Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4762 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

את הרכב הראשון שלי תכננתי לקנות לקראת התחלת עבודה חדשה שהצריכה נסיעות של 50 ק"מ בכל כיוון מספר פעמים בשבוע.

רצה הגורל ובאיזה בוקר, כמה חודשים לפני החלפת מקום העבודה, יצאתי מהבית ובדרך עצר לי טרמפ שכן - אבל לא בחיפושית האלמותית שלו אלא ברנו 14. שאלתי אותו האם הוא קנה רכב חדש - אבל הוא ענה שלא, ושאל אותי אם אני מעוניין ברכב - הרכב נקנה על ידו עבור קולגה שהגיע לשבתון מארה"ב, אבל לא היה מרוצה מההילוכים הידניים והחליט למכור אותו כעבור יומיים. בקיצור - באותו יום הברזתי מהעבודה מוקדם, נכנסתי לסוכנות הביטוח הראשונה שבה נתקלתי ורכשתי ביטוח, על בדיקה ויתרתי כיון שהרכב תווך לו על ידי גורם אמין במיוחד, ובעל הרכב הגיע בשעות אחה"צ מת"א - הרנו עברה לרשותי לשירות נאמן של 7 שנים.

קניה הזויה אחרת היתה האקסנט - באותה תקופה היתה לי סקודה פייבוריט די בעייתית. ראיתי את הפרסומת הראשונה של האקסנט בעיתון, למחרת נכנסתי לסוכנות, הסתכלתי על מכונית התצוגה וביצעתי הזמנה. את אשתי הבאתי רק כעבור יום-יומיים כדי לקבל את האישור שלה לרכישה. הצרה היתה שלא הצלחתי להפטר מהסקודה, בסופו של דבר השקעתי בה סכום מכובד (התקנתי רדיו ומזגן שלא היו בה מלכתחילה) והחזקתי אותה עוד שנה, עד שנולד הבן השלישי והייתי צריך להחליף דירה. מכירת הסקודה כיסתה את מס הרכישה :-D .

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

תגובות מעניינות. נראה כי רוב מי שהגיב (למרות שזה לא מדגם מייצג) חסך את רוב (או את כל) הסכום לפני הרכישה, או לפחות הגדיר לעצמו תקציב שקיים בכיסו למטרה זו.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

לקח לי חודשיים של חיפושים עד שמצאתי את האוטו שלי.

בהתחלה הייתי נעול על 206xs ופונטו ספייס. הלכתי לראות שתי פונטו, הראשונה הייתה של הסוחר הידוע אורן ממן, ישר שהוא הראה לי את הת.ז. שלו עשיתי אחורה פנה קדימה צעד. השנייה נראתה בסדר אבל בבדיקה התגלתה פגיעה בשלדה.

המשכתי לחפש, יום אחד בבוקר אני רואה מודעה חדשה על פולו 2004 ידנית עם 75KKM על מד האוץ, האוטו יוצא נקי בבדיקה למעט כמה שטויות כמו מראה תקולה ותותבים גמורים. כמה שעות לאחר מכן האוטו כבר היה בבעלותי.

עם המענק שחרור ועבודה של כמה חודשים היה לי בערך מחצית מהסכום הדרוש, את שאר הכסף לקחתי כהלוואה מההורים.

פורסם

אנסה לספר משהו לא שיגרתי.

כשהייתי בן 11 לערך, החלטתי שהאוטו שלי יהיה BMW E30. באותה תקופה הדגם היה בייצור.

גדלתי, קניתי כל מיני רכבים, וכשהגעתי לגיל 30 החלטתי לממש את ההחלטה מגיל 11 רגע לפני שהם ייכחדו ולא יהיו עוד מכוניות ראויות לשימור. ובכן חיפשתי במשך שנה וחצי בכל הארץ, כשאני מתעקש על רכב מוזרק, ידני ושמור. בסוף מצאתי וקניתי, מאז עברו יותר משמונה שנים והבחירה אכן הייתה מוצלחת מאוד.

לשאלתו של פותח השירשור, עברו 20 שנה מההחלטה עד המימוש.

ובמישור הרגיל, בחודשים האחרונים קניתי 3 רכבים נפוצים יותר לעצמי ולקרובי משפחה, בממוצע לקח חודש של חיפוש עד הקנייה.

CFDBG_6125.jpg

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

את הרכב הראשון שלי קניתי מחבר פורום לפני 3 שנים, נסעתי לראות את הרכב פעם אחת וחזרתי עם אבי פעם שניה, אח"כ כבר ביצענו העברת בעלות (אבא שלי רצה לחתוך הרבה במחיר, ואני לא הסכמתי כדי לפוצץ את העסקה) רציתי אותה, התאהבתי ממבט ראשון, רובר 214 מושקעת ומלוקקת בטירוף, שילמתי כמו ילד מעל המחירון על רובר!, דבר שהתברר כטעות, במהלך 10 חודשים הוצאתי משהו כמו 12 אלף ש"ח על תיקונים ואז התחיל ראש מנוע, טחינה במיכל עיבוי, מזל שהייתה סתומה במאזדה שעזרה לי להתפטר מהרכב הזה.

הרכב השני שלי התגלה כרכב בתקציב צנוע של 5,000 ש"ח, חיפשתי את הדבר הכי טוב שיכולתי, התגלגלתי לסיטרואן ZX לקח לי משהו כמו 20 ימים עד שמצאתי את הכלה, ZX 1.4 ריפלקס בנזין יד ראשונה מזקן עם ק"מ נמוך, ספר טיפולים מהחברה, באחד המושבים בשרון, מזגן מפנק, רכב נוח, הכל נקי למטה אין נזילות, רכב מניע בנגיעה, רביעיית צמיגים חדשים ואחרי טיפול גדול. אני בעצמי ביצעתי טיפול ב2,000 ש"ח כחלק מיישור קו. בעל הרכב רצה 5,000 ש"ח, גלגלתי עיניים ובדקתי מיד בלוי יצחק, המחירון היה 800 ש"ח פחות וזה מה שהוא קיבל. היום הרכב אצל אחותי, והיא קיבלה אותו ממני במתנה, הרכב במצב בכי רע אצלה מבחינה קוסמטית והוא מפוצץ במכות ושבירות, ויחסית מוזנח. אצלי הוא היה חדש כמו ביום שיצא מן החברה בלי מכה ונזילה, היא דאגה כבר לשבור אותו ובטיפול האחרון כבר עשינו לו משולשים וברקסים ועוד כל מיני מרעין בישין.

הסיטרואן הרגישה לי חלשה, וגמלה בי ההחלטה להלוות כסף מהבנק ולהשתדרג, חשקה נפשי ב306 GTI6 אז לפני שנה וחצי המקוריות נמכרו במחיר היסטרי של 47 עד 42 אלף, ומצאתי בפורום רכב שהוסב בצורה כמעט מלאה למעט הגיר. דיברתי עם המוכר ונפגשנו ראיתי את הרכב, החלטתי לסגור, הרכב היה במצב מצויין וגם אני המשכתי והשקעתי במהלך התקופה שהרכב היה אצלי הושקעו בטיפולים ושיפורים 25,000 ש"ח, הרכב נסע מדהים וחזק, התנהג בצורה לא פחות מדהימה והיה באמת דוגמא לאחזקה למופת אצלי לפחות, ויעיד חבר פורום שרצה לקנות אותו באופן ספונטני. באמת שנקשרתי ואהבתי את הרכב הזה אהבת אמת, לקח לי איזה חודש וחצי למצוא אותו והנה הוא כבר לא איתי אלא מסר את פחו וברזלו למקום טוב יותר, בנסיבות פחות טובות, לכותב הפוסט שלום.

הפיג'ו 206 XS 110 סוסים נקנתה אחרי שנאספו כספים מתהליך המכירה של חלקי הפיג'ו הקודמת (משהו כמו חודש וחצי) ופלוס תוספת מצד חיסכון שנשבר כי חייבים רכב, אם לומר את האמת התפשרתי הרבה ברכב הזה, בדקתי אותו לפנות ערב והיו לו ריג'קטים ששמתי לב אליהם רק אחרי העברת הבעלות כמו מנופים שבורים לקיפול כסאות, איתותים בצדדים שבורים, ידית תא כפפות שלא קיימת כי שברו אותה, פתחי מזגן שהתריסים בה מרוסקים לגמריי, בדקתי את תיעוד הטיפולים וראיתי שהושקע המון כסף לאחרונה ברכב, בין אם יישור קו (שכלל טיימינג משאבת מים, קלאץ' חדש, טיפול, סליל הצתה חדש, אגזוז חדש, משולשים) ובין אם צמיגים חדשים (מינרווה סיניים שכה אחייה), חסרון היה הקוסמטיקה והק"מ הגבוה יחסית שנעשה 217,000 ק"מ לשנת 2001, הווה אומר 18,000 ק"מ לשנה, לא נורא. נאלצתי לאור התקציב המדולדל ללחוץ את המוכר במחיר וגם את עצמי. אני מאוד אוהב את הנוחות, הזריזות והכי חשוב חסכון בדלק.

התענוג שמוביל אותך

פורסם

הפיג'ו 206 XS 110 סוסים נקנתה אחרי שנאספו כספים מתהליך המכירה של חלקי הפיג'ו הקודמת (משהו כמו חודש וחצי) ופלוס תוספת מצד חיסכון שנשבר כי חייבים רכב, אם לומר את האמת התפשרתי הרבה ברכב הזה, בדקתי אותו לפנות ערב והיו לו ריג'קטים ששמתי לב אליהם רק אחרי העברת הבעלות כמו מנופים שבורים לקיפול כסאות, איתותים בצדדים שבורים, ידית תא כפפות שלא קיימת כי שברו אותה, פתחי מזגן שהתריסים בה מרוסקים לגמריי, בדקתי את תיעוד הטיפולים וראיתי שהושקע המון כסף לאחרונה ברכב, בין אם יישור קו (שכלל טיימינג משאבת מים, קלאץ' חדש, טיפול, סליל הצתה חדש, אגזוז חדש, משולשים) ובין אם צמיגים חדשים (מינרווה סיניים שכה אחייה), חסרון היה הקוסמטיקה והק"מ הגבוה יחסית שנעשה 217,000 ק"מ לשנת 2001, הווה אומר 18,000 ק"מ לשנה, לא נורא. נאלצתי לאור התקציב המדולדל ללחוץ את המוכר במחיר וגם את עצמי. אני מאוד אוהב את הנוחות, הזריזות והכי חשוב חסכון בדלק.

זה ממש מזכיר לי את עצמי בקנייה האחרונה...

חסכתי קצת כסף ולקחתי הלוואה קטנה. הסיפור שלי הוא קצת הזוי בהתחשב בעובדה שההורים לא ידעו מזה שום דבר עד שראו את הרכב עומד בחנייה.

במשך המון זמן חיכיתי להזדמנות ל-900 טורבו ועמדה אחת למכירה ביד 2 מכרמיאל. המודעה התפרסה ביום חמישי או שישי, אני במקרה הסתכלתי ביום ראשון ביד 2 דרך האפליקציה בנייד ופשוט לא יכולתי להתאפק והתקשרתי ממש באותה שנייה. דיברתי עם הבנאדם וקבעתי איתו בערב אחרי העבודה, הוא הסכים ונפגשנו ראיתי את הרכב ולאחר שקיבלתי סקירה קטנה על מצבו הרעוע יחסית(ציריות דפוקות ועוד כמה תקלות כשהסלון לא היה במצב משהו עם שני כיסאות רופפים) ו290,000 הק"מ שלו. בגדול הרכב היה במצב זוועה אבל אני התפשרתי והלכתי על זה.

בגלל המעבר הקיצוני מגיר אוטומט לידני נכבה לי כמה פעמים המנוע בנסיעה המבחן עצמה ולאחר שנסענו על כביש ישר קיבלתי כזה שוק של החיים מהכוח והתנופה שהחלטתי לקחת את הרכב ולסגור עסקה אחרי שהורדתי אותו במחיר בגלל מצב הרכב.

סגרתי עם הבנאדם בע"פ בלי טפסים ובלי כלום ואמרתי לו שיום שישי אני בא עם הכסף ושיוריד את המודעה וישמור עליה עד שישי, לאחר מכן ישבנו איזה שעה על קפה ונפרדנו עד לפגישה המאוחלת ביום שישי.

אני כבר גיליתי במהלך השבוע שהיו אנשים שהתעניינו אבל המוכר שיחק אותה ושמר לי עליה מאחר וסגרנו בלחיצת יד.

אני לא זוכר אם הייתי יותר לחוץ מהרכישה עצמה ושיכולים לשים עליה יד במחיר גבוה יותר או מהשטיפה שאני עומד לקבל מההורים שלא ידעו כלום...במיוחד מאימא :roll:

הגענו לבוקר יום שישי ונסעתי אליו עשינו העברת בעלות ונסענו ביחד אליי הביתה ועשיתי לבובה שלי היכרות עם הבית החדש שלה. אפילו החזרתי אותו לכרמיאל מרוב שהייתי מבסוט וחיכיתי לחזור הביתה.

עוד באותו היום איך שהגעתי הפשטתי את הרכב מבפנים וניקיתי לו את האימאימא שלו(אפילו מצאתי 5 שקלים :lol:) ואז התקנתי ברכב את כל המושבים המקוריים והחליפיים שהיו לי מפירוק. אימא שלי חזרה מהעבודה בצהריים ושאלה אותי משהו, אני נלחץ קצת והיא לא מבינה למה...עד שאני מראה לה את הרכש החדש, היא מקבלת שוק אבל בהבנה אבל כועסת, יחסית עברתי את זה בשלום. במשך חודש שלם קיבלתי שטיפה של "מה אתה רוטשילד".

מאז עברו 3 וחצי חודשים ואני מבסוט מכל הכיוונים! אומנם יש עוד כמה דברים קטנים לסדר אבל בגדול הדברים העיקריים מאחוריי.

ארבעה סאאבים בטייסת: 9-5 2002 2.3 טורבו 185 סוסים שוודים באורווה, 9-5 1999 2.3 טורבו 230 סוסים ולבסוף שלי 900 1997 2.0 ידנית ומטורבתת בעלת 230 סוסים באורווה עם פאק אחד בייצור: אדומה! 900 1995 2.3 קבריולט עם עוד 150 סוסים לנשמה

פורסם

ברכב הראשון שלי לקח לי בערך חודש וחצי למצוא אקזמפלר טוב כי הייתי נעול על דגם ספציפי (106xsi 1600) וראיתי כמה שחוטות עד שנתקלתי באחת לגמרי במקרה במהלך נסיעה, לקחתי מספר, יום למחרת נפגשנו לבדיקה וסגרנו את המכירה.

ברכב הקודם לקח לי משהו כמו שבועיים, הייתי נעול על דגם מסויים (E46 סדאן עם מנוע 3 ליטר או בעדיפות נמוכה יותר 2.5), ראיתי כמה שהיו בהם קשקושים מיותרים ולא אהבתי, כמעט קניתי 330 ממש יפה אבל המוכר היה חרא אדם אז ירדתי מכך, לבסוף ראיתי את המכונית שנבחרה באתר אינטרנט, קבעתי לבדיקה, בתום הבדיקה נחתם זכרון דברים.

ברכב הנוכחי קיבלנו החלטה שצריך רכב חדש יותר, התחלתי לחפש בלי שהייתי נעול על תקציב מסויים או רכב מסויים, התקציב נע בין 100k שקלים ל-220k שקלים, הטווח היה בין 328 חדשה מהחברה לבין סדרה 5 או E350, בין היתר נתתי הצעה על M5 2006 והייתי רוכש אותה אלמלא המוכר שהיה אדיוט.

בסוף כמעט סגרתי על E350, כבר נתתי הצעה עליה ופתאום נצנצה לי המכונית שלי, השעה היתה 18:30, התקשרתי למכונאי שלי ואמרתי לו לא לסגור את המוסך, טסתי לבדיקה, חזרתי לסוכן מכירות, גזרתי לו את הביצים וב-21:00 היא היתה שלי.

לא עליתי בשנתון, אבל פאק כמה כיף...

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

נהניתי לקרוא את הסיפורים כאן :-).

רשיון הנהיגה איתי פחות משנתיים, אבל כבר מגיל 18 מתכנן לקנות רכב וגולש בפורמים מתאימים.

רק שהגעתי להחלטה להמתין עם קנייה לקראת סיום התואר, שאני אהיה קצת יותר מבוסס מבחינה כלכלית ולסבול עד אז באוטובוסים ללימודים (מזל שלעבודה בבית חולים יש הסעות, אז חצי נחמה).

החודשיים האלה אני מסיים את כל ההלוואות שלקחתי ללימודים, ישאר לי רק שכר לימוד של 10K לשנה האחרונה ומשם הדרך לקנות אוטו קצרה (אני לא מתכנן לחסוך שקל לפני, פשוט לקחת הלוואה של 60-70K על 60 תשלומים מהבנק ולקנות אוטו מהסוכנות...

• תוכן חדש...