Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

משרה מלאה ושעות מינימום

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4756 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני עובד כשנה במקום עבודה לכשהתחלתי את עבודתי הוגדרה משרתי כמשרה מלאה. של 5 ימים בשבוע מ8 ועד 16:30.

רוב הזמן היה עומס עבודה רב ועברתי את שעות העבודה המוגדרות בהרבה לרוב עד 18-19 ולפעמים אף יותר.

כרגע לחץ העבודה ירד ויוצא שהעבודה מסתיימת ב15:30-16. מבחינתי עקב היות העבודה עבודה במשרה מלאה אני נשאר עד השעה 16:30 כדי שיהיו לי מינימום או אפילו פחות מהמינימום שעות בחודש כדי שהמשכורת תהיה בהתאם.

אתמול המנהלת הישירה שלי הגיע ב16:30 ושואלת אותי מה אני עושה בעבודה בשעה כזו אם העבודה הרי הסתיימה ב16 והיא טענה שישבתי סתם חצי שעה שעליה אני לא אמור לקבל שכר. עניתי לה כמובן שאני עובד במשרה מלאה מ8 ועד 16:30. והיא טענה שאני מקבל שכר לפי שעה ולכן כשאין עבודה אין לי מה לעשות במקום העבודה.

אני בטוח שהיא לא צודקת בדבריה אך בכל זאת עם מי הצדק ומה אומר בעצם החוק היבש?

פורסם

אם משרתך הוגדרה כפי שרשמת בתחילת הודעתך, אזי לדעתי אתה צודק וזכאי גם לתשלום בגין שעות נוספות,

על עבודה שבצעת ביום מסויים, מעבר לשעות העבודה היומיות שנקבעו לך.

alfa 156 2.5.

פורסם

היא מדברת שטויות. בהגדרת המשרה שלך מוגדרות שעות העבודה ולא עומס העבודה. בעיה שלה או של העסק שאין עבודה בשעות שהוגדרו לך. זה כמו שהיא תבוא למזכירה ותגיד לה שהיא תקבל שכר רק על הזמן שיש שיחות טלפון, ואם לא נכנסות שיחות אז היא לא מקבלת שכר על הזמן הזה.

אם נראה לה שהיקף העבודה שלך כבר אינו מצדיק משרה מלאה היא יכולה להגדיר היקף משרה חדש (למשל - 80%), ולצמצם את השכר בהתאם. במקרה הזה תוכל לקבל את התנאים החדשים או לסרב ולתבוע פיצויים בגין הרעת תנאי עבודה (אבל כמובן שלא תהיה לך עבודה).

אגב, לא ברור ממה שכתבת אם הירידה בעומס העבודה הינו קבוע או עונתי וצפוי להשתנות שוב במועד קרוב אחר.

-----------------------------

לא אפוי, לא כפוי, לא צפוי, לא רפוי ולא שפוי 

פורסם

כשהייתי במצבך האתר הבא עזר לי מאוד, תקרא שם הכל ואת הרוב תבין כבר מקס' תחזור לשאול.

בעקרון אם אתה עובד שעתי אתה מקבל משכורת לפי כמות שעות,

אם עבדת X שעות אתה מקבל על X שעות.

משרה מלאה זה 186 שעות חודשיות או 9.3 שעות ליום

וזה כולל הפסקת צהריים של חצי שעה שלרוב היא לא בתשלום.

יש מקומות שמחשבים לפי 9 שעות עבודה יומיות כלומר 180 שעות בחודש סה"כ.

אתה עבדת מ8 ועד 16:30 לפי החוק זה זה לא משרה מלאה אלא רק 8.5 שעות עבודה ואתה צריך יותר

אולי אמרו לך משרה מלאה אך היא לא באמת כזו אלא אם כן אתה עובד 6 ימים בשבוע (וכמו שכתבת אתה לא)

• לפי חוק שעות עבודה ומנוחה יום עבודה מלא כולל 8 שעות עבודה ביום רגיל. בצו הרחבה בדבר המעבר לשבוע עבודה מקוצר, קוצר שבוע העבודה ל 5 ימים ויום עבודה נקבע ל-9 שעות.
  • במקום עבודה שבו עובדים 8 שעות ביום, ששה ימים בשבוע, בערב חג לא יעלה יום עבודה על 7 שעות. במקומות עבודה שבהם עובדים 9 שעות ביום, חמישה ימים בשבוע, יום העבודה בערב החג יהיה עד 8 שעות.
  • יום עבודה מלא כולל 7 שעות וכל שעה מעבר תחשב לשעה נוספת במקרים הבאים:
    • משמרת לילה - משמרת שלפחות שעתיים מתוכה הן בין השעות 22:00 ל-06:00.
    • ביום שלפני יום המנוחה השבועי (יום שישי, ליהודים).

[*] השעות שצוינו לעיל אינן כוללות הפסקה, אלא אם הוסכם אחרת.

404

פורסם
אם משרתך הוגדרה כפי שרשמת בתחילת הודעתך, אזי לדעתי אתה צודק וזכאי גם לתשלום בגין שעות נוספות,

על עבודה שבצעת ביום מסויים, מעבר לשעות העבודה היומיות שנקבעו לך.

אכן, קיבלתי תשלום על שעות נוספות מעבר לשעות העבודה הרגילות. 125% בשעתיים-3 הראשונות(לא סגור בדיוק על החלוקה) ו150% לאחר מכן.

פשוט מפריע לי הדבר כאשר הייתה הרבה עבודה אף אחד לא דאג לכך שאני מוגדר כעובד עד 16:30 וימים רבים אם לא כולם משכתי עד שעות מאוחרות בהרבה. ראוי לציין שלא מחיתי על כך מעולם ועכשיו כשהלחץ ירד, פתאום לאחראי מפריע שאני "יושב" ולא הולך הביתה ומשלמים לי סתם כהגדרתו.

אם החוק לצידי אני אשאר את המינימום שעות שאני צריך על אפו וחמתו. כמובן, שאין לי בעיה שתמצא לי תעסוקה לזמן המת שיכול להסתכם בלחץ בשעה אחת תמימה. רק שהאחראי ירגיש טוב עם עצמו שהוא לא משלם לי סתם.

פורסם

אני מבין שאני לא עובד אולי את מקסימום השעות המוגדרות בחוק.

אך מלכתחילה כשהגעתי לעבודה הזו הגדירו אותה כעבודה במשרה מלאה כאשר שעות העבודה הם מ8 ועד 16:30 + שעות נוספות אפשריות. בימים א'-ה'. שברוב שנת העבודה עברתי בהרבה את שעות המינימום שהגדירו במשרתי.

השאלה היא פרטנית לגבי האפשרות לחייב אותי ללכת כאשר לא הגעתי למינימום השעות שהוגדרו לי, קרי לשעה 16:30.

אני יודע שישנה חצי שעת הפסקה שעליה אני לא מקבל תשלום. אבל אני לא חושב שעכשיו לאחר כמעט שנה אני יכול לבוא ולדרוש לעבוד 9 שעות ביום. קרי מ8 עד 17 או מ7:30 ועד 16:30 למשל.

פורסם
היא מדברת שטויות. בהגדרת המשרה שלך מוגדרות שעות העבודה ולא עומס העבודה. בעיה שלה או של העסק שאין עבודה בשעות שהוגדרו לך. זה כמו שהיא תבוא למזכירה ותגיד לה שהיא תקבל שכר רק על הזמן שיש שיחות טלפון, ואם לא נכנסות שיחות אז היא לא מקבלת שכר על הזמן הזה.

אם נראה לה שהיקף העבודה שלך כבר אינו מצדיק משרה מלאה היא יכולה להגדיר היקף משרה חדש (למשל - 80%), ולצמצם את השכר בהתאם. במקרה הזה תוכל לקבל את התנאים החדשים או לסרב ולתבוע פיצויים בגין הרעת תנאי עבודה (אבל כמובן שלא תהיה לך עבודה).

אגב, לא ברור ממה שכתבת אם הירידה בעומס העבודה הינו קבוע או עונתי וצפוי להשתנות שוב במועד קרוב אחר.

הירידה בעומס היא תלוית זמן, הביקוש כרגע נמוך אך יכול לעלות בכל זמן נתון (כמו שהיה רוב השנה). בנוסף, זה תלוי בכמות העובדים שמלקטים הסחורה. אם יש מחסור בהם אז מתעכבים וכ"ו.

פורסם
הירידה בעומס היא תלוית זמן, הביקוש כרגע נמוך אך יכול לעלות בכל זמן נתון (כמו שהיה רוב השנה). בנוסף, זה תלוי בכמות העובדים שמלקטים הסחורה. אם יש מחסור בהם אז מתעכבים וכ"ו.

אז שכבוד המנהלת תבלע את הרוק עד שיחזור הביקוש. כמו שהיא נהנתה ממך בזמן העומס, ככה שתיתן לך להנות ממשרה יותר "אוורירית" בימים אלה.

נסה להסביר לה את זה, בלשון יותר דיפלומטית כמובן :wink:

פורסם
אז שכבוד המנהלת תבלע את הרוק עד שיחזור הביקוש. כמו שהיא נהנתה ממך בזמן העומס, ככה שתיתן לך להנות ממשרה יותר "אוורירית" בימים אלה.

נסה להסביר לה את זה, בלשון יותר דיפלומטית כמובן :wink:

אני אשתדל. עניתי לה שהמשרה שלי מוגדרת כמשרה מלאה עד 16:30. פשוט רציתי להיות בתוך שהחוק מכסה אותי בנושא.

כרגע אני בטוח שהחוק לצידי ואעמוד על שלי.

רב תודות לכם!

פורסם
לדעתי מותר למעסיק להגדיר לך לצאת קודם מהעבודה.

אכן, בדיוק כמו שמותר לו להוציא אותך לחופשה מאולצת.

מעכשיו פשוט תוריד מעצמך את בלחץ ותמשוך את העבודה עד סוף היום..

404

פורסם
אני מתרשם שהדעות הן לא כלכך חד משמעיות :roll:

אתה לא עובד שעתי, נכון?

מכאן שמי שרשם לך ש"מותר למעסיק" - מותר לו גם לצמצם את סמכויותיך או שכרך או את החדר/שולחן העומד לרשותך או כל התעמרות אחרת שנראית לו, כי הוא המעסיק. רק שבכל אחד מהמקרים שציינתי, עומד לצידך סעד משפטי ששמו "הרעת תנאי עבודה". יש גם מקומות עבודה שמחליטים להוריד שכר ב- X אחוז לכולם. מותר? בטח שמותר, ויש עובדים שיקבלו את זה וימשיכו לעבוד ויש כאלה שיתבעו פיצויים ופיטורין ויקבלו.

אם המנהלת שלך תדרוש שתצא מוקדם יותר על חשבונך - זו פגיעה בתנאיך, תחליט אם אתה מקבל את זה או לא על כל המשמעויות.

פורסם

השכר הוא לפי שעה. אך בעת קבלתי לעבודה נאמר לי שזו משרה מלאה ושעות העבודה הן מ 16:30-8 + ש"נ אפשריות.

הנושא הובן :-) תודה לכולם!

אפשר לנעול.

פורסם
אתה לא עובד שעתי, נכון?

מכאן שמי שרשם לך ש"מותר למעסיק" - מותר לו גם לצמצם את סמכויותיך או שכרך או את החדר/שולחן העומד לרשותך או כל התעמרות אחרת שנראית לו, כי הוא המעסיק. רק שבכל אחד מהמקרים שציינתי, עומד לצידך סעד משפטי ששמו "הרעת תנאי עבודה". יש גם מקומות עבודה שמחליטים להוריד שכר ב- X אחוז לכולם. מותר? בטח שמותר, ויש עובדים שיקבלו את זה וימשיכו לעבוד ויש כאלה שיתבעו פיצויים ופיטורין ויקבלו.

אם המנהלת שלך תדרוש שתצא מוקדם יותר על חשבונך - זו פגיעה בתנאיך, תחליט אם אתה מקבל את זה או לא על כל המשמעויות.

צמצום שכר - כמובן, לגבי היתר נתון לדיון.

בכל מקרה, הרעת תנאים - משמעותה היחידה שזכאי להתפטר בדין מפוטר. לא שאסור למעסיק לעשות זאת.

• תוכן חדש...