Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שימוש במנוע בוקסר

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4754 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

ממה שאני קורא למנוע בוקסר יש הרבה יתרונות משמעותיים לעומת מנוע טורי או V, ויחסית מעט חסרונות. למה אם כך השימוש במנוע בוקסר לא נפוץ יותר (חוץ מסובארו ופורשה)?

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=2257#post2257

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=44330

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

נפוץ גם נפוץ - מנועים תוצרת LYCOMING ו-CONTINENTAL בתצורת בוקסר מניעים את כל התעופה הכללית הקלה (ססנה, פייפר, מוני ושות')

פורסם

לא מצאתי שום ייתרון במנוע של סובארו,בעיקר שזו טכנולוגיה שהם 20 שנה לא מפתחים.

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
פורסם

היתרונות של הבוקסר ברורים וידועים.

אבל לבוקסר יש גם כמה חסרונות הקשורים בעלויות הפיתוח שהופכים אותו ללא פופולרי.

הפיתוח של הבוקסר הוא יקר מאוד ואיטי. אחרי הרבה מאוד שנים של פיתוח, סובארו הצליחו להגדיל את נפח המנוע בH6 ל3600 סמ"ק וכל זה תוך שמירה על מבנה קומפקטי, שהפך את הH6 למנוע הבוקסא 6 צילינדרים הקטן והחזק בעולם. זה לא היה פשוט. שנים סובארו נשרכה עם מנוע הH6 3000 סמ"ק שתוכנן עבור הSVX בשינויי מבנה קלים.

פיתוח דיזל לבוקסר היה נראה כמעט לא אפשרי, אבל גם בזה סובארו - אחרי שנים של פיתוח והשקעה כספית עצומה - הצליחה להביא לייצור מנוע דיזל בוקסר. עדיין, המשך השיפורים של המנוע הזה איטיים ויקרים.

פיתוחי מנוע הבוקסר הם יקרים ומגבילים, וקשה לשווק אותם.

הרבה יותר קל לשווק גריל כרום נוצץ או מדבקה שמדברת על איזו טכנולוגית שקר מסתורית, מאשר מנוע בוקסר.

פורסם

אני מבין שאתה "מעט" משוחד עפ"י התמונה בסימלון שלך...

חבר שכר בגרמניה סובארו עם מנוע בוקסר דיזל והיה בטוח שהוא חזר 80 שנים מוטוריות אחורה, טען שהויברציות באוטו לא הגיוניות בעליל.

כבר חתמתי...

פורסם
אני מבין שאתה "מעט" משוחד עפ"י התמונה בסימלון שלך...

חבר שכר בגרמניה סובארו עם מנוע בוקסר דיזל והיה בטוח שהוא חזר 80 שנים מוטוריות אחורה, טען שהויברציות באוטו לא הגיוניות בעליל.

לא נסעתי על הדיזל של סובארו.

לא יודע מי זה ה"חבר", אבל אם הוא זוכר איך נסעו מכוניות לפני 80 שנה הוא כנראה לא הדבר הכי צעיר ומעודכן.

אחד היתרונות הבולטים של הבוקסר זה חוסר הרעידות בזכות המבנה המיוחד שלו.

בכל מקרה, כל מבחני הדרכים באשר הם לא ממש מסכימים איתו בנוגע לרעידות הבוקסר-דיזל.

http://www.autocar.co.uk/car-review/subaru/legacy/first-drives/subaru-legacy-2.0-d-tourer

http://news.drive.com.au/drive/new-car-reviews/new-car-review-subaru-forester-diesel-20130309-2fs07.html

http://www.autoexpress.co.uk/subaru/forester/63535/subaru-forester-20d-xc

http://www.carsguide.com.au/news-and-reviews/car-reviews-road-tests/subaru_forester_2.0_diesel_review

פורסם

חבר בן 32, חובב רכב מושבע (יש כמה בבעלותו כולל אספנות), בכל פעם שהוא בגרמניה (כמה פעמים בשנה) הוא שוכר רכב אחר, אחרי שהתרשם מאד מסדרה 3 עם מנוע דיזל, חשקה נפשו לבדוק את החדש של סובארו ועל פיו היא זוועה, רועדת בעמידה כמו פורד מודל T, ואני נוטה להאמין לו עקב הניסיון שלו עם הרכב הספציפי והעובדה שהוא לא משוחד.

לפני שאתה קופץ ומפקפק באנשים שאינך מכיר, צא ובדוק את הנושא בעצמך, כך לתגובות שלך יהיה יותר תוקף.

כבר חתמתי...

פורסם
חבר בן 32, חובב רכב מושבע (יש כמה בבעלותו כולל אספנות), בכל פעם שהוא בגרמניה (כמה פעמים בשנה) הוא שוכר רכב אחר, אחרי שהתרשם מאד מסדרה 3 עם מנוע דיזל, חשקה נפשו לבדוק את החדש של סובארו ועל פיו היא זוועה, רועדת בעמידה כמו פורד מודל T, ואני נוטה להאמין לו עקב הניסיון שלו עם הרכב הספציפי והעובדה שהוא לא משוחד.

לפני שאתה קופץ ומפקפק באנשים שאינך מכיר, צא ובדוק את הנושא בעצמך, כך לתגובות שלך יהיה יותר תוקף.

כאמור לא נסעתי על הרכב.

אבל ההגזמה שלו/שלך (פורד מודל מודל T? רכב מלפני 80 שנה?) פוגעת באמון.

מה גם, שעם כל הכבוד לחברך האלמוני, אני נוטה יותר להאמין למגזיני הרכב המוכרים. בעיקר כשכולם אומרים אותו דבר פה אחד.

פורסם

לסוע על פורד T נשמע מאוד מעניין.

רכב שאותי באופן אישי לפחות מאוד מסקרן.

סובארו זו חברה שדורכת במקום כבר הרבה מאוד שנים.

אמנם אין לה תקציב כמו של טויוטה(שהוציאה היברידיות) או כמו של פולסוואגן(DSG TSI) אבל לפתח משהו אחרי כמה עשרות שנות קיום אפשר-והם לא עשו זאת, ומתפלאים למה הם משתרכים מאחור.

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
פורסם

לסובארו יש כמה קלפים חזקים בשרוול, בינהם מנועי מוגדשים ביצועיסטיים, שוק שיפורים גדול מאוד ומערכת הנעה כפולה מוצלחת.

הבעיה היא שאת הקלפים האלה ניתן למצוא בדגמי הקצה של היצרן, בעוד הדגמים העממיים אינם מצליחים להתעלות בכלום על המתחרים שלהם, כך שבניכוי חברות ההחכר, השוק של היצרן הזה בארץ מאוד נישתי וקטן.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם
לסוע על פורד T נשמע מאוד מעניין.

רכב שאותי באופן אישי לפחות מאוד מסקרן.

סובארו זו חברה שדורכת במקום כבר הרבה מאוד שנים.

אמנם אין לה תקציב כמו של טויוטה(שהוציאה היברידיות) או כמו של פולסוואגן(DSG TSI) אבל לפתח משהו אחרי כמה עשרות שנות קיום אפשר-והם לא עשו זאת, ומתפלאים למה הם משתרכים מאחור.

אני מסכים לגמרי לכך שסובארו מתפתחים לאט יותר מאחרים. זה קורה בגלל שלושה דברים:

1. מגבלות קתציב של חברה קטנה

2. נסיון להיצמד לשילוש של: בוקסר-הנעה כפולה-רב תכליתיות שלפעמים מתנגשים עם עקרונות אחרים ומערימים קשיים על הפיתוח

3. קהל לקוחות מ-א-ו-ד שמרן. נאמן, אבל שמרן.

אני לא מסכים שסובארו לא פיתחו כלום בעשרות שנים. סובארו עשו כמה צעדים עצומים ליצרן בקנה המידה שלהם (פיתוח הH6, פיתוח התיבה הרציפה, פיתוח הבוקסר דיזל, השותפות עם טויוטה בBRZ והרכבים ההיברידים וזה בלי לספור את ההצלחה בראלי והשתלשלות ההצלחה של האימפרזה טורבו אח"כ) והתמודדו עם השקת שלושה דגמים חדשים לחלוטין תו"כ הצונאמי שהיה ביפן.

יש חברות שעשו הרבה יותר, אבל כולן בקנ"מ גדול בהרבה.

במקביל, צריך לזכור ששוק הליסינג הישראלי לא נמצא בכלל בכוונת של היצרן. הוא לא מעוניין בפלח הזה, הוא לא שם, הוא לא מכוון לשם. זה חלק מהסיבות היבואן נמצא בקשיים כה גדולים ולא זוכה לתמיכה מהיצרן.

פורסם

אוקיי, אז אני חוזר לשאלה המקורית שלי: אם אחרי כ"כ הרבה שנים של פיתוח והשקעה כספית סובארו שיכללו את מנוע הבוקסר שלהם, ולמנוע הזה יש כ"כ הרבה יתרונות-למה לא משתמשים בו יותר? (בתעשיית הרכב)

פורסם

למעט פעולה חלקה בסל"ד סרק ושמירה על מרכז כובד נמוך יחסית, אין למנוע בוקסר שום יתרון על פני מנוע טורי.

סובארו משתמשים בו שנים ארוכות מאחר ובהיותו מנוע אורכי, הוא מתאים מאד לשימוש במכוניות כפולות הנעה.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

סוברו זה הרכב הכי חזק ואמין שיש לדעתי מכל היפניות

ובקרוב תראה הרבה סוברו חדשים על כביש עם חזרתה של האימפרזה

הטעות של סוברו לדעתי נעוצה בכך שהם מתמקדים ברכבי פנאי שטח כשמגמה הולכת למכוניות סופר מיני

וחסכון בדלק

Subaru Impreza 1.6 04

פורסם

שכחתם . אבל גם בחיפושית יש מנוע בוקסר. הוא גם נחשב אמין

גם אופנועי bmw.

חשוב להיות בשמחה!!!:-D:lol:

אך אין להיות עצוב- אם לא מצליחים.

יש הרבה אנשים בעולם- אבל, בני אדם הרבה פחות.

• תוכן חדש...