתיב גם בעדינות ובהדרגה בשנייה אחת או שתיים אבל זה עניין של נסיון

רשמתם פה שלא צריך לראות במראות הצדדיות את האוטו , אז לפי דבריכם .. כשמחנים ברוורס , איך אפשר לאמוד את המרחק מכלי הרחב ? ואת הזווית שאתה נמצא בה ?

א. אם אתה יודע (כי כיוונת את המראות) שאתה רואה בדיוק 1 ס"מ הרחק מהאוטו, אתה יודע בדיוק מה נמצא איפה ואתה לא צריך לראות את הרכב שלך.

ב. אמידת המרחק מימין ומשמאל מתבצעת בדיוק באותה צורה, רק שאתה יודע שהרכב שלך נמצא עוד 1 ס"מ בהמשך התיאורטי של המראה.

ג. עניין הזוויות לא משתנה ונשאר בדיוק אותו דבר

ד. בתור התחלה ועד להתרגלות (עניין של יומיים-שלושה) אתה יכול לנסוע עם המראות מכוונות מבלי לראות את הרכב, וכשאתה רוצה להיכנס לחנייה לכוון את המראות לנוחותך

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

אני כבר מכיר כל ממ ברכב, יכול לחנות בכל מצב (הכוונה זה מכל נקודת מבט, אם זה מראת צד או הפנורמית או לסובב את כל הראש)

אצלי בגלל שהמראות צד יחסית גדולות, הם מכסות גם קצת מהדלת, וגם עוד נתיב וחצי.

פורסם

לגבי התכנון והמהנדסים וכיו"ב, הם לא שוברים את הראש, יש תקן, הולכים לפי התקן ולא פסיק יותר.

באופן מעשי גם לא צריך את המראה האמצעית ואפשר גם לזרוק אותה לפח.

פשוט בשביל מי שמחפש ליהיות יותר בטיחותי, מומלץ להתקין אחת רחבה, ולהשתמש גם בה.

טוב, המומחה הבכיר ניר100. משום מה אתה מזלזל בכמה בעלי מקצוע שחקרו וקבעו תקנים בין לאומיים לפי ממצאיהם.

המראה הפנורמית מסוכנת משתי סיבות:

1. היא מעוותת את התמונה וגורמת הגברת הקושי לאמוד את מרחק הרכב שמאחוריך או מצידך.

2. היא מונעת שימוש נכון באבזר בטיחות נשכח אך רב חשיבות בארצנו עתירת קרינת השמש: סך השמש.

המורים לנהיגה אינם דוגמא מסיבה פשוטה: להם יש בעיה של תצפית לאחור מהמושב הימני. שום רכב לא תוכנן לצורך זה, ולכן הם מוסיפים מראה נוספת, כאשר המבנה הקמור של המרא הפנורמית מאפשר גם להם לצפות בשדה ראיה די רחב. אבל ברכב רגיל יש נהג אחד, לא שניים, ולכן אמצעי זה מיותר וחסרונותיו עולים על יתרונותיו. ד"א - למורה שלי לנהיגה היתה מראה קטנה על סך השמש הימני. אינ יזוכר בדיוק מה היה המבנה שלה, ואני, כתלמיד, נהגתי עם מראה סטנדרטית (של פורד אסקורט 1300 דור ראשון).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
אני כבר מכיר כל ממ ברכב, יכול לחנות בכל מצב (הכוונה זה מכל נקודת מבט, אם זה מראת צד או הפנורמית או לסובב את כל הראש)

אצלי בגלל שהמראות צד יחסית גדולות, הם מכסות גם קצת מהדלת, וגם עוד נתיב וחצי.

ניר,

ניכר כי לא היית בקורס נהיגה מתקדמת מסוג כלשהוא והכי גרוע שאתה חושב שאתה הכי חכם פה ויודע יותר טוב מכולם.

הפעם אתה טועה ומטעה!

מראה פנורמית מיותרת לחלוטין, בהקניית הרגלים נכונים ניתן לעבור גם 5 נתיבים במכה אחת (ואני עושה את זה) ללא שטחים מתים עם מראות סטנדרטיות לחלוטין.

כשאני עולה על רכב עם מראה פנורמית זה מסיח את הדעת.

החסרונות הבולטים של המראה הפנורמית (או רחבה איך שתרצה לקרוא לה) :

1. היא גורמת למפרק ללכת קאפוט (וזה מנסיון לאחר שנה וחצי עם רכב חדש שיש לו את זה, לא 3 שנים ולא 5 שנים)

2. כל פעם שהנוסע מזיז את סך השמש שלו הוא נתקע במראה כי היא רחבה מידי ואז מוציא את המראה מכיון תוך כדי נסיעה.

3. המראה הפנורמית אינה בנויה מזכוכית מחוסמת (בניגוד למראה סטנדרטית שמגיעה עם הרכב), חס וחלילה בעת תאונה היא יכולה להשבר ולהכנס לך בתוך העין.

4. היא מיותרת לחלוטין! אין שום שטח מת אם יודעים לכוון את המראות כמו שצריך! (כעיקרון זה שני קליקים החוצה לאחר שמפסיקים לראות את הרכב שלנו).

רכבים מהנתיבים (ימני ושמאלי) ובהם נכללים גם רוכבים ונהגים שנצמדים, הם אלו שמסכנים.

כל אופן, אני רגיל לפנורמית, נוח מאוד, קשה לי לנהוג ברכב שאין בו אחת.

במהלך נסיעה צריכים להיות מודעים 360 מעלות מה קורה מסביב, זה גם עוזר לך "לצפות" את המהלכים של הנהגים האחרים.

כל הרכבים הסובבים אותך חשובים, בעת תזוזה (או בעת התכוונות לתזוזה) אתה יודע מראש מי בצד ימין, מי בצד שמאל ומי מאחוריך, כי מי שמאחוריך יכול בשניה להדבק אליך או לעקוף אותך ואז פתאום אם הוא לא מאחורה הוא כנראה בצד!

אני ממליץ בחום, תתרגל בלי פנורמית, לכל דבר אפשר להתרגל!

אם אני הייתי יושב בצורה מאוד מרווחת (וכל דבר אחר היה נראה לי מאוד לא נוח ולא טבעי) ועכשיו יושב כמו סבתא זקנה קרוב (כי ככה נכון לשבת) הכל אפשרי.

פורסם

הסרטון הזה, בהחלט בסדר גמור. ומסביר לא רע מה צריך לעשות.

תרשו לי לגעת בכמה נק':

מראה פנורמית - ישבו כמה מהנדסים יפנים\קוראנים\אירופאים ותיכננו מראה, אחרי זה מהנדס בכיר אישר את המראה הזאת, אחרי זה מכון התקנים האירופי גם אישר אותה.

אז סלחו לי אבל - מי אתה לעזעזל מר ניר100 שתגיד שאתה יודע יותר טוב?!

בעניין מראות הצד, כבר הוסבר פה 17 פעם + סרטונים איך מכוונים אותן נכון, אני מראש אומר, שכל מי שמתקשה להבין "איך חונים עם זה" - אז אפשר פשוט להסית קצת את הראש ואתם תראו את אותה הידית האחורית שכלכך התגעגעתם אליה.

אגב, ממליץ לכולם להסיט את המראה הימנית קצת למטה כאשר חונים במקביל למדרכה, מונע שריטות על הג'אנטים (לא לשכוח להחזיר בסוף).

מבחינת עבודה עם המראות ומעבר נתיב: השיטה היא להציץ במרכזית (כך אפשר לזהות רכב שבדיוק מתחיל לעקוף אותך או אופנוע מתקרב, ולמנוע מצב מסוכן), ולאחר מכן מבט במראת הצד, הדבר הכי חשוב הוא לאותת - אם לא תאותתו תפתיעו, ואם אור ירוק לא היו ברורים בפרסומות שלהם - כשאתה מפתיע בכביש אתה במקרה הטוב גורם לבלימת חירום ובמקרה הרע הורג אופנוען.

לאחר שאותתם שניה ווידאתם שהכביש פנוי, אפשר לעבור נתיב - במתינות אך בנחישות.

בקשר לshoulder check, אני מוסיף אותה בשני מקרים: כאשר אני עובר לתוך נתיב שמצידו השני יש נתיב נוסף (כלומר מהשמאלי למרכזי למשל). או כאשר אני בתנועה צפופה שבה אנשים נותים לעשות שטויות.

לפותח השרשור אמליץ לעשות ניסוי קטן, כך חבר וסעו למגרש ריק, שיעמוד 15 מטר מאחורי האוטו ויקיף אותו בחצי סיבוב (כך שהוא כל הזמן 15 מטרים מהאוטו), אם באיזהשהו שלב אתה לא רואה אותו במראות או בחלון הצד, כיוון המראות שלך לא טוב!

אגב, יש לך משהו מאד מאד לקוי בתכנון של הנהיגה אם אחרי שהנתיב התפצל בחרת בצד שמאל, תמיד תחשוב ימין, ותזכור שגם הנתיב האמצעי הוא נתיב שמאלי שמיועד לעקיפה, מזלך שהפעם זה נגמר בצפירה, פעם אחרת זה יכל להיגמר ברוכבת קטנוע מרוחה על הרצפה, בגלל שהפתעת אותה והיא נלחצה והחליקה!

נ.ב. קטן:

כן הא... אתה לא היחיד שלא מבין, זה בסדר - אתם לאט לאט נעלמים מן העולם.

או במילים אחרות ניר, אל תקח את זה אישית - אבל אתה מקובע על כל מיני תובנות שלא ברור מי החדיר בך - אבל נראה שרובן שגויות, מצד שני אתה בבטחון רב מוחק את כל מה שהאחרים כותבים, אז סלח לי שאני קצת "נכנס בך" אבל הגיע הזמן שתפסיק לפלוט ותתחיל לקלוט, זה עוד יציל את החיים שלך יום אחד!

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

לפי מה שאתה מספר כל תנוחת הישיבה שלך לא נכונה בכלל

זהו סרטון שמסביר את תנוחת הישיבה הנכונה וכיוון המראות. לי הוא עזר מאוד אז גם החבר'ה פה ילמדו משהו שלא תמיד מלמדים בשיעורי הנהיגה.

http://www.youtube.com/watch?v=gCUZ8ycX3WQ דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

ארבעה סאאבים בטייסת: 9-5 2002 2.3 טורבו 185 סוסים שוודים באורווה, 9-5 1999 2.3 טורבו 230 סוסים ולבסוף שלי 900 1997 2.0 ידנית ומטורבתת בעלת 230 סוסים באורווה עם פאק אחד בייצור: אדומה! 900 1995 2.3 קבריולט עם עוד 150 סוסים לנשמה

פורסם

אמנם טעית, אבל אני רוצה להסב תשומת לבכם גם לטעות של הנהג השני, שהיא טעות נוראית שמציקה לי ביומיום ואני מדבר על אותם נהגים מסוכנים שנוסעים במקביל למכוניות, או צמוד אליהם בצד מאחור. לא צריך לעשות את זה! צריך או לנסוע מאחורי רכב אחר, או לחלוף על פניו, ולא לנסוע במקביל אליו, או לידו, באופן שמסכן את שתי המכוניות ולא מאפשר לנהג השני לזוז ימינה שמאלה. רוצה לעקוף ? תעקוף ! לא? תישאר מאחור, לא ליד, לא במקביל, לא כלום. אז פה אני נותן את התרומה שלי לנהגים עם בעיית השטח המת, אני לא נוסע במקביל או ליד.

ועכשיו לעניינך והדרך אותה אני רואה לנכון:

מעבר נתיב מוטב שלא יתחיל ברגע שהחלטת לעבור אלא הרבה לפני, ולמה אני מתכוון ? שבין אם אתה רוצה לעבור נתיב ובין אם לאו במובן זה שאתה פשוט נוסע רגיל, רצוי שתדע מי המכוניות שיש מסביבך אם בכלל. זה דורש ריכוז בנהיגה, משהו שלרוב הישראלים אין. כשיש לך כבר את המידע הזה מוכן, אז כשאתה רוצה לעבור נתיב, אתה בודק פרטנית. אני לא רואה במראת עיגול הזו משום תועלת.

מרגע שכיוונתי את המראות שלי נכון, והכוונה שהן פתוחות לרווחה ככל הניתן, אני רואה בבירור במראה מכונית שנמצאת מאחורי וברגע שהיא נעלמת, היא נמצאת בשדה הראיה הפיזי שלי, ללא המראה, במבט הצדה, או רצוי טיפה יותר ליתר בטחון. זו צורת ההסתכלות שאני רואה אותה כנכונה, מעבר לזה שצריך כמובן להסתכל במראה המרכזית ובצדדית. אגב, במיוחד בלילה, בהנחה שלא מדובר בחלאה שנוסע בלילה בלי אורות, אם הוא נוסע לידך, לפחות האורות צריכים להיראות.

עוד דבר - משחק מהירות. ברגע שאני עובר נתיב אני משתדל להאיץ קלות, גם כדי להגדיל את המרווח בשביל המכונית שאני עומד להיכנס לפניה, כדי לא לגרום לו להאט או לסטות, וגם, במהלך ההאצה אתה מביט במראות והצדה, ואם איזה רכב התפספס לך, אז הוא ייכנס בשלב הזה.

דבר לא פחות חשוב - איתות. נכון שישראלים עם ח** שיקלוט את האיתות וימנע ממך את המעבר, אבל אני יותר רגוע לגבי נהג כזה, כשהוא לפחות מודע שאתה עומד להידחף לו, ואם אתה טעית, לפחות במינימום הוא כבר לא מתעסק במשהו אחר אלא דרוך כבר ומוכן לבלום, אולי יתעצבן ויצפור, אבל אם נמנעה תאונה, כמובן זה עדיף.

• תוכן חדש...