Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4765 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

במקרה שרציתי לקנות רכב, ידעתי מראש להקציב סכום כסף שיש לי ולהשאיר עוד כסף לתיקונים ויישור קו.

ההורים כמובן הסכימו לעזור ולקנות רכב יותר מודרני ושמור.

אבל בעקרון ידעתי כמה כסף יש לי. (בזמנו היה מדובר על 15 אלף ש"ח לרכב ועוד 3-4 אלף ש"ח ליישור קו לשנה ראשונה, ללא קשר לביטוח וכו')

הרכישה בסוף לא התבצעה. החלטתי בסוף לחסוך עוד ועוד לרכב יותר נורמלי ויותר חדש.

בסוף בגיל 18 קיבלתי מתנה מסבא וסבתא שלי את היונדאי גטס.

משם המהלך לשדרוג לקליאו היה די פשוט שכן היה לי סכום כסף די גדול.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אצל אחי הקטן בן ה-20 ששיגע את אבא שלי שהוא רוצה שירכוש לו אוטו "כי הבטיח לו"... הוא לקח את אבי לראות איזה אודי A3 שנת 2010 עם 2,000 ק"מ כן זו לא טעות, אני גם כן נדהמתי וליתר הדיוק זה היה 1,980 ומשהו. רכב שעשה כמות כזאת ק"מ ב3 שנים זה פשוט מטורף הרכב היה שייך לאיזה מבוגרת בת 80 שבקושי נסעה איתו, לאחר שהוא קיבל מכה בצד כי "היא לא ראתה עמוד בצד הרכב" המחיר היה מנותק מהמציאות כי הוא עשה "2,000 ק"מ", והרכב לא עבר טיפול מהיום הראשון שיצא בנוסף מכה ופנס שרוף.

אבי התעצבן ובדרך חזרה הביתה הוא קפץ עם אחי לסוכנות סיאט כדי "לראות את האיביזה", בגלל שנמאס לו כבר משוק המשומשות ובקיצור תוך שעה הם היו עם הזמנה ביד לאיביזה חדשה.

חבר טוב פעם אמר לי ...." מה זה משנה מזגן לא מזגן אם יש דלקן הוא החבר הכי טוב של האדם

:lol: "

פורסם

בדיוק השתחררתי מהצבא ועשיתי רשיון לקטנוע.

יום אחרי שקיבלתי את הרשיון נכנסתי ליד 2 וחיפשתי קטנוע 125, כאשר הכוונה הייתה לקחת הלוואת גישור מההורים לכחודש עד שיכנס המענק שיחרור.

באותה תקופה היה לי גם הרגל להיכנס תמיד לדף של הרכב ולחפש ב.מ.וו עד שנת 92,הרעיון היה להרוויח ולחסוך קצת כסף ולקנות איתו איזו 325 קופה נחמדה.

פתאום קפצה לעיני מודעה של סדרה 3 שנת 90 318 סטיישן כסופה :shock: למרות שהמנוע הוא לא בדיוק מה שריציתי, הצבע ומספר הדלתות היו חלום שלי במשך מספר שנים (תמיד רציתי סטיישן ותמיד רציתי שתהיה כסופה, שלא תבלוט :twisted:)

המחיר היה אז מוגזם והרבה מעבר לתקציב שלי, אבל העברתי את המידע לחבר שבאותה תקופה גם סבל מ"מחלת הסטיישן".

נכנסתי יום אחרי שוב כדי לראות מה עלה בגורלה (הייתי בטוח שהיא תמכר מהר מאוד) וראיתי שהמחיר ירד ב2K :shock:

עדיין מחוץ לתקציב,אבל נהיה מעניין, שאלתי את החבר האם הוא יודע משהו על הרכב והתברר לי שמדובר באותו סטיישן שהחבר הלך לראות וכמעט קנה כשנה לפני.

עבר עוד יום והרכב ירד בעוד 1K, הבנתי שכנראה מדובר במוכר לחוץ ואפילו שאין כסף וחסרים למנוע 2 צילינדרים הזדמנות כזו לא תחזור.

יצרתי קשר עם הבעלים שבתורו הפנה אותי למתווך שטיפל במכירת הרכב.

יום אחרי השיחה עם המתווך הגעתי למגרש וראיתי את הילדה, מה אגיד, החצאית הקדמית הייתה שבורה, גנטים משושפשים רחבים ומגעילים וצבע "חדש" שנראה כאילו קוף עיוור עשה אותו ובכול זאת ידעתי שהינה המכונית הראשונה שלי

ביקשתי להניע את הרכב אך גיליתי שהמצבר ריק, ביקשתי כבלים, אך בעל המגרש לא רצה לשתף פעולה (היה עסוק בהנעת מנגל). במקרה היו מבקרים נוספים במגרש שהסכימו לעזור לנו עם כבלים.

הילדה הניעה ופניתי לבעל המגרש וביקשתי שיצא איתי לנסיעת מבחן, הוא סירב שוב ואמר שהוא לא יכול (היה עסוק מדי בלמלא פיתה).

אמרתי טוב, נחזור מחר בבוקר וניקח אותה לבדיקה כבר על הדרך

ביום שאחרי שלחתי את אימי עם תחבורה ציבורית לעבודה ולקחתי את רכבה כדי להגיע למגרש הנטוש ולהספיק להגיע לעבודה (שהתחלתי רק חודש לפני) בזמן.הגעתי למגרש בזמן שקבעתי עם הסוחר עם כסף לבדיקה+מקדמה מוכנה בכיס (כמו שאמרתי,היא שלי, הדבר היחיד שישנה את המצב היא אם תתגלה פגיעת שלדה בבדיקה).

הסוחר ייבש אותי בשעתיים בטענה שלא קם בזמן :x

ניגשנו להניע את הרכב,אבל שוב אין מצבר. חשדתי שזה מה שיקרה ולכן הגעתי מוכן עם כבלים.

הכלה מונעת ואני מחליט לבדוק מים במיכל, מגלה שאין :x, שואל את הסוחר והוא בתגובה אומר "כנראה שיש נזילה, אל תדאג נסתדר במחיר", שתבינו שאם לא הייתי בודק היינו נוסעים בלי מים וכנראה לא מצליחים להגיע אפילו לבדיקה.

מבקש סיבוב כדי להרגיש את הרכב ומקבל סירוב מהסוחר בטענה שאין לו ביטוח עלי, אמרתי בדסר תן לי לעשות בישוב סיבוב קצר להרגיש את התיבה,הברקסים וההגה, נתן לי סיבוב של 5 מטר ואמר שזה מספיק (מספיק למה רק אלוהים יודע).

הגענו למכון שבחרתי (בעוד הוא מנסה לשכנע אותי לגשת למכון שהוא מכיר) ומתחילים את הבדיקה, בנתיים אני מדבר איתו קצת על הרכב ודברים שהרגשתי בנסיעה והוא אומר "נראה מה יצא בבדיקה ונסתדר", טוב נו.

הבדיקה מסתיימת, הבוחן מתחיל להסביר על המנוע (דפוק,דופק בלה בלה בלה) גיר (מכה בשילוב, נזילת שמן בלה בלה בלה) צמיגים גמורים (צריך כיוון פרונט) מסרק הגה נוזל, בלם יד חלש וכו וכו, מגיעים למרכב, בולמים עייפים (גם אני עייף) צבע לא מקורי (כי חשבתי שהנזילות צבע שיש על הרכב הגיעו ככה מגרמניה) חצאית קדמית שבורה (באמת:shock: לא ידעתי :roll:) ואז החלק הכי חשוב השלדה..... נקיה ב100%.

מרגיש ככה :-P אבל משדר ככה :|.

אומר לסוחר,בוא נחזור למגרש ונדבר

בדרך הוא אומר אל תדאג כל מה שהוא רשם זה חרטה ויש לי חבר עם מוסך ואתם מכירים את הסיפור...

מגיעים למגרש, נותן לו הצעת מחיר שנראת לי הגיונית (שהיא המחיר המבוקש פחות 6K) וכאן נפלתי, הוא התחיל לשחק אותה נעלב ולצעוק שלמה בזבזתי את הזמן שלו ובלה בלה בלה.

אני בחור מאוד נחמד ונפלתי בפח של הסוחר הנעלב והתנצלתי (טעות ראשונה) אמרתי לו שזה רכב ראשון שאני קונה (טעות שניה) ושזה דגם די נדיר (טעות שלישית ו.....אני בחוץ:cry:)

המנייק הבין שהוא נפל על ילד ושלמרות כל מה שיצאה בבדיקה אפשר לזמבר אותו כי הוא רוצה את הרכב.

המשא ומתן עבר ל2K מתחת למחיר המבוקש, כלומר מעל למענק שיחרור שאמור להיכנס ומעל מה שהיה לי לשים על אוטו.

עזבתי את המקום וחזרתי הבייתה (את העבודה ביטלתי לאותו כי נכנסתי לדכאון :-().

דיברתי בערב עם ההורים והסברתי את המצב,למזלי יש לי הורים שהבינו מזמן שהילד שלהם דפוק לגמרי ולמרות שהמצב הכלכלי לא היה מזהיר באותה תקופה, לקחו בשביל הלוואה והסכימו שאחזיר להם כשאוכל :-P

התקשרתי לסוחר יום אחרי ואמרתי לו שאני בא לסגור זיכרון דברים ויום ראשון נעשה את ההעברה (היה יום שישי), כשאני בא לסיים את השיחה הסוחר זורק לי שהמחיר עומד על1K יותר ממה שסגרנו יום לפני :evil:

שאלתי מה הסיבה? ותשובה (תחזיקו חזק) "ככה בא לי", עכשיו, אני בחור מאוד מאוד רגוע ודי מנומס רוב הזמן.

התחלתי פשוט לצרוח ולקלל אותו בטלפון והסברתי לו מה אני חושב עליו,על משפחתו רמזתי על עיסוקו של אימו ואפילו לעיסוק של סבתא רבה שלו.

משם חזרתי לדיכון קל, אבל אמרתי לעצמי שהיא תהייה שלי לא משנה כמה גופות יהיו בסוף :twisted:

נזכרתי שמי שהפנה אותי לסוחר היה בעלה הרכב, כלומר אמור להיות לי את המספר ביומן שיחות, התחלתי לחפור אחורה לכל המספרים הלא מוכרים שהיו לי ביומן שיחות עד שהגעתי לבעלים, הסברתי לו את כל הסיפור ואמרתי לו במפורש שאני רוצה לקנות את הרכב,אבל במחיר הראשון שקבעתי עם הסוחר ולא במחיר שהוא זרק "כי בא לו".

הבעלים אמר שהוא עכשיו מתקשר לסוחר וסוגר את זה, תוך שעה הבעלים חוזר אלי ואומר שהוא סגר עם הסוחר ושאגיע מחר בפתיחה של המגרש כדאי לסיים את הרכישה.

ביקשתי מאבי שיבוא איתי ויעזור לי עם כל עניין העברת הבעלות, אבא שלי "הבריז" מהרצאה חשובה כדי לבוא איתי וחשב שהסיפור יגמר מהר.

הסוחר שוב איחר בשעה והתחיל לנסות לעשות "סולחה" אמרתי לו שאין בעיה רק בבקשה בוא נזדרז, מוציא זכרון דברים ופתאום אני רואה שהוא כותב שוב סכום שגבוהה ב1K ממה שקבעתי עם בעל הרכב, אני שואל לפשר הדבר והוא בתגובה אומר "שאלה דמי תייוך" אמרתי לו שאני לא הולך לשלם לו שקל מעל מה שקבעתי עם בעל הרכב ושמעניין לי ה*** דמי התיווך שלו (אבא שלי נדהם שאני מסוגל לדבר ככה :lol:)

יצאתי החוצה וניסיתי להשיג את הבעלים, שעה עד שמ*** ענה, הסרתי לו את כל הסיפור והוא בתורו אומר "שכן יש דמי תייוך" הסברתי לו שזה לא מה שסגרנו ובעיה שלו שהוא משתמש בתיווך.

עוד קצת צעקות ובסוף סוכם שאני אשלם רק חצי מדמי התיווך, הסכמתי כי רק רציתי שכל הסבל הזה יגמר ואוכל לסוע הבייתה בכלה ה"חדשה".

נראה לכם שפה זה נגמר? הצחקתם אותי ואת מרפי

הגענו לדואר, הסניף מלא, המחשבים קרסו ובגלל שמדובר בסוחר חאפר וטמבל אין לו אישור לעשות העברת בעלות בלי בעל הרכב(צילום התעודה שהיה לו לא קביל) והיינו צריכים לחכות שתגיעה פקידה שהוא "מכיר".

רבים מי משלם את ההעברת בעלות (בסוף יצא חצי חצי) ואני מתפלל שמרפי יעזוב אותי לשניה יחזיר את הרשת של דואר ישראל כדאי שהבעלות תעבור. זה עבד, מרפי עצם עיינים ל5 דקות שלמות שהספיקו שהבעלות תעבור ושאקבל את תעודת הביטוח בפקס.

נכנסתי לכלה,הנעתי, אמרתי לה שהיא שלי, ליטפתי את הדש ברכות ויצאתי לדרך.

בסופו של דבר לקח לי שבוע וחצי לקנות רכב שתוך פחות מ24 כבר היה אמור להיות שלי, 4 שנים עברו מאז ולמרות בעיות כאלה ואחרות שהיו וישנם, החלק שאני זוכר הכי טוב מהיום הזה הוא שהנעתי את הרכב אחרי העברת הבעלות והבנתי שלא מדובר בעוד חלום, אלא במציאות :-P

מצטער על החפירה :oops:

When you're rife with devastation

There's a simple explanation

You're a toymaker's creation

Trapped inside a crystal ball

פורסם

עד היום קניתי קטנועים ורכבים בסכומים יחסית קטנים ככה שהגורם המעכב היחידי שהיה לי זה "למצוא את האחד".

פורסם

מהרגע שהחלטתי שאני רוצה 206XS, שנת 2001, פחות מ130K ק"מ, עד יד 3 במצב טוב ועד הרגע שקניתי בפועל עברו כמעט 4 חודשים.

המחיר היה לא שיקול מבחינתי כי את הכסף כבר היה לי, הלחץ העיקרי היה תחילת הלימודים שלי שהייתי צריך רכב כדי להגיע לשם

ראיתי 5 מכוניות שונות, הייתי בת"א, ר"ג, ראשון, נס ציונה ולבאר שבע נסעתי פעמיים.

Renault Clio RS EDC 200

רכב ספורטיבי זה כמו קונדום. עדיף שיהיה לך ולא תרצה להשתמש בו, מאשר שתרצה להשתמש בו ולא יהיה לך.
פורסם
אצל אחי הקטן בן ה-20 ששיגע את אבא שלי שהוא רוצה שירכוש לו אוטו "כי הבטיח לו"... הוא לקח את אבי לראות איזה אודי A3 שנת 2010 עם 2,000 ק"מ כן זו לא טעות, אני גם כן נדהמתי וליתר הדיוק זה היה 1,980 ומשהו. רכב שעשה כמות כזאת ק"מ ב3 שנים זה פשוט מטורף הרכב היה שייך לאיזה מבוגרת בת 80 שבקושי נסעה איתו, לאחר שהוא קיבל מכה בצד כי "היא לא ראתה עמוד בצד הרכב" המחיר היה מנותק מהמציאות כי הוא עשה "2,000 ק"מ", והרכב לא עבר טיפול מהיום הראשון שיצא בנוסף מכה ופנס שרוף.

אבי התעצבן ובדרך חזרה הביתה הוא קפץ עם אחי לסוכנות סיאט כדי "לראות את האיביזה", בגלל שנמאס לו כבר משוק המשומשות ובקיצור תוך שעה הם היו עם הזמנה ביד לאיביזה חדשה.

עם אבא כזה טחון שקונה לילד בגיל צבא רכב מהסוכנות, אפשר היה מלכתחילה לעשות את המהלך הזה ולא ללכת למשומשות.

אני יודע שלא צריך להיכנס לכיסים של אנשים ובלה בלה בלה, אבל גם אם אהיה הכי עשיר בעולם, אעדיף לחלק את הכסף המיותר הזה לאנשים צריכים אותו, ולא להרוס את הילד שלי במתנות שיהרסו את האופי והאישיות שלו ואת הערכים שלי

פורסם

לא הצלחתי לחסוך כלום חח, בערך כמו 90 אחוז מהאנשים אני מניח.

למעשה הוצאתי הרבה יותר כסף רק על הדלק של הסאאב 900 האוטומטית שלי ושלא לדבר שהיו לה תקופות שהיא הייתה שקטה והיו תקופות מנחוס.

כעיקרון המטרה הייתה 900 טורבו ועמדתי בה תוך שנה-שנה וחצי ככה. כשזה קשור ל900 טורבו ידנית זה עניין של הזדמנות חד פעמית שחובה לנצל ופספסתי כבר כמה כאלה באותה שנה ארורה שעברתי.

עכשיו אני מבסוט ונהנה מהחלום :mm_cry:

ארבעה סאאבים בטייסת: 9-5 2002 2.3 טורבו 185 סוסים שוודים באורווה, 9-5 1999 2.3 טורבו 230 סוסים ולבסוף שלי 900 1997 2.0 ידנית ומטורבתת בעלת 230 סוסים באורווה עם פאק אחד בייצור: אדומה! 900 1995 2.3 קבריולט עם עוד 150 סוסים לנשמה

פורסם
עם אבא כזה טחון שקונה לילד בגיל צבא רכב מהסוכנות, אפשר היה מלכתחילה לעשות את המהלך הזה ולא ללכת למשומשות.

אני יודע שלא צריך להיכנס לכיסים של אנשים ובלה בלה בלה, אבל גם אם אהיה הכי עשיר בעולם, אעדיף לחלק את הכסף המיותר הזה לאנשים צריכים אותו, ולא להרוס את הילד שלי במתנות שיהרסו את האופי והאישיות שלו ואת הערכים שלי

אבא שלי ממש לא טחון ולא עשיר, ואתה לא יודע איך העסקה נקנתה באיזה כסף כמה כל אחד שילם מה שאני יכול להגיד לך שאחי חתום על החזר הלוואה אומנם קטנה שהוא התחייב לשלם על האוטו, מלבד זאת דלק ביטוח זה עליו בלבד.

ולגבי אוטו חדש למה? כי בעזרת מימון שאתה לוקח ומוסיף על הכסף שכבר יש לך, אתה יכול לרכוש אוטו חדש מהחברה בהחזר חודשי קטן עם שקט נפשי שיש לך אחריות ואתה יד ראשונה ובלי כל מיני סיפורים של מוכרים שקרנים, זאת הסיבה שהוחלט לקנות רכב חדש. אני יכול להראות לך אלפי דוגמאות על חברים שלו שהם כמו שאתה מכנה "טחונים", על ילד בצבא ויש לו GTI חדשה או R8 ואחד עם פורש 911 לעומת זאת יש לו חבר מסביון שלהורים יש ריינגרובר ודיסקברי, וקנו לבן שלהם פולו 1.4 יאנג אז אתה מבין כל אחד עושה מה שהוא רוצה עם הכסף שלו, וזה לא עניין של אף אחד מה יעשו איתו ואיך ישתמשו בו כי זאת חוצפה.

חבר טוב פעם אמר לי ...." מה זה משנה מזגן לא מזגן אם יש דלקן הוא החבר הכי טוב של האדם

:lol: "

פורסם

מהרגע שהיה לי את הכסף, לקח לי שנה וחצי.

הסיבה העיקרית לזמן הארוך זה שנהנתי מתהליך הבירורים, והיה לי רכב כל הזמן הזה שתפקד מצוין.

ארליך, תביא אורז, מקרוני וביצים

פורסם

החלטתי אחרי ייעוץ עם חבר שאני הולך על 206 1.4. מצאתי אחת מעניינת וביקשתי מאבא שלי שיבוא איתי לראות אותה.

הוא אמר עזוב, נמצא לך פאביה דיזל. מפה לשם אמרתי הוא מבין במכוניות (כל החיים שלו נהג על כל מה שזז ובעל מיני חברת ליסינג למוניות).

מפה לשם וחזרה לפה חיפשתי במשך כחצי שנה סקודה לדגמיה, סיאטים וכל רכב כמעט מקונצרן וואג.

בסוף הוחלט על גולף TDI גיר רגיל. מכיוון שלא נמצאה אחת שכדאי להשקיע עליה חיפשתי SDI, שיותר נפוץ.

חיכיתי יומיים לאיזה גולף אחת מרחק רבע שעה מהבית שלי, ובסוף יום לפני שהלכתי לראות אותה הוקפצה מודעה של גולף TDI יד ראשונה מטופלת בפליקס לפי הספר. יום אחרי זה אבא שלי הלך לראות אותה (אני הייתי בצבא). יומיים אחרי זה, שעתיים לפני שעלינו לגבול לבנון (חיסול ג׳עברי ומבצע עמוד ענן) נסעתי מראש פינה לתל אביב, עשיתי העברת בעלות אחרי הסתכלות של כ10 שניות על האוטו וחזרתי צפונה.

בדיעבד חוץ מחור שעשו ע״י הברגת הבורג של המגבר למיכל דלק שתוקן בחינם ויישור קו האוטו חדש מבחינה מכאנית ורכישה מוצלחת מאוד.

שווה לחכות לאקזמפלר שמור.

VW MK5 Golf 2.0TDI

פורסם

לקח לי שבועיים , היתי סגור על רכב מסוים .

לקחתי בשבועיים האלה לפחות 4 רכבים לבדיקה , והבדיקות יצאו לא תקינות

ברכב החמישי כבר היה מזל ולקחתי :)

פורסם

כשאני החלטתי לקנות את הפנדה מכרתי את הדובלו בטריעד אין ב 12.5,ולקחתי הלוואה של 56 אלף בתשלום חודשי של כ 950 שקל ל 5שנים.ככה שנוח לשלם על זה.

כול זה קרה תוך שבוע מאז שישבתי בפנדה לאחר התלבטות בינה לבין הספארק ופיקנטו

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אתה לא צריך להיות טחון כדי לקנות רכב חדש.

מספיק מקצוע מכובד.

זה שיקול אישי שלו-אם הוא מעדיף שהבן שלו ייסע ברכב חדיש ובטיחותי או לא.

איך זה הורס את האישיות בדיוק?

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.

• תוכן חדש...