Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4766 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

התענוג שמוביל אותך

פורסם

שים לב שהקיט אויטום הוא של 50 SQFT שזה רגל מרובע, זה בערך 5 מטר מרובע של איטום מחברה לא מוכרת, אחרי משלוח זה ייצא 800 שקל +- , לא להיט לדעתי.

לגבי הקיט התקנה, קנו קונספטס חברה טובה אבל אחרי משלוח אתה משלם פה 400 שקל עבור סט חיווט 4 גייג'. במחיר הזה תוכל לקנות בארץ סט 4 גייג' מעולה בלי לחכות למשלוח, ואוליי אפילו תצא בכמה שקלים פחות.

hu:eclipse 7200 MK II ,amp:image dynamics q450.4+boston gt28+mono rockford 1501bd,comp:duble hertz mlk165+midrange hl70, subwoofer:fi q15

:evil:

פורסם

קיט התקנה, עם כל החסרונות שלו אני הייתי הולך על כבל רתכת 2 גייג, בית פיוז, פיוז ו RCA מאיביי או מהמתקין השכונתי (רצוי RCA טוב, אפשר גם מחנות אודיו בייתי).

לגביהאיטום, קיט עולה בסביבות החמש מאות שקלים, או שאפשר לקנות משהו כזה שאמור להיות זהה, מגיע ביחידות של מטר על 10 מטר, משתלם מאד ביחס לדינמאט, חלק מהמשתמשים בפורום דיווחו על התפרקות של החומא לאחר שנה (דבק לא משהו, ניתן למרוך שכבה נוספת).

SCANSPEAK

פורסם

אני לא יודע באיזה רכב מדובר, אך אני ממליץ להצטייד ביותר מ 4 יריעות בגודל של יריעות דיינמאט בכדי לבודד היטב שתי דלתות קדמיות.

Pioneer P90RS | Celestra RA | Seas Lotus Reference

פורסם

בני במקרה הזה ההשוואה לא נכונה כי הסט שהוא מצא הוא בעל שטח פי 4 גבוה יותר מזה שאתה ציינת. החומר שם לא מוכר ואי אפשר לדעת מה עומדת להיות האיכות שלו. אני הייתי במקום הסט הזה הולך למשל עלגליל של חומר האיטום שהומלץ עליהם לא מזמן בעלי שטח גדול יותר וכבר התנסו איתם. לגבי סט חיווט, לא מזמן ראיתי סט 4 גייג' של אודיסון קונקשן ב350 שקל .

hu:eclipse 7200 MK II ,amp:image dynamics q450.4+boston gt28+mono rockford 1501bd,comp:duble hertz mlk165+midrange hl70, subwoofer:fi q15

:evil:

פורסם

ד"א, בייבוא חומרי בידוד קחו בחשבון שמחיר המשלוח הוא בערך זהה למחיר החומר. ועל זה יש עוד 33-35% מסים.

ככה שעל כל 100 דולר של חומר בידוד לפי מחיר חו"ל, משלמים קרוב ל 1000 שקל.

פורסם

אני לא מכיר את החומר שצויין מאיביי, אבל בנושא הבידוד התעשייתי, יש כמה סוגים שלו, הסוג הזול והנפוץ בפורום- יש סיבה שהוא זול.

גם אני פעם רציתי להתחיל ממשהו, וקניתי חומר בידוד תעשייתי וזול, והוא נתן לי שיפור ממצב של לא כלום, אך רק אחרי שהתנסיתי עם חומרים ייעודיים ברמה גבוהה כמו דיינמאט, סקנד סקין, DLS, סטינגר ועוד כמה, והרגשתי מהו השיפור בסאונד לעומת החומר הזול- ידעתי להעריך את החומר התעשייתי במידה הנכונה, שהיא מתחת לחומרים שציינתי.

לאחרונה, יצא לי לבקר בכמה חברות ומפעלים אשר משווקים וחלקם אף מייצרים את החומרים הללו, ועל אף שחומרים כלשהם נראים או מרגישים זהים לחומרי הבידוד המוכרים לנו כגון דיינמאט וסקנד סקין- יש פער גדול ביניהם, כמעט בכל פרמטר בו ניתן למדוד: עמידות לחום, יכולת היצמדות, משקל, צפיפות- בכולם החומר התעשייתי נחות יותר.

נכון- הוא גם הרבה יותר זול, ויש פרמטרים מסוימים שניתן לפצות על איכות בעזרת כמות, כמו משקל, שניתן לשים כמה שכבות, יש גם פרמטרים שלא ניתן לפצות עליהם כמו עמידות לחום ויכולת היצמדות, אבל כמו כל תחום- יש מוצרים ברמות שונות, ובדיוק כמו שיש מערכות בסיסיות לעומת מערכות היי-אנד, גם כאן יש היצע מגוון.

פורסם

שרול ראיתי תגובה של מישהו שאמר שהחומר התעשייתי לא עמד בשינוי מזג אוויר, והוא פשוט התפרק, אפשר לתת שכבה של דבק מגע, למנוע התפקרקות, ולגזור את דינה של הדלת בשם החסכון של כמה מאות שקלים, יכול להיות שאצל אותו הבחור הייתה בעיה נקודתית.

ואכן 4 פלטות של איטום לא יספיקו (לטענת דינמאט זה מספיק), או יספיקו בקושי, אפשר להוסיף עוד 2 פלטות להגיע ל 600 שקל ולגמור עניין.

מה שחשוב, זה לא לוותר על השלב הזה.

ולדעתי הסקאן סקין פרו הכי נוח לעבודה נדבק מעולה ומרגיש הכי מאסיבי.

SCANSPEAK

פורסם

אני לא מדבר על בעיה ספציפית, אלא באופן כללי על החומרים לאחר בדיקה של מספר חומרים שונים מאותו היצרן, וכהכנה מוקדמת- מידע של היצרן/משווק עצמו.

ליכולת ההיצמדות של החומר יש חשיבות מבחינת הסאונד, להדביק עם דבק מגע פירושו להכיר בחוסר היכולת של החומר לעשות את עבודתו, ובמידה דומה ישנה אפשרות לקחת כל חומר ולהדביקו עם דבק מגע למען הוספת המסה ותו לא. מה גם שהחומר המדובר הוא זפת, לא יעזור אם חלקיקים מסוימים יידבקו עם דבק מגע והשאר ייזלו.

6 יריעות יספיקו לשתי שכבות בשתי דלתות, ברוב הרכבים. בד"כ הולך בין 5 ל 7.

פורסם

עלה לי רעיון לקחת שק של פירורי סיבית לערבב אותו בדבק משובח ולצקת שכבה עבה בדופן הפנימית של הפח, לדעתי זה יכול לצאת טוב, אפילו מאד, גם זול מאד.

לא יודע כמה זה פרקטי, וזה קיצוני וחוליגני מאד, אבל מעניין.

מה שכן, חברת ליוגב, שהיא היבואני בארץ של מוצרי 3M האיכותיים אכן מיבאת את התשובה של 3M לארץ זה נקרא

Super Sonic Mat

מופיע באתר שלהם.

http://www.layogev.co.il/Download/3M-Branches/Car/Thermo-Tec-A-11.5.pdf

SCANSPEAK

פורסם

דרך אגב, הדבר הקרוב למה שאתה מציין היא יציקת הדלת בפיברגלאס, שזוהי חלופת בידוד לגיטימית.

מעבר להוספת המאסה והפחתת הרעשים, לכל חומר שגלי הקול היוצאים מחלקה האחורי של הממברנה פוגשים, יש השפעה ייחודית משלו על אופי הסאונד. זו הסיבה שבד"כ אלמנט בתיבה יישמע לנו יותר אגרסיבי, גם במקרים שבהם לא תוכנן לעבוד בתיבה אלא בנפח הדלת.

• תוכן חדש...